Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Már csak néhány hét, és birtokba vehetik a budapestiek az 5-ös metrót

Már csak néhány hét, és birtokba vehetik a budapestiek az 5-ös metrót

2019. július 17.
Az Index vette észre a III. kerület önkormányzat honlapján, hogy a budapesti közgyűlés által nemrég elfogadott Budapesti Mobilitási Terv „átfogó fővárosi közlekedési fejlesztési koncepció” Óbudára nézve mennyi izgalmas, és jellegzetesen fővárosi innovációt tartalmaz.

Már csak néhány hét, és birtokba vehetik a budapestiek az 5-ös metrót

A 2030-ig szóló tervben szó esik a szentendrei HÉV föld alá süllyesztéséről, a Bécsi úton közlekedő villamosforgalom meghosszabbításáról, továbbá egy Aquincumi hídról is.

A dokumentum szerint az önkormányzat a H5-ös HÉV vonal fejlesztését érintő kormányhatározatok módosítását kezdeményezi annak érdekében, hogy metróüzemre alakítsák át a vonal Békásmegyer és a belváros közötti szakaszát; amit elsősorban a vasút utasforgalmának jelentősége indokol. És hogy ennek a jelentőségnek nyomatékot adjanak, Budapest döntött arról is, hogy ezt a vonalat

„tekintettel annak fontosságára, utasforgalmának nagyságára, 2019. szeptember elsejétől a főváros M5-ös metróvonalaként hivatkozza, és felkéri a BKK-t a szükséges módosítások átvezetésére.”

Ami a további innovációk részleteit illeti: az 1-es villamost meghosszabbítják a Vörösvári út–Aranyvölgy szakaszon, és külvárosi végállomásánál P+R parkolót alakítanak majd ki (valamikor 2021 és 2025 között), továbbá villamosvonalat létesítenek a Pacsirtamező utcán is. Tervben van az Aquincum Duna-híd építése is, ami a Körvasút-menti körút kiépítésének része lesz – í­rja a 444.hu.

Már csak néhány hét, és birtokba vehetik a budapestiek az 5-ös metrót
Kulcsszavak: bkk, bkv, hév, közlekedés, Szentendre
 
Egy év alatt megduplázódott a CNG fogyasztás Magyarországon Egy év alatt megduplázódott a CNG fogyasztás Magyarországon Gyorsabb és biztonságosabb lesz a közlekedés Pilisvörösvár és Budapest között Gyorsabb és biztonságosabb lesz a közlekedés Pilisvörösvár és Budapest között Forgalomkorlátozások lesznek a május 1-jei programok miatt Budapesten Forgalomkorlátozások lesznek a május 1-jei programok miatt Budapesten Jogszerű-e az autós fedélzeti kamerák használata Magyarországon? Jogszerű-e az autós fedélzeti kamerák használata Magyarországon? Ferenciek tere - Változik a közlekedési rend az átépítés miatt Ferenciek tere - Változik a közlekedési rend az átépítés miatt
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1