Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Újabb fontos  mérföldkő: megjelent a tender a  Kelenföld állomásépületének építési munkáira

Újabb fontos mérföldkő: megjelent a tender a Kelenföld állomásépületének építési munkáira

2021. október 28.
Megjelent a felhívás a Közbeszerzési Értesítőben szerdán Kelenföld Indóház megmentésére, az épület teljes körű felújítására.

Újabb fontos  mérföldkő: megjelent a tender a  Kelenföld állomásépületének építési munkáira

Ezzel még egy lépéssel közelebb került a Közekedési Múzeum ahhoz, hogy megmentse Kelenföld egykori állomásépületét. Az indóházban vasúttörténeti fókuszú kiállítást, terepasztalt tervez az intézmény, de egy új közösségi tér és egy kávézó-étterem is helyet kap itt.

A Közlekedési Múzeum másfél éve dolgozik az épület újratervezésén és felújításán. Az engedélyes terveket az Építész Studió közreműködésével elkészítette az intézmény, az építési engedélyeket is rendelkezésre állnak, a Kelenföld Indóházba tervezett kiállítás koncepcióterve is elkészült, ennek megvalósítására külön közbeszerzési eljárás kiírása is hamarosan várható. A kivitelezési munkákra szóló tendert a vonatkozó jogszabályok szerint a Beruházási Ügynökség írta ki.

A Kormány február 8-án megjelent rendelete kiemelt beruházássá minősítette a Kelenföld Indóház megmentését. Budapest Fővárosi Kormányhivatala pedig július 8-i határozatában kiadta az építési engedélyt az épület felújítására. Az előkészítést a Kormány 100, Újbuda önkormányzat 20 millió forinttal támogatta.


Újabb fontos  mérföldkő: megjelent a tender a  Kelenföld állomásépületének építési munkáira

A Közlekedési Múzeum Kelenföld vasútállomás 137 éves indóházában berendezendő vasúttörténeti tematikájú kiállítóhelyének legfőbb attrakciója egy több száz négyzetméter alapterületű terepasztal lesz. A műemléki védettség alatt álló Kelenföldi Indóház épülete a beruházással megmenekül az enyészettől. A munkák sikeres közbeszerzési eljárás esetén jövőre kezdődhetnek.

Kulcsszavak: Indóház, Kelenföld, Közlekedési Múzeum
 
A Közlekedési Múzeum és a Fortepan az M3-as metróvonal régi fotóit keresi A Közlekedési Múzeum és a Fortepan az M3-as metróvonal régi fotóit keresi Felavatták az új helyre költöztetett Aeroparkot Felavatták az új helyre költöztetett Aeroparkot Hazahozták az utolsó Ikarust, megmenekült egy igazi legenda Hazahozták az utolsó Ikarust, megmenekült egy igazi legenda Páratlan Ford T-modell került a Közlekedési Múzeum tulajdonába Páratlan Ford T-modell került a Közlekedési Múzeum tulajdonába A Közlekedési Múzeum újíthatja meg a kelenföldi vasútállomás épületét A Közlekedési Múzeum újíthatja meg a kelenföldi vasútállomás épületét
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1