Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Egy új, fülke nélküli tanulmányjármű – a Scania AXL leleplezése

Egy új, fülke nélküli tanulmányjármű – a Scania AXL leleplezése

2019. december 16.
Önvezető járműcsaládunk legújabb tagjának bemutatkozása: Scania AXL, egy teljesen önvezető tanulmány-tehergépkocsi fülke nélkül.

Egy új, fülke nélküli tanulmányjármű – a Scania AXL leleplezése

A nehézkategóriás önvezető járművek újabb mérföldköveként a Scania különböző területeken dolgozó szakembereinek egy csoportja összeállt, és kifejlesztett egy tanulmány-tehergépkocsit, amelynek kialakítása még fülke nélkül is a vállalat moduláris rendszerén alapul. Miközben a különféle iparágak keresik, hogy miként tehetnék gördülékenyebbé és még fenntarthatóbbá a fuvarozást, egyre inkább figyelembe veszik az önvezető járműveket.

A bányák és a nagy, zárt építési területek jó példák azokra a környezetekre, amelyek kedvezők az önvezető kísérletekhez, mivel ezek jól szabályozott helyszínek. „Egy jelentős lépés a jövő közlekedési rendszerei felé”

„A Scania AXL tanulmány-tehergépkocsival jelentős lépést teszünk a jövő intelligens közlekedési rendszerei felé, amelynek az önvezető járművek természetes részei lesznek” – mondta a Scania elnök-vezérigazgatója, Henrik Henriksson. „Folytatjuk a tanulmányjárművek építését és kísérleti üzemeltetését, hogy megmutassuk, mire vagyunk képesek a ma elérhető technológiák segítségével.”

Az önvezető járművek esetében a szoftver sok szempontból fontosabb, mint a hardver. A Scania AXL járművet egy intelligens vezérlőkörnyezet irányítja és felügyeli. Például a bányákban az önvezető működést egy logisztikai rendszer támogatja, amely megmondja a járműveknek, hogy hogyan kellene végrehajtaniuk a feladatokat. „Már ügyfeleinknél is üzemelnek önvezető teherautóink. Azonban ezekben még biztonsági okokból helyet kap egy járművezető, hogy szükség esetén beavatkozhasson. A Scania AXL-nek nincs fülkéje, ami jelentősen megváltoztatja a játékszabályokat” – mondta Claes Erixon, a Scania kutatási és fejlesztési részlegének vezetője. „Az elmúlt években nagy lépéseket tett az önvezető járművek fejlődése.


Egy új, fülke nélküli tanulmányjármű – a Scania AXL leleplezése

Még mindig nem rendelkezünk az összes válasszal, azonban a Scania AXL-hez hasonló tanulmányjárművek révén új utakat törünk és továbbra is gyorsan tanulunk.” Az hagyományos és az új műszaki megoldások ötvözete A tanulmányjárművet hajtó belső égésű motor jó példája annak, hogy hogyan férnek meg egymással a hagyományos és az új műszaki megoldások. Ez az erőforrás kedvező módon megújuló bioüzemanyaggal működik. A Scania AXL masszív és erős kialakítása, illetve megoldásai jól megfelelnek a bányák és nagy építési területek durvább környezetének. A hagyományos fülkét egy új, intelligens elülső modul helyettesíti, azonban még így is könnyen felismerhető, hogy ez a tanulmányjármű egy Scania.

Kulcsszavak: haszongépjármű, scania, Scania AXL
 
Megjött a legmenőbb áruszállító Megjött a legmenőbb áruszállító A Goodyear fokozza haszongépjármű-abroncsai téli teljesítményét A Goodyear fokozza haszongépjármű-abroncsai téli teljesítményét A Scania átadta a világ első Euro 6-os gázüzemű tehergépjárművét A Scania átadta a világ első Euro 6-os gázüzemű tehergépjárművét Egy új, fülke nélküli tanulmányjármű – a Scania AXL leleplezése Ki lesz Európa legjobb ifjú tehergépkocsi-vezetője? Hibrid tehergépkocsival ügyesen elvégezhetők éjszaka a kiszállítási feladatok Stockholmban Hibrid tehergépkocsival ügyesen elvégezhetők éjszaka a kiszállítási feladatok Stockholmban
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1