Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Mutatjuk a vadonatúj, 2023-as Nissan Z -t

Mutatjuk a vadonatúj, 2023-as Nissan Z -t

2021. szeptember 17.
A Nissan ikonikus sportautója legújabb generációjának értékesítése 2022 tavaszán kezdődik az Egyesült Államokban – elképesztő dizájn, 400 lóerős twin-turbo V6-os motor és fejlett technológia.

Mutatjuk a vadonatúj, 2023-as Nissan Z -t

 A Nissan egy globális közvetítés keretein belül mutatta be a vadonatúj 2023-as Z sportkocsit a Brooklyn-beli Duggal Greenhouse-ból, 5 mérföldre attól helytől, ahol az eredeti 1970-es Datsun 240Z mutatkozott be a világnak 1969 októberében.

„A Z forradalom volt 1969-ben, amikor bemutattuk. Azóta, több, mint 50 évig a Nissan stílust, sebességet, megbízhatóságot és még sok minden mást hozott több millió rajongó számára a világon” mondta Ashwani Gupta a Nissan Motor Co. CEO-ja.

Míg a Nissan ikonikus sportautójának korábbi hat generációja esetében numerikus megkülönböztetést alkalmaztak a régóta várt új modell csupán egy betűs elnevezést kapott az amerikai piacon: Z.

A 2023-as Z attraktív külsőt kínál, miközben a korábbi modellek előtt tiszteleg – hosszú motorház és alacsony hátsó felfüggesztés jellemzi. A pilótafülkében található egy 12.3 colos személyre szabható, sport sebességmérő, bőr sportülések és egy 8 hangszórós BOSE® hangrendszer.

Mutatjuk a vadonatúj, 2023-as Nissan Z -t

Minden 2023-as Nissan Z modell egy 400 lóerős, 3 literes, V6 twin-turbo motorral lesz szerelve és választhatunk majd egy 6 sebességes manuális váltó amihez egy EXEDY® nagy teljesítményű kuplung párosul vagy egy 9 sebességes, alumínium fülváltókkal ellátott automata váltórendszer között.

„A Z mindig is egy elérhető sportautó volt, a megszerezhetőség és a törekvés találkozása, az álom és a realitás. A legújabb változat bizonyára lázba fogja hozni a Z rajongókat és remélhetőleg nagyon sok új rajongót is szerez majd magának – amint a jövő év elején elérhetővé válik az amerikai piacra.” mondta Gupta. Az európai bevezetés dátumával kapcsolatban egyelőre nincs hír.

A 2023-as Z Sport és Performance felszereltségi szintekkel lesz elérhető, valamint egy speciális „Proto Spec” limitált kiadásban, melyből összesen 240 darabot gyártanak majd.

Mutatjuk a vadonatúj, 2023-as Nissan Z -tKulcsszavak: bemutató, nissan, Nissan Z, új modell
 
Mutatjuk a vadonatúj, 2023-as Nissan Z -t Rekord részvétel volt a hétvégi Opel Családi Napon A Nissan innovációs labort nyitott Párizsban A Nissan innovációs labort nyitott Párizsban Mutatjuk az első képeket az új az ŠKODA SCALA utastérről Mutatjuk az első képeket az új az ŠKODA SCALA utastérről Az új Ford Edge SUV sportos ST-Line változatban mutatkozik majd be az európai piacon Az új Ford Edge SUV sportos ST-Line változatban mutatkozik majd be az európai piacon Mutatjuk a vadonatúj, 2023-as Nissan Z -t Villanytaxis országot álmodnak
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1