Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
A Continental újrahasznosított ipari kormot fog használni gumiabroncsaihoz

A Continental újrahasznosított ipari kormot fog használni gumiabroncsaihoz

2020. január 13.
A világ egyik vezető gumiabroncsgyártója és autóipari beszállítója, a Continental az utóbbi években közösen dolgozott a Pyrolyx-szel a gumiabroncsokból származó ipari korom újrahasznosításán.

A Continental újrahasznosított ipari kormot fog használni gumiabroncsaihoz

Az együttműködés célja, hogy lehetővé tegyék az újrahasznosított ipari korom (rCB) felhasználását a különféle gumiabroncsok gyártása során. A Continental és a Pyrolyx öt évre szóló megállapodást kötött az abroncsgyártó cég üzemeibe történő rCB beszállításáról.

Ez a bejelentés fontos lépés afelé, hogy globális szinten fenntarthatóbbá váljon a gumiabroncs-, valamint annak alapanyagainak gyártása. A Pyrolyx több mint 3 millió, leselejtezett abroncsot tervez újrahasznosítani, amelynek köszönhetően minden egyes Continental abroncsgyárnak évente legalább 25 millió tonna szén-dioxiddal lesz alacsonyabb a károsanyag-kibocsátása.

“A Continental nagy várakozásokkal tekint a Pyrolyx-szal történő hosszútávú együttműködésre, amely megerősíti elköteleződésünket a termékeink és globális működésünk még fenntarthatóbbá tételében. Célunk, hogy vásárlóinkat környezetbarát technológiával készülő, innovatív gumiabroncsokkal szolgálhassuk ki úgy, hogy az abroncsaink közben a legmagasabb teljesítményt nyújtsák a biztonság terén” – hívta fel a figyelmet Musztrai Ferenc, a Continental Hungaria marketingvezetője.

A Continental újrahasznosított ipari kormot fog használni gumiabroncsaihoz

A Pyrolyx USA ügyvezetője, Thomas Redd hozzátette: „Ez a beszállítói megállapodás rendkívül pozitív eredmény a Pyrolyx életében, ami megerősíti az életciklusuk végére ért abroncsokból újrahasznosított koromra vonatkozó szemléletünket, és az rCB globális elfogadottságát. A Pyrolyx rCB hitelesítése új szintre helyezi a működésünket, és az újrahasznosított korom iparági helyzetét.”

A beszállítói megállapodás hozzájárul a Pyrolyx fejlődéséhez is, amely további üzemeket létesít Észak-Amerikában és Kelet-Európában. Ennek eredményeképpen a következő öt évben az újrahasznosított ipari korom értékesítési mennyisége évi 10 ezer tonnára emelkedhet. A megállapodás megerősíti a Continental és a Pyrolyx elköteleződését egy környezetvédelmileg fenntartható ellátási lánc létrehozásában az abroncsgyártás folyamatában.

.


Kulcsszavak: continental, fejlesztés, gumiabroncs, járműipar
 
A Continental újrahasznosított ipari kormot fog használni gumiabroncsaihoz A vevők többsége legfeljebb 1 milliót ad használt autóért Balesetekre figyelmeztet a Ford és a Vodafone új rendszere Balesetekre figyelmeztet a Ford és a Vodafone új rendszere A Continental újrahasznosított ipari kormot fog használni gumiabroncsaihoz BMW Motorrad pályanap Brno-ban A Bosch megnöveli az elektromos gépjárművek akkumulátorának élettartamát A Bosch megnöveli az elektromos gépjárművek akkumulátorának élettartamát Innovatív kerékdőlési megoldás egy egyedi átépítésű Scania P 410 tehergépkocsin Innovatív kerékdőlési megoldás egy egyedi átépítésű Scania P 410 tehergépkocsin
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1