Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Sikeres az e-járművek vásárlását támogató pályázat

Sikeres az e-járművek vásárlását támogató pályázat

2020. július 07.
A klímavédelmet és a gazdaságfejlesztést együtt kell érvényre juttatni, a kettő egyszerre határozza meg a válságkezelés irányát - hangsúlyozta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, az e-járművek vásárlását támogató pályázat sajtótájékoztatóján.

Sikeres az e-járművek vásárlását támogató pályázat

Kaderják Péter az ITM májusban megjelent kiírását is azzal indokolta, hogy az elektromos autók terjedése a gazdasági és a környezetvédelmi szempontoknak egyaránt megfelel. A kiírás sikeres volt, 1721 kérelem érkezett, így a pályázatot röviddel a megnyitás után már be is kellett zárni.    

A pályázók fele magánszemély, és 96 százaléka 11 millió forint alatti, vagyis magasabb támogatásban részesülő járművet szeretne. Kaderják Péter szerint az eredmény megfelel az ITM várakozásának, hiszen a pályázati feltételek is az olcsóbb autók térnyerését támogatták, hogy minél többen jussanak környezetkímélő autókhoz.

A kiíráshoz a piac is igazodott, a kezdethez képest a kétszeresére nőtt a belföldi kínálatban 11 millió forint alatti típusok száma - jegyezte meg az államtitkár.  
 
A döntésről jövő hétfőig értesítik a pályázókat, a támogatói okiratok várhatóan július 20-ig érkeznek meg az érintettekhez. Az ITM mérlegeli a 5 milliárd forintos keret emelését, és támogatni tervezi az elektromos hajtású kerékpárok vásárlását, valamint a közösségi közlekedés zöldítését - ismertette Kaderják Péter.

Sikeres az e-járművek vásárlását támogató pályázat   

Kulcsszavak: e-mobilitás, elektromos autó, jármű kereskedelem, támogatás, zöld
 
Jó eredményeket ért el a német autóipar az elektromos mobilitásban Jó eredményeket ért el a német autóipar az elektromos mobilitásban 5 millió forint alatt a megújult Volkswagen e-up! 5 millió forint alatt a megújult Volkswagen e-up! A NEXT-E konzorcium és az Európai Unió 252 gyors és ultragyors elektromos jármű töltőállomás telepítéséről szóló megállapodást írt A NEXT-E konzorcium és az Európai Unió 252 gyors és ultragyors elektromos jármű töltőállomás telepítéséről szóló megállapodást írt A 2001 óta legjobb eredménnyel zárta a SEAT az első negyedévet A 2001 óta legjobb eredménnyel zárta a SEAT az első negyedévet Hyundai világpremier a 2013-as Detroit-i Autószalonon Hyundai világpremier a 2013-as Detroit-i Autószalonon
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1