Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Lázár János már az őszre ingyenes tram-traint ígér

Lázár János már az őszre ingyenes tram-traint ígér

2021. október 25.
Bár még az előírt próbafutás kétharmadát se teljesítették a tram-trainek, Lázár János már a flotta üzembehelyezéséről egyeztetett.

Lázár János már az őszre ingyenes tram-traint ígér

Mint ismeretes, 50 ezer kilométert kell hibamentesen megtenniük, és a vasútvillamosok kormánybiztosa a hét elején számolt be arról, hogy elérték a 30 ezret. Ma viszont már a részletek is szóba kerültek a hódmezővásárhelyi egyeztetésen - írja az Index.

"Eddig kiválóan teljesítettek a járművek. Arról tájékoztatok mindenkit, hogy a vasútvillamossal gyors és biztonságos lesz a közlekedés Vásárhely és Szeged között. Most már az a kérdés, hogy mikor, milyen menetrenddel és mennyiért"– hangsúlyozta közösségi oldalán a politikus.

A menetrend és a matek azért is izgalmas kérdés, mert egy szegedi közgyűlési előterjesztés szerint a várható üzembehelyezés

    2021. november végén 1 órás követési közökkel,
    2022. januárjában 20 percenként,
    2022. év közepén 10 vagy 15 perces csúcsidei ütemben várható.

Ez azt jelenti, hogy csak jövőre indulhat meg a normál menetrend szerinti közlekedés a tram-train vonalán, mivel csak jövő év elejére érkezik meg az összes szerelvény. Addig viszont hozzáférhetővé teszik a lakosság számára, ráadásul Lázár János kormánybiztos tervei szerint ingyenesen.

Lázár János már az őszre ingyenes tram-traint ígér
Kulcsszavak: Hódmezővásárhely, közlekedés, szeged, Tram-Train
 
Lázár János már az őszre ingyenes tram-traint ígér Kósa Lajos: újraindul a 2-es villamos-projekt Debrecenben Jogszerű-e az autós fedélzeti kamerák használata Magyarországon? Jogszerű-e az autós fedélzeti kamerák használata Magyarországon? Drasztikus átalakulások a taxipiacon Drasztikus átalakulások a taxipiacon Március elejétől az összes hibrid autóbusz forgalomba áll Budapesten Március elejétől az összes hibrid autóbusz forgalomba áll Budapesten Lázár János már az őszre ingyenes tram-traint ígér Debreceni 2-es villamos: a Keviép az Arcadom nélkül is folytatja a munkát
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1