Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
A Volvo autonóm mobilitási technológiák fejlesztésén fog együttműködni Kínában

A Volvo autonóm mobilitási technológiák fejlesztésén fog együttműködni Kínában

2021. július 15.
Az ECARX stratégiai befektetést eszközölt a Zenseact vállalatban; a két cég autonóm mobilitási technológiák fejlesztésén fog együttműködni Kínában.

A Volvo autonóm mobilitási technológiák fejlesztésén fog együttműködni Kínában

A Volvo Cars a mai napon bejelentette, hogy autonóm mobilitási (AD) szoftver-fejlesztő leányvállalata, a Zenseact stratégiai befektetői megállapodást írt alá az élvonalbeli online csatlakoztatott járműtechnológiák kínai piacának szereplőjével, a magántulajdonban lévő ECARX vállalattal.
 
Az ECARX 15%-os tulajdonrészre tesz szert a Zenseact vállalatban, valamint stratégiai befektetésével elősegíti az élvonalbeli, biztonságos autonóm mobilitási (AD) és biztonsági technológiák folytonos fejlesztését. A vállalatok a Zenseact globális szoftverplatformját felhasználva a kínai piacra szánt autonóm mobilitási (AD) termékek fejlesztését is tervbe vették.
 
Az ECARX stratégiai befektetése és két vállalat között tervbe vett együttműködés megerősítik a Zenseact jelenlétét Kínában, a világ első számú autóipari piacán. Ennek köszönhetően a vállalat gyorsabb ütemben vezetheti be az általa fejlesztett technológiákat a Geely csoport márkáinál, valamint független kínai autóipari szereplőknél.
 
„A Zenseact az önvezető technológia úttörője. Az ECARX stratégiai befektetése lehetővé teszi számunkra kínai térnyerésünk felgyorsítását.” – mondta Håkan Samuelsson, a Volvo Cars vezérigazgatója, a Zenseact igazgató tanácsának elnöke. „Ennek a befektetésnek köszönhetően megerősíthetjük kínai jelenlétünket; a Zenseact így gyorsabb ütemben növekedhet.”
 
A Volvo autonóm mobilitási technológiák fejlesztésén fog együttműködni Kínában

A Zenseact elsőként az új generációs Volvo és Polestar gépkocsikba szállít technológiát, az aktív biztonsági szolgáltatásoktól kezdve a felügyelet nélküli autonóm autópálya-közlekedésre alkalmas funkcionalitásig.
 
A stratégiai befektetés lehetővé teszi a Zenseact számára, hogy kiaknázza a kínai piacon az autonóm mobilitási rendszerek (AD) iránt mutatkozó, egyre erősödő igényt. Emellett a cég a LiDAR technológiára szakosodott Luminar vállalattal együttműködve igyekszik forgalomba hozni egy komplett autonóm mobilitási termékcsomagot.
 
„Itt az ideje, hogy mind több kínai ügyfélhez eljuttassuk az élvonalbeli autonóm mobilitási és vezetőtámogató szolgáltatásokat.” – mondta Ödgärd Andersson, a Zenseact vezérigazgatója. „Az ECARX erőteljes kínai jelenléttel rendelkező, innovatív technológiai vállalat. A kínai autóvezetők hamarosan olyan új, szoftver alapú, mesterséges intelligencia által meghatározott biztonsági szolgáltatásokhoz férhetnek hozzá, amelyek segíthetnek elkerülni a baleseteket, életeket menthetnek, és élvezetesebbé tehetik az autózást a vezetők és az utasok számára egyaránt.”
 A Volvo autonóm mobilitási technológiák fejlesztésén fog együttműködni Kínában

A Volvo Cars és az ECARX közötti, tervezett együttműködést megelőzően a két vállalat az infotainment technológia terén nyilvánította ki együttműködési szándékát. Az ECARX Zenseactban eszközölt befektetésének pénzügyi feltételeit nem hozták nyilvánosságra.

Kulcsszavak: fejlesztés, járműipar, önvezető autó, önvezető jármű, volvo, Volvo Polestar
 
A Volvo autonóm mobilitási technológiák fejlesztésén fog együttműködni Kínában A Mercedes szerint ilyen egy igényes golfautó A Volvo autonóm mobilitási technológiák fejlesztésén fog együttműködni Kínában A Hankook Tire megveti lábát a prémium autók szegmensében Visszafogott növekedésben a hazai kismotor alkatrész piac Visszafogott növekedésben a hazai kismotor alkatrész piac A Continental új „AllCharge” töltőrendszere világelsőként debütál A Continental új „AllCharge” töltőrendszere világelsőként debütál A Volvo autonóm mobilitási technológiák fejlesztésén fog együttműködni Kínában Tizenharmadik hónapja emelkedik az új autók száma az EU-ban
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1