Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Legördült az első Puma a Ford Craiova üzem szerelőszalagjáról

Legördült az első Puma a Ford Craiova üzem szerelőszalagjáról

2019. október 09.
A Ford modern üzemében, a romániai Krajovában megkezdődött az innovatív Ford Puma sorozatgyártása.

Legördült az első Puma a Ford Craiova üzem szerelőszalagjáról

A fejlett Ford EcoBoost Hybrid 48 voltos hajtással felszerelt új, SUV-hangulatú kompakt crossover a legelső hibrid jármű, ami Romániában készül.

A Ford 1700 új dolgozó szerződtetésével és mintegy 200 millió eurós befektetéssel készült fel a modell gyártására, ami a mild hybrid hajtás csekély fogyasztása mellett kategóriaelső, kiválóan kihasználható csomagteret és csábító dizájnt kínál. A vállalat krajovai befektetése ezzel 2008 óta elérte az 1,5 milliárd eurót.

Az új Ford Puma egyike annak a nyolc elektromos modellnek, amelyeket a Ford még idén bevezet az európai piacon. A Ford nemrégiben jelentette be, hogy ezentúl minden új személyautójához kínál majd valamilyen elektromos opciót (mild hybrid, full hybrid, plug-in hybrid vagy tisztán elektromos hajtást), hogy európai vásárlói az egyik legátfogóbb ilyen palettáról választhassanak. A vállalat arra számít, hogy 2022 végére a Ford személygépkocsik több mint felét elektromos hajtáslánccal rendelik majd meg a vevők.

“A Puma új fejezetet nyit a Ford emberközpontú dizájn-filozófiájában, ami még magasabb szintre emeli az európai Fordok minőségét, technológiáját és vezetési élményét,” nyilatkozta Stuart Rowley, a Ford Európa elnöke. „Biztos vagyok benne, hogy a Puma hatalmas sikert arat majd Európában.”

Legördült az első Puma a Ford Craiova üzem szerelőszalagjáról

Kifinomult mild hybrid hajtása mellett a karizmatikus Puma látványos SUV-elemekkel és rugalmasan alakítható 456 literes csomagtérrel (benne az innovatív Ford MegaBox megoldással) csábítja a vásárlókat, valamint olyan vezetéssegítő technológiákkal, mint a Stop & Go rendszerrel kiegészített Adaptív Sebességtartó Automatika, a Sebességkorlátozás Felismerés és a Sávközép funkció. Az autó felszereltségi listáján prémium kényelmi tételek is szerepelnek, így a vevők akár a szegmens első derékmasszírozó ülését is megrendelhetik.

Az autó változatos kivitelei (például a Ford Performance inspirációjával kialakított sportos Puma ST-Line és a gazdagon felszerelt Puma Titanium X) a múlt hónapban, a Frankfurti Autószalonon mutatkoztak be először.

Az Európában már megrendelhető új Pumával a Ford tovább bővíti SUV- és SUV-hangulatú modelljeinek kínálatát. A Ford Romania alkalmazásában mintegy 6000 ember áll; ők készítik a Ford Puma mellett a Ford EcoSport modellt is, valamint az Év Motorja és Hajtáslánca díj 11-szeres győztesét, az 1,0 literes EcoBoost benzinmotort.

Az új Puma bevezetésével a Craiova Üzem immár két autót is gyárt egyszerre, kompakt SUV-modellekkel látva el azt a járműkategóriát, ami a JATO Dynamics szerint Európa leggyorsabban növekedő szegmense.

Legördült az első Puma a Ford Craiova üzem szerelőszalagjáról
Kulcsszavak: autógyár, ford, Puma, románia
 
Pályán a legjobbak: UniRaceDay az Audi Hungáriánál Pályán a legjobbak: UniRaceDay az Audi Hungáriánál Négy százalékkal nőtt szeptember végéig az autógyártás Csehországban Négy százalékkal nőtt szeptember végéig az autógyártás Csehországban Az autóipari fejlesztési versenyből a plug-in hibrid autók kerülnek ki győztesként Az autóipari fejlesztési versenyből a plug-in hibrid autók kerülnek ki győztesként Elkészült a 100 000.  Audi S3 Limousine Győrben Elkészült a 100 000. Audi S3 Limousine Győrben A Toyota miatt robbant ki a Volkswagen dízelbotránya? A Toyota miatt robbant ki a Volkswagen dízelbotránya?
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1