Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Ma hajnalban bemutatkozott  a vadonatúj Hyundai Tucson

Ma hajnalban bemutatkozott a vadonatúj Hyundai Tucson

2020. szeptember 15.
A Hyundai Motor bemutatta a vadonatúj Tucsont, amely előremutató, kísérleti formanyelvvel és ultramodern technológiákkal állít új mércét a kompakt szabadidőjárművek szegmensében.

Ma hajnalban bemutatkozott  a vadonatúj Hyundai Tucson

A modell kategóriájának legszélesebb körben villamosított hajtáslánc-kínálatával rendelkezik, megerősítve a Hyundai tiszta mobilitás iránti elhivatottságát, ugyanakkor megőrizve tradicionális szabadidőjárműves karakterét.

A vadonatúj Tucson a Hyundai sikeres bestseller modelljének negyedik generációja; a típus 2004-es bevezetése óta több mint 7 millió példányban talált gazdára világszerte. Ebből 1,4 millió autót Európában adtak el. Ezzel a Tucson a vállalat legkeresettebb globális szabadidőjárműve. A Hyundai új kompakt szabadidőjárműve forradalmi, ambiciózus új megjelenéssel lép színre, igazodva a márka új Érzéki sportosság formanyelvéhez.

A kompakt szabadidőjárművek piacának leggazdagabb villamosított (hibrid, plug-in hibrid és 48 voltos mild hibrid egységekből álló) hajtáslánc-választékával érkező vadonatúj Tucson megjelenésével teljessé válik a Hyundai európai crossover-flottájának villamosítása. A Hyundai többi, részben vagy teljesen elektromos szabadidőjárműve között megtalálható a tisztán elektromos, illetve hibrid hajtásláncokkal elérhető Kona; a hidrogén üzemanyagcellás NEXO második generációja, valamint a zászlóshajó Santa Fe, amelyet hibrid és plug-in hibrid kivitelben választhatnak az ügyfelek. Legújabb típusainak villamosításával a Hyundai megerősíti piaci pozícióját, mint a részben vagy teljesen elektromos hajtásláncok legszélesebb választékát kínáló autógyártó.

Ma hajnalban bemutatkozott  a vadonatúj Hyundai Tucson

A vadonatúj Tucson globális modellként lép színre. A típust a márka számos üzemében gyártani fogják, köztük a Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) nošovicei létesítményében, a Cseh Köztársaságban, ahol a típus előző két generációja is készült. A második generációs volt a HMMC legelső terméke. A Hyundai ezzel újfent hitet tesz az európai piac mellett.

„A Hyundai a globális autópiac legszélesebb részben vagy teljesen villamosított hajtáslánc-választékát kínálja, a mild hibridektől és hibridektől kezdve a plug-in hibrideken és akkumulátoros elektromos járműveken át a hidrogén üzemanyagcellás egységekig.” – mondta Michael Cole, a Hyundai Motor Europe elnök-vezérigazgatója. „A vadonatúj Tucson bevezetése kapcsán kulcsfontosságú volt, hogy világszerte legkeresettebb szabadidőjárművünkre is kiterjesszük a vállalat villamosítási programját. Az új modell színre lépése mérföldkő a Hyundai számára, mivel immár teljes szabadidőjármű-portfoliónk elérhető részben vagy teljesen elektromos hajtáslánccal. Progresszív formatervével és ultramodern hajtáslánc-kínálatával a vadonatúj Tucson a Hyundai megőrzi szerepét, mint a Hyundai egyik meghatározó európai típusa.”

‘Parametrikus dinamika’: forradalmi és egyedülálló formavilág a szabadidőjármű-dizájn élvonalában

A vadonatúj Tucson formai szempontból több, mint az előző generációs modell evolúciója: egyenesen forradalmi jelentőséggel bír a Hyundai számára.

Ma hajnalban bemutatkozott  a vadonatúj Hyundai Tucson

Az újonc nagyobb és szélesebb elődjénél. Izmos kiállását éles törésvonalak és dinamikus arányok jellemzik, az élettel teli felületek progresszív megjelenést kölcsönöznek a modellnek, anélkül, hogy felhígítanák a Tucson robusztus szabadidőjárműves hagyatékát.

A vadonatúj Tucson az első olyan új generációs szabadidőjármű a Hyundai kínálatában, amelyet a vállalat új ´érzéki sportosság´ formanyelvét követve fejlesztettek ki. Az új dizájn-irányzat legfőbb jellemzője a négy alapvető elem – az arányok, a szerkezet, a formaterv és a technológia – közötti harmónia. Célja, hogy érzéki, érzelmi többlettel ruházza fel a Hyundai járműveit, amely többlet az innovatív technológiákban és újszerű megoldásokban ölt testet.

„Az ´érzéki sportosság´ feladata, hogy új szintre emelje az autóipari formatervezés érzelmi vonzatait. Arra törekszünk, hogy magunkkal ragadjuk ügyfeleinket. A vadonatúj Tucson az irányzat végső kiteljesedését demonstrálja, tökéletesen szemléltetve a Hyundai megállíthatatlan lendületét.” – mondta SangYup Lee alelnök úr, a Hyundai globális formatervező központjának igazgatója. „A Tucson előremutató, kísérleti formaterve méltó a modell úttörő szellemiségéhez, és minden eddiginél magasabbra emeli a tétet az autópiac legzsúfoltabb méretosztályában.”

A vadonatúj Tucson progresszív formanyelve a 2019. évi Los Angeles-i AutoMobility kiállításon bemutatott Vision T szabadidőjármű-tanulmányból merített ihletet. A szintén az Érzéki sportossághoz igazodó Vision T tematikáját a dinamizmus központ koncepciója határozta meg, a tanulmányautó ´városi kalandorként´ szabott új irányt a szabadidőjárművek formatervének.

Ma hajnalban bemutatkozott  a vadonatúj Hyundai Tucson

A hagyományos vázlatkészítési folyamattól eltérve a Hyundai dizájnerei teljes egészében élvonalbeli digitális technológia alkalmazásával létrehozott, geometrikus algoritmusokon keresztül dolgozták ki a vadonatúj Tucson futurisztikus stíluselemeit. A ´parametrikus dinamika´ néven ismert folyamat során digitális adatokból létrehozott vonalak, felületek, szögek és idomok felhasználásával hoznak létre korábban elképzelhetetlen, merész esztétikai értéket. Ennek köszönhetően a jármű formatervében minduntalan visszaköszönnek a ´parametrikus ékkőként’ ismert, hangsúlyos geometrikus mintázatok, progresszív karakterrel ruházva fel a típust.

A parametrikus ékkövek leghangsúlyosabb képviselőivel a hűtőmaszkon találkozhatunk, ahol parametrikus rejtett lámpatestek nyűgözik le az első találkozáskor a szemlélőt. Lekapcsolt világítással úgy tűnik, mintha sötét, geometrikus mintázat borítaná a jármű orrát; ilyenkor nem lehet megkülönböztetni egymástól a karakteres LED-es nappali fényeket, amelyek tökéletes harmóniával olvadnak bele a hűtőrácsba. Az ultramodern féltükrös világítástechnológiának köszönhetően a nappali világítás aktiválásakor az addig sötét króm hatású hűtőmaszk ékköveket idéző formavilágot ölt, szemkápráztatóan látványossá téve a jármű egyébként kecses megjelenését.

A parametrikus ékkövek a jármű oldalfalán is hangsúlyos stíluselemként jelennek meg. A finoman kidolgozott felületek lenyűgöző kontrasztot teremtenek a kecses sziluett és a férfias ék alak között, amely álló helyzetben is mozgás hatását keltik. A feszesen sportos formák harmonikusan olvadnak egybe a szögletes kerékívekkel, amelyek öblében könnyűfém keréktárcsák gondoskodnak az erőteljes, dinamikus megjelenésről. A Tucson sportos érzékiségét az a krómozott, parabolikus dekorvonal teszik még hangsúlyosabbá, amely az oldalsó tükröktől kiindulva egészen a C-oszlopig húzódik. Oldalnézetből határozott, merész karaktervonal egészíti ki az ajtók rajzolatát, összhangban a dinamikus, szögletes kerékívek robusztus megjelenésével.
Ma hajnalban bemutatkozott  a vadonatúj Hyundai Tucson

Hátul parametrikus rejtett világítást alkalmazó, széles lámpatestekkel folytatódik a formai tematika. A vadonatúj Tucson hátsó lökhárítóját is parametrikus mintázatokkal találkozunk; a háromdimenziós hatású megoldáshoz sportos dekorelemek társulnak. A vadonatúj Tucson az első olyan Hyundai, amely a hátsó légterelő mögött megbúvó, rejtett hátsó ablaktörlőt kapott. A Tucson ultramodern formai részleteire üveg Hyundai logó teszi fel a koronát: ez háromdimenziósnak tűnik, ám valójában nem emelkedik ki a felületből, szakítva az autóiparban szokásos megoldásokkal.


Kulcsszavak: Hyundai, premier, suv, Tucson, új modell
 
Az Audi Q7 legújabb generációja új mércét állít Az Audi Q7 legújabb generációja új mércét állít Mild-hibrid technológiával bővül a BMW 5-ös sorozat Mild-hibrid technológiával bővül a BMW 5-ös sorozat A Detroiti Autószalonon mutatkozik be a Volvo S60 Cross Country A Detroiti Autószalonon mutatkozik be a Volvo S60 Cross Country Érkezik a BMW M8 Érkezik a BMW M8 Belgiumban elkezdődött a Volvo első kompakt prémium szabadidőjárművének gyártása Belgiumban elkezdődött a Volvo első kompakt prémium szabadidőjárművének gyártása
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1