Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Az ötödik generációs prémium szabadidőjármű új szintre emeli a Land Rover modern formai filozófiáját

Az ötödik generációs prémium szabadidőjármű új szintre emeli a Land Rover modern formai filozófiáját

2021. október 28.
A Land Rover a londoni Royal Opera House-ban kedden este tartott világpremieren leplezte le a vadonatúj Range Rovert. Az új generációs modell megtestesíti a modern prémium fogalmát: kifinomultsága, testreszabhatósága és szolgáltatásainak kínálata minden eddigin túlmutat.

Az ötödik generációs prémium szabadidőjármű új szintre emeli a Land Rover modern formai filozófiáját

„Az új Range Rover tökéletesen megtestesíti vállalatunk azon törekvését, hogy a világ legkívánatosabb prémium járműveit biztosítsuk a világ legigényesebb vásárlói számára” – mondta Thierry Bolloré, a Jaguar Land Rover vezérigazgatója. „Új fejezetet nyit az úttörő innovációk azon egyedülálló történetében, amelyet a Range Rover immár több mint ötven éve ír.”

A prémium szabadidőjármű műfaját megteremtő Range Rover fél évszázada mutat irányt a világnak, pihentető kényelmét és rendíthetetlen magabiztosságát megállíthatatlan menet- és terepképességekkel társítja. A minden elődjénél kívánatosabb új Range Rover a lélegzetelállítóan modern karakterhez és a kecses esztétikumhoz természetes könnyedséggel társítja a fejlett technológiai tartalmat és az online kapcsolódást – miközben most először akár hét felnőtt utasnak kínál férőhelyet.

Az ötödik generációs prémium szabadidőjármű új szintre emeli a Land Rover modern formai filozófiáját: a korszellemhez igazodó, megbabonázó dizájnkiáltványként értelmezve újra a modell összetéveszthetetlen sziluettjét.
Az ötödik generációs prémium szabadidőjármű új szintre emeli a Land Rover modern formai filozófiáját

„Igenis lehetséges egyszerre ragaszkodni a múltunkhoz, és előremutatót alkotni – pontosan így tettünk most is” – mondta Gerry McGovern professzor, a Jaguar Land Rover kreatív igazgatója. „Formai filozófiánk modern szellemisége nem követ semmilyen divatot vagy irányzatot.  Mentes a felesleges részletektől, az így kapott formavilág pedig hamisítatlanul modern, mégis magával ragadó, és új szinten hat az érzelmekre. Az új modell egész egyszerűen minden idők legkívánatosabb Range Rovere.”

Az új Range Rover generációkon átívelő génjei most is tetten érhetők: az ejtett tetővonaltól kezdve a vízszintes tájolású, erőteljes övvonalon át az emelkedő alsó küszöbelemig. A jellegzetesen rövid első túlnyúlás, a formális orrkialakítás, a meredek szélvédő és a jellegzetes hajószerű, felülnézetből elkeskenyedő far mind olyan kulcsfontosságú formai elemek, amelyek meghatározzák a Range Rover arányait, és erősítik kortalan karakterét.

Az új Range Rovert síkba simuló szerelvények és szűk illesztési hézagok jellemzik; a modell kifinomult, egy tömbből faragott megjelenését olyan különleges gyártástechnológiák teszik lehetővé, mint a lemezekkel egy síkban elhelyezett üvegfelületek, az övvonal rejtett díszítőeleme, vagy a tetőlemez lézeres hegesztésű, észrevehetetlen illesztései. A hátsó lámpatestek kikapcsolt állapotban rejtettek maradnak; ez is erősíti a formatervet, és a Range Rover meghatározó stíluselemévé válik.

Az ötödik generációs prémium szabadidőjármű új szintre emeli a Land Rover modern formai filozófiáját

Szintén a brit Royal Opera House-ban mutatkozott be az új Range Rover SV: a 2022-től forgalomba kerülő modell minden eddiginél inkább az ügyfelek személyes igényeihez alakítható.

Az SV változat kiemelkedő minőségben tolmácsolja a Range Rover prémium jellemzőit és testre szabhatóságát: a modell a kivételes kézműves minőség mintapéldánya. A Range Rover SV exkluzív stíluselemei olyan különleges anyagokból készülnek, mint a ragyogó, galvanizált fém, a sima tapintású kerámia vagy a kifinomult mozaik intarzia; emellett különböző prémium minőségű bőrök, illetve fenntartható, bőrmentes Ultrafabrics™ kárpitanyag áll az ügyfelek rendelkezésére. A további dizájntematikák (pl. SV Serenity és SV Intrepid) kéttónusú, hosszirányban kontrasztos belső színvilágot kínálnak, míg a fényűzően kivitelezett, négyüléses SV Signature Suite olyan funkcionális extrákat tartalmaz, mint a motorosan lenyitható asztalka vagy a hűtőszekrény.

A kézzel kivitelezett modell elsőként kapja meg az SV új, kerámia emblémáját, illetve elsőként alkalmazza a márka új névadási stratégiáját: a típus Range Rover SV néven kerül forgalomba. A kör alakú SV embléma az SVO (Special Vehicle Operations) részleg modern prémium részletek, kiemelkedő menetteljesítmények, valamint menet- és terepképességek iránti, szenvedélyes elhivatottságát, valamint az ezt tolmácsoló formai és műszaki jellemzőket képviseli. A jövőben az SVO részleg által épített összes új Land Rover járművet a kerek SV embléma díszíti majd.

Az ötödik generációs prémium szabadidőjármű új szintre emeli a Land Rover modern formai filozófiáját

Az új Range Rover a fejlett technológiai tartalmat modern prémium szolgáltatásokkal társítva, felülmúlhatatlan kifinomultsággal kényezteti minden utasát: ez az első olyan modell, amely a Land Rover új generációs, rugalmasan alakítható moduláris hosszmotoros architektúráját alkalmazza.

Az MLA-Flex padlólemez belső égésű, plug-in hybrid és tisztán elektromos hajtásláncokkal egyaránt felszerelhető. A Land Rover egyszerűsített platform-stratégiájának új fejezetét képviselő architektúra kulcsszerepet játszik a vállalat azon céljának megvalósításában, hogy sokrétűbb hajtáslánc-kínálatot és mértékadó minőséget biztosítson ügyfeleinek.

Az új modell takarékos mild hybrid és plug-in hybrid hajtásláncokkal, négy-, öt- vagy hétüléses kivitelben, normál és nyújtott tengelytávval érhető el. 2024-ben egy tisztán elektromos modellel bővül a Range Rover kínálata: ez lesz a Land Rover első 100%-ban elektromos modellje.

A tisztán elektromos új Range Rovert további elektromos Land Rover típusok követik majd. Az évtized végére az autógyártó összes modellje elérhető lesz tisztán elektromos hajtáslánccal; ez hozzásegíti a Jaguar Land Rovert ahhoz, hogy 2039-re teljes termékkínálata, tevékenységei és beszállítói lánca viszonylatában zéró nettó karbonkibocsátást érjen el.

Az ötödik generációs prémium szabadidőjármű új szintre emeli a Land Rover modern formai filozófiáját

A megnövelt hatótávolságú plug-in hybrid (PHEV) hajtáslánc CO2-kibocsátása 30g/km alatt marad, a WLTP norma szerint mért, tisztán elektromos hatótávolság pedig akár a 100 kilométert is elérheti1. Tényleges használat során ez akár 80 kilométeres emissziómentes hatótávolságot jelent – ez elegendő ahhoz, hogy az átlagos Range Rover tulajdonosok utazásaik akár 75 százalékát tisztán elektromos energia felhasználásával tegyék meg.

Az új Range Rover innovatív technológiák széles palettájával biztosít utolérhetetlen kényelmet és kifinomultságot. Az új, harmadik generációs aktív zajcsillapítás4 technológia a létező egyik legcsendesebb utasteret eredményezi.  A hangszigetelt padlólemez kiváló adottságaira építő rendszer a karosszérián kívül elhelyezett mikrofonokkal, valamint a fejtámaszokba beépített hangszórókkal teremt személyes csend-zónát minden utas számára, ahhoz hasonlóan, mintha felső kategóriás, aktív zajszűrős fejhallgatót vennének fel.

Az új Range Rover ösztönösen kezelhető hangvezérlés funkcióját a beépített Amazon Alexa2 szolgáltatás biztosítja. A természetes beszéd alapú hangvezérlés a szórakoztató rendszer kedvenc funkcióitól kezdve a zeneszámok kiválasztásán át a navigációs úti célok meghatározásáig vagy a telefonkönyvi bejegyzések kezeléséig mindenhez hozzáférést biztosít, méghozzá anélkül, hogy az ügyfeleknek le kellene venniük a kezüket a kormányról, vagy tekintetüket az útról.

Az ötödik generációs prémium szabadidőjármű új szintre emeli a Land Rover modern formai filozófiáját

Az utasok kényelmére és egészségére a legmodernebb utastéri légtisztító rendszer ügyel, amely duál nanoe™ X technológiát alkalmazva mérsékli az allergén anyagok koncentrációját, és távolítja el a kórokozókat a levegőből. Ezáltal jelentős mértékben csökkenti a kellemetlen szagokat, illetve a vírusok előfordulását, míg a CO2-szabályozó funkció és a PM2.5 utastéri levegőszűrő rendszer jobb légminőséget biztosít az utastérben. A fejlett nanoe™ X technológia bizonyítottan képes jelentős mértékben csökkenteni a vírusok és baktériumok előfordulását, beleértve a SARS-CoV-2 vírusokat is.

A fenntarthatóság az új Range Rover esetében nem merül ki a takarékos hajtásláncokban: innovatív anyagok és folyamatok mérséklik a modell gyártásának és használatának környezeti hatását. Ezek között említést érdemel a Kvadrat™ remix gyapjúkeverék szövetanyag, amely bőrmentes beltéri opcióként lesz rendelhető. A gyapjúkeverék kényeztetően puha és meleg, így tökéletes kiegészítője az Ultrafabrics™ technikai anyagnak, amely tapintásában tökéletesen idézi a bőrt, ugyanakkor 30 százalékkal könnyebb annál, előállítása pedig negyedannyi CO2 kibocsátásával jár.

A Range Rovertől megszokott menet- és terepképességekről, valamint a magabiztos kiállásról a Land Rover úttörő integrált futómű-szabályozási rendszere gondoskodik, amely a kategóriában eddig ismeretlen komplexitásban és minőségben alkalmazott futómű-technológiák vezérlésére szolgál. Az összkerék-kormányzás stabilabb nagysebességű vezethetőséget, valamint a Land Rover történetének legszűkebb fordulókörét eredményezte, míg a fejlett elektronikus légrugózás eHorizon navigációs adatok alkalmazásával képes előre alkalmazkodni az úthoz. Az új Dynamic Response Pro technológia gyorsan reagáló, elektronikus oldaldőlés-szabályozással biztosít fokozottan magabiztos és dinamikus vezethetőséget minden helyzetben.

A vadonatúj ötödik generációs Range Rovert az Egyesült Királyságban tervezték és fejlesztették. Az új modell kizárólag a Range Rover történelmi otthonában: a Land Rover solihulli üzemében, egy vadonatúj, ultramodern gyártósoron fog készülni. Az üzem fejlesztésére fordított beruházás még jobb minőséget tesz lehetővé, az új Range Rover takarékos mild hybrid, plug-in hybrid és tisztán elektromos változatai ugyanazon a gyártósoron készülhetnek.

Kulcsszavak: bemutató, Land Rover, premier, Range Rover, új modell
 
Az ötödik generációs prémium szabadidőjármű új szintre emeli a Land Rover modern formai filozófiáját Hatékony és életvidám az új C-osztály T-modell Az ötödik generációs prémium szabadidőjármű új szintre emeli a Land Rover modern formai filozófiáját Az Opel Meriva - Kis egyterű, nagyfokú biztonsággal Az ötödik generációs prémium szabadidőjármű új szintre emeli a Land Rover modern formai filozófiáját Itthon is bemutatkozott az új SEAT Leon Bemutatkozik a BMW M4 Edition ///M Heritage különkiadás Bemutatkozik a BMW M4 Edition ///M Heritage különkiadás A SEAT 900 millió eurót fektet be az új Ibizába és Aronába A SEAT 900 millió eurót fektet be az új Ibizába és Aronába
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1