Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Salgótarjánban elektromos autók akkumulátorcsatlakozóit fogják gyártani

Salgótarjánban elektromos autók akkumulátorcsatlakozóit fogják gyártani

2019. augusztus 15.
Kétszáz embernek ad munkát épülő salgótarjáni üzemében a dél-koreai Bumchun Precision nevű cég, a beruházás értéke 41 millió euró, mintegy 13,3 milliárd forint - jelentették be a nógrádi megyeszékhelyen szerdán  tartott sajtótájékoztatón.

Salgótarjánban elektromos autók akkumulátorcsatlakozóit fogják gyártani

Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere remélte, hogy a dél-koreai cég beruházásával a város gazdasága fejlődési pályára áll. Az önkormányzat a 200 új munkahely megtartásában is a dél-koreai cég partnere kíván lenni.

Hozzátette: a természeti környezet megóvása érdekében a megújuló energiákra épül a város gazdaságfejlesztési programja, ezért is öröm, hogy a koreai cég elektromos autók akkumulátoraihoz gyárt majd alkatrészeket.

Csoi Dzse Jong, a Bumchun Precision elnökhelyettese elmondta, hogy magas minőségi követelményeket támasztó világcégek megrendelésére gyártanak IT és mobiltelefon alkatrészeket, és erre a technológiára alapozva 2015 óta foglalkoznak elektromos autók akkumulátorcsatlakozóinak gyártásával.

Európát, illetve Magyarországot az elektromosautó-gyártás fellegvárának nevezte, és megerősítette, ezért döntöttek úgy, hogy Magyarországon  építik meg a gyárat.

Salgótarjánban elektromos autók akkumulátorcsatlakozóit fogják gyártani

Salgótarjánt a helyszín és a képzett munkaerő alapján kiválónak találták, a fejlesztési lehetőségek pedig biztosak. Egyelőre 12 ember vettek fel, akik közül öten már dél-koreai képzésen is részt vettek, további négy munkatárs a jövő héten utazik a távol-keleti országba.

A gyárhoz 27 000 négyzetméteres területet vásároltak meg a salgótarjáni ipari parkban. Az üzem telepítéséhez átalakítanak egy korábban kereskedelmi raktár céljait szolgáló épületet, de marad hely arra is, hogy a jövőben új üzemcsarnokot építsenek fel a területen.

A tervek szerint az első akkumulátorcsatlakozó 2020 júniusára készül el a salgótarjáni üzemben.

Kulcsszavak: akkumulátor, elektromos autó, járműipar, Salgótarján
 
A Rába értékesíti kisebbségi részét a Fehrer Automotive-Rába Kft.-ben A Rába értékesíti kisebbségi részét a Fehrer Automotive-Rába Kft.-ben Ultramodern funkciók gazdag választéka az új  Kia Carensben Ultramodern funkciók gazdag választéka az új Kia Carensben Számos új funkciót tartalmaz a továbbfejlesztett Nissan LEAF Számos új funkciót tartalmaz a továbbfejlesztett Nissan LEAF Salgótarjánban elektromos autók akkumulátorcsatlakozóit fogják gyártani 10 milliótól indulnak a Nissan e-NV200 árai A Hyundainak sikerült megtartania európai piaci részesedését A Hyundainak sikerült megtartania európai piaci részesedését
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1