Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Világpremier a Genfi Autószalonon: az első pillantás az új Golf GTD-re

Világpremier a Genfi Autószalonon: az első pillantás az új Golf GTD-re

2020. február 18.
A Volkswagen a Genfi Nemzetközi Autószalon március 5-15 közötti közönség-napjain ünnepli a Golf GTD világpremierjét. Főbb műszaki tulajdonságai alapján ez a legerősebb - és a kettős befecskendezésnek köszönhetően - a legtisztább turbó dízel (TDI) motor, amelyet valaha is egy Golfba beépítenek.

Világpremier a Genfi Autószalonon: az első pillantás az új Golf GTD-re

Ez összhangba hozza a Golf GTD megbízható dinamizmusát a nagyobb hatékonysággal és a legalacsonyabb kibocsátással. A Golf GTD karizmatikus formatervezése a dinamizmus és a magabiztosság egyedülálló kombinációját tükrözi.

A kínálat csúcsán álló dízel változat, amely a Golf új, nyolcadik generációján alapszik, már a jövőben jeleníti meg  a GTD  hagyományait. A Volkswagen1982-ben bemutatta a legelső Golf GTD-t. Abban az időben a Volkswagen a turbó dízel motorral, és más olyan sportos megoldásokkal mint a Golf GTI Mk1, újra izgalmassá tette a kompakt kategóriát.

És majdnem négy évtizeddel később ez a dinamikus koncepció még mindig ugyanolyan erős, mert a Volkswagen a Golf GTD-vel ismét a piac egyik leggazdaságosabb és egyben legsportosabb kompakt modelljét vezeti be a piacra. A teljesítmény jelentős növekedése a legalacsonyabb kibocsátással párosul: optimalizálták és jelentősen javították a Performance TDI hatékonyságát, és a CO2 kibocsátást is tovább csökkentették úgy, hogy egyben javítottak az autó kezelhetőségén is.

Világpremier a Genfi Autószalonon: az első pillantás az új Golf GTD-re

Az új, kettős technológiájú, dupla AdBlue® befecskendezéses SCR katalizátoroknak köszönhetően a nitrogén-oxid (NOx) kibocsátás is jelentősen csökkent az előző változathoz képest. Ez teszi az új Golf GTD-be épített TDI motort a világ egyik legtisztább belsőégésű motorjává. Ráadásul - az új korszak kezdetének jeleként - a négyhengeres motor egy, a teljesen digitalizált műszerfalon elhelyezett nyomógomb megnyomásával kelthető életre

Kulcsszavak: autószalon, genf, Golf, volkswagen
 
Világpremier a Genfi Autószalonon: az első pillantás az új Golf GTD-re Bemutatkozott az ikonikus Wrangler új, limitált szériás különkiadása A vadonatúj Mazda3 Frankfurtban: lenyűgöző, sportos és kifinomult A vadonatúj Mazda3 Frankfurtban: lenyűgöző, sportos és kifinomult 45 éves a Golf: 1974. március 29-én a Volkswagen elindította Európa legsikeresebb autójának gyártását 45 éves a Golf: 1974. március 29-én a Volkswagen elindította Európa legsikeresebb autójának gyártását A vadonatúj Volvo S90 elnyerte a „2015. legszebb formatervű szériamodellje” díjat A vadonatúj Volvo S90 elnyerte a „2015. legszebb formatervű szériamodellje” díjat A BMW Concept 4 tanulmányautó a Frankfurti Autószalonon A BMW Concept 4 tanulmányautó a Frankfurti Autószalonon
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1