Regisztráció Elfelejtette a jelszavát? BELÉPÉS
Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1
Skandináv kreativitás – Volvo Concept Estate

Skandináv kreativitás – Volvo Concept Estate

2014. február 28.
A Concept Estate hátsó kialakítása a korai hetvenes évek Volvo 1800 ES modelljének formatervezését idézi.

Volvo Concept Estate

„Az 1800-as modellek legendás Volvóknak számítanak, a szép formának és a kidolgozott részleteknek köszönhetik a hírnevüket. A külső és belső formai elemeiket azonban nem a retro jegyében alkalmazzuk. A dicsőséges múltra vonatkozó finom utalásokkal sokkal inkább a jövőt célozzuk, amelyben a valódi szépség továbbra is a Volvo identitás elismert része marad”- mondja Thomas Ingenlath.

Az 1800-as modellekből fakadó finom inspiráció a Concept Estate számos belső részletében is felismerhető, például a kétküllős kormánykeréken, a műszerfalon és a mérőórákon. Robin Page szerint: „A Volvo történetének első öt évtizedét a klasszikus szakmai tudás és a rendkívül jó minőségű anyagok jellemezték. A márkaörökségnek ezt a részét a legújabb technológia és az intelligens funkcionalitás iránti fogékonysággal olvasztottuk egybe. A Concept Estate-hez Skandinávia kreativitását is hozzáadtuk. Az eredmény pedig egzotikus belső tér eredeti anyagokkal és gyönyörűen kidolgozott részletekkel.”

Volvo Concept EstateSzép és más

A Volvo sokoldalú funkcionalitásának lényegét jelentő megközelítés alkalmazása egy legendás kombinál olyan autót eredményez, amely szép és egyben más is, mint a többi. Az első tengely és a műszerfal közötti megnövelt távolság és lenyűgöző arány, az alacsony motorháztető, a lesimított sziluett és az üvegtető mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az autó dinamikus, mégis sokoldalú, háromajtós sportkombi benyomását kelti. A mélybarna körteszín és a fényes, ötküllős 21 colos kerekek kontrasztjának köszönhetően az összhatás hűvös és modern.

A Concept Coupéhoz és a Concept XC Coupé-hoz hasonlóan a Volvo Concept Estate-re is jellemzőek a motorháztető új ívei és a T-alakú nappali menetfényekkel felszerelt fényszórók között „lebegő” hűtőrács. A hátsó lámpák fényének rajzolata szintén a Volvo Cars új formatervezési irányzatának egyik megkülönböztető eleme.

Kívül-belül svéd

A design csapat számára erőteljes inspirációt jelentettek a svéd életforma és formatervezés extrovertált és színes trendjei. A négy ülés utasait narancsszínű biztonsági övek rögzítik, és ugyanez a mély, hangsúlyos színvilág köszön vissza a Kasthall, svéd formatervezőtől származó szövött gyapjúszőnyegeken is. Az Orrefors/Kosta Boda által megalkotott kristály sebességváltó gombnak is narancsszínű fénye van, míg a fekete-fehér kockás gyapjú a tetőkárpiton és az első ülések hátoldalán játékosságot visz a térbe.

„A svéd társadalomban virágzik a kreativitás. A formatervezésre és a technológiára ez ugyanúgy igaz, mint a divatvilágra, a zenére és a művészeti életre. Ezt az inspirációt izgalmas módon használjuk az új dolgok teremtésére, ezzel is kifejezésre juttatva a svéd lelket.” – mondja Thomas Ingenlath.

Volvo Concept Estate
A skandináv nappali érzete

Az olyan kifinomult kézműves részletek is, mint a Tärnsjö által gyártott vastag, természetesen cserzett nyeregbőrrel borított műszerfal, a természetes módon öregített és viaszolt fabetétek és réz rátétek, a különleges svéd atmoszférát hangsúlyozzák a Concept Estate belső terében.

„Belső tér kimondottan otthonos. Míg az üvegtető és az ülések fényben fürdenek, a puha Bridge of Wear bőrkárpitnak köszönhetően megmarad a svéd nappalik világos és otthonos jellegzetessége. Olyan hely, ahol az ember annyira jól érzi magát, hogy nincs is kedve elmenni.” – mondja Robin Page.

Egyedileg tervezett svéd „kubb” játék

A belső hangulat arra inspirálhatja az utasokat, hogy álljanak meg egy piknikre és egy „kubb” játékra. A speciálisan kialakított játék-készlet a csomagtér padlóborításán keresztül is látható az autó hátuljában.

„Nem ismeri a játékszabályokat? Semmi gond, rányomtattuk az átlátszó padlóborításra. És az eső sem lehet kifogás, mert az autó hátuljában exkluzív Stuttenheim esőkabátokat is talál.” – magyarázza Robin Page.
 

 
Kulcsszavak: autókiállítás, autószalon, Concept Estate, galéria, Geneva Auto Show 2014, genf, volvo
 
Az új Jeep® Cherokee a 84. Genfi Autószalonon tartja premierjét Az új Jeep® Cherokee a 84. Genfi Autószalonon tartja premierjét A CrossBlue Coupé sanghaji világpremierje A CrossBlue Coupé sanghaji világpremierje Az új Peugeot 308 - Letisztult formaterv és innovatív vezetőhely Az új Peugeot 308 - Letisztult formaterv és innovatív vezetőhely Az új Opel Insignia – motor- és infotainment-forradalom Az új Opel Insignia – motor- és infotainment-forradalom Genfben bemutatkozik a Citroën C4 Cactus új, „outdoor”, illetve „nagyvárosi” kiadása Genfben bemutatkozik a Citroën C4 Cactus új, „outdoor”, illetve „nagyvárosi” kiadása
 

Találatok száma: 1 Megjelenítve: 1 - 1
1