Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
A Grand Automotive lett az új Piaggio kishaszongépjármű importőre Magyarországon

A Grand Automotive lett az új Piaggio kishaszongépjármű importőre Magyarországon

2022. január 11.
A Grand Automotive Central Europe Kft 2019-ben vette át a Nissan regionális importőri jogait. Most újabb márkával bővül a Grand Automotive tevékenysége: a Piaggio kishaszongépjárművek hivatalos importőre lett.

A Grand Automotive lett az új Piaggio kishaszongépjármű importőre Magyarországon

A Grand Automotive Central Europe Kft. 2019 októberében kezdte meg tevékenységét Magyarországon a Nissan regionális importőri jogainak a megszerzésével. A cég egyébként 10 országban tevékenykedik és többek között a Nissan, az Infiniti, a  Ford illetve a Hyundai értékesítési valamint szervízelési hálózatát irányítja egyes közép-kelet-európai országban. Budapesten a Nissan regionális értékesítési központja mellett most egy újabb márkával bővül a paletta: Piaggio kishaszongépjárművek.

A Piaggio 135 éves múltra tekinthet vissza, és nemcsak a robogók, de a kishaszongépjárművek terén is sikeres, 2019-ben például 200.000 db kishaszongépjárművet értékesítettek. 2021-ben pedig új fejezetet nyitott a cég, amikor is stratégiai partnerséget írtak alá Kína legnagyobb kisteherautó gyártójával, a Futon Motors-szal. Ennek köszönhetően indult el a Piaggio Porter NP6 értékesítése is. A Futon Motors szállítja hozzá az alvázat, ami egy nagyon masszív és egyben rugalmasan alakítható alváz, de a Piaggio Porter NP6 legnagyobb előnye a költséghatékonyság. Ennek három eleme van: először az autó néhány millió Ft-tal kevesebbe kerül, mint a legtöbb platós kishaszongépjármű a piacon, másodszor a Piaggio által kifejlesztett motor benzin-gázüzemű (LPG vagy CNG), aminek az üzemanyag költsége akár 20-30%-kal is kevesebb, mint egy gázolajosé.

A Grand Automotive lett az új Piaggio kishaszongépjármű importőre Magyarországon

Harmadszor pedig figyeltek arra, hogy a motor egy egyszerű konstrukció legyen, ami miatt a szervizelési költség is szignifikánsan olcsóbb, mint egy hasonló dízeles változat.

Ezen kívül érdemes még kiemelni, hogy a kompakt méretei miatt könnyen vezethető a városban az autó, de nem sérül a rakodási paraméterek sem, mert 4 euró raklap elfér a platón, és akár 1,6 tonna a terhelhetősége.

Végül de nem utolsó sorban a Piaggio Porter NP6 versenyelőnye, hogy számos változat készül belőle: az egyszerű szállító autótól, a billenősön, a városi hulladékgazdálkodó autón, illetve a pizzakésztőn keresztül sok változatban elérhető.

„Fontos mérföldkő a Piaggioval való együttműködés a cégünk életében, és nagy örömünkre szolgál, hogy egy ilyen különleges és versenyképes márkával bővíthetjük a portfóliónkat.” – nyilatkozta Molnár Viktor a Grand Automotive Central Europe Kft. vezérigazgatója.

A közeljövőben a Grand Automotive tervez egy bemutató rendezvényt illetve sajtóanyagok publikálását, amelyeknek köszönhetően minden részlet kiderül majd a Piaggio kishaszongépjárműveiről.

Fontos még azt is megjegyezni, hogy a motorkerékpárok és robogók forgalmazásának tekintetében nincs változás, vagyis a jelenleg működő importőr fogja továbbvinni a tevékenységet.

A Grand Automotive lett az új Piaggio kishaszongépjármű importőre Magyarországon
Kulcsszavak: Grand Automotive Central Europe, importőr, kishaszongépjármű, Piaggio
 
Már nyolc országban értékesít Jaguart és Land Rovert az AutoWallis Csoport Már nyolc országban értékesít Jaguart és Land Rovert az AutoWallis Csoport Az AutoWallis csoport lesz az Opel importőre Magyarországon Az AutoWallis csoport lesz az Opel importőre Magyarországon A Nissan Jóakarat Társasága – télköszöntő közösségi ebédre invitál A Nissan Jóakarat Társasága – télköszöntő közösségi ebédre invitál Az AutoWallis lehet az Opel importőre három közép-kelet-európai országban Az AutoWallis lehet az Opel importőre három közép-kelet-európai országban Csütörtöktől újraindul a Lada értékesítése Magyarországon Csütörtöktől újraindul a Lada értékesítése Magyarországon
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1