Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Kiírták a tendert az új kelenföldi buszállomás tervezésére

Kiírták a tendert az új kelenföldi buszállomás tervezésére

2021. március 30.
Kiírta a tendert a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) az új kelenföldi buszállomás tervezésére, az elképzelések szerint kulturált BKK- és Volánbusz-végállomás, több P+R parkoló épül Őrmezőn, a kelenföldi metróvégállomáson - jelentette be a BFK vezérigazgatója hétfőn a Facebook-oldalán.Kiírták a tendert az új kelenföldi buszállomás tervezésére

Vitézy Dávid közölte: szerda reggel megjelent a nyílt európai uniós közbeszerzési felhívásuk, így indul a tervezés.

Csütörtökön a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsán sok év után megállapodás született a fővárosi önkormányzat és a kormány között arról, hogy a kabinet átveszi és megvalósítja ezt a fejlesztést. Így Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár felügyeletével, a BFK irányításával elkezdődik a kelenföldi csomópont továbbfejlesztése - írta a BFK vezérigazgatója.
   
"A legfontosabb változás, hogy az elővárosi Volán-buszok végállomása átkerül az Etele térről az őrmezői oldalra. A Volánbusz járatai oda egyszerűbben, rövidebb úton, gyorsabban, kevesebb üzemanyagot elégetve juthatnak el, nem kell az Egérút felé kerülniük. A helyi buszok többségének már most is Őrmezőn van megállója vagy végállomása, így a Volánbusz és a BKK járatai a jövőben egy közös, fedett, terminálról indulhatnak, ahol a buszra zárt helyen lehet majd várni" - közölte Vitézy Dávid.
   
Az új állomáson lesz például - az eddig hiányzó szolgáltatások közül - nyilvános illemhely és újságos is. A kelenföldi P+R-kapacitás is nőni fog a mostani 1000 férőhelyről legalább 1500-ra, és terveznek egy többszintes parkolóházat is. A kerékpárosok számára is készülnek majd tárolók, de taxidrosztok, K+R parkoló - ahol csak addig állhat meg az autó, amíg az utasok kiszállnak - is létesülnek - sorolta.
   
A BFK a munka keretében nemcsak a buszpályaudvar és a P+R parkoló terveztetését rendeli meg, hanem a Kelenföldi pályaudvar térségének átfogó vizsgálatára és elemzésére is szól a közbeszerzés - közölte.
   
A bejegyzés szerint a tervezőnek javaslatot kell majd tennie a buszvégállomás Etele téren felszabaduló területének hasznosítására, ahol cél a zöldterületek növelése.
    Vitézy Dávid kitért arra is, hogy például megkezdik a vizsgálatát egy, a vágányok felett átívelő új vasútállomási épület kialakíthatóságának, amely közvetlenül kapcsolódna az összes peronhoz, valamint új utasforgalmi peron létesítését is tervezik.
    Ugyancsak a tervezés része a közelben tervezett dél-budai centrumkórház tömegközlekedési megközelíthetőségének javítása, a villamoshálózat ilyen célú lehetséges fejlesztésének vizsgálata, a 19-es és 49-es villamos átvezetésével az őrmezői oldalra és onnan az új szuperkórházhoz - jelezte.
Kulcsszavak: fejlesztés, Kelenföld, vitézy dávid
 
A Siemens bővíti a kínai Nanking város metróvonalát A Siemens bővíti a kínai Nanking város metróvonalát A Volvo Cars és a Varjo a világon elsőként alkalmaznak kombinált valóságot az autóipari fejlesztésekben A Volvo Cars és a Varjo a világon elsőként alkalmaznak kombinált valóságot az autóipari fejlesztésekben High-Tech „féklámpát” tesztel a Ford High-Tech „féklámpát” tesztel a Ford Az Audi bemutatja az új R8 lézeres távolsági fényszóróját Az Audi bemutatja az új R8 lézeres távolsági fényszóróját Magyar találmány lehetne az útépítés jövője Magyar találmány lehetne az útépítés jövője
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1