Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
A Siemens Mobility hét Mireo vonatot szállít a DB Regio-nak

A Siemens Mobility hét Mireo vonatot szállít a DB Regio-nak

2019. november 20.
A Deutsche Bahn AG regionális tömegközlekedési vállalata, a DB Regio hét Mireo vonatot rendelt a Siemens Mobility-től. A vonatok a Karlsruhe és Heidelberg/Mannheim közötti, Bruchsal-on áthaladó regionális expressz vonalon fognak közlekedni a Karlsruhe 7b hálózatban.

A Siemens Mobility hét Mireo vonatot szállít a DB Regio-nak

A szerelvényt a Siemens Mobility üzemében építik a németországi Krefeldben, szállításukra pedig a tervek szerint 2022 végén kerül sor.

 

„Ez a megbízás a harmadik Mireo megrendelés, amelyet három éven belül a DB Region AG-től kaptunk. Mireo vonataink a jövőben az új regionális „Észak-Badeni Expressz” vonalon fognak üzemelni és ezen kívül regionális járatokként is működnek majd a Rajna-völgyben és az S-Bahn rendszerben, a Rajna–Neckar-régióban. A Mireo energiahatékony jármű kialakítást és az utasok számára fokozott kényelmet, valamint fenntartható értéknövekedést kínál a jármű teljes élettartama során” – mondta Sabrina Soussan, a Siemens Mobility ügyvezető igazgatója.

A három kocsis Mireo vonatokon több mint 200 ülés van. A szerelvény méretezhető, csuklós kivitelű. Könnyű szerkezetű kialakítása, energiahatékony alkatrészei és intelligens hálózatkezelése lehetővé teszi, hogy a Mireo akár 25%-kal kevesebb energiát fogyasszon az elektromos, több kocsiból álló vonatok előző generációjához képest. Az aerodinamikus formatervezés és a csendes forgózsámolyok csökkentik a vonat zajszintjét.

 A Siemens Mobility hét Mireo vonatot szállít a DB Regio-nak

Az új vonatokat a DB Regio AG a kérdéses hálózatért felelős hatóság, azaz Baden-Württemberg Közlekedési Minisztériuma részére szerzi be. A járművek leszállítása után azok a Landesanstallt Schienenfahrzeuge Baden-Württemberg (SFBW) tulajdonába kerülnek, és 13 évre – a szállítási szerződés időtartamára – a DB Regio lízingeli őket.

Kulcsszavak: közlekedés, Mireo, motorvonat, Siemens
 
Emelkedett az üzemanyagok ára Emelkedett az üzemanyagok ára Májustól változik a KRESZ a gyermekek védelmében Májustól változik a KRESZ a gyermekek védelmében A Siemens Mobility hét Mireo vonatot szállít a DB Regio-nak Peking újabb autópálya körgyűrűt épít A Siemens Mobility hét Mireo vonatot szállít a DB Regio-nak Téli szerviz kampány a Nissannál akár 50% kedvezménnyel Már "csak" 3 millió forint egy rendszám Sanghajban Már "csak" 3 millió forint egy rendszám Sanghajban
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1