Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Közös vállalatot hoz létre a kínai Geely és a tajvani Foxconn

Közös vállalatot hoz létre a kínai Geely és a tajvani Foxconn

2021. január 13.
Közös vállalatot hoz létre a kínai Geely autógyártó és a tajvani Foxconn elektronikai vállalat, hogy kész autókat, alkatrészeket és okos vezetési rendszereket, valamint az elektromos autókkal kapcsolatos konzultációs szolgáltatásokat nyújtsanak más autóipari vállalatok számára.

Közös vállalatot hoz létre a kínai Geely és a tajvani Foxconn

A Geely szerdán közzétett közleményéből kiderül: mindkét fél 50 százalékban részesedik majd a közös vállalatból, az ötfős igazgatói tanács három tagját a Foxconn, a másik kettőt pedig a Geely jelöli ki. A beruházás összegéről egyelőre nem közöltek részleteket.
   
A Geely a tíz legnagyobb kínai autógyártó egyike, anyacége a Zhejiang Geely Holding Group, amelynek tulajdonában van egyebek között a svéd Volvo Car Corp. autógyár, a legnagyobb malajziai autógyártónak, a Protonnak többségi tulajdonosa, és hozzá tartozik még például a brit Lotus Cars 51 százaléka is. A Baidu kínai internetes óriáscég hétfőn jelentette be, hogy elektromos járműveket gyártó, közös céget hoz létre a Geely-vel közösen.
   
A Foxconn (hivatalos nevén Hon Hai Precision Ind. Co., Ltd.) leginkább az Apple beszállítójaként ismert. A tajvani székhelyű vállalat októberben ismertette azt a célkitűzését, hogy 2025 és 2027 között a világ elektromos autóinak 10 százaléka számára kíván alkatrészeket vagy szolgáltatásokat biztosítani. A nankingi székhelyű Byton elektromos autógyártóval pedig elektromos utcai terepjárók gyártását fogja megkezdeni 2022-ben.

Közös vállalatot hoz létre a kínai Geely és a tajvani Foxconn
Kulcsszavak: autógyár, geely, járműipar, kína
 
Közös vállalatot hoz létre a kínai Geely és a tajvani Foxconn Új, stílusos városi autóbusz a Scaniatól Amikor számítanak ránk - Új reklámkampányt indít a Michelin Amikor számítanak ránk - Új reklámkampányt indít a Michelin Az ABB és a kínai King Long közösen fejleszti a világ leggyorsabb villámtöltőjével tá-mogatott e-buszt Az ABB és a kínai King Long közösen fejleszti a világ leggyorsabb villámtöltőjével tá-mogatott e-buszt Közös vállalatot hoz létre a kínai Geely és a tajvani Foxconn Újabb kínai nagyvárosban sorsolják majd a rendszámtáblákat Magyarország már harcolhat a Tesla európai gigagyáráért! Magyarország már harcolhat a Tesla európai gigagyáráért!
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1