Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
A Citroën C5 Aircross Hybrid SUV megkapta a WLTP-előírás szerinti típusjóváhagyást

A Citroën C5 Aircross Hybrid SUV megkapta a WLTP-előírás szerinti típusjóváhagyást

2020. február 13.
Tisztán elektromos üzemmódban 55 km-es a hatótávolsága. A homologizációs teszteken bizonyított kitűnő eredmény ismeretében a Citroën egy többfunkciós, hatékony modellt kínál a hétköznapokra akár 32 g/km CO2-kibocsátással és akár 1,4 L/100 km üzemanyag-fogyasztással.

A Citroën C5 Aircross Hybrid SUV megkapta a WLTP-előírás szerinti típusjóváhagyást

A C5 Aircross SUV nemcsak tökéletes kényelmet, de kiváló variálhatóságot is nyújt: progresszív hidraulikus ütközőelemekkel ellátott felfüggesztéssel, Advanced Comfort ülésekkel és 20 különböző vezetést segítő rendszerrel, valamint 3 teljes értékű, sínen csúszó, dönthető háttámlájú, összecsukható hátsó üléssel és a kategóriájában legnagyobb térfogatú csomagtartóval rendelkezik.

A C5 Aircross Hybrid SUV zökkenőmentes, csendes suhanása a kényelem egészen új élményével ajándékozza meg utasait. Az élményt a 225 lóerős összteljesítménnyel bíró, hálózatról tölthető plug-in hibrid motor fokozza, mely a csúcstechnológia mellett felvillanyozó teljesítményt és versenyképes fenntartási költségeket kínál.

A 2020-as Brüsszeli Autószalonon bemutatott C5 Aircross Hybrid SUV Franciaországban már rendelhető, Magyarországon nyárra várható.

A Citroën több mint száz éve az autó demokratizálására törekszik. 2020-ra a márka az elektromos autó demokratizálását tűzte ki célul; kínálatának 6 elektromos modellje által bárki számára elérhetővé válnak az alacsony kibocsátású járművek.

A Citroën C5 Aircross Hybrid SUV megkapta a WLTP-előírás szerinti típusjóváhagyást

A márka elkötelezettségét a fenntartható energetikai átállás felé való átmenet iránt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy minden, piacra bocsátott új modell a jövőben rendelkezni fog elektromos változattal, törekedve egyúttal arra, hogy valamennyi szegmensben és piacon a vásárlói igényeknek minél szélesebb körben megfelelve, illetve használati szokásaikhoz igazodva minél több modellt kínáljon.   

Az elektromos offenzíva az „Inspirëd By You All” jelszó jegyében indul, megtestesítői pedig az elektromos járművek, valamint a technológiát tekintve zászlóshajónak számító modell, az új C5 Aircross Hybrid SUV, ez az ë-Comfort osztályú, plug-in hibrid, csendes városi autó (Silent Urban Vehicle), mely maga is a kínálat bővítésére való törekvést jelzi: a nagy teljesítményű belső égésű motorok mellett a jövőben tisztán elektromos és plug-in hibrid modellekkel gazdagodik a választék.  
 
A progresszív hidraulikus ütközőelemekkel (Progressive Hydraulic Cushions®) ellátott felfüggesztés, az Advanced Comfort ülések és a 20 különböző vezetést segítő rendszer jóvoltából a kényelem tekintetében már korábban is referenciának számító C5 Aircross SUV ezzel az új, nagy teljesítményű és hatékony plug-in hibrid változattal a Citroën Advanced Comfort® program újabb állomását testesíti meg.

SOKOLDALÚSÁG: az ügyfelek életmódja által inspirált modell hétköznapi használatával megszüntethető a közvetlen CO2-kibocsátás (100%-ban elektromos üzemmódban, 55 kmi-es hatótávval), a hosszabb utakon pedig a benzinmotor jóvoltából a hatótávolság korlátlanságát élvezhetjük.

A Citroën C5 Aircross Hybrid SUV megkapta a WLTP-előírás szerinti típusjóváhagyást

CSENDESSÉG: elektromos üzemmódban az autó tökéletes nyugalmat, meghitt hangulatot, zökkenő- és vibrációmentes utazást nyújt.

CSÚCSÉLMÉNY: a modell a vezetés felvillanyozó élményét kínálja a 180 lóerős PureTech benzinmotor, a 80 kW-os villanymotor és az ë-EAT8 automata váltó társításának köszönhetően, ami 225 LE összteljesítményt és 320 Nm azonnal rendelkezésre álló nyomatékot biztosít.

ÖSZTÖNÖSSÉG: ösztönös mozdulatokkal kezelhető, felhasználóbarát berendezésekkel rendelkezik, mely magában foglalja a vezetési módok automatikus kezelését, az egyszerű akkumulátortöltést és az online szolgáltatásokat.

Az új C5 Aircross Hybrid SUV szegmensének legjobban variálható modellje: 3 különálló, sínen csúszó, dönthető és összecsukható hátsó üléssel, valamint a szegmens legnagyobb, 460-600 literes csomagtartójával rendelkezik.

A modell elektromos üzemmódban akár 55 km -es hatótávra képes. Az új C5 Aircross Hybrid SUV, melynek CO2-kibocsátása 32 g/km, fogyasztása akár 1,4 L/100 km (WLTP-menetciklusban), fontos állomás a Citroën energetikai átállásának irámyában tett úton: a plug-in hibrid motor révén a csúcstechnológiához versenyképes fenntartási költségek társulnak.  

Az egy év alatt eddig több mint 110 000 példányban eladott, európai piacra szánt, belső égésű motorral ellátott változat mellett az új C5 Aircross Hybrid SUV modellt is a franciaországi Rennes-La Janais-i üzemben gyártják.

A modell bevezetése 2020 második félévének elejére várható Magyarországon.

Kulcsszavak: C5 Aircross, Citroën, hibrid, új modell
 
Már Vietnam is környezetbarát Már Vietnam is környezetbarát Ford Focus ST - Cockpit-stílusú kabin Ford Focus ST - Cockpit-stílusú kabin Új kedvezménnyel ösztönzi a német kormány az elektromobilitás terjedését Új kedvezménnyel ösztönzi a német kormány az elektromobilitás terjedését Színtiszta erő – Az új BMW X5 M és az új BMW X6 M Színtiszta erő – Az új BMW X5 M és az új BMW X6 M Világpremier Duisburgban: bemutatkozott az új Mercedes-Benz Sprinter Világpremier Duisburgban: bemutatkozott az új Mercedes-Benz Sprinter
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1