Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
A Porsche 2019-ben tíz százalékkal növelte eladásait

A Porsche 2019-ben tíz százalékkal növelte eladásait

2020. január 14.
A stuttgarti sportautó-gyártó termékei minden eddiginél népszerűbbek: 2019-ben a Porsche 280.800 járművet adott át ügyfeleinek – tíz százalékkal többet, mint az előző évben.

A Porsche 2019-ben tíz százalékkal növelte eladásait

A Cayenne és a Macan modellsorozatok különösen jelentős növekedést mutattak: a Cayenne-ből világszerte 92.055 példány talált gazdára, amely 29 százalékos növekedést jelent. A jelenlegi modell 2019-től elérhető az összes piacon és nemrégiben a konnektoros hibrid változata is bemutatkozott. Tavasszal érkezett a piacra a Cayenne Coupé, a még dinamikusabb változat. Összesen 99.944 Macan kulcsát adták át az ügyfeleknek – ez 16 százalékos növekedést jelent 2018-hoz képest.

„Örömmel fogadjuk a nagyszerű eredményt, amely egyértelműen mutatja az ügyfelek elkötelezettségét sportautóink iránt, és büszkék vagyunk rá, hogy újfajta hozzáállással még jobban sikerült megerősítenünk márkánk népszerűségét és az ügyfélélményt,” mondta Detlev von Platen, a Porsche AG marketingért felelős vezetője. „Optimisták vagyunk azzal kapcsolatban, hogy 2020-ban is fenn tudjuk tartani a kimagasló keresletet – köszönhetően számos új modellnek és a Taycan előrendeléseinek.”

Legnagyobb növekedés Németországban és Európában

A vállalat hazai piacán és a teljes európai piacon a Porsche 2019 legnagyobb növekedését érte el 15-15 százalékos eredménnyel. Németországban 31.618 járművet adtak át, Európában pedig 88.975 példány talált gazdára. A sportautó-gyártó két legnagyobb piacán is növekedés volt tapasztalható. Kínában 86.752 autót értékesítettek, amely nyolc százalékos növekedést jelent 2018-hoz képest. Az USA-ban a Porsche szintén 8 százalékos gyarapodást könyvelhetett el, 61.568 átadott gépjárművel.

Mindez annak ellenére volt tapasztalható, hogy a sportautó-márka szerint mindkét piac gazdasági körülményei gyengültek. Ázsiában, Afrikában és a Közel-Keleten 116.458 Porschét adtak át – ez 2018-hoz képest hét százalékos növekedés.

A Porsche 2019-ben tíz százalékkal növelte eladásait
Kulcsszavak: értékesítés, jármű kereskedelem, Porsche
 
Le kell mondanunk az autózásról a Föld érdekében? Le kell mondanunk az autózásról a Föld érdekében? Közel harmadával esett az autóértékesítés Nagy-Britanniában júniusban Közel harmadával esett az autóértékesítés Nagy-Britanniában júniusban A Porsche 2019-ben tíz százalékkal növelte eladásait A Ford Európa legnépszerűbb haszongépjármű-márkája Tarolt a Lexus és a Toyota Európa talán legfontosabb közönségszavazásán Tarolt a Lexus és a Toyota Európa talán legfontosabb közönségszavazásán Enyhén csökkent a román gépkocsigyártás és -export Enyhén csökkent a román gépkocsigyártás és -export
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1