Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Az új Sorento a Kia másodlagosütközés-elkerülő rendszerével (MCB) érkezik

Az új Sorento a Kia másodlagosütközés-elkerülő rendszerével (MCB) érkezik

2020. október 21.
Az új Sorento a Kia első modelljeként, másodlagosütközés-elkerülő rendszerrel érkezik. Az MCB (Multi-Collision Braking) egy esetleges első ütközés utáni továbbiakat hivatott megakadályozni baleset esetén.Az új Sorento a Kia másodlagosütközés-elkerülő rendszerével (MCB) érkezik

Az MCB feladata, hogy megakadályozza, vagy legalább csökkentse a további ütközések kockázatát egy-egy balesetben, különösen olyan helyzetekben, amikor a jármű a fő ütközést követően vezetői kontroll nélkül gurul tovább. A rendszer a légzsákok kinyílásának pillanatában automatikusan élesedik, hiszen a légzsákok működésbe lépése a komoly ütközés egyértelmű jele. Bekapcsolása pillanatában az MCB azonnal felméri az autó sebességét és haladási irányát (annak változásaival együtt), majd ezen adatok alapján megállapítja a biztonságos és a lehető leggyorsabb megálláshoz szükséges fékerő nagyságát.

Az MCB elektronikái azt is figyelik, hogy használja-e a vezető a pedálokat. Ha a rendszer úgy észleli, hogy a sofőr csak gyengén, vagy egyáltalán nem avatkozik be, a menetstabilizáló (ESC) elektronikáinak segítségével a megfelelő fékerőt kerekenként szabályozva megállítja az autót. Az MCB kizárólag 180 km/h alatt működik, hiszen nagyobb sebességnél az utólagos fékezési beavatkozás további veszélyekkel járhat.

A Sorento új, negyedik generációja a Kia első európai modellje ezzel a biztonsági felszereléssel. A Sorento egyben a márka egyik legbiztonságosabb autója is, hiszen aktív és passzív biztonsági arzenálja gyakorlatilag teljes: gyalogosokat és kerékpárosokat is felismerő ütközés-megelőző rendszerrel (FCA) is felszerelték. Az MCB kiterjeszti a Sorento aktív biztonságát az ütközés utánra, így teszi az utazást még biztonságosabbá.

Az új Sorento a Kia másodlagosütközés-elkerülő rendszerével (MCB) érkezik

Az MCB a Sorento valamennyi változatában az alapfelszereltség részét képezi, ideértve az európai piacokon 2021 elején megjelenő plug-in hibrid modelleket is.

Az Euro NCAP és az MCB

Az MCB rendszerek biztonságnövelő hatását már az európai független ütközésbiztonsági szervezet, az Euro NCAP is elismerte. A minősítéseken plusz pont jár az MCB-vel felszerelt modelleknek. A baleseti statisztikák alapján az MCB léte 8%-kal csökkenti a baleseti halálozást, és 4-gyel a súlyos sérülések kockázatát (azonos modellek vizsgálata esetén, MCB-vel illetve nélküle).

Az MCB a Kia más modelljeiben is megjelenik már 2020 folyamán.

Kulcsszavak: euro ncap, kia, Sorento
 
A Kia Motors minden idők legjobb eredményét érte el a 2015-ös J.D. Power kezdeti minőségi felmérésen A Kia Motors minden idők legjobb eredményét érte el a 2015-ös J.D. Power kezdeti minőségi felmérésen Az új Kia ProCeed – sokoldalú utazóautó látványos formatervvel és tágas utastérrel Az új Kia ProCeed – sokoldalú utazóautó látványos formatervvel és tágas utastérrel A Kia Genfben mutatja be továbbfejlesztett Niro Hybrid és Plug-in Hybrid modelljeit A Kia Genfben mutatja be továbbfejlesztett Niro Hybrid és Plug-in Hybrid modelljeit Sztereo-videokamerát kapnak a Land Rover Discovery Sport modellek Sztereo-videokamerát kapnak a Land Rover Discovery Sport modellek A Kia Rio sportos GT-Line kivitelben is elérhető lesz hamarosan A Kia Rio sportos GT-Line kivitelben is elérhető lesz hamarosan
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1