Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
A BMW Motorrad bemutatja az új BMW F 750 GS, BMW F 850 GS és BMW F 850 GS Adventure modelleket

A BMW Motorrad bemutatja az új BMW F 750 GS, BMW F 850 GS és BMW F 850 GS Adventure modelleket

2020. július 30.
Új, érzelemdús színkoncepciók, „40 Years GS” kiadás, valamint kibővített alap– és opcionális felszereltség.

A BMW Motorrad bemutatja az új BMW F 750 GS, BMW F 850 GS és BMW F 850 GS Adventure modelleket

A BMW Motorrad nagy népszerűségnek örvendő, középkategóriás

BMW F 750 GS, BMW F 850 GS és BMW F 850 GS Adventure modelljei mindig is képességeik széles tárházával nyűgöztek le: prémium motorozási élmény a megbízható irányításnak köszönhetően, figyelemre méltó teljesítmény, valamint széles körű használhatóság, legyen szó a mindennapokról, túrákról vagy elhagyatott földutakról.  A BMW F 850 GS és a BMW F 850 GS Adventure elsőrangú közúti és túrakvalitásait terepmotor-karakterisztikával ötvözi, amíg a BMW F 750 GS könnyebben kezelhető paramétereivel a túraendurók világába belépni vágyó motorosok szívét dobogtatja meg.

Egy már sokat próbált koncepció, az F sorozat három változata mutatkozik be most, amiket a motorrajongók az utóbbi években már nagyon vártak, és amelyeket a BMW Motorrad tovább tökéletesített a 2021-es modellévre. Mindhárom modellváltozat még üdítőbbnek és dinamikusnak hat az új színváltozatoknak köszönhetően, és intenzívebb GS élményt nyújt kibővített alap- és új opcionális felszereltségével.

A BMW Motorrad bemutatja az új BMW F 750 GS, BMW F 850 GS és BMW F 850 GS Adventure modelleket

A BMW F 750 GS, BMW F 850 GS és BMW F 850 GS Adventure modelleket érintő változások felölelik a matricák és az egyes stílusváltozatok oldalsó paneljeinek dizájnját is. Ezen felül mindegyik modell LED-es irányjelzőkkel és egy, a műszerfal jobb oldalán található USB töltővel rendelkezik alapfelszereltségként. Ráadásul a fékezést és gyorsítást biztonságosabbá tévő ABS Pro és DTC (dinamikus vonóerő-szabályozás) is az alapfelszereltség részét képezi.

Az eddigiekhez hasonlóan a három modellváltozat erőteljes meghajtásáról egy 853 cm3-es, folyadékhűtéses, négyszelepes, kéthengeres, üzemanyag-befecskendezéses és hatfokozatú váltóval szerelt motor gondoskodik. Úgy tervezték, hogy már most megfeleljen az Euro 5 emissziós szabványoknak. A két kiegyenlítőtengelynek köszönhetően lágy járással, gyors reakciókkal, meggyőző vonóerővel és alacsony fogyasztással nyűgöz le.

A BMW F 750 GS a megszokott módon 57 kW (77 LE) teljesítményt ad le 7500-as percenkénti fordulatszám mellett, a maximális, 83 Nm-es nyomatékot pedig a percenkénti 6000-es fordulatszámon biztosítja. A BMW F 850 GS és BMW F 850 GS Adventure modellek az elődeikhez hasonlóan 70 kW-nyi (95 LE) teljesítményt adnak le 8250-es ford./perc mellett, és 92 Nm-es nyomatékot biztosítanak 6250-es percenkénti fordulatszámon

A BMW Motorrad bemutatja az új BMW F 750 GS, BMW F 850 GS és BMW F 850 GS Adventure modelleket

Az új BMW F 750 GS: fehér színben, sportos stílusban vagy „40 Years GS” változatban, kibővített alapfelszereltséggel

Az új BMW F 750 GS az új alap fehér színben (Light white), és a tankközép burkolatán a jármű színével megegyező festéssel lép színre. A matt fekete keréktárcsa-peremek, fekete markolatok és piros/fekete ülés látványos kontrasztot teremtenek.  

A kék (San Marino blue metallic) színű sportos stílusváltozat (Style Sport) szintén újdonság a BMW F 750 GS kontextusában. A sportos hatást a színezett szélvédő tovább fokozza. E stílussal összhangban szürke keréktárcsa-peremek, ezüst markolatok, valamint fekete-szürke ülés és galvanizált hűtőrács-burkolatok gondoskodnak a magas minőségű megjelenésről.

A látványos BMW F 750 GS „40 years GS” változat a 40 éves GS évfordulónak állít emléket például az oldalsó burkolatokon megjelenő „40 years GS Edition” logóval. Sárga markolatvédői és fekete/sárga, GS logóval ellátott ülése a 40 éves GS történelem egy ikonjátt idézi: a BMW R 100 GS-t.  Matt fekete keréktárcsa-peremek, ezüst markolatok és galvanizált hűtőrácsburkolat teszi teljessé ezt az exkluzív évfordulós dizájnt.

A BMW Motorrad bemutatja az új BMW F 750 GS, BMW F 850 GS és BMW F 850 GS Adventure modelleket

Az új BMW F 850 GS: Piros, Rallye vagy „40 Years GS” változatokban, kibővített alapfelszereltséggel

Az új BMW F 850 GS új piros (Racing red) alapszínnel érkezik, amely a tankközép burkolatán is megjelenik. Mindezzel kontrasztot teremtenek a teleszkópvilla fekete színű felső csövei, a fekete keréktárcsa-peremek és a fekete/szürke ülés.

A Rallye stílusváltozat (Style Rallye) sportosságát hangsúlyozza a markolatvédőn is megjelenő kék (Racing blue metallic) alapszín, a teleszkópvilla feketére festett felső csövei, valamint a fekete-piros ülés. Az aranyszínű keréktárcsa-peremek, a galvanizált hűtőrács-burkolat pedig további látványos ismertetőjegyei ennek az évfordulós stílusváltozatnak.
 
A BMW F 850 GS "40 Years GS" változata fekete (Black storm metallic) színben és az oldalsó burkolatokon „40 Years GS” logóval emlékezik meg a BMW GS modellek 40. évfordulójáról. Exkluzív sárga markolatvédőkkel, aranyszínű keréktárcsa-peremekkel és GS logóval ellátott fekete/sárga üléssel is gondoskodik az összetéveszthetetlen megjelenésről. A teleszkópvilla felső csöveinek fekete színe és a galvanizált hűtórács-burkolat további ismertetőjegyei ennek a különleges évfordulós változatnak

A BMW Motorrad bemutatja az új BMW F 750 GS, BMW F 850 GS és BMW F 850 GS Adventure modelleket

A BMW F 850 GS alapfelszereltsége szélvédőállító mechanizmussal és kényelmi Connectivity funkciókat tartalmazó TFT kijelzővel is bővült.

Az új BMW F 850 GS Adventure: Szürke, Rallye és „40 Years GS” változatokban, kibővített alapfelszereltséggel.

A tankközép burkolatán is megjelenő szürke (Ice grey) alapfestéssel ellátott

BMW F 850 GS Adventure képességei kielégítik a kalandokkal, terepmotorozással és túrázással kapcsolatos igényeiket. A teleszkópvillák felső elemének és a keréktárcsák külső peremének fekete festése és a szürke-fekete komfortülések harmonikusan olvadnak bele a motor dizájnjába.

Az új BMW F 850 GS Adventure Kalamata matt (Kalamata metallic matt) színű Rallye stílusváltozata (Style Rallye) már első ránézésre is sportos tulajdonságokról és kalandvágyról árulkodik. A keréktárcsák peremének és a teleszkópvilla felső elemének arany színe pedig egyszerre gondoskodik a dinamikus és különleges megjelenésről. A sport szélvédő és a 890 mm magas, fekete/szürke kárpitozású Rallye ülés tovább fokozza a BMW F 850 GS Adventure sportos dizájnját.

Az új BMW F 850 GS Adventure „40 Years GS” változata szintén a BMW GS modellek különleges évfordulójának szentelt dizájnt képviseli. A fekete (Black storm metallic) motorkerékpáron megjelenő „40 Years GS Edition” logó és a sárga markolatvédők összetéveszthetetlen dizájnt eredményezve emlékeztetnek az évfordulóra. A teleszkópvilla felső elemeinek fekete festése, az aranyszínű keréktárcsa-peremek és a 860 mm magas, fekete/sárga kárpitozású kétszemélyes ülés teszik egésszé a GS család 40. évfordulója előtt tisztelgő dizájnt. A Connectivity funkciókkal felvértezett TFT kijelző e modellváltozat esetében is már az alapfelszereltség része.  
A BMW Motorrad bemutatja az új BMW F 750 GS, BMW F 850 GS és BMW F 850 GS Adventure modelleket

Új és módosított opcionális felszerelések, valamint eredeti BMW Motorrad kiegészítők a BMW F 750 GS és BMW 850 GS modellek számára.

Az új BMW F 750 GS, BMW F 850 GS és BMW F 850 GS Adventure modellek Pro menetprogramok üzemmódja új elemekkel gazdagodott. Így az új boxermotorral felvértezett GS modellekhez hasonlóan a Dynamic mód újragondolt gázreakciója még több dinamikát és motorozási élményt nyújt.

Ezen felül a dinamikus motorfék és DBC fékezés-segítő rendszerek mind a Pro menetprogramok részét képezik. Az opció ráadásul előválasztási funkcióval is bővült, ami lehetővé teszi akár négy vezetési mód elérését a jobb oldali markolaton található gombok segítségével (a BMW F 750 GS esetében ehhez a funkcióhoz a Connectivity opcionális felszereltség szükséges).

Az extra alacsony ülés és az alacsonyított futómű mindhárom modellváltozat esetében elérhető opció lesz – ami biztosítja, hogy álló helyzetben még könnyebb legyen felszállni rá.

Az eredeti BMW Motorrad tartozékok kínálatában megjelenik egy olyan rögzítőelem a BMW F 850 GS és BMW F 850 GS Adventure modellek számára, amely lehetővé teszi a BMW Motorrad Navigator felszerelését az alapfelszereltség részét képező TFT kijelző fölé, ami kifejezetten hasznos gyakori terepmotorozás során. Ez a tartó korábban kiizárólag a GS Trophy-n résztvevő motorkerékpárok számára volt elérhető.  A gyári „Navigációs rendszer előkészítése” opcionális felszereltség továbbra is rendelhető, ekkor a navigációs készüléket egy bilincs segítségével továbbra is a kormányúdra lehet rögzíteni.

Mivel az ABS teljes kikapcsolását a törvényi szabályozások a jövőben már nem teszik lehetővé, az Enduro és Enduro Pro üzemmódok kínálnak erre a célra megfelelő megoldásokat. A hátsó keréken az ABS funkció még mindig kikapcsolható Enduro Pro üzemmód esetén (csak a BMW F 850 GS és BMW F 850 GS Adventure modelleknél). 

A HP logó a jövőben eltűnik az opcionális felszereltség felületeiről és az eredeti BMW Motorrad tartozékokról. A BMW F 750 GS-hez való sport kipufogódob már csak az eredeti BMW Motorrad tartozékok kínálatában lesz elérhető.

Kulcsszavak: bemutató, BMW motorrad, motorkerékpár, új modell
 
Szintet lép az új Lexus IS Szintet lép az új Lexus IS Új motorral, és duplakuplungos sebességváltóval érkezik Genfbe be a  Kia cee’d GT Line Új motorral, és duplakuplungos sebességváltóval érkezik Genfbe be a Kia cee’d GT Line A BMW Motorrad bemutatja az új BMW F 750 GS, BMW F 850 GS és BMW F 850 GS Adventure modelleket A Genfi Autószalonon debütált az Ypsilon Elefantino Álcázva mutatta meg magát az új Opel Insignia Grand Sport! Álcázva mutatta meg magát az új Opel Insignia Grand Sport! Kemény, nagy teljesítményű pickup az európai vásárlóknak Kemény, nagy teljesítményű pickup az európai vásárlóknak
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1