Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
A Taycan tiszteletét teszi a Formula E zárófutamán

A Taycan tiszteletét teszi a Formula E zárófutamán

2019. július 17.
A Porsche ellátogatott a Nagy Almába: az ABB FIA Formula E Bajnokság New York-i fináléjának részeként a Taycan megmutatta képességeit azzal, hogy tett néhány gyors kört a versenypályán.

A Taycan tiszteletét teszi a Formula E zárófutamán

„A Formula E-ben az energia visszanyerése a versenystratégia fontos részét képezi. A sorozatgyártású autóban az intelligens energia-visszanyerés rendkívüli előnyökkel szolgál a hatótáv növelésénél,” magyarázza Neel Jani, a Porsche gyári pilótája, aki az elektromos modell volánja mögött foglalt helyet New York-ban. „Meglepődtem azon, hogy milyen nagy a Taycan hatótávja még akkor is, ha lelkesen hajtunk vele egy versenypályán. Mindez a teljesítményközpontú akkumulátor és a kifinomult energiamenedzsment rendszer érdeme.”

Neel Janit lenyűgözte a Taycan menettulajdonságainak érettsége is: „a Formula E versenyautónkhoz hasonlóan ez a Porsche hajtáslánc is a teljesítmény és a megbízhatóság jegyében készült. Legyen szó akár versenyautóról, akár sorozatgyártású modellről, különösen fontos, hogy a tesztfázisban hosszú utakat tegyünk meg és sok tapasztalatot szerezzünk.”

A New York-i gyors körök a Porsche Triple Demo Run nagy fináléját jelentették. A Taycan prototípus három helyen jelent meg három kontinensen mindössze három héten belül. A helyszínek: Kína, Nagy-Britannia és az USA – a három legfontosabb piac az első teljesen elektromos Porsche számára. A tető matricázása az adott vendégország előtt tisztelgett: New York-ban például a prototípus tetején a csillagos-sávos lobogó díszelgett.

A Taycan tiszteletét teszi a Formula E zárófutamán

Li Chao, a Porsche Carrera Cup Asia kínai származású versenyzője kezdte a sort Sanghajban, ahol a Porsche Experience Centre (PEC) kanyargós pályáját hódította meg a Taycannal. Majd Mark Webber, a volt Formula 1-es pilóta és márkanagykövet ült be a tanulmány volánja mögé, hogy felvezesse azt a brit Goodwood Festival of Speeden.

Az autó: a Porsche Taycan

A Taycan végleges változata szeptemberben fog bemutatkozik, a piaci bevezetése pedig még az idei év végén megtörténik. Világszerte már több mint 20.000 komoly szándékú lehetséges vásárló jelezte igényét a négyajtós modellre. A potenciális ügyfelek már foglalót is fizettek be a modellre.

A Taycan dinamikus teljesítménye mellett az átfogó töltési infrastruktúra is az elektromobilitás hosszú távú sikerének záloga. A Porsche intelligens töltési lehetőségeket kínál otthoni felhasználásra, valamint a közúti közlekedésre egyaránt. A Porsche Charging System digitális platform Európa-szerte számos szolgáltató körülbelül 70.000 töltési pontjához kínál hozzáférést központi számlázással, a Porschén keresztül. Továbbá saját, valamint más hálózatokkal (például az európai Ionity vagy az amerikai Electrify) közösen telepített gyorstöltő állomások is elérhetők a modellhez.

A Taycan tiszteletét teszi a Formula E zárófutamán

A pilóta: Neel Jani

A svájci születésű Neel Jani (35) már 2013 óta a Porsche gyári pilótája, és egyben a Porsche első hivatalos versenyzője, aki részt vesz az ABB FIA Formula E Bajnokságban 2019 novemberétől. A Porsche 919 Hybrid volánja mögött Neel Jani 2016-ban győzedelmeskedett Le Mans-ban és a FIA World Endurance Championship összetett ranglistáján is. 2014-től 2017 végéig Jani négy győzelmet, kilenc rajtelsőséget és négy leggyorsabb kört tett le az asztalra a 919-cel. 2018-ban a 919 Hybrid Evo volánja mögött új körrekordot állított fel Spa-Francorchamps-ban, egy korábbi Formula 1-es pályarekordot megdöntve. Neel Jani a karrierjét formulaversenyzőként kezdte meg és Forma-1-es tesztpilóta is volt.

A pálya: New York City

Egy egészen egyedi helyszín: az ötödik Formula E szezon nagy fináléja New York-ban kapott helyet, ahol a versenyautók Manhattan felhőkarcolói előtt, háttérben a Szabadság-szoborral száguldozhattak. A pilóták meglehetősen technikás pályán mérhették össze erejüket Red Hook-on, Brookly kikötőjében.

Kulcsszavak: elektromos autó, New York, Porsche, Porsche 911
 
A hollandok is átállnak a kibocsátásmentes autókra A hollandok is átállnak a kibocsátásmentes autókra A Taycan tiszteletét teszi a Formula E zárófutamán E-mobilitás: mi jellemzi a jövő sikeres üzleti modelljét? A Siemens megkezdte az autonóm járművek valós körülmények közötti tesztelését A Siemens megkezdte az autonóm járművek valós körülmények közötti tesztelését Opel vezérigazgató: nyereséges, elektromos és globális lesz az Opel Opel vezérigazgató: nyereséges, elektromos és globális lesz az Opel Az amerikai igazságügyi minisztérium vizsgálatot indított az Elon Musk alapította Tesla ellen Az amerikai igazságügyi minisztérium vizsgálatot indított az Elon Musk alapította Tesla ellen
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1