Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Befejeződött Európa legnagyobb szabású hídépítése

Befejeződött Európa legnagyobb szabású hídépítése

2019. november 22.
Átadták a forgalomnak csütörtökön Németországban a Mosel folyó felett 160 méteres magasságban átvezető hidat, ezzel befejeződött Európa legnagyobb szabású hídépítő vállalkozása.

Befejeződött Európa legnagyobb szabású hídépítése

Az 1,7 kilométer hosszú Hochmoselbrücke (Moseli magashíd) a Rajna-Majna-vidék és a Benelux államok, illetve a térség két meghatározó városa, Frankfurt és Brüsszel között teremt összeköttetést. A B50 jelzésű autópálya új, 25 kilométeres szakaszához tartozik, a számítások szerint naponta átlagosan 25 ezer jármű halad majd át rajta, tehermentesítve a térség úthálózatát.

A híd megépítését bő negyven éve tervezik, a beruházás nyolc évig tartott és kezdettől fogva vitatott volt. A bírálatok szerint a híd elcsúfítja a borairól híres folyóvölgyi vidék idilli látványát és megváltoztathatja a környék klímáját és vízháztartását, ami a szőlőtermesztést is veszélyeztetheti. A költségek is folyamatosan emelkedtek, a híd végül a kapcsolódó fejlesztésekkel együtt 483 millió euróba (160 milliárd forint) került, nagyjából 45 millió euróval meghaladva az eredeti költségvetést.

Politikai vezetők és gazdasági érdekképviseletek viszont végig támogatták a beruházást, amelytől a térségbeli gazdaság fellendülését remélik.

Befejeződött Európa legnagyobb szabású hídépítése

A forgalom megindításával befejeződött Európa legnagyobb hídépítése, amely ugyan sok pénzbe került, de sok új esélyt is ad és a további növekedés alapját jelenti a környéken élőknek - mondta a hídavató ünnepségen Volker Wissing, Rajna-vidék-Pfalz tartomány gazdasági minisztere.

A Hochmoselbrücke Németország második legmagasabb hídja, az első a 185 méteres magasságban futó baden-württembergi Kochertalbrücke.

Kulcsszavak: híd, közlekedés, németország
 
Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás Elkészült a budai fonódó villamoshálózat Elkészült a budai fonódó villamoshálózat Befejeződött Európa legnagyobb szabású hídépítése Emelkedett a gázolaj ára Új hajójárat önkormányzati támogatással a Balatonon Új hajójárat önkormányzati támogatással a Balatonon Hibrid buszokat vesz Kecskemét Hibrid buszokat vesz Kecskemét
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1