Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
A Taycan tiszteletét teszi a Formula E zárófutamán

A Taycan tiszteletét teszi a Formula E zárófutamán

2019. július 17.
A Porsche ellátogatott a Nagy Almába: az ABB FIA Formula E Bajnokság New York-i fináléjának részeként a Taycan megmutatta képességeit azzal, hogy tett néhány gyors kört a versenypályán.

A Taycan tiszteletét teszi a Formula E zárófutamán

„A Formula E-ben az energia visszanyerése a versenystratégia fontos részét képezi. A sorozatgyártású autóban az intelligens energia-visszanyerés rendkívüli előnyökkel szolgál a hatótáv növelésénél,” magyarázza Neel Jani, a Porsche gyári pilótája, aki az elektromos modell volánja mögött foglalt helyet New York-ban. „Meglepődtem azon, hogy milyen nagy a Taycan hatótávja még akkor is, ha lelkesen hajtunk vele egy versenypályán. Mindez a teljesítményközpontú akkumulátor és a kifinomult energiamenedzsment rendszer érdeme.”

Neel Janit lenyűgözte a Taycan menettulajdonságainak érettsége is: „a Formula E versenyautónkhoz hasonlóan ez a Porsche hajtáslánc is a teljesítmény és a megbízhatóság jegyében készült. Legyen szó akár versenyautóról, akár sorozatgyártású modellről, különösen fontos, hogy a tesztfázisban hosszú utakat tegyünk meg és sok tapasztalatot szerezzünk.”

A New York-i gyors körök a Porsche Triple Demo Run nagy fináléját jelentették. A Taycan prototípus három helyen jelent meg három kontinensen mindössze három héten belül. A helyszínek: Kína, Nagy-Britannia és az USA – a három legfontosabb piac az első teljesen elektromos Porsche számára. A tető matricázása az adott vendégország előtt tisztelgett: New York-ban például a prototípus tetején a csillagos-sávos lobogó díszelgett.

A Taycan tiszteletét teszi a Formula E zárófutamán

Li Chao, a Porsche Carrera Cup Asia kínai származású versenyzője kezdte a sort Sanghajban, ahol a Porsche Experience Centre (PEC) kanyargós pályáját hódította meg a Taycannal. Majd Mark Webber, a volt Formula 1-es pilóta és márkanagykövet ült be a tanulmány volánja mögé, hogy felvezesse azt a brit Goodwood Festival of Speeden.

Az autó: a Porsche Taycan

A Taycan végleges változata szeptemberben fog bemutatkozik, a piaci bevezetése pedig még az idei év végén megtörténik. Világszerte már több mint 20.000 komoly szándékú lehetséges vásárló jelezte igényét a négyajtós modellre. A potenciális ügyfelek már foglalót is fizettek be a modellre.

A Taycan dinamikus teljesítménye mellett az átfogó töltési infrastruktúra is az elektromobilitás hosszú távú sikerének záloga. A Porsche intelligens töltési lehetőségeket kínál otthoni felhasználásra, valamint a közúti közlekedésre egyaránt. A Porsche Charging System digitális platform Európa-szerte számos szolgáltató körülbelül 70.000 töltési pontjához kínál hozzáférést központi számlázással, a Porschén keresztül. Továbbá saját, valamint más hálózatokkal (például az európai Ionity vagy az amerikai Electrify) közösen telepített gyorstöltő állomások is elérhetők a modellhez.

A Taycan tiszteletét teszi a Formula E zárófutamán

A pilóta: Neel Jani

A svájci születésű Neel Jani (35) már 2013 óta a Porsche gyári pilótája, és egyben a Porsche első hivatalos versenyzője, aki részt vesz az ABB FIA Formula E Bajnokságban 2019 novemberétől. A Porsche 919 Hybrid volánja mögött Neel Jani 2016-ban győzedelmeskedett Le Mans-ban és a FIA World Endurance Championship összetett ranglistáján is. 2014-től 2017 végéig Jani négy győzelmet, kilenc rajtelsőséget és négy leggyorsabb kört tett le az asztalra a 919-cel. 2018-ban a 919 Hybrid Evo volánja mögött új körrekordot állított fel Spa-Francorchamps-ban, egy korábbi Formula 1-es pályarekordot megdöntve. Neel Jani a karrierjét formulaversenyzőként kezdte meg és Forma-1-es tesztpilóta is volt.

A pálya: New York City

Egy egészen egyedi helyszín: az ötödik Formula E szezon nagy fináléja New York-ban kapott helyet, ahol a versenyautók Manhattan felhőkarcolói előtt, háttérben a Szabadság-szoborral száguldozhattak. A pilóták meglehetősen technikás pályán mérhették össze erejüket Red Hook-on, Brookly kikötőjében.

Kulcsszavak: elektromos autó, New York, Porsche, Porsche 911
 
Nissan: A márka, amelyre érdemes odafigyelni Nissan: A márka, amelyre érdemes odafigyelni Elképesztő dobás a Teslától Elképesztő dobás a Teslától Az autópiaci szereplők támogatják a Jedlik-programot Az autópiaci szereplők támogatják a Jedlik-programot Vasárnap reggel Jazzy Street -  …és talán ezen a hétvégén nem mos el minket az eső sem…. Vasárnap reggel Jazzy Street - …és talán ezen a hétvégén nem mos el minket az eső sem…. Michelin abroncsokkal szerelik az új Porsche Cayman GT4 modelleket Michelin abroncsokkal szerelik az új Porsche Cayman GT4 modelleket
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1