Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Nagyobb kényelem és vonzóbb ajánlatok a regionális vasút számára

Nagyobb kényelem és vonzóbb ajánlatok a regionális vasút számára

2021. december 06.
A Frankföld–Dél-Türingia és a Duna–Isar hálózatot 57 új vonat fogja kiszolgálni

Nagyobb kényelem és vonzóbb ajánlatok a regionális vasút számára

A DB Regio Bayern és a Siemens Mobility összesen 57 új vonatot állít szolgálatba Bajorországban 2023 decemberétől kezdődően. Jelenleg huszonhat Desiro HC vonatot építenek a Frankföld–Dél-Türingia hálózat számára valamint 25 Desiro HC emeletes vonatot és hat Mireo vonatot a Duna–Isar hálózat számára. A Frankföld–Dél-Türingia hálózatban a 18 Desiro HC vonat négykocsis egységként fog üzemelni 2023 decemberétől valamint nyolc Desiro HC vonat hatkocsis egységként 2024 júniusától. Majdnem akkora sebességgel közlekednek mint az ICE, például Coburg és Erfurt között 190 km/h sebességgel. A Duna–Isar hálózatban a 31 új vonat 2024 decemberében áll szolgálatba.

„Mindkét hálózatban azért kértünk új járműveket a tendereken, hogy javítsuk az utasok kényelmét, növeljük a kapacitást és egyben bővítsük a szolgáltatást" mondta Thomas Prechtl a bajorországi regionális és S-Bahn vasút tervezését, finanszírozását és ellenőrzését végző bajor vasúttársaság vezetésének szóvivője. „Különlegességnek számít az a nyolc vonat, amelyet egyedileg szereltek fel a Bamberg - Coburg - Erfurt nagysebességű vonalon történő használatra és Türingia tartománnyal együttesen terveztünk. A maximális sebességük 190 km/h lesz."

 Nagyobb kényelem és vonzóbb ajánlatok a regionális vasút számára

Hansrüdiger Fritz, a DB Regio Bayern regionális menedzsmentjének  vezérigazgatója szerint “Az éghajlatbarát vasút növekvő alkalmazásának előfeltétele a vonzó vonatok és szolgáltatások biztosítása. Ennek érdekében tovább javítjuk a bajor tömegközlekedés minőségét és további utasokat nyerünk meg. Partnerünkkel, a Siemens Mobilityvel együtt nagyon várjuk ennek a lenyűgöző, új vonatflottának az indulását a bajor vasúthálózatokon.

Az utasaink mindkét hálózaton élvezni fogják a jobb minőségű szolgáltatások előnyeit. A nagy forgalmú Nürnberg – Bamberg útvonalon például az új vonatok jelentősen növelik az utasszállítási kapacitást. A 2024. évtől kezdődően akár 200 további ülőhely lesz mindegyik vonaton.”


Dr. Elmar Zeiler, Siemens Mobility tömegközlekedési és regionális vonatok egységének vezetője szerint “Csak egy erős vasúti ágazat biztosításával tudjuk kielégíteni a mobilitás iránti növekvő igényeket és ugyanakkor elérni az éghajlattal kapcsolatos céljainkat. A Siemens Mobility büszke arra, hogy jelentősen hozzájárulhat ehhez a Desiro HC és Mireo vonatokkal Bajorország és Türingia területén. Mindkét vonat magasabb szintű kényelmet, könnyebb használatot, maximális elérhetőséget és fenntarthatóságot biztosít az utasok számára, amely nagyon népszerű az utasok körében és már eddig is nagymértékben javította az utasok elégedettségét sok útvonalon.”Kulcsszavak: elővárosi vonat, Siemens Desiro, Siemens Mobility
 
Az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB) további 24 Desiro ML regionális vonatot rendelt a Siemenstől Az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB) további 24 Desiro ML regionális vonatot rendelt a Siemenstől A Siemens Mobility új piacokat nyitott meg a Smartron mozdonyok előtt A Siemens Mobility új piacokat nyitott meg a Smartron mozdonyok előtt A Siemens hivatalosan megnyitja az RRX vonatok karbantartó járműtelepét A Siemens hivatalosan megnyitja az RRX vonatok karbantartó járműtelepét Az ÖBB 11 új Desiro ML vonatot szerez be Az ÖBB 11 új Desiro ML vonatot szerez be A Siemens Mobility történelmi 3,4 milliárd dollár értékben szerződött az Amtrak amerikai nemzeti vasúttársasággal A Siemens Mobility történelmi 3,4 milliárd dollár értékben szerződött az Amtrak amerikai nemzeti vasúttársasággal
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1