Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
A harmadik negyedév európai értékesítési eredménye a Fordnál

A harmadik negyedév európai értékesítési eredménye a Fordnál

2020. október 21.
Rekordszintű SUV-eladások és továbbra is piacvezető hely az európai haszongépjármű piacon. A Ford a 3. negyedévben 299.632 (-4,2%) járművet értékesített  a 20 hagyományos európai piacán, ami 7,6% piaci részesedést jelent.

A harmadik negyedév európai értékesítési eredménye a Fordnál

A személyautók hibrid  változatai népszerűek voltak a 3. negyedévben. 74%-os hibrid mixével a Puma hozta a legjobb mHEV-arányt.

A nyár folyamásn Európában is bemutatkozott a konnektoros hibrid hajtást kínáló, hétüléses, terepen is jól használható, 3 literes Ford Explorer PHEV. A karizmatikus, fényűző kidolgozású és felszereltségű SUV-ból már több mint 1000 darab kelt el Európa-szerte.

“Magyarország a vártnál jobban teljesített a 3. negyedévben, bár a tavalyi eredményt még mindig nem sikerült elérni. A haszongép-járművek piacát erősen felpörgette a házhoz szállítás és az online vásárlás megerősödése. Az új Puma értékesítése túlszárnyalta várakozásainkat, ráadásul a vásárlók 74 százaléka választotta a rendkívül takarékos, mégis erős EcoBoost Hybrid hajtásláncot.”- mondta el Szabó Attila, a Ford Magyarország ügyvezető igazgatója.

"Magyarország az európai Ford országok között kiemelkedően teljesített, mind az első háromnegyed éves teljesítmény, mind a szeptemberi eladások alapján az előkelő második helyet foglaljuk el a piaci részesedés rangsorban. Itthon 1881 darab személy és haszonjárművet értékesítettünk szeptemberben, ami meghaladta a tavalyi év értékesítési darabszámait.

A harmadik negyedév európai értékesítési eredménye a Fordnál

Az első háromnegyedév értékesítési számai alapján ugyancsak a Ford vezeti a személy és kishaszonjármű összesített piacot 12,13 százalékos részesedéssel, és 12773 darabos értékesítéssel amely adat azonban már 20 százalékos visszaesést mutat a tavalyi év hasonló időszakához képest, köszönhetően a második negyedévben a COVID járvány miatt tapasztalt erőteljes piaci visszaesésnek"

"Itthon még mindig a Focus a legkedveltebb személyautó modellünk (1358 db), bár a márciusban bemutatott új Puma eladásai (1305)  már alig maradnak le mögötte.

Haszonjárművek terén a személyszállító Tourneo Custom (2433db), és a nagyobb Transit (1815 db) mellett a Ranger (1539) népszerűsége is töretlen" - mondta el az ügyvezető.

Kulcsszavak: értékesítés, ford, jármű kereskedelem
 
Minden idők legjobb évkezdését produkálta a Toyota Magyarországon Minden idők legjobb évkezdését produkálta a Toyota Magyarországon A Franciák kapkodtak a Nissanokért januárban A Franciák kapkodtak a Nissanokért januárban A BMW 5-ös sorozat a világ legsikeresebb üzleti modellje A BMW 5-ös sorozat a világ legsikeresebb üzleti modellje Az EU-ban csökkent a forgalomba helyezett új autók száma márciusban Az EU-ban csökkent a forgalomba helyezett új autók száma márciusban A harmadik negyedév európai értékesítési eredménye a Fordnál Renault Trucks T – rendkívül elégedettek az ügyfelek
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1