Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Közös vállalatot hoz létre a kínai Geely és a tajvani Foxconn

Közös vállalatot hoz létre a kínai Geely és a tajvani Foxconn

2021. január 13.
Közös vállalatot hoz létre a kínai Geely autógyártó és a tajvani Foxconn elektronikai vállalat, hogy kész autókat, alkatrészeket és okos vezetési rendszereket, valamint az elektromos autókkal kapcsolatos konzultációs szolgáltatásokat nyújtsanak más autóipari vállalatok számára.

Közös vállalatot hoz létre a kínai Geely és a tajvani Foxconn

A Geely szerdán közzétett közleményéből kiderül: mindkét fél 50 százalékban részesedik majd a közös vállalatból, az ötfős igazgatói tanács három tagját a Foxconn, a másik kettőt pedig a Geely jelöli ki. A beruházás összegéről egyelőre nem közöltek részleteket.
   
A Geely a tíz legnagyobb kínai autógyártó egyike, anyacége a Zhejiang Geely Holding Group, amelynek tulajdonában van egyebek között a svéd Volvo Car Corp. autógyár, a legnagyobb malajziai autógyártónak, a Protonnak többségi tulajdonosa, és hozzá tartozik még például a brit Lotus Cars 51 százaléka is. A Baidu kínai internetes óriáscég hétfőn jelentette be, hogy elektromos járműveket gyártó, közös céget hoz létre a Geely-vel közösen.
   
A Foxconn (hivatalos nevén Hon Hai Precision Ind. Co., Ltd.) leginkább az Apple beszállítójaként ismert. A tajvani székhelyű vállalat októberben ismertette azt a célkitűzését, hogy 2025 és 2027 között a világ elektromos autóinak 10 százaléka számára kíván alkatrészeket vagy szolgáltatásokat biztosítani. A nankingi székhelyű Byton elektromos autógyártóval pedig elektromos utcai terepjárók gyártását fogja megkezdeni 2022-ben.

Közös vállalatot hoz létre a kínai Geely és a tajvani Foxconn
Kulcsszavak: autógyár, geely, járműipar, kína
 
A SEAT bemutatja a márka megoldásait a biztonságosabb és hatékonyabb mobilitáshoz vezető úton A SEAT bemutatja a márka megoldásait a biztonságosabb és hatékonyabb mobilitáshoz vezető úton A kecskeméti Mercedes-Benz gyár Magyarország második Legvonzóbb Munkáltatója A kecskeméti Mercedes-Benz gyár Magyarország második Legvonzóbb Munkáltatója A Jaguar Land Rover május 18-tól fokozatosan újraindítja a termelést A Jaguar Land Rover május 18-tól fokozatosan újraindítja a termelést A Renault felszámolja a munkahelyeinek 10 százalékát A Renault felszámolja a munkahelyeinek 10 százalékát A Scania 709 darab buszt szállít Oroszországnak A Scania 709 darab buszt szállít Oroszországnak
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1