Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
A Kia új, intelligens kézi váltójával (iMT) csökken a fogyasztás, miközben a vezetés élvezete változatlan

A Kia új, intelligens kézi váltójával (iMT) csökken a fogyasztás, miközben a vezetés élvezete változatlan

2020. június 26.
Az új, tisztán elektromos tengelykapcsoló-működtető (clutch-by-wire) rendszert kifejezetten a Kia Hybrid 48V-os modelljeihez fejlesztették ki. Valós körülmények között az új rendszert használó Hybrid 48V-os hajtásláncok széndioxid-kibocsátása átlagosan 3 százalékkal csökken.

A Kia új, intelligens kézi váltójával (iMT) csökken a fogyasztás, miközben a vezetés élvezete változatlan

A Kia Motors még több részletet hozott nyilvánosságra kifejezetten Hybrid 48V hajtásláncokhoz kifejlesztett intelligens kézi váltójáról, az iMT-ről (Intelligent Manual Transmission). A mechanikus kapcsolat nélküli, tisztán elektromos tengelykapcsoló-kiemelő rendszerrel (clutch-by-wire) javul a hatásfok, csökken a fogyasztás és így az emisszió is. Ugyanakkor megmarad a kézi kapcsolás élvezete.

A hagyományos mechanikus, vagy hidraulikus-mechanikus tengelykapcsoló működtetés helyét az iMT-ben teljesen elektromos rendszer veszi át, így az erőátvitel működése a korábbinál sokkal pontosabban a Hybrid 48V-os hajtásláncok igényeihez igazítható. A belsőégésű motor, a Kia hagyományos startstop rendszereiben megszokottnál jóval korábban leállítható, például már gurulás közben (mindig a hajtáslánc, villanymotorként is működtethető, 48V-os generátora indítja újra, hangtalanul és gyorsan. Ettől önmagában is javul az összhatásfok, és csökken a CO2-kibocsátás (átlagosan 3%-kal, valós forgalmi körülmények között).

Lassítás közben a váltó a vezető által korábban bekapcsolt sebességfokozatban marad akkor is, amikor a motor leáll. A belsőégésű erőforrás a fék-, vagy a gázpedál lenyomására azonnal újraindul, illetve ez történik akkor is, ha a vezető gurulás közben kinyomja a kuplungot a visszakapcsoláshoz, hogy aztán újra gyorsíthasson.

Az iMT működése lépésről lépésre

• A vezető sebességben hagyja a váltót, miközben leveszi a lábát a gázpedálról, hogy lassítson (például egy kereszteződés előtt)

A Kia új, intelligens kézi váltójával (iMT) csökken a fogyasztás, miközben a vezetés élvezete változatlan

• A váltó a vezető által korábban bekapcsolt fokozatban marad, az autó lassul (motorfék), miközben az iMT számítógépe leállítja a motort és kiemeli a tengelykapcsolót

• Az autó, álló motorral, és nyitott kuplunggal lassul tovább (így a benzines, vagy a dízelmotor motorfék hatása nem érvényesül, azaz tovább gurulhat; a mozgási energia jobban hasznosul)

• Ha a vezető ilyenkor a gázra lép, mert gyorsítani szeretne, vagy kinyomja a kuplungpedált, hogy visszakapcsoljon, a 48V-os villanymotor-generátor azonnal újraindítja a belsőégésű gépet

• A 48V-os villanymotor-generátor segít összehangolni a motor fordulatszámát a váltóéval (a vezető által választott sebességfokozattól függően), így az újraindulás mindig rángatásmentes és gyors

• A bekapcsolt sebességfokozattól függően, bizonyos sebesség alatt, a motor mindenképpen újraindul, és a kuplung önműködően zár, hogy az autó nehogy lefulladjon

A Kia új iMT sebességváltóját a Hyundai Motor Europe műszaki központjában fejlesztették, a németországi Offenbachban; a projekt vezetője a hajtáslánci fejlesztéseket irányító Dr. Michael Winkler volt. Az iMT-ről elmondta: “Folyamatosan hajtásláncaink hatásfokának javításán, teljesítményének emelésén dolgozunk, az iMT-vel is ez a célunk. A hagyományos vagy a duplakuplungos automaták nagyon jók, és sokan kedvelik is őket, de európai vásárlóink egy része különösen ragaszkodik a kézi sebességváltáshoz. Az iMT-t a villamosított hajtásláncok iránti igények növekedése hívta életre, így születtek meg a klasszikus, kézi váltós Kia lágyhibridek. Hajtásláncaink villamosítása átfogó feladat, az új iMT, és a “clutch-by-wire” tökéletesen illik a fejlesztési folyamatba.”

A Kia új, intelligens kézi váltójával (iMT) csökken a fogyasztás, miközben a vezetés élvezete változatlan

Mint egy hagyományos kézi váltó

Bár az iMT-ben nincs közvetlen mechanikus kapcsolat a kuplungpedál és a tengelykapcsoló között, használatában nincs semmi különleges: pont úgy kell kezelni, mint a hagyományos kézi váltókat. A kuplungpedál működése is a megszokott, bár mechanikus kapcsolat híján az elektromechanikus működtetéssel sokkal egyszerűbb lehet például az elindulás.

Az iMT a Kia új könnyű hibrid hajtáslánc-párosában debütál: az ‘EcoDynamics+’ Ceedekben az új 1.6 literes CRDi dízelhez kapcsolódik, a Rio ugyanilyen változataiban pedig a 2020 harmadik negyedévében piacra lépő 1.0 literes T-GDi benzineshez. Az iMT később a Kia más Hybrid 48V-os modelljeiben is megjelenik, és még idén új motorok is érkeznek a kínálatba.

Kulcsszavak: fejlesztés, kia, mild-hibrid
 
A Siemens megkapta a jóváhagyást a vonatszerelvények üzemanyagcellás meghajtóegységei fejlesztésének finanszírozásához A Siemens megkapta a jóváhagyást a vonatszerelvények üzemanyagcellás meghajtóegységei fejlesztésének finanszírozásához A Kia új, intelligens kézi váltójával (iMT) csökken a fogyasztás, miközben a vezetés élvezete változatlan Útmágneseket tesztel a Volvo Az új Audi Matrix LED fényszóró Az új Audi Matrix LED fényszóró A Toyota új gyalogosbiztonsági technológiája A Toyota új gyalogosbiztonsági technológiája A Kia új, intelligens kézi váltójával (iMT) csökken a fogyasztás, miközben a vezetés élvezete változatlan Ötödik évfordulóján friss megjelenést kapott a 2015-ös Kia Venga
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1