Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
A légitársaságok 2022-től kezdhetnek újra pénzt termelni a IATA szerint

A légitársaságok 2022-től kezdhetnek újra pénzt termelni a IATA szerint

2020. október 16.
A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) várakozásai szerint a légitársaságok még 2021 végén sem lesznek abban a helyzetben, hogy készpénzállományuk növekedésnek induljon, addig pedig havi tízmilliárd dollár nagyságrendű veszteséget kell elszenvedniük.

A légitársaságok 2022-től kezdhetnek újra pénzt termelni a IATA szerint

Brian Pearce, a montreali székhelyű, kétszáz légitársaságot tömörítő kereskedelmi szervezet vezető közgazdásza egy keddi videokonferencián arról számolt be, hogy a cégek a második negyedévben havonta átlagosan 17 milliárd dollár készpénzt használtak fel és mostanra átlagosan 8,5 hónapnyi működésre elegendő szabad készpénzük maradt. Ennek oka Brian Pearce szerint leginkább az, hogy a bevételek 80-90 százalékkal, a kiadások viszont "csak" 50 százalékkal estek, és sokan nem tudják lejjebb szorítani a költségszintet.

A szervezet előrejelzése szerint ez a helyzet hosszú ideig fennáll majd, az év hátralévő részében havonta 13 milliárd, összességében 77 milliárd dollárral csökken majd a készpénzállomány, és még a jövő év végén is csökkenés várható. Mivel ezt sokan nem élnék túl, a IATA újabb kormányzati pénzügyi beavatkozást sürget.

A légitársaságok 2022-től kezdhetnek újra pénzt termelni a IATA szerint

Brian Pearce közlése szerint eddig mintegy 160 milliárd dollár értékben kaptak pénzügyi segítséget a légitársaságok, de újabb mentőövre lesz szükség.

Az elemző beszélt arról is, hogy a diszkont légitársaságok a válság után is kedvezőbb helyzetben lehetnek, mert a közvetlen, úgynevezett point-to-point utazás és turizmus hamarabb kezd visszaépülni, mint az átszállásokat közbeiktató és az üzleti utazás.

Kulcsszavak: IATA, légi közlekedés, légitársaság
 
A légitársaságok 2022-től kezdhetnek újra pénzt termelni a IATA szerint Tovább növekedtek Európa legnagyobb diszkont légitársaságai áprilisban A légitársaságok 2022-től kezdhetnek újra pénzt termelni a IATA szerint Harmincnégy év után először fizet osztalékot az American Airlines Group Rekordszámú gépet adott át az Airbus 2014-ben Rekordszámú gépet adott át az Airbus 2014-ben Új ruhát kaptak a Wizz Air gépek Új ruhát kaptak a Wizz Air gépek Rekordot döntött a SAS légitársaság 2017-es adózás előtti eredménye Rekordot döntött a SAS légitársaság 2017-es adózás előtti eredménye
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1