Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Jövő tavasszal mutatkozik be Európában az elektromos Toyota PROACE Verso

Jövő tavasszal mutatkozik be Európában az elektromos Toyota PROACE Verso

2020. november 18.
Jövő márciusban debütál az európai piacokon a magyarországi nagycsaládos autóvásárlási program egyik kedvelt modellje, a Toyota PROACE Verso akkumulátoros elektromos változata.

Jövő tavasszal mutatkozik be Európában az elektromos Toyota PROACE Verso

A vadonatúj elektromos személyszállító modellcsalád 50 és 75 kWh teljesítményű lítiumion akkumulátorral választható majd, hatótávja így elérheti a 330 kilométert (WLTP adat), mindehhez pedig a részben vagy teljesen elektromos autók fejlesztésében abszolút vezető szerepet betöltő autógyártó nyolc év/160.000 km garanciát kínál. A vadonatúj Proace Verso Széles körű lehetőségeket kínűl az otthoni, munkahelyi és közterületi töltésre, az 50 kWh-s akkumulátor körülbelül harminc perc alatt lesz feltölthető.

A modellsorozat tagjai Compact, Medium és Long karosszériaváltozatban, illetve Combi, Shuttle, Family és VIP felszereltséggel készülnek, akár kilenc ülőhellyel is, vagyis az üzleti-, a flotta- és magánügyfelek igényeinek teljes spektrumát lefedik. A Toyota Proace Verso ezen felül Apple CarPlay®/Android Auto™ mobiltelefon-kapcsolatot kínál, de a multimédiás képernyő, a fűtött ülések, a parkolássegítő szenzorok, a 180 fokos tolatókamera, valamint  a Toyota Safety Sense legújabb aktív biztonsági rendszerei mind a gazdag felszereltségű modellek részét képezik majd.

A Toyota jövő tavasszal a PROACE Verso Electric modellel bővíti ki zéró károsanyag-kibocsátású, akkumulátoros elektromos hajtású járműsorozatát.

Jövő tavasszal mutatkozik be Európában az elektromos Toyota PROACE Verso

A Toyota Professional haszongépjármű-sorozatba tartozó PROACE Electric közepes áruszállító mellett ez az autó vonzó és rugalmas mobilitási lehetőséget kínál  az olyan vállalkozások és flottaüzemeltetők számára, akik alacsony károsanyag-kibocsátású környezetben végzik munkájukat, valamint olyan ügyfelek számára, akik egy Toyota személyszállító minőségét és menetteljesítményeit szeretnék különösen környezetbarát módon élvezni.

Az új modellhez kétféle lítiumion akkumulátor közül lehet választani, így a tisztán elektromos hajtású jármű hatótávolsága akár 330 km is lehet, és az opcionális 11 kW-os fedélzeti töltővel a gyorstöltés is megoldható. A paletta három különböző hosszúságú karosszériát és négyféle kivitelt tartalmaz, a szállítható személyek száma pedig akár kilenc is lehet. A felszereltségek és az extrák minden megfelelnek a kor követelményeinek, legyen szó konnektivitásról vagy komfortról. Az utasok testi épségét a legújabb Toyota Safety Sense aktív biztonsági rendszerek óvják, hatásos védelmet nyújtva számos tipikus baleseti szituációban.
Jövő tavasszal mutatkozik be Európában az elektromos Toyota PROACE Verso

Kompromisszummentes menetteljesítmények és képességek

Aki a zéró károsanyag-kibocsátású PROACE Verso Electric modellt választja, annak a menetteljesítmények tekintetében nem kell kompromisszumot kötnie a dízelmotoros változathoz képest. A vásárlók két lítiumion akkumulátor közül választhatnak: az 50 kWh kapacitású egységet teljesen feltöltve akár 230 kilométert, a 75 kWh kapacitású akkumulátorral pedig akár 330 kilométert is lehet autózni (WLTP adat). Mindkettővel 136 lóerő a teljesítmény, és 260 Nm a forgatónyomaték, így a PROACE Verso Electric hiánytalanul megfelel egy sokoldalú személyszállítóval szemben támasztott igényeknek.


A végsebesség elektronikusan leszabályozva 130 km/óra. Az akkumulátor a padló alatt kapott helyet, így nem csökkenti sem az utastér, sem a csomagtartó méretét. A paletta háromféle hosszúságú – Compact, Medium és Long – karosszériaméretet tartalmaz, melyeknek csomagtere (beépített ülésekkel számolva) 280, 640 illetve 1060 liter. A modellváltozattól és a mérettől függően az utastérben öt-nyolc utas foglalhat helyet. A beltér flexibilisen változtatható, a második sor 60:40 arányban lehajtható üléseinek köszönhetően könnyű a bejutás a harmadik sorba, de szükség esetén megnövelhető a raktér is.

A terhelhetőség alapértéke egy tonna, de az 50 kWh kapacitású akkumulátorral szerelt változatban ez extraként 1,2 tonnára növelhető, ami a kategória legjobb értéke. Fékezett utánfutóval egy tonna vontatható, ha a járműben szállított tömeg nem haladja meg a terhelhetőség 50 százalékát.

Jövő tavasszal mutatkozik be Európában az elektromos Toyota PROACE Verso

Az akkumulátor elhelyezésének köszönhetően alacsonyabbra került a tömegközéppont, ezáltal javult a menetstabilitás és a vezethetőség. Az ügyfelek nyugodtak lehetnek, hiszen az akkumulátor tartós, élettartama hosszú, és nyolc év/160.000 kilométer garanciát ad rá a Toyota.

Többféle töltési móddal biztosított kényelem

A PROACE Verso Electric célszerűségéhez és kényelméhez nagy mértékben hozzájárul a többféle töltési lehetőség. Az autóhoz alapáron járó, hatméteres és 8 amperes kábellel a hagyományos otthoni csatlakozóból lehet tölteni az autót. A gyorsabb töltéshez 32 amperes kábel szükséges, amit egy külön rendelhető, falra szerelt töltőkészülékhez kell csatlakoztatni. A töltési folyamatot az EV töltőpont fedelébe beépített töltésjelzővel lehet figyelemmel kísérni. Az PROACE Verso Electric összes változatában alapfelszerelés a 7,4 kW-os, egyfázisú fedélzeti töltőberendezés, de ha gyorsabb töltés szükséges, akkor extraként egy 11 KW-os egység is rendelhető. Ha a járművet egy 100 kW-os töltőállomáshoz csatlakoztatják, akkor az 50 kWh kapacitású akkumulátor 30, a 75 kWh kapacitású pedig körülbelül 45 perc alatt tölthető fel.

Minden részletre kiterjedő felszereltség és Toyota Safety Sense

A PROACE Verso Electric olyan változatokban és kivitelekben lesz kapható, hogy a kínálatban a lehető legtöbb vásárló megtalálhassa az igényeinek pontosan megfelelő autót. A modellcsaládban ugyanúgy szerepelnek majd a praktikus Combi és Shuttle változatok, mint a kifinomultabb Family és VIP modellek. Ezekkel a kivitelekkel rendkívül széles lesz a PROACE Verso választható változatainak palettája.

Jövő tavasszal mutatkozik be Európában az elektromos Toyota PROACE Verso

A felszereltség megfelel a mai vásárlók igényeinek. Az okostelefonok egyszerűen integrálhatók az Apple CarPlay® vagy az Android Auto™ segítségével.

A vásárlók olyan extrák közt válogathatnak, mint a 7 colos multimédia érintőképernyő, a DAB rádióvétel, a fűtött ülések, az automatikusan behajló tükrök, az elektromos kézifék, a kulcs nélküli nyitás, illetve az automata klímaberendezés és a műholdas navigáció. Az elektromos hajtásláncban az autós az E-toggle vezérléssel választhatja ki a Parkolást/Hátramenetet/Üres fokozatot/Előremenetet/Regeneratív fékezést, illetve egy kapcsolóval válthat az Eco, a Normal és az Eco Drive üzemmódok között.

A vezető előtti műszeregység mutatja a sebességet és a felhasznált energiát, valamint az akkumulátor töltöttségét és a légkondicionáló teljesítményét. A PROACE Verso Electric modellben a legújabb Toyota Safety Sense aktív biztonsági és vezetősegítő rendszerek működnek. Ilyen például a gyalogosérzékeléssel kiegészített ütközést megelőző rendszer (PCS), a teljes sebességtartományban működő sebességtartó automatika, a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (LDA), az automatikus távfény-vezérlés (AHB) és a jelzőtábla-felismerő rendszer (RSA). A biztonságot tovább növeli az első és hátsó parkolóradar, a 180 fokos tolatókamera és a magasabb felszereltségi szintű modellekben a holttérfigyelő.

Jövő tavasszal mutatkozik be Európában az elektromos Toyota PROACE Verso

Kulcsszavak: bemutató, elektromos autó, PROACE Verso Electric, toyota
 
Kína a Citroen első számú piaca Kína a Citroen első számú piaca 2013-ban is a Toyota áll a Best Global Green Brands lista élén 2013-ban is a Toyota áll a Best Global Green Brands lista élén Zöld utat kapott a kisautók kategóriájának élsportolója az új MINI John Cooper Works Zöld utat kapott a kisautók kategóriájának élsportolója az új MINI John Cooper Works Tovább bővíti üzleti tevékenységét Kínában az Audi Tovább bővíti üzleti tevékenységét Kínában az Audi A 2016-os Genfi Autószalonon mutatkozik be a Toyota Proace A 2016-os Genfi Autószalonon mutatkozik be a Toyota Proace
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1