Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Az Európai Bizottság 2035-ig fokozatosan megszüntetni a dízel- és benzinüzemű autók értékesítését

Az Európai Bizottság 2035-ig fokozatosan megszüntetni a dízel- és benzinüzemű autók értékesítését

2021. július 15.
Az Európai Bizottság javaslatcsomagot mutatott be szerdán az üvegházhatásúgáz-kibocsátás csökkentésére, a javaslat szerint 2035-ig fokozatosan meg kell szüntetni a dízel- és a benzinüzemű autók értékesítését, és minden új gyártású autónak kibocsátásmentesnek kell lennie.

Az Európai Bizottság 2035-ig fokozatosan megszüntetni a dízel- és benzinüzemű autók értékesítését

Az uniós bizottsági javaslat szerint a személygépkocsik és a kisteherautók ismertetett, szigorúbb szén-dioxid-kibocsátási normái felgyorsítják az átállást a nulla kibocsátású mobilitásra, megkövetelve, hogy az új autók átlagos kibocsátása 2030-tól 55 százalékkal, 2035-től 100 százalékkal csökkenjen a 2021-es szinthez képest.
   
Ennek eredményeként a 2035-től nyilvántartásba vett valamennyi új személygépkocsi kibocsátásmentes lesz. Annak biztosítására, hogy a járművezetők Európa-szerte megbízható hálózatban tudják feltölteni járműveiket, az alternatív üzemanyagok infrastruktúrájáról szóló felülvizsgált rendelet elő fogja írni a tagállamok számára, hogy a kibocsátásmentes gépkocsik értékesítésével összhangban bővítsék a töltőkapacitásukat, valamint hogy elektromos és hidrogén-töltőállomásokat telepítsenek a főbb autópályákon, egymástól meghatározott távolságokra. Az elektromos töltés esetén 60 kilométerenként, hidrogénes feltöltés esetén 150 kilométerenként.
   
Mivel a légi közlekedésben és a tengeri közlekedésben használt üzemanyagok jelentős szennyezést okoznak, a bizotsági javaslat célzott intézkedéseket javasolt a kibocsátáskereskedelem kiegészítésére. A bizottság szerint a légi járművek és a hajók számára biztosítani kell a tiszta elektromos energiához való hozzáférést a főbb kikötőkben és repülőtereken.

Az Európai Bizottság 2035-ig fokozatosan megszüntetni a dízel- és benzinüzemű autók értékesítését

A ReFuelEU nevű uniós légiközlekedési kezdeményezés pedig arra fogja kötelezni az üzemanyag-ellátást végző vállalkozásokat, hogy nagyobb arányban keverjenek fenntartható légijármű-üzemanyagokat, beleértve az alacsony szén-dioxid-kibocsátású szintetikus üzemanyagokat, úgynevezett e-üzemanyagokat az EU repterein használatos légijármű-üzemanyagokba.

Ehhez hasonlóan, a FuelEU nevű tengerészeti kezdeményezés ösztönözni fogja a fenntartható tengeri közlekedésben használt üzemanyagok és a kibocsátásmentes technológiák elterjedését azáltal, hogy felső határt állapít meg az európai kikötőkbe befutó hajók által felhasznált üzemanyag üvegházhatásúgáz-tartalmára.
Kulcsszavak: benzinmotor, dízelmotor, elektromos autó, Európai Unió, környezetvédelem
 
Bemutatkozott a tisztán elektromos Lexus UX 300e Bemutatkozott a tisztán elektromos Lexus UX 300e A Volkswagen az új évvel bemutatja mobil elektromos töltőállomás rendszerét A Volkswagen az új évvel bemutatja mobil elektromos töltőállomás rendszerét SEAT el-Born tanulmány világpermier a Genfi Autószalonon SEAT el-Born tanulmány világpermier a Genfi Autószalonon Az ABB és a Green.TV  elektromos autóvásárlásra buzdítja az autósokat Az ABB és a Green.TV elektromos autóvásárlásra buzdítja az autósokat Szaúdi befektetéssel vezetné ki a tőzsdéről a Teslát Elon Musk Szaúdi befektetéssel vezetné ki a tőzsdéről a Teslát Elon Musk
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1