Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Az új PEUGEOT 308 az Év Német Autója díj 2022-es kategóriagyőztese !

Az új PEUGEOT 308 az Év Német Autója díj 2022-es kategóriagyőztese !

2021. november 18.
Október végén a német Car Of The Year (GCOTY) zsűrije kihirdette döntését: az új PEUGEOT 308 a kompakt kategória (25.000 EUR alatti nyitóár) győztese lett, maga mögé utasítva 9 gyártó 11 konkurens modelljét.

Az új PEUGEOT 308 az Év Német Autója díj 2022-es kategóriagyőztese !

A zsűri nagyra értékelte a márka „Power of choice”  – azaz szabad választást ígérő startégiáját : a vásárlók benzines, dízel vagy akár kétféle tölthető hibrid hajtással is megvásárolhatják az új modellt. A díj odaítélésében nagy szerepet játszott a teljesen digitális és személyre szabható i-Cockpit® vezetőhely és a megnyerő design, mely középpontba helyezi a márka új logóját. Németországban az új 308 indulóára 23 200 € Active Pack felszereltség mellett, a 110 LE-s PureTech benzinmotorral. Az oroszlános márka új kompakt lejtőshátúja tehát nagy lendülettel indul, elődjéhez hasonlóan, mely a 2014-es Év Autója díjon kívül még számos nemzetközi elismerést szerzett a márkának.

Az Év Német Autója díj (GCOTY)

Október 26-án ítélték oda az új PEUGEOT 308-nak a GCOTY 2022 díjat a kompakt kategóriában, mely egyben a belépő árkategóriát is jelöli a választáson. Ötféle kategóriában osztottak díjakat: kompakt (25 ezer Euro alatt), Premium (25 ezer és 50 ezer Euro között), Luxus (50 ezer Euro felett), illetve Új Erőforrások és Teljesítménymodellek. Az értékelésnél fontos szerepet kapott az innováció és az adott modell relevanciája a piacon. Hamarosan kiderül az, is ki kapja a fődíjat, melyet november 25-én hirdetnek ki. Az Év Német Autója díj mértékadónak számít az autóiparban. Nem áll mögötte konkrét kiadó, autógyártó vagy autószalon, a GCOTY díjat egy 20 kifejezetten szakújságírókból álló, nemzetközi zsűri ítéli oda, melynek tagjai nagyrészt Németországban vagy német nyelvterületen dolgoznak.   
 
Az új PEUGEOT 308 az Év Német Autója díj 2022-es kategóriagyőztese !

„Ez az első komoly díja az új generációs PEUGEOT 308-nak. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a 308 a kompakt kategória élére tudott kerülni, mégpedig Németországban. Hatalmas köszönet a német COTY zsűritagoknak és az egész PEUGEOT csapatnak. Ez a siker is mutatja, hogy jó úton haladunk a „ Power of Choice” stratégiával és az elektromos hajtásláncok bevezetésével. Az új 308 érkezésével már a Peugeot kínálat 80%-a elérhető részben vagy teljesen elektromos változatban is.” nyilatkozta Haico van der Luyt, a német PEUGEOT leányvállalat igazgatója.

Az új PEUGEOT 308 a márka új arculatának első megtestesítője

Az új PEUGEOT 308 az első szériamodell, amely már a márka új logóját viseli, ami az új arculat fő szimbóluma. A full-LED világítótestek rajzolata szintén a márka védjegye, elöl függőleges sávokkal, hátul pedig vízszintes oroszlánkarmokkal.

A vezetéstámogató rendszerek a legmodernebb technológiát képviselik, ideértve az új 360 fokos kamerát, a nagy sebességű ütközésmegelőző rendszert, a pozíció és sávtartó automatikát vagy az akár 75 méterre is „ellátó” holttér figyelő rendszert.  

Az új PEUGEOT 308 az Év Német Autója díj 2022-es kategóriagyőztese !

A Peugeot i-Cockpit vezetőhelyet (kisméretű kormány, magasra emelt műszeregység, nagyméretű érintőképernyő) továbbfejlesztették és egy intuitív, online kapcsolatra képes infotainment rendszerrel látták el. Az új egység mobiltelefonokhoz hasonló képernyőkezelést és személyre szabható digitális gyorsgombokat (i-Toogle) kínál, így téve teljessé a felhasználói élményt.

A Power of choice stratégiához hűen, az új PEUGEOT 308 kétféle, 180 és 225 LE teljesítményű plug-in hybrid hajtással, vagy hagyományos benzines és dízelmotorokkal egyaránt elérhető. A kínálat 2023-ban egy 100%-ban elektromos változattal bővül majd.

Kulcsszavak: díj, Peugeot, Peugeot 308
 
A ŠKODA SUPERB az Auto Test 2018-as győztese A ŠKODA SUPERB az Auto Test 2018-as győztese Kiosztották az első Human Touch arany fokozatú díjakat! Kiosztották az első Human Touch arany fokozatú díjakat! Oxia: a francia szupersportkocsi-álom Oxia: a francia szupersportkocsi-álom Az új MINI nyerte a 2018-as „Autonis” díjat Az új MINI nyerte a 2018-as „Autonis” díjat Az új PEUGEOT 308 az Év Német Autója díj 2022-es kategóriagyőztese ! Felvillanyozva – Peugeot iOn (második rész)
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1