Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Audi Hungaria: elektromos kamion a logisztikában

Audi Hungaria: elektromos kamion a logisztikában

2021. február 19.
Az Audi Hungariánál kiemelt stratégiai cél a fenntarthatóság. Ezen a téren 2020-ban fontos mérföldkőhöz érkezett a vállalat, hiszen a tavalyi évben elérte a karbonsemlegességet.

Audi Hungaria: elektromos kamion a logisztikában

Az Audi Hungaria nem csak termékeinél és azok gyártása során törekszik a fenntarthatóságra, hanem a termeléshez szorosan kapcsolódó tevékenységek, mint például a logisztika területén is. Ennek szellemében vesz részt tesztjelleggel egy teljesen elektromos kamion a járműgyártás logisztikai folyamataiban.

„Vállalatunknál a fenntarthatóság jegyében törekszünk a környezetkímélő technológiák és zöld megoldások alkalmazására. Ezt a szemléletet a logisztikai folyamatainkba is beépítjük: 2018 óta vonatokkal karbonsemlegesen szállítjuk az alkatrészeket, kész motorjainkat, valamint autóinkat Győr, Ingolstadt és Brüsszel között, valamint a gyárterületen belül is elektromos vontatók szállítják a kész motorokat a motorgyárból a járműgyárba. Az elektromos kamion bevetése tovább zöldíti logisztikai folyamatainkat”, mondta Les Zoltán az Audi Hungaria járműgyártásért felelős igazgatósági tagja.

Audi Hungaria: elektromos kamion a logisztikában

A vállalat logisztikai központjából 90 percenként indul útnak egy alkatrészekkel teli kamion a járműszerelde felé, majd tér vissza az üres göngyölegekkel. Az ingázó kamionflotta tagja, egyelőre tesztjelleggel, egy teljesen elektromos üzemű, Scania alapokra épült, magyar fejlesztésű tehergépkocsi, amelyet az Audi Hungaria logisztikai szolgáltató partnere, az Imperial Logistics Kft. alvállalkozója, az Innovatív Raktárlogisztika Kft. üzemeltet.

Az e-kamion két töltés között 7–11 kört tud teljesíteni, amely összesen 60–100 kilométeres távot jelent. Az e-kamion bevetésével éves szinten akár 40 tonna CO2-kibocsátás kerülhető el. Az Audi Hungaria partnereivel közösen vizsgálja a további elektromos szállítóeszközök alkalmazásának lehetőségét.

Kulcsszavak: audi, Audi Hungaria, autógyár, elektromos kamion, győr, környezetbarát
 
Kemény tesztnek vetteték alá a Seat Atecát Kemény tesztnek vetteték alá a Seat Atecát Audi Hungaria: elektromos kamion a logisztikában Jól zárta a tavalyi évet a Porsche Hungaria Elkészült a világ legmenőbb villamosa Elkészült a világ legmenőbb villamosa A 750 ezredik megrendeléssel folytatódik az Opel Corsa sikertörténete A 750 ezredik megrendeléssel folytatódik az Opel Corsa sikertörténete Elkészült az Audi motorfejlesztő központja Elkészült az Audi motorfejlesztő központja
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1