Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
A Közlekedési Múzeumba kerül az előbukkant Malév reklámtábla

A Közlekedési Múzeumba kerül az előbukkant Malév reklámtábla

2019. augusztus 15.
Több mint húszéves Malév-reklámtábla került elő a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a tábla a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumba kerül - közölte a Budapest Airport (BA) az MTI-vel.

A Közlekedési Múzeumba kerül az előbukkant Malév reklámtábla

Egy pillanatra a múltban érezhette magát, aki az elmúlt héten a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. Terminálja felé vezető úton járt. Megkezdődött az új turbókörforgalom előkészítése, a munkálatok során pedig a több mint húszéves Malév reklámtábla is előbukkant. A Budapest Airport ezt a relikviát a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum számára ajánlja fel.

Hamarosan megkezdődik az építése annak a turbókörforgalomnak, amelynek köszönhetően gyorsabbá és egyszerűbbé válik a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közúti megközelítése. Az építés előkészítéseként a héten elbontották azt a mintegy 20 tonnás reklámhidat, amely évtizedek óta a Terminálra vezető út felett magasodott. A felső reklámréteg eltávolításakor váratlan meglepetés fogadta a munkálatot végzőket: előbukkant ugyanis a múlt egy darabja, a hatalmas Malév reklámtábla.

A hirdetés 1997-ben jelent meg először a monumentális reklámhídon, és – mint kiderült – azóta is ott lapult a fölé került reklámfelület alatt. A kivitelezők pénteken éjszaka, szigorú biztonsági intézkedések mellett végezték a húsztonnás reklámhíd bontását, amit néhány óra leforgása alatt, zökkenőmentesen sikerült megvalósítani. Ennek részeként leszerelték a 2012-ben megszűnt nemzeti légitársaság hirdetményét is, oly módon, hogy azt sértetlenül megőrizhessék.

A Közlekedési Múzeumba kerül az előbukkant Malév reklámtábla

A múlt ezen ereklyéjét a Budapest Airport nagy örömmel ajánlja fel a megújuló Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumnak. A repülőtér-üzemeltető számára kiemelten fontos, hogy a valamikori nemzeti légitársaság emléke fennmaradjon az utókor számára – ehhez pedig nem is lehetne méltóbb helyet találni, mint a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum.

A reklámplakát felajánlása nem az első együttműködés a Budapest Airport és a Múzeum között. Komoly múltra tekint vissza a Légiközlekedési Kulturális Központ (LKK) által üzemeltetett Aeroparkkal közös munka is: a látogatók itt egyebek mellett olyan régi repülőgépeket tekinthetnek meg, amelyeket a Közlekedési Múzeum biztosít az LKK számára.

Kulcsszavak: budapest airport, Közlekedési Múzeum, malév, repülőtér
 
Kényszerleszállást hajtott végre egy Boeing 787-es Japánban Kényszerleszállást hajtott végre egy Boeing 787-es Japánban Földi űrutazás és repülés a Repüléstörténeti és Űrhajózási Kiállításban Földi űrutazás és repülés a Repüléstörténeti és Űrhajózási Kiállításban A Sólyom Airways hat repülőgépre kötött lízingszerződést A Sólyom Airways hat repülőgépre kötött lízingszerződést Átadták az első elektromos autótöltőt a Liszt Ferenc repülőtéren Átadták az első elektromos autótöltőt a Liszt Ferenc repülőtéren A Közlekedési Múzeumba kerül az előbukkant Malév reklámtábla A troliközlekedés történetét mutatja be a TROLI80 kiállítás a Közlekedési Múzeumban
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1