Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
A Porsche és a Boeing partneri kapcsolatba lép a prémium légi közlekedésben

A Porsche és a Boeing partneri kapcsolatba lép a prémium légi közlekedésben

2019. október 15.
A Porsche és a Boeing aláírt egy egyetértési megállapodást a prémium légi közlekedés lehetőségeinek és a közúti közlekedés légi kibővítésének felfedezéséről.

A Porsche és a Boeing partneri kapcsolatba lép a prémium légi közlekedésben

A partneri kapcsolattal mindkét vállalat a saját egyedi erősségét kihasználva tanulmányozza a prémium légi közlekedési járművek jövőjét.

„A Porsche szeretné kibővíteni horizontját sportautó-gyártóként azzal, hogy a prémium mobilitás vezető márkájává válik. Hosszú távon ez azt jelentheti, hogy az utazás harmadik dimenziója felé is elmozdul,” mondta Detlev von Platen, Porsche AG értékesítésért és marketingért felelős vezetője. „Két vezető globális vállalat erősségeit kombinálva térképezzük fel a jövő potenciális kulcsszegmenseit a piacon.”

A partneri megegyezés keretében a vállalatok egy nemzetközi csapatot hoznak létre, hogy a légi mobilitás lehetőségeit megvizsgálják, beleértve a prémium járművek piaci potenciáljának elemzését és a lehetséges felhasználási módokat.

A Boeing, a Porsche és az Aurora Flight Sciences, a Boeing egyik leányvállalata, közös koncepciót hoz létre a teljesen elektromosan felszállni és landolni képes járműre. Mindkét vállalat mérnökei, valamint a Porsche leányvállalataként a Porsche Engineering Services GmbH és a Studio F.A. Porsche munkatársai létrehoznak és tesztelnek egy prototípust.

„Ez az együttműködés azon erőfeszítéseinkre épül, hogy egy új, biztonságos és hatékony mobilitási ökoszisztémát hozzunk létre, és lehetőséget kínál arra, hogy feltérképezzük egy prémium légi jármű fejlesztésének lehetőségeit egy vezető autómárkával

- mondta Steve Nordlund, a Boeing NeXt alelnöke és ügyvezetője. A Boeing NeXt célja, hogy létrehozza a következő generációs mobilitási ökoszisztéma alapjait, amelyben az önvezető és a pilótával rendelkező járművek közösen létezhetnek egymás mellett. „A Porsche és a Boeing egyesíti a precíziós mérnöki tudást, a stílust és az innovációt, hogy világszerte felgyorsítsa a prémium légi közlekedés fejlődését.”

2018-ban a Porsche Consulting tanulmánya előrevetítette, hogy a légi közlekedési piac fejlődése 2025-től felgyorsul. A tanulmány szerint az új légi közlekedési megoldások gyorsabb és hatékonyabb utazást tesznek lehetővé, mint a hagyományos közlekedési eszközök, alacsonyabb költség és nagyobb mértékű rugalmasság mellett.

Kulcsszavak: boeing, együttműködés, Porsche
 
Boeing 747-400-as típusával teljesít heti egy Budapest-Tel Aviv járatot az El Al légitársaság Boeing 747-400-as típusával teljesít heti egy Budapest-Tel Aviv járatot az El Al légitársaság A Porsche és a Boeing partneri kapcsolatba lép a prémium légi közlekedésben A Porsche és az Audi is elektromos autót fejleszt A Porsche és a Boeing partneri kapcsolatba lép a prémium légi közlekedésben A Nissan és az UEFA globális partnersége a 2014-es szuperkupával veszi kezdetét A Porsche és a Boeing partneri kapcsolatba lép a prémium légi közlekedésben FAA: biztonságos a Boeing 787-es átalakítása A Porsche Taycan világpremierje: a sportautó fenntartható újraértelmezése A Porsche Taycan világpremierje: a sportautó fenntartható újraértelmezése
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1