Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
A BKV megtérítteti a metrókocsik kárát a Metrowagonmash Rt.-vel

A BKV megtérítteti a metrókocsik kárát a Metrowagonmash Rt.-vel

2020. január 10.
A BKV Zrt. teljes egészében megtérítteti az M3-as metró kocsijaival kapcsolatos károkat az orosz gyártóval, a Metrowagonmash Rt.-vel.

A BKV megtérítteti a metrókocsik kárát a Metrowagonmash Rt.-vel

A budapesti közlekedési társaság az MTI-hez csütörtök este eljuttatott közleményében azt írta, hogy szakembereik már tavaly december első napjaiban észlelték az M3-as metró kocsijainak meghibásodását, és a cég vezetése haladéktalanul megtette a szükséges lépéseket. Levelekben szólította fel a Metrowagonmash Rt.-t a hibaelhárítás azonnali megkezdésére, egyben bejelentette, hogy a térítésmentes javítás követelése mellett a szerződés szerinti kárátalány megfizetésére vonatkozó igényét is érvényesíteni fogja.

Miután a metrókocsik korróziós problémáira derült fény, december elején a BKV Zrt. vezetése levélben értesítette a Metrowagonmash Rt. vezérigazgatóját arról, hogy az érintett szerelvényt garanciális javíttatás céljából kivonta a forgalomból, és azonnali intézkedésekre szólította fel a gyártót. Magyarországra rendelte a cég képviselőit, hogy a legmegfelelőbb műszaki megoldást dolgozzák ki a probléma elhárítására - tette hozzá a cég.

December közepén a BKV Zrt. vezetése arról tájékoztatta a gyártó cég vezérigazgatóját, hogy a szerelvény üzemeltetésből történő kiesése miatt érvényesíteni fogja igényét a felmerülő járműállási kárátalányra.

A BKV megtérítteti a metrókocsik kárát a Metrowagonmash Rt.-vel

Januárban a magyar vállalat újabb levélben szólított fel a hibajavítási folyamat gyorsítására. A BKV Zrt. megerősítette, a szerződésben, illetve törvényekben meghatározott minden jogával élni fog annak érdekében, hogy a BKV Zrt.-t ért károk teljesen megtérüljenek.

A BKV Zrt. felelős üzemeltetőként egyetlen meghibásodás, hibás teljesítés mellett sem megy el szó nélkül, jogait, érdekeit határozottan érvényesíti - emelték ki a közleményben.

Megjegyezték, hogy jelenleg is perben állnak a Metrowagonmash Rt.-vel. A keresetet még a múlt év elején benyújtották, és szükség esetén most sem riadnak vissza hasonló jogi lépésektől - írták.

Közölték, szakembereik a napi munkafolyamat részeként minden egyes járművet ellenőriznek forgalomba adás előtt.

A rendelkezésre álló szerelvényekkel biztonságosan fenntartják az M3-as vonal zavartalan forgalmát - olvasható a közleményben.

A BKV megtérítteti a metrókocsik kárát a Metrowagonmash Rt.-vel
Kulcsszavak: 3-as metró, bkk, bkv, kártérítés, Metrowagonmash
 
A kormány 4 milliárd forintot csoportosít át a fővárosi elővárosi közlekedés finanszírozására A kormány 4 milliárd forintot csoportosít át a fővárosi elővárosi közlekedés finanszírozására Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a kormány és a Stadler Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a kormány és a Stadler Ma kezdődik a 3-as villamosvonal felújítása Ma kezdődik a 3-as villamosvonal felújítása A BKV megtérítteti a metrókocsik kárát a Metrowagonmash Rt.-vel Kísérleti felújítás indul a H5-ös hév egyik szerelvényén Lezárult az őrmezői metróvégállomás új intermodális csomópontjának terveire kiírt tervpályázat Lezárult az őrmezői metróvégállomás új intermodális csomópontjának terveire kiírt tervpályázat
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1