Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Ózonos takarítást tesztel a buszain a BKV

Ózonos takarítást tesztel a buszain a BKV

2020. március 25.
Ózonos fertőtlenítést tesztel az autóbuszain a koronavírus-járvány miatt keddtől a BKV, a technológia sikerrel veszi fel a harcot a levegőben és a felületeken megtapadó vírusok, baktériumok és gombák ellen - közölte a társaság az MTI-vel.

Ózonos takarítást tesztel a buszain a BKV

Az ózongáz az egyik legerősebb fertőtlenítéshez használt hatóanyag, amely ötvenszer hatékonyabb és háromezerszer gyorsabb, mint a klór. Nincs olyan kórokozó, amely ellent tud állni az ózon fertőtlenítő erejének, így a levegőben, felületeken megtapadó vírusok, baktériumok és gombák elleni harcban is hatékony segítség - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint írták, az ózongázzal történő kezelés során semmilyen vegyszerre nincs szükség, így a tisztítási folyamat környezetbarát. Amikor a rendkívül reaktív ózonmolekulák baktériumokkal, vírusokkal és egyéb szagokat okozó részecskékkel érintkeznek, bekövetkezik az oxidáció, amely során ezek a káros részecskék elpusztulnak, miközben az ózonmolekula oxigénné alakul át a kémiai folyamat végén. Tehát a kezelés után nem marad más, mint friss, oxigéndús levegő - olvasható a közleményben.

Közölték, az első ózonnal fertőtlenített jármű kedden állt forgalomba. Ha a módszer eredményesnek bizonyul autóbuszainknál, az eljárás alkalmazását a későbbiekben a BKV teljes gumikerekű állományára kiterjesztik.

A BKV 980 autóbuszt és 145 trolit üzemeltet.

Ózonos takarítást tesztel a buszain a BKV


Kulcsszavak: bkv, fertőtlenítés, koronavírus
 
Befejeződött a Rákóczi híd próbaterhelése Befejeződött a Rákóczi híd próbaterhelése Tavasszal elindul Budán is az 1-es villamos, de pontos időpont még nincs Tavasszal elindul Budán is az 1-es villamos, de pontos időpont még nincs BKK-BKV: nem írnak ki felsőkategóriás autók bérlésére tendert BKK-BKV: nem írnak ki felsőkategóriás autók bérlésére tendert A hétvégén változik a közlekedési rend a Széll Kálmán téren A hétvégén változik a közlekedési rend a Széll Kálmán téren A Ford ideiglenesen felfüggeszti európai gyártási tevékenységét a koronavírus miatt, segítve a fertőzés elszigetelését A Ford ideiglenesen felfüggeszti európai gyártási tevékenységét a koronavírus miatt, segítve a fertőzés elszigetelését
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1