Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Automata parkolási megoldást fejlesztett ki a Vodafone

Automata parkolási megoldást fejlesztett ki a Vodafone

2019. november 20.
Automata parkolási megoldást fejlesztett ki a Vodafone Magyarország, együttműködve az AImotive és a HERE Technologies céggel.

Automata parkolási megoldást fejlesztett ki a Vodafone

A Vodafone hétfői közleménye szerint a kísérleti autók Budapest több mélygarázsában képesek emberi beavatkozás nélkül szabad helyet keresni és biztonságosan leparkolni. Az automatizált vezetési funkciókat az AImotive aiDrive AI-alapú szoftvere biztosítja, amelyet több nemzetközi autóipari szereplővel együtt dolgozva fejleszt a magyar cég. A HERE Technologies a mélygarázsok térképét készítette. A Vodafone parkolószenzorai, amelyek a parkolóhelyek foglaltságát jelzik a rendszernek, a szolgáltató Keskenysávú-IoT (NB-IoT) hálózatán keresztül kommunikálnak.

A közlemény szerint a térképeket, beleértve a parkolóhely-információkat, a Vodafone mobilhálózatán keresztül tölti le az autó szoftvere a mélygarázsok bejáratánál. Ennek köszönhetően a térképek mindig naprakészek és a gépkocsivezetők még kiszállás előtt megtudhatják, hogy járművük hol fog parkolni. A járműveket az aiDrive a beérkező szenzoradatok alapján, a szabad parkolóhelyeket és a térképet felhasználva vezeti a mélygarázsban, és új helyet keres, ha az eredetileg kiválasztott parkolót közben elfoglalták - ismertették.

Automata parkolási megoldást fejlesztett ki a Vodafone

Király István, a Vodafone Magyarország vezérigazgató-helyettese elmondta: a vezeték nélküli kommunikációnak számtalan előnye lehet az autóiparban, a vezetés-automatizálás ilyen módja csak egy példa. Több sikeres kültéri okosparkolással kapcsolatos projekt után ez a fejlesztés lehetőséget adott arra, hogy az NB-IoT megoldásokat mélygarázsokban tegyék próbára - tette hozzá.

Kulcsszavak: fejlesztés, önvezető autó, parkolás, Vodafone
 
Autonóm vezetési rendszerekhez fejleszt mesterséges intelligenciát a Honda és a SenseTime Autonóm vezetési rendszerekhez fejleszt mesterséges intelligenciát a Honda és a SenseTime Üzemanyag-takarékosság a Volvo Trucks rendszerével Üzemanyag-takarékosság a Volvo Trucks rendszerével Automata parkolási megoldást fejlesztett ki a Vodafone Nagysebességű kör-, valamint tereppályák állnak a Continental rendelkezésére a gumiabroncsok tesztelése során A magyarok fele vásárolna önvezető autót A magyarok fele vásárolna önvezető autót A Scaniánál felgyorsult az innovációs tevékenység A Scaniánál felgyorsult az innovációs tevékenység
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1