Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
A jövőben csak elektromos taxik közlekedhetnének Dubrovnikban

A jövőben csak elektromos taxik közlekedhetnének Dubrovnikban

2019. július 22.
Csak elektromos taxik közlekedhetnének ősztől Dubrovnikban, mert a város nem tudja és nem is akarja kezelni a helyzetet, amit a rengeteg taxi okoz a közlekedésben - mondta Mato Frankovic, Dubrovnik polgármestere.

A jövőben csak elektromos taxik közlekedhetnének Dubrovnikban

Az Adria gyöngyszemének is nevezett városban a nyári szezonban akár háromezer taxi is közlekedik.

Noha a taxipiac teljes liberalizációja csökkentette a feszültséget a taxitársaságok között, problémát is okoz a nagyobb turistacélpontokon, ahol a nyári főszezonban tízszer több taxi fuvarozza a látogatókat, mint általában, komoly fennakadásokat okozva a közlekedésben.

Dubrovnik polgármestere a sajtónak úgy nyilatkozott: amennyiben nem változik meg a törvény, a városvezetés novemberben döntés hoz arról, hogy taxizni csak elektromos autókkal lehet a városban.

A városnak nem ez lesz az első szigorító intézkedéseke a turisták miatt. Az UNESCO világörökségi listáján is szereplő dubrovniki óváros védelmére korábban látogatói létszámstopot rendeltek el.    

Hatalmas problémát jelentettek ugyanis a város számára a több ezer fős óceánjáró hajók, melyek ontották magukból az embereket. Olyankor nem csak az óváros telt meg, a hajókról buszok szállították a turistákat, szintén közlekedési dugókat okozva.

A jövőben csak elektromos taxik közlekedhetnének Dubrovnikban

A városi vezetés az elmúlt években korlátozta a turisták számát, megemelte a belépők árát és a vendéglátó helyek székeinek számát is csökkentette. A városmag egyetlen szárazföldi bejáratánál, a nyugati kapunál a kameráknak köszönhetően minden pillanatban tudni lehet, hányan vannak az óvárosban, ha pedig a létszám eléri a 8 ezret, leállítják a taxikat, az autóbuszokat és az utasszállító hajókat is.

Kulcsszavak: Dubrovnik, elektromos autó, taxi
 
A német utakon kiváltságokat kaphatnak az elektromos autók A német utakon kiváltságokat kaphatnak az elektromos autók Elektromobilitás kiállítás a Millenárison Elektromobilitás kiállítás a Millenárison Csúcsokat döntött a Nissan Európai piaci részesedése 2014-ben Csúcsokat döntött a Nissan Európai piaci részesedése 2014-ben A Teslának legfeljebb hat modellje lesz a piacon A Teslának legfeljebb hat modellje lesz a piacon Gablini Gábor: 2014 óta folyamatosan bővül az autópiac Gablini Gábor: 2014 óta folyamatosan bővül az autópiac
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1