Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Audi Hungaria: Caroline indítja útnak az autókat a tesztpályán

Audi Hungaria: Caroline indítja útnak az autókat a tesztpályán

2020. november 16.
A digitalizáció útján haladva a győri modellek prémium minőségének biztosítását egy új, innovatív megoldás segíti: a saját fejlesztésű CAROLINE (CAR-ALL-IN) rendszer, amely lehetővé teszi az autók hatékonyabb diagnosztikai tesztelését.

Audi Hungaria: Caroline indítja útnak az autókat a tesztpályán

A vállalatnál gyártott valamennyi autó többszörös minőségi átvizsgálás után indulhat csak el közúton, vasúton vagy éppen hajón a megrendelő felé. Az utolsó szűrőt az Audi Hungaria területén levő próbapálya jelenti, ahol a vállalatnál gyártott autók mindegyikét tesztelik. Ennek során nem csak vizuális, hanem diagnosztikai ellenőrzésen is átesik az autó, amely a járműanalízis terület ötletének köszönhetően immár sokkal hatékonyabb formában történik. Korábban az ellenőrző eszköz egy vezetéken keresztül csatlakozott közvetlenül az autóhoz. Az újításnak köszönhetően a próbaút során elvégzett diagnosztikai vizsgálatokat a munkatársak már vezeték nélküli kapcsolaton keresztül végzik el.

A kezdeményezés újszerű, mivel a WLAN-t eddig, az adatkapcsolat sérülékenysége miatt, ilyen célra nem használták. A saját fejlesztésű CAROLINE (CAR-ALL-IN) rendszer megoldást kínál többek között a kommunikációs csatorna hatékonnyá tételére. Míg korábban a diagnosztikai vizsgálatra manuálisan került sor, ezt kiváltva most a vezeték nélküli adatátvitel és a vizualizációs rendszer a próbapálya első állomásaként épül be az ellenőrzési folyamatba.

Audi Hungaria: Caroline indítja útnak az autókat a tesztpályán

Használatával bővült a tesztpálya kapacitása, ugyanis az új technológiának köszönhetően felgyorsult a vizsgálati folyamat. Ezzel párhuzamosan javult a munkahelyi ergonómia, hiszen az ellenőrzést végző munkatársaknak ki sem kell szállniuk az autóból, a diagnosztikai ellenőrzés az utastérből indítható. Így autónként több percet is nyernek, ami napi több száz autó esetén tetemes időnyereséget jelent.

A rendszer további előnye, hogy a próbaút során folyamatosan gyűjti a jármű-szenzoradatokat, mint például a motor-fordulatszámot. A rögzített adatok kiértékelése új vizsgálati lehetőséget jelent az analízis csapat számára, illetve a big data alapú kiértékelés új, előrejelző vizsgálati metódusok kialakítására ad lehetőséget.


Kulcsszavak: audi, Audi Hungaria, autógyár, győr, tesztpálya
 
Gőzerővel folyik a munka a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban Gőzerővel folyik a munka a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban Megkezdődik a Citroen DS5 gyártása Kínában Megkezdődik a Citroen DS5 gyártása Kínában A Suzuki esztergomi gyárában megkezdődött az új Vitara sorozatgyártása A Suzuki esztergomi gyárában megkezdődött az új Vitara sorozatgyártása Audi Hungaria: Caroline indítja útnak az autókat a tesztpályán Csökkent a cseh autógyárak nyeresége Új PureTech motorok a Citroëntő Új PureTech motorok a Citroëntő
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1