Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Társadalmi egyeztetés indul az új fővárosi Duna-híd úthálózatának első szakaszáról

Társadalmi egyeztetés indul az új fővárosi Duna-híd úthálózatának első szakaszáról

2020. szeptember 21.
Társadalmi egyeztetést indít az új Duna-híd úthálózatának első, a Fehérvári úttól a Gubacsi út-Illatos úti csomópontig tartó szakaszáról a tervezést irányító Budapest Fejlesztési Központ (BFK). A kérdőívet szeptember 29-ig a projektet bemutató új, www.ujdunahid.hu linken elérhető honlapon lehet kitölteni.

Társadalmi egyeztetés indul az új fővárosi Duna-híd úthálózatának első szakaszáról

A BFK, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a kérdőív négy nagyobb tematikus egységből, a beruházáshoz kapcsolódó általános szempontok, a budai oldali és a Csepel-szigetet érintő fejlesztések, valamint az első szakasz pesti oldali fejlesztéseinek véleményezéséből áll. A felmérés célja, hogy a központ megismerje a budapestiek és a környező településen élők véleményét a Dél-Pestet, Csepelt és Dél-Budát összekötő új úthálózatról.

A fejlesztés második üteméről, a pesti oldali folytatás nyomvonaláról az ősz folyamán indít átfogó társadalmi párbeszédet a BFK - tették hozzá.

A közlemény szerint Fürjes Balázs Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár azt mondta: széles körű egyetértés van abban, hogy Budapest közlekedésében új egyensúlyra van szükség a közösségi, az autós és a kerékpáros közlekedés között. A híd irányonként két új forgalmi sávon kapcsolja majd össze a déli kerületeket és városfejlesztési övezeteket, valamint lehetővé teszi a forgalomcsillapítást. A hídon irányonként két és fél méter széles kerékpárút és új villamosvonal is épül, amely csatlakozik majd a csepeli és ráckevei HÉV vonalához - ismertette.

Hozzátette: fontos, hogy a nagyobb budapesti fejlesztésekkel, beruházásokkal kapcsolatban valódi részvételen alapuló párbeszéd alakuljon ki, és hogy az új híd leendő használói is elmondhassák a véleményüket.

Társadalmi egyeztetés indul az új fővárosi Duna-híd úthálózatának első szakaszáról

Az új Duna-híd tervezése 2018-ban indult el, a munkát az egy évvel korábban kiírt nemzetközi tervpályázat győztese, a holland UNStudio és az brit Buro Happold Engineering alkotta tervezői konzorcium végzi. Az új városi körút úthálózatának első szakaszát a BFK szakmai irányításával a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. készíti elő. A híd tervét 2020 februárjában a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa is támogatta - írták.

Az új híd és a kapcsolódó úthálózat megépítése a többi között hozzájárul a Hungária körgyűrűn belüli forgalomcsillapításhoz, a belvárosi Duna-hidak forgalmi terhelésének csökkentéséhez, és új városrészek jöhetnek létre a jelenleg még jellemzően elhagyott, zömében rozsdaövezeti telkeken.

Vitézy Dávid, a BFK vezérigazgatója elmondta: a hídhoz kapcsolódó körúton gyalogos aluljárók vagy felüljárók helyett zebrákon lehet majd átkelni, a forgalomtól védett járdákat fasorok szegélyezik majd, és Újbudán egy kisebb útmenti parkot is terveznek - olvasható a közleményben.

A hidat és a kapcsolódó úthálózatot bemutató új honlapon megtalálhatók a még nem végleges, tájékoztató jelleggel közzétett fejlesztési elképzelések, az úthálózat jellegzetes elemei, megoldásai. A központ arra kéri a budapestieket és az agglomerációban élőket, hogy ismerkedjenek meg a tervekkel, kövessék nyomon az új Duna-híd születését és vegyenek részt a fejlesztési elképzelések alakításában.

Kulcsszavak: BFK, budapest, közlekedés, tömegközlekedés
 
BKK: nem késlekedett a közbeszerzési eljárás kiírása BKK: nem késlekedett a közbeszerzési eljárás kiírása Társadalmi egyeztetés indul az új fővárosi Duna-híd úthálózatának első szakaszáról Több mellékúton havas, jégbordás a burkolat Miért kerül halálos veszélybe a gyalogos az úton? Mert telefonál, SMS-ezik vagy épp videót néz – a Ford felmérése szerint Miért kerül halálos veszélybe a gyalogos az úton? Mert telefonál, SMS-ezik vagy épp videót néz – a Ford felmérése szerint A vezetési stílusunk az abroncsainkon is nyomot hagy A vezetési stílusunk az abroncsainkon is nyomot hagy Városnéző buszok - Az érdekképviselet támogatja a nyílt versenyeztetési eljárást Városnéző buszok - Az érdekképviselet támogatja a nyílt versenyeztetési eljárást
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1