Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Egy hétre leáll a termelés augusztusban a kecskeméti Mercedes-gyárban

Egy hétre leáll a termelés augusztusban a kecskeméti Mercedes-gyárban

2020. július 14.
Előre tervezetten egy hétre leáll a termelés augusztusban a kecskeméti Mercedes-gyárban - közölte a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.

Egy hétre leáll a termelés augusztusban a kecskeméti Mercedes-gyárban

A tájékoztatás szerint a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában - kihasználva az augusztus 20-i nemzeti ünnep körüli hosszú hétvégét - augusztus 17-e és 23-a között a gyártás szünetelni fog. A döntés során figyelembe vették a munkatársak eddigi szabadságtervezési igényeit, másrészt ezeken a napokon karbantartási munkálatokat végeznek majd.    

A cég közölte: ezek a napok fizetett szabadságnak minősülnek, így a munkatársak bérében ez nem jelent változást.    

A Mercedes-Benz márka tulajdonosa, a Daimler AG március 17-én döntött úgy, hogy a koronavírus-járvány miatt megszakítja a gyártást európai telephelyeinek nagy részén. Az intézkedés érintette a Mercedes-Benz kecskeméti gyárát is, ahol a legtöbb területen szintén felfüggesztették a munkát március 20-a és április 28-a között.          

Egy hétre leáll a termelés augusztusban a kecskeméti Mercedes-gyárban

A kecskeméti gyár több mint 4400 munkatársat foglalkoztat. 2019-ben mintegy 190 ezer Mercedes-Benz kompakt autót állítottak elő. A gyárban a Mercedes-Benz A-osztályt, valamint a négyajtós CLA Coupé és a CLA Shooting Brake modelleket gyártják - e két utóbbit kizárólag a magyarországi telephelyen.
             
A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. nettó árbevétele 2019-ben 3,7 milliárd euró volt, 2,7 százalékkal haladta meg a 2018. évit.
Kulcsszavak: autógyár, kecskemét, mercedes-benz
 
Egy hétre leáll a termelés augusztusban a kecskeméti Mercedes-gyárban Pascal Wehrlein és a snowboard világbajnok Isabella Laböck szerepet cserélt 45 éves a Golf: 1974. március 29-én a Volkswagen elindította Európa legsikeresebb autójának gyártását 45 éves a Golf: 1974. március 29-én a Volkswagen elindította Európa legsikeresebb autójának gyártását Audi Hungaria: Rekorderedmények a motor- és járműgyártásban Audi Hungaria: Rekorderedmények a motor- és járműgyártásban Akár Magyarországon is gyárat hozhat létre a Tesla Akár Magyarországon is gyárat hozhat létre a Tesla Egy hétre leáll a termelés augusztusban a kecskeméti Mercedes-gyárban A Volvo torslandai autógyára 50 éve az ott dolgozókra figyel
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1