Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
A sikeres Ford Ranger most még sokoldalúbb: itt az új fülkés alváz kivitel sokféle felépítmény-lehetőséggel

A sikeres Ford Ranger most még sokoldalúbb: itt az új fülkés alváz kivitel sokféle felépítmény-lehetőséggel

2020. november 24.
A kiváló terepképességű Ford Ranger fülkés alváz kivitele ideális alap egy sor speciális (építőipari, erdészeti, katonai, vagy katasztrófavédelmi) felépítmény számára. A megengedett össztömeg 3.270, a legnagyobb vontatható tömeg pedig 3.500 kg, így a felépítménygyártók keze is jelentősen szabadabb lehet a tervezésnél.

A sikeres Ford Ranger most még sokoldalúbb: itt az új fülkés alváz kivitel sokféle felépítmény-lehetőséggel


Itt az új fülkés alváz kivitel, most először a Ford Ranger választékában. Az új modellváltozat megjelenésével a felépítménygyártók keze jóval szabadabb lehet az egyedi és speciális célú szerkezetek tervezésekor, így a 2020-as év Pickupjának megválasztott Ranger a vásárlók korábbinál jóval szélesebb körét éri el.

A fülkés alváz a többi Ranger-változathoz hasonlóan nem önhordó felépítésű, így különösen erős és jól alakítható alapot képez az egyedi felépítményekhez. Az összkerékhajtásból1 eredő kiváló terepképességek, a modell legendás tartóssága, és a takarékos2 EcoBlue dízelmotor egyebek mellett építőipari, közhasznú és katasztrófavédelmi feladatokra is kiválóan alkalmassá teszi az új kivitelt.

A szimplakabinos és XL változatban is elérhető fülkés alváz a 20153 óta az európai eladási listák élén álló modell kínálatának legújabb tagja. Az új modellváltozat vásárlóinak megrendeléseit több mint 160, a Ford Minősített Jármű Átalakító (QVM) hálózatába tartozó vállalkozás várja 13 piacon, így az egyedi felépítményes kivitelek garanciája is sértetlen és teljes körű marad.

“A Ranger fülkés alváz kivitelét azoknak szánjuk, akik különösen nehéz körülmények között dolgoznak, ezért teherbíró, kiváló terepképességű autóra van szükségük,” mondta Bagyó Dávid, a Ford Magyarország haszonjármű igazgatója. “A Ford A Ranger új változata az egyedi felépitményezhetősége miatt tényleg mindenre felkészíthető, és valóban mindenhová eljut, ahová csak kell.”

A sikeres Ford Ranger most még sokoldalúbb: itt az új fülkés alváz kivitel sokféle felépítmény-lehetőséggel

Kipróbált alapok

Erős és megbízható: a Ranger alvázas szerkezete hátul nagy teherbírású laprugókon rugózik, és méretes, sík helyet kínál a fülke mögött a felépítmények számára. A megengedett össztömeg akár a 3.270 kilogrammot4 is elérheti.

A szimplakabin mögött 2.518 mm hosszú hely áll rendelkezésre, és a terep sem akadály; a szabad hasmagasság 237 mm (felépítmény nélkül), a gázlómélység pedig akár 800 mm is lehet, miközben a rövid túlnyúlások hatásosan növelik a hasznos terepszögeket.

A Ranger fülkés alváz kivitelének maximális vontatóképessége 3.500 kg5 így a nehezebb felszerelések is egyszerűen vontathatók.

Minőségi átalakítások, gyári támogatással

A Ford európai QVM hálózatának segítségével a Ford által is elfogadott egyedi felépítmények készíttethetők. A Ford fejlesztői a hálózat szakembereivel közösen alakították ki a Ranger fülkés alváz kivitelének legfontosabb részleteit, annak érdekében, hogy a leggyakoribb változatok (dobozos, billenő, emelőkosaras) a lehető legkönnyebben legyenek adaptálhatók. A QVM hálózat átalakításai nem befolyásolják a Rangerre érvényes, Ford által nyújtott garanciát.

A sikeres Ford Ranger most még sokoldalúbb: itt az új fülkés alváz kivitel sokféle felépítmény-lehetőséggel

A Ford Body, Equipment and Mounting kézikönyve minden lényeges információt tartalmaz, amire a felépítménygyártóknak csak szükségük lehet az átalakítások során.

A vevők a Ford Speciális Járműtartozékok (SVO) kínálatából is válogathatnak, amelyben éppúgy található elektromos csatlakozó az utánfutóhoz, mint nagy teljesítményű akkumulátorok, és különleges biztonsági kiegészítő rendszerek (például olyan, ami csak álló helyzetben engedi működtetni a billenőplatót).

Kiváló teljesítmény közúton és terepen egyaránt

A Ranger fülkés alváz 170 lóerős 2.0 literes EcoBlue dízelmotorjának maximális forgatónyomatéka 420 Nm, így a nagy terhelés sem jelenthet gondot. A sebességváltó hatfokozatú, kézi kapcsolású.

Az egyszerűen, a középkonzolról kapcsolható összkerékhajtás alapáras1, és a vezető menet közben is átválthat összkerékhajtásra a hátsókerékhajtásra. A felező segítségével a meredek emelkedők és a mély sár sem akadály.

Akik még többre vágynak, elektromos hátsó differenciálzárat és különleges, terepmintás abroncsokat is rendelhetnek6.

A Ranger fülkés alváz kivitele 2021 januárjától rendelhető.

Kulcsszavak: ford, haszongépjármű, Ranger
 
A sikeres Ford Ranger most még sokoldalúbb: itt az új fülkés alváz kivitel sokféle felépítmény-lehetőséggel Több mint 12 millió Ford Focus talált gazdára a modell első generációjának bemutatása óta Csaknem ötödével több autót helyeztek forgalomba februárban, mint egy éve Csaknem ötödével több autót helyeztek forgalomba februárban, mint egy éve Már gyártják az új Kuga Hybrid SUV-t, ami újabb fejezetet nyit a Ford elektromobilitási forradalmában Már gyártják az új Kuga Hybrid SUV-t, ami újabb fejezetet nyit a Ford elektromobilitási forradalmában Az első félévet magabiztosan vitte a Ford Az első félévet magabiztosan vitte a Ford Az új autók eladása közel 16 százalékkal nőtt júliusban Az új autók eladása közel 16 százalékkal nőtt júliusban
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1