Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Nőtt a forgalomba helyezett autók átlagos teljesítménye Németországban

Nőtt a forgalomba helyezett autók átlagos teljesítménye Németországban

2021. január 11.
Egyre nagyobb teljesítményű autókkal járnak a németek, és ez alól a múlt év sem volt kivétel a Duisburgi Egyetem CAR autóipari kutatóintézetének tanulmánya szerint.

Nőtt a forgalomba helyezett autók átlagos teljesítménye Németországban
   
A CAR kimutatása alapján tavaly az újonnan forgalomba helyezett személygépkocsik átlagos teljesítménye a 2019-eshez képest 7 lóerővel, 4 százalékkal 165 lóerőre emelkedett. A növekedés hosszú távú trendbe illeszkedik, az elmúlt 30 évben ugyanis egy év kivételével minden évben növekedett az újonnan forgalomba helyezett autók átlagos teljesítménye az előző évihez képest.
   
A kivétel - a roncsprémium bevezetésével - a kompakt járműkategória iránt megnövekedett vásárlói érdeklődésnek köszönhetően a 2009-es év volt.
   
Az átlagos teljesítmény tavalyi növekedése Ferdinand Dudenhöffer az intézet vezetője szerint egyrészt annak köszönhető, hogy egyre kedveltebbek a vásárlók körében a nagyméretű városi terepjárók, a SUV modellek. A másik ok az elektromos és hibrid járművek részarányának növekedése. A hibrid autóknál a benzinmotor és az elektromotor teljesítménye összeadódik, így ennek a kategóriában az átlagos teljesítménye 190 lóerő volt tavaly. A tisztán elektromos járművek átlagos teljesítménye pedig 169 lóerő volt.
   
A beszerzési támogatások és adókedvezmények miatt a hibrid és elektromos autók kedvelt szolgálati autóvá váltak Németországban. A tavaly értékesített szolgálati autók átlagos teljesítménye 177 lóerő volt. A hatóságok által forgalomba helyezett autók átlagos teljesítménye 159 lóerő, a magán személygépkocsiké pedig 157 lóerő volt.
Kulcsszavak: értékesítés, jármű kereskedelem, németország
 
Nőtt a forgalomba helyezett autók átlagos teljesítménye Németországban Csökkent a Ford nyeresége az első negyedévben Rekord kiszállítást ért el 2017 első negyedévében a Volkswagen Haszonjárművek Rekord kiszállítást ért el 2017 első negyedévében a Volkswagen Haszonjárművek Csoki, kagyló… és Mustangok? Csoki, kagyló… és Mustangok? Már rendelhető az új Ford Mustang Már rendelhető az új Ford Mustang Kiválóan vette a Lexus az első félévet Kiválóan vette a Lexus az első félévet
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1