Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Fenntartható luxus - ISO tanúsítvány igazolja az új BMW 7-es sorozat plug-in hibrid hajtáslánc-technológiájának példaértékű életci

Fenntartható luxus - ISO tanúsítvány igazolja az új BMW 7-es sorozat plug-in hibrid hajtáslánc-technológiájának példaértékű életci

2019. november 08.
Az új BMW 745Le teljes életciklusát övező nyersanyag-előállítási, tömegtermelési, műszaki és újrahasznosítási megoldások globális felmelegedésre gyakorolt együttes hatása 58 százalékkal alacsonyabb, mint a luxuslimuzin belsőégésű erőforrással szerelt testvérmodelljei esetében.

Fenntartható luxus - ISO tanúsítvány igazolja az új BMW 7-es sorozat plug-in hibrid hajtáslánc-technológiájának példaértékű életciklus-hatékonyságát

Az új BMW 7-es sorozat plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modellváltozatai jövőbe mutató, hosszú távon fenntartható módon váltják valóra a vezetés luxus színvonalú élményét. A fejedelmi limuzin progresszív karaktere nem csupán az innovatív műszaki megoldásokban, a forradalmi járműkapcsolati lehetőségekben és az intelligens vezetést támogató rendszerekben érhető tetten, hanem a modell teljes életciklusát tekintve is. Az új BMW 7-es sorozat hálózatról tölthető modellváltozataiban dolgozó BMW eDrive hajtáslánc-technológia példaértékű hatékonyságát most az új BMW 745Le modellnek odaítélt ISO 14040 és ISO 14044 környezetvédelmi tanúsítványok is igazolják.

A TÜV Rheinland független szakértői által hitelesített elemzés szerint a plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt luxuslimuzin teljes életciklusát övező megoldások globális felmelegedésre gyakorolt együttes hatása 33 százalékkal alacsonyabb, mint a belsőégésű erőforrással szerelt testvérmodellek esetében, ha pedig a plug-in hibrid hajtáslánc-technológia töltési szükségleteit kizárólag megújuló erőforrások fedezik, ez az arány egészen 58 százalékra módosul.

Az új BMW 745Le plug-in hibrid hajtáslánc-technológiájának példaértékű életciklus-hatékonyságát igazoló ISO tanúsítvány a legkorszerűbb BMW eDrive hajtáslánc-technológia által garantált példaértékű emisszió-csökkentési hatékonyság újabb bizonyítéka.

Fenntartható luxus - ISO tanúsítvány igazolja az új BMW 7-es sorozat plug-in hibrid hajtáslánc-technológiájának példaértékű életciklus-hatékonyságát

A hálózatról tölthető hajtáslánc lehetővé teszi, hogy a bajor prémiumgyártó ügyfelei a hétköznapi ingázások és az autóval megtett városon belüli távolságok nagy részét emisszió nélkül abszolválják. A jövőbe mutató technológia energiaellátásáról gondoskodó nagyfeszültségű akkumulátor egyetlen feltöltésével az új BMW 745e 55 – 58 kilométert, az új BMW 745Le 52 – 55 kilométert, az új BMW 745Le xDrive pedig 51 – 54 kilométert képes megtenni tisztán elektromos meghajtással.

Mindez azt jelenti, hogy a luxuslimuzin zéró emissziójú vezetési élménye nem csupán a belvárosokban, de a metropoliszok agglomerációiban is átélhető. Az alapfelszereltségként kínált HYBRID vezetési üzemmódban az új BMW 745e, az új BMW 745Le és az új BMW 745Le xDrive egészen 110 km/órás sebességig képes fenntartani a tisztán elektromos meghajtást és a belsőégésű erőforrás csak magasabb tempónál, vagy intenzív gyorsítások esetén kapcsolódik be a hajtásba.

A középkonzolon elhelyezett eDrive gombbal előhívható ELECTRIC vezetési üzemmód a modell tisztán elektromos meghajtással elérhető végsebességét 140 km/órára növeli. SPORT vezetési üzemmódban az elektromos motor a belsőégésű erőforrás támogatására hivatott. A belsőégésű erőforrás és az elektromos motor együttesen 290 kW / 394 lóerő maximális rendszerteljesítményre képes, amelyhez a legintenzívebb gyorsulások érdekében 600 Nm csúcs forgatónyomaték társul.

Fenntartható luxus - ISO tanúsítvány igazolja az új BMW 7-es sorozat plug-in hibrid hajtáslánc-technológiájának példaértékű életciklus-hatékonyságát

Az új BMW 745e 5,2 másodperc alatt, az új BMW 745Le 5,3 másodperc alatt, az új BMW 745Le xDrive pedig 5,1 másodperc alatt képes felgyorsulni álló helyzetből 100 km/órás sebességre. BATTERY CONTROL vezetési üzemmódban a hajtáslánc a vezető által kívánt szinten tartja a nagyfeszültségű akkumulátor töltöttségét, hosszabb utazások esetén így a tisztán elektromos meghajtás a nagyvárosokba érkezve aktiválható. A plug-in hibrid hajtáslánc-technológia a BMW tervei szerint 2020 tavaszától az egyes nagyvárosokban kialakított, kizárólag tisztán elektromos meghajtással látogatható „zöld zónákba” érkezve automatikusan zéró emissziójú mobilitásra vált át.

A tisztán elektromos meghajtással abszolválható zéró emissziójú hatótávolság növelése, valamint az átlagos üzemanyag-fogyasztás és a kombinált károsanyag-kibocsátás csökkentése azonban nem csupán az intelligensen vezérelt hajtáslánc, hanem a legkorszerűbb akkumulátorcella-technológia érdeme is, amellyel az új BMW 745Le teljes életciklusát övező nyersanyag-előállítási, tömegtermelési, műszaki és újrahasznosítási megoldások globális felmelegedésre gyakorolt együttes hatása jelentősen alacsonyabb, mint a luxuslimuzin belsőégésű erőforrással szerelt testvérmodelljei esetében.

Az összehasonlítás alapjául egy 250 kW / 340 lóerő maximális teljesítményre képes, soros hathengeres benzinmotorral szerelt BMW 740Li modell szolgált, az eredményeket pedig mindkét hajtáslánc-technológia esetében 250 000 kilométer megtételére vetítve számolták ki.

Fenntartható luxus - ISO tanúsítvány igazolja az új BMW 7-es sorozat plug-in hibrid hajtáslánc-technológiájának példaértékű életciklus-hatékonyságát

Az üzemanyag- és energiafogyasztási adatok mellett az elemzők a modellek globális felmelegedésre gyakorolt légszennyező hatásait és energiaszükségleteit is számításba vették. A plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt luxuslimuzin teljes életciklusát övező megoldások globális felmelegedésre gyakorolt együttes hatása az Európai Unió EU-25 villamosenergia-hálózatából táplálva 33 százalékkal alacsonyabb, mint a BMW 740Li esetében, ha pedig a plug-in hibrid hajtáslánc-technológia töltési szükségleteit kizárólag olyan megújuló erőforrások fedezik, mint például a szél- és napenergia, ez az arány egészen 58 százalékra módosul.

A TÜV Rheinland független szakértői által hitelesített elemzés részletekbe menően vizsgálta a hajtáslánc-technológiák nyersanyag-előállítási és -megmunkálási, tömegtermelési, műszaki és újrahasznosítási megoldásainak globális felmelegedésre gyakorolt hatásait, az új BMW 745Le példaértékű életciklus-hatékonysága pedig az ISO 14040 és az ISO 14044 környezetvédelmi tanúsítványokat egyaránt kiérdemelte.

Az új BMW 745e, az új BMW 745Le és az új BMW 745Le xDrive széleskörű alapfelszereltségének a 30 km/órás sebességig aktiválódó akusztikus gyalogosfigyelmeztető rendszer is része, amely az utasok menetkomfortjának megzavarása nélkül, egy jellegzetes hanggal figyelmezteti a jármű környezetében közlekedőket az autó jelenlétére.

A plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt luxuslimuzinok alapfelszereltségébe a légkondicionáló is beletartozik, amelyet a bajor prémiumgyártó ügyfelei a BMW Connected okostelefon-alkalmazásnak köszönhetően a távolból is vezérelhetnek. A nagyfeszültségű akkumulátor töltését mindezeken felül számos innovatív BMW eDrive digitális szolgáltatás támogatja: a vezető okoskészüléken keresztül kikeresheti és lefoglalhatja a számára leginkább szimpatikus járműtöltő állomást, távolról vezérelheti a járműtöltés folyamatát és okoskészülékein keresztül mindvégig figyelemmel követheti az akkumulátor aktuális töltöttségi szintjéből kiszámolt tisztán elektromos és kombinált hatótávolságot is. Az alapfelszereltségként kínált BMW Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezés pedig nem csupán a nagyméretű, teljes mértékben digitális műszerfal és a tökéletesen hálózatba kapcsolt navigációs rendszer kettősével, de a BMW Intelligens Személyi Asszisztens (BMW Intelligent Personal Assistant) forradalmi innovációival is kecsegtet, amely ugyancsak segít a parkolóhelyek és a járműtöltő állomások megtalálásában, illetve lefoglalásában.

Az új BMW 745e, az új BMW 745Le és az új BMW 745Le xDrive modellek az opcionális extrafelszereltség részeként a Pure Excellence külső felszereltségi csomag és az M Sport felszereltségi csomag tételeivel is felszerelhetők. A plug-in hibrid hajtáslánc-technológiákhoz az új BMW 7-es sorozat összes vezetést támogató rendszere és az opcionális extrafelszereltségi paletta megannyi tétele megrendelhető. A modellhármashoz a fejedelmi kényelmet garantáló opciók mellett a legkorszerűbb futómű-technológiák is elérhetők, az aktív borulásgátló rendszerrel felszerelt Executive Drive Pro kiegészítő futómű-szabályzás kivételével.

Kulcsszavak: bmw, BMW 7-es, új modell
 
Fenntartható luxus - ISO tanúsítvány igazolja az új BMW 7-es sorozat plug-in hibrid hajtáslánc-technológiájának példaértékű életci Már Magyarországon az új AYGO Fenntartható luxus - ISO tanúsítvány igazolja az új BMW 7-es sorozat plug-in hibrid hajtáslánc-technológiájának példaértékű életci Sorozatgyártásba kerül a lézerfény a BMW-nél Egy Scania R 730 V8 Streamline tehergépkocsi születése Egy Scania R 730 V8 Streamline tehergépkocsi születése A Genfi Nemzetközi Autószalononon mutatja be a Suzuki a Balenót A Genfi Nemzetközi Autószalononon mutatja be a Suzuki a Balenót Vérpezsdítő dinamizmus - MINI John Cooper Works Cabrio Vérpezsdítő dinamizmus - MINI John Cooper Works Cabrio
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1