Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
A Lada 50 éves évfordulóját ünneplik szombaton az Aeroparkban

A Lada 50 éves évfordulóját ünneplik szombaton az Aeroparkban

2020. október 13.
A Lada 50 éves évfordulóját ünneplik szombaton az Aeroparkban, az eseményen látható lesz többek között rendőrségi, tűzoltósági, repülőtéri és versenyekre készült Lada is, a résztvevők élményautózásra és Zsiguli szépségversenyre is számíthatnak - közölte a Légiközlekedési Kulturális Központ hétfőn.A Lada 50 éves évfordulóját ünneplik szombaton az Aeroparkban

Idén 50 éve, 1970-ben gördültek le az első Ladák a gyártósorról, ezt követően az olasz Fiat segítségével készült - a szovjet belső piacon Zsiguliként forgalmazott - autók meghódították a keleti blokk országait. A különböző változatokból 17 millió darabot adtak el, Magyarországon több mint 1 millió példány került forgalomba. A típusnak mind a mai napig óriási a rajongótábora - olvasható a közleményben.

Mint írják, a különféle Ladák a Ferihegyi repülőtér életében is meghatározóak voltak, évtizedeken át a forgalmi előtér állandó tartozékainak számítottak, különféle földi szolgálatok használták ezeket az autókat a repülőgépek kiszolgálásakor.

Szombaton több mint félszáz Ladát és Zsigulit láthatnak az érdeklődők a ferihegyi repülőmúzeumban, ahová például magángyűjtők, autószerelők, restaurátorok, rajongók, civil szervezetek, intézmények viszik el kedvenc járműveiket. Az Aeropark Lada Talkshow-val, járműszépségversennyel, felvonulással, élményautózással, autóbemutatókkal, reptérlátogatással, nyitott pilótafülkékkel és mesélő pilótákkal készül az eseményre. Egész hétvégén üzemel a múzeum új A320Neo szimulátora.

A Lada 50 éves évfordulóját ünneplik szombaton az Aeroparkban

A programon kiállított járműveket, valamint a repülőgépek fedélzetét a Magyar Turisztikai Ügynökség útmutatásai alapján takarítják és folyamatosan fertőtlenítik. Zárt térben csak meghatározott létszámú látogató tartózkodhat egyszerre.

A programot az Aeropark repülőmúzeum a Veterán Zsiguli Egyesülettel együttműködésben szervezi - áll az összegzésben.

Kulcsszavak: Aeropark, évforduló, lada
 
Ayrton Senna egy máig velünk élő legenda Ayrton Senna egy máig velünk élő legenda SEAT-ok az Olimpia jegyében SEAT-ok az Olimpia jegyében Idén 30 éves az első GPS navigáció: Hogyan lett a titkos katonai technológia mindennapjaink része? Idén 30 éves az első GPS navigáció: Hogyan lett a titkos katonai technológia mindennapjaink része? Az Audi Tradition a 40 éves quattro hajtást ünnepli Az Audi Tradition a 40 éves quattro hajtást ünnepli A Volvo Cars a Techno Classicán ünnepli kilencvenedik születésnapját A Volvo Cars a Techno Classicán ünnepli kilencvenedik születésnapját
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1