Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Több helyen már fizetős az e-töltés

Több helyen már fizetős az e-töltés

2019. augusztus 12.
Nem egységes a magyarországi elektromosautó-töltők piaca, ahány hálózat, annyi szokás, és bár sok helyen ingyenes a szolgáltatás, egyre több üzemeltető cég vezet be tarifát, elsősorban a nagyobb teljesítményű állomásain - írta szombati lapszámában a Népszava.

Több helyen már fizetős az e-töltés

Van, ahol megkezdett töltésenként egységes az ár, van, ahol a tankolt áram mennyiségétől, máshol az eltelt időtől függ a tarifa, és akad, ahol e lehetőségeket vegyítik. A töltés hol csatlakozással, hol mobilapplikációval, hol regisztráció után, kártyával indul. A töltők elhelyezkedéséről sincs egységes adatbázis, azok a nagyobb szereplők saját térképein kereshetők. A lap szerint az e-autósok számára már-már áttekinthetetlen a helyzet.

Állami társaságok - e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft., NKM Mobilitás Kft. - mellett magáncégek is üzemeltetnek e-töltő hálózatot, például a Mol, az E.ON, az Elmű-Émász csoport, de önkormányzatok is telepítenek e-töltőket.

A piaci szereplők szerint a meglévő szabályok nem segítik az elektromobilitási piac fejlesztését, egyfajta túlszabályozás érezhető, ami felesleges költség és ügyviteli teher, és ez visszafogja a beruházásokat – írja a portfolio.hu.

Több helyen már fizetős az e-töltés
Kulcsszavak: E-Mobi, e-mobilitás, E.ON, elektromos autó, elektromos töltőállomás, NKM
 
Mégis, miért vesz valaki elektromos autót? Mégis, miért vesz valaki elektromos autót? Roncstámogatást kapnak Romániában a hibrid- és villanyautók Roncstámogatást kapnak Romániában a hibrid- és villanyautók Megduplázza az elektromos autó vásárlásra vonatkozó állami támogatás összegét a Renault Magyarországon Megduplázza az elektromos autó vásárlásra vonatkozó állami támogatás összegét a Renault Magyarországon Egy lendülettel Amerikán át Egy lendülettel Amerikán át A Jaguar I-PACE eTROPHY bejelentette, hogy az ABB lesz a hivatalos járműtöltési partnere A Jaguar I-PACE eTROPHY bejelentette, hogy az ABB lesz a hivatalos járműtöltési partnere
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1