Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 11127 Megjelenítve: 91 - 100
A Mercedes-Benz megkezdte Kecskeméten az új CLA Shooting Brake gyártását

A Mercedes-Benz megkezdte Kecskeméten az új CLA Shooting Brake gyártását

2019. június 27.
A rugalmas és hatékony termelésnek köszönhetően rövid időn belül már a második új generációs kompakt modell gyártását kezdi meg Kecskeméten a Mercedes-Benz Cars. Az új CLA Shooting Brake az elődmodelljéhez, és a CLA Coupé-hoz hasonlóan kizárólag a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban készül, a teljes világpiac számára.
Részletek

A Mercedes-Benz megkezdte Kecskeméten az új CLA Shooting Brake gyártását

Néhány hónappal az új generációs CLA Coupé után a testvérmodell, az új CLA Shooting Brake első sorozatgyártott példánya is legördült a gyártószalagról a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában. A Mercedes-Benz Cars ezzel nemcsak a kompaktautó-generáció két legsportosabb modelljét viszi a megszokott csúcsminőségben az utakra, hanem a rugalmas, hatékony és fenntartható termelés terén is új mércét állít fel. Az új kompakt modellek bevezetésének sorozata, amely 2018 áprilisában Rastattban, az új A-osztály sorozatgyártásának elindításával kezdődött, a CLA Shooting Brake-kel most egy új mérföldkőhöz ért.

„A kecskeméti Mercedes-Benz gyárban már ma is sok minden megtapasztalható, ami a holnap okos-gyártását jellemzi. Egymásba kapcsolódó, digitális és rugalmas folyamatokkal dolgozunk, így a CLA Shooting Brake sorozatgyártásának elindítása zökkenőmentesen illeszkedett a meglévő gyártási folyamatainkba. Mindez a motivált és jól képzett munkatársainknak köszönhető. Büszkék vagyunk erre a csapatra, hiszen az ő érdemük, hogy folytatódik a kecskeméti gyárban a CLA sikertörténete” – mondta Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Kecskemét a globális gyártási hálózatban

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár a 2012-es indulásától kezdve folyamatosan növelte jelentőségét a Mercedes-Benz Cars globális gyártási hálózatában. E hálózat előnyét a digitálisan összekapcsolt folyamatok mellett főként a közvetlen tapasztalatcsere jelenti a rastatti testvérgyárral.

A kompaktautók gyártási hálózatát három kontinens hat gyára alkotja: Kecskeméten, Rastattban (Németország), Pekingben (Kína), Uusikaupunkiban (Finnország), Aguascalientesben (Mexikó) és Hambachban (Franciaország). Ezek a telephelyek jelenleg hét modellt gyártanak: a Mercedes Benz A- és B-osztályt, a CLA-t és a CLA Shooting Brake-et, a GLA-t, az A-osztály szedánt, valamint a hosszú tengelytávval gyártott A-osztály szedánt – kifejezetten a kínai piac számára.

A Mercedes-Benz megkezdte Kecskeméten az új CLA Shooting Brake gyártását

A CLA Shooting Brake és a CLA Coupé modelleket kizárólag Kecskeméten gyártják a teljes világpiacra. 2018 óta az új Mercedes-Benz A-osztály is Kecskeméten készül.

Fókuszban a rugalmasság, hatékonyság és fenntarthatóság

Modern, folyamatosan fejlődő ipar 4.0-ás technológiák jellemzik a Mercedes-Benz Cars összes gyártási helyszínét, így a gyárak a legnagyobb rugalmassággal reagálhatnak a változó vevői igényekre. A piaci ingadozások, a vevői igények alakulása és a felszereltségi változatok sokasága mind amellett szólnak, hogy a gyártási folyamatokat a lehető legrugalmasabbra tervezzék, amihez számos újszerű, innovatív megoldás is hozzájárul.

Egy jövőbe mutató pilot-projekt keretében Kecskeméten próbálták ki például, hogy milyen előnyei lehetnek a drónoknak gyárterületen belüli szállító eszközként. Egy körülbelül öt hónapos időszakon keresztül a levegőben, drónok segítségével mozgatták a raktár és a karbantartóüzemek között a karbantartáshoz szükséges cserealkatrészeket a gyártócsarnokok felett. Ez a kiegészítő szállítási mód növeli a gyártási rugalmasságot és csökkenti a csarnokokon belüli forgalmat. A teszt-projektet ezután más telephelyeken is elindítják, a folyamatok optimalizálása érdekében.

A kecskeméti Mercedes-Benz gyárban már ma is alkalmazott technológiák és folyamatok sora szemlélteti a Mercedes-Benz Cars gyártási hálózatának folyamatos fejlesztéseit:

•    Flex-cellás gyártás: Az újonnan létesített karosszériaüzemben úgynevezett flex-cellákban készülnek az új modellek motorház- és csomagtartófedelei. Ezen moduláris, cserélhető munkaállomásoknak köszönhetően a lehető legrövidebb időn belül végrehajtható a gyártott modellek közötti váltás.

•    Új szállítási módok a karosszériaüzemben: A kecskeméti Mercedes-Benz gyár az alkatrészek szállításánál az új technológiák alkalmazására épít. Egyebek mellett vezető nélküli szállítójárművek mozgatják az új kompaktautó-generáció kerékjárati karosszériaelemeit – vagy akár egész nyers karosszériákat is – a karosszériaüzemen belül az egyes gyártóberendezések között. Ez a nagyobb hatékonyság mellett egyben a munkabiztonságot is növeli.

A Mercedes-Benz megkezdte Kecskeméten az új CLA Shooting Brake gyártását

•    Targoncamentes összeszerelő üzem és vezető nélküli szállítórendszer: A telephely célja a targoncamentes összeszerelő üzem megvalósítása, ami mindenekelőtt a munkabiztonságot szolgálja. A targoncák helyett speciális görgős állványokat használnak, amelyek segítségével az anyagokat az alkalmazott göngyölegtől függetlenül, logisztikai vonatok vagy vezető nélküli szállítójárművek segítségével továbbítják a gyártócsarnokba. A gyárban alkalmazott, vezető nélküli szállítórendszerek pontosan az egyedi járműre szabott komponenseket és alkatrészeket szállítják a szerelőszalaghoz, ahol köztes tárolás nélkül szerelik be azokat. A telephelyen jelenleg már a szerelőterületek 99 százaléka targoncamentes.

•    Papírmentes gyár: A projekt révén láthatóvá válik, hogy az ipar 4.0 digitális megoldásai hogyan növelik a gyártás hatékonyságát, miközben az erőforrásokat is kímélik. A digitális megoldások fokozatosan átveszik a papír alapú dokumentáció helyét, például a járművek gyártószalagon használt papír kísérődokumentumait és a belső folyamatok biztosítására szolgáló bizonylatokat is képesek kiváltani.

•    Széndioxid-semleges termelés: 2022-ig a Mercedes-Benz Cars európai gyárainak energiaellátását széndioxid-semlegessé teszik. A kecskeméti Mercedes-Benz gyár már a jövő évben átáll a széndioxid-semleges áram felhasználására. Az energiahatékonyság növelése céljából a gyár területének komplett kültéri megvilágítását LED-lámpák biztosítják, 2021-ig pedig az épületek belső világítását is LED-re cserélik.
Az új CLA Shooting Brake: sportos és praktikus

Már a világpremierjén, a 2019-es Genfi Autószalonon is minden tekintetet magára vonzott a „dizájndarab”, de markáns frontjával és sportos hátsójával a CLA Shooting Brake második generációja nem csak látványra meggyőző. A modell még nagyobb rakteret kínál a bevásárláshoz, vagy éppen a sporteszközök szállításához. Ugyanúgy, mint a CLA Coupé, a kombi modell is elsősorban a fiatalabb vásárlói réteget szólítja meg.


A Mercedes-Benz megkezdte Kecskeméten az új CLA Shooting Brake gyártását

Az új modellben a Mercedes-Benz User Experience (MBUX) multimédia rendszer legújabb verziója kapott helyet. A belső tér asszisztens funkció révén az MBUX már kézmozdulatokkal is irányítható, ezáltal intelligensebb, mint valaha. Számos kényelmi és MBUX-funkció kezelése még könnyebb és ösztönösebb lett.

Az új CLA Shooting Brake még kényelmesebb az ENERGIZING komfortvezérlésnek köszönhetően, amely összekapcsolja a gépjármű különböző kényelmi funkcióit. A klímaberendezés és az ülések (fűtés, szellőztetés, masszírozás) egyes funkciói különböző megvilágítási és zenei hatásokkal együtt célzottan hoznak létre egy igazán különleges, személyre szabott hangulatot az ügyfél igényei szerint.

A CLA Shooting Brake megkapta a legújabb biztonsági segédrendszereket, és az S-osztályból érkező funkcióknak köszönhetően az aktív biztonság tekintetében kimagaslik a szegmensből.

Az új CLA Shooting Brake 2019 szeptemberében kerül kereskedelmi forgalomba.

A piaci bevezetésük óta a CLA Coupé és a CLA Shooting Brake modellekből már több mint 750.000 darabot értékesítettek. 2018-ban a legnagyobb piacok Kína, az USA és Németország voltak. A Mercedes-Benz már a CLA első generációjával is sikeresen szólított meg új vásárlói rétegeket: az USA-ban a CLA-vásárlók általában tíz évvel fiatalabbak az átlagos Mercedes-Benz-vevőknél. Európában a modell vásárlóinak csaknem kétharmada valamelyik versenytárs autóját vezette korábban.


Kulcsszavak: autógyár, CLA, CLA Shooting Brake, kecskemét, mercedes-benz
 
A Škoda legyártotta a 750 000. Škoda Superb modellt A Škoda legyártotta a 750 000. Škoda Superb modellt Átadja a Stafétát a Ford vezér Átadja a Stafétát a Ford vezér Az Audi zöld utat adott az algériai gyártásindításnak Az Audi zöld utat adott az algériai gyártásindításnak Audi Hungaria: 20 éves a járműgyártás Győrben Audi Hungaria: 20 éves a járműgyártás Győrben Két volt forma-1-es versenyző a Mercedes-Benz DTM csapatában Két volt forma-1-es versenyző a Mercedes-Benz DTM csapatában
 
Musso Grand: a SsangYong igáslova

Musso Grand: a SsangYong igáslova

2019. június 27.
A Musso típus újjászületve tér vissza a Ssangyong modellpalettájára, a korábban azonos néven futó, népszerű 4x4-es terepjáró méltó utódaként, pick-up formában.
Részletek

Musso Grand: a SsangYong igáslova

A hasznongépjármű (N1G) besorolású Musso Grand pick-up 2019 június elején érkezett meg a magyarországi márkakereskedésekbe.

Az új Musso Grand a Ssangyong Rexton G4 esetén már ismert létrakeretes alvázra épül, kapcsolható összkerékhajtású modell, melyhez kétféle hátsó felfüggesztés választható (hátsó merev tengely, laprugóval vagy 5 lengőkaros, merevhidas hátsó felfüggesztés).

A hosszított karosszériájú Musso Grand pick-up tengelytávja 3,210 mm, hossza 5,405 mm, szélessége 1,950 mm, magassága 1,855 mm, raktérfelületének hossza 1,610 mm, teherbírása laprugós hátsó felfüggesztés esetén 1,062 kg. Az új pick-up elérhető két felszereltségi szinttel (Plus, Premium), 6 sebességes manuális vagy automata váltóval, igény esetén önműködő mechanikus differenciál zárral a hátsó tengelyen.

A Musso Grand szívében egy kimagaslóan erős és nyomatékos, saját fejlesztésű 2.2 literes e-XDI LET (Low-end torque) közvetlen befecskendezéses dízel motor dolgozik, 181 LE teljesítmény mellett kiemelkedő nyomatékot (420 Nm) ad le a leggyakrabban használt 1600–2600-as fordulatszám tartományban, ezáltal rendkívül dinamikus menettulajdonságokat és kedvező üzemanyag fogyasztást biztosít. A Borg Warner tervezte kapcsolható 4WD összkerékhajtás révén a Musso Grand a legnehezebb terepviszonyok között is helytáll és akár 3 tonnát is vontathat.


Musso Grand: a SsangYong igáslova

Az új Musso Grand elegáns megtestesítője a klasszikus pick-up értékeknek. Impozáns méretei mellett minden részlete a nyugalmat, a biztonságot és a precizitást sugallja. Robosztus és karakteres, ugyanakkor sportosan elegáns.

A dupla kabinos kivitelben elérhető Musso Grand a kategóriájában elérhető legmodernebb technológiákat kapja és a választható opcióknak köszönhetően egyénre szabottan variálható (9,2" érintőképernyős multimédia egység, automata vészfékező rendszer (AEBS), sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (LDWS), sávváltás asszisztens (LCA), ütközés figyelmeztetés (FCW), távolsági fényszóró asszisztens (HBA), holttérfigyelő (BSD), 360 fokos kamera (AMS), hátsó keresztforgalom figyelmeztető (RCTA), táblafelismerő rendszer (TSR), szellőztethető és fűthető első ülések, fűthető hátsó ülések, vezető és utasoldali oldallégzsák, első ülés oldallégzsákok, függöny légzsákok, LED irányjelzők, 7" színes 3D Supervision kijelző műszeregység, 20" könnyűfém keréktárcsák, Xenon fényszóró, LED ködfényszóró kanyarfény, napfénytető, intelligens kulcs stb.).

A modell kétféle, Plus és Premium felszereltségi szinten lesz elérhető, melyek esetén változattól függően választható a fekete, illetve barna bőr belső színvilág. A modellre 5 év vagy 100.000 km gyártói garancia vonatkozik.

Musso Grand: a SsangYong igáslova
Kulcsszavak: bemutató, Musso Grand, pick up, ssangyong, új modell
 
Számos új modellt és erőforrást mutat be a Honda a Párizsi Autószalonon Számos új modellt és erőforrást mutat be a Honda a Párizsi Autószalonon Bemutatkozik a Honda kompakt szabadidő-autójának új generációja Bemutatkozik a Honda kompakt szabadidő-autójának új generációja Átvette autóját az első új Qashqai tulajdonos Átvette autóját az első új Qashqai tulajdonos A Los Angeles-i Autókiállításon bemutatkozott a Mazda CX-9 A Los Angeles-i Autókiállításon bemutatkozott a Mazda CX-9 Vigyázz, kész, Datsun, go! Vigyázz, kész, Datsun, go!
 
Kia XCeed: a hagyományos SUV-ok sportos alternatívája

Kia XCeed: a hagyományos SUV-ok sportos alternatívája

2019. június 27.
A Kia XCeed a Kia Motors vadonatúj kompakt városi crossovere (CUV), amely a SUV-ok sokoldalúságát egyesíti a kompaktokra jellemző sportos megjelenéssel és kezelhetőséggel.
Részletek

Kia XCeed: a hagyományos SUV-ok sportos alternatívája

A hagyományos szabadidő-terepjárók sportos alternatívájaként az XCeed a SUV-okhoz hasonlóan tágas utas- és csomagteret kínál. Sportos és komfortos, miközben sokkal jobban átlátható belőle a forgalom, mint a hagyományos hasmagasságú modellekből.

Az XCeedet fejlett biztonsága, fedélzeti információs és szórakoztatórendszere a CUV kategória egyik legmodernebb tagjává teszi. Élénk, turbós motorjai ugyancsak a leghatékonyabbak közül valók.

Emilio Herrera, a Kia Motors Europe ügyvezetője így kommentálta az új modell bevezetését: “A Kia XCeed tervezésekor fontos célunk volt, hogy az autó a hagyományos SUV-oknál megjelenésében és vezethetőségében is emocionálisabb és dinamikusabb legyen. Vevőink azonban a nagyobb modellek tulajdonságaihoz is ragaszkodnak, s az új CUV maradéktalanul megfelel az igényeiknek: modern, tágas és sokoldalúan használható. A hagyományos kompaktok és a SUV-ok erősségeit egyesítve, az XCeed valami frisset és szokatlant kínál európai vásárlóinknak. Az új modell a teljes Ceed családot új és merész irányba viszi, miközben megmutatja a Kia jövőképét is. A kompaktoké a második legnagyobb járműkategória az európai piacon, amely a különféle új karosszériaváltozatoknak köszönhetően még nagyobb figyelmet kap majd. A kibővített Ceed családdal a Kia már most szélesebb választékot kínál versenytársainál.”

A Kia XCeed városi crossover a márka európai üzemében, a szlovákiai Zsolnán készül, ugyanott, ahol az ötajtós Ceed, a kombi Ceed Sportswagon és a különleges ötajtós ProCeed shooting brake. A Ceed család legújabb tagjának európai értékesítése 2019 harmadik negyedévében indul, 7 éves vagy 150 000 km-es garanciával.

Kia XCeed: a hagyományos SUV-ok sportos alternatívája

A hagyományos SUV-ok sportos alternatívája

Stílusos, kifejező és modern formatervével az XCeed sportos alternatívája a hagyományos terepjáróknak, SUV-oknak. A tervek a márka európai központjában, Frankfurtban születtek, a munkálatokat Gregory Guillaume, a Kia Motors Europe formatervezésért felelős alelnöke irányította.

Az XCeed sokkal emocionálisabb és dinamikusabb megjelenésű, mint magasabb építésű riválisai, miközben a Ceed sorozat többi tagjától is eltér, hiszen merőben mást kínál. Csupán két karosszériaelemet örökölt az ötajtóstól: az első ajtókat.

Oldalnézetben feltűnő a hosszú gépháztető, ennek vonala, az első kerekek az A-oszlopok felé vezetik a tekintetet, az autó sziluettje hátrafelé elnyúlóan sportos. A tengelytáv milliméterre pontosan megegyezik a többi Ceedével (2650 mm), de az XCeed első és hátsó túlnyúlása nagyobb az ötajtósénál, elöl 25 (905 mm), hátul 60 mm-rel (840 mm).

A hátsó ajtó is meredekebb szögben áll, mint az ötajtósé - a csomagtér padlója, a rakodóperem éle 60 mm-rel fut magasabban -, ami önmagában is kupészerűbbé teszi a megjelenést. Az XCeedhez 16 vagy 18 colos könnyűfém keréktárcsák választhatók, kiváló tapadású 205/60 R16 vagy 235/45 R18 méretű abroncsokkal.

Első és hátsó kialakításával, az XCeed határozottan elkülönül, de nem távolodik el a hagyományos Ceedektől. A karosszéria 1 826 mm széles (ez 26-tal több, mint az ötajtósé), és frontrésze is markánsabb a kiemelkedő rácsozattal, valamint a nagyobb alsó légbeömlőkkel. A fényszórók is mások, a Ceed „jégkockás” (ice cube) LED-fényei itt szögletesebbek, vékony irányjelző fényekkel, amelyek vonala a kerékívek felé halad.

Kia XCeed: a hagyományos SUV-ok sportos alternatívája

Hátul szintén LED-fények világítanak, s ezek különleges kialakításukkal olyan hatást keltenek, mintha az övvonalak folytatásai lennének. A csomagtérajtón és lökhárítón futó vízszintes vonalak szélesebbnek láttatják az autót.

A megemelt felfüggesztésein a karosszéria ugyanazt a robosztusságot sugározza, mint a többi SUV a Kia választékában. Az új XCeed szabad hasmagassága 174 mm (16 colos kerekekkel), és 184 mm (18 colos kerekekkel), ez akár 42 mm-rel is több a hagyományos ötajtós értékénél. A kerekek mintázata, az oldalsó burkolatok és az ezüstszínű tetősínek vagány, terepjárósan robosztus kiállást adnak, amit tovább erősít a hátsó lökhárító fémhatású betétje.

Az új Kia XCeed 12 féle fényezéssel választható, köztük a vibráló friss Quantum sárgával, amely más modellhez nem rendelhető a Ceed családban.

Utasterében az XCeed a Ceednél már bevált kialakítást hozza, enyhén a vezető felé forduló középkonzollal. A SUV-októl eltérően a csípőpont itt alacsonyabban van, amitől önmagában jóval sportosabb a vezetői pozíció, de a megnövelt szabad magasság miatt sokkal jobb a kilátás is, mint a hagyományos személyautókból (lásd bővebben a „Kialakítás” pontban).

Az infotainment a műszerfal „lebegő” érintőképernyőjéről irányítható, alul külön érintőgombokkal a telefon, az audiorendszer és a hűtés-fűtés számára. Ezek a vezérlők ergonomikusak és funkcionálisak, hogy a vezetőnek ne kelljen levennie a tekintetét az útról.

Az utastérben mindenhol kellemes tapintású, puha anyagokat találunk, selyemfényű króm műszerfaldíszítéssel, kifinomult részletekkel. A vevők többféle szövet, szintetikus bőr és valódi bőrkárpit közül választhatnak.

Különlegesség az új, sárga belső színcsomag: fekete a kárpit, kontrasztos hatású sárga varrással az üléseken, és az ajtóburkolatokon. Az utastérben fényes fekete és metálfényű sárga felületek is megjelennek.

Kia XCeed: a hagyományos SUV-ok sportos alternatívája

A SUV-ok utas- és csomagtere jóval sportosabb, kompaktabb testben

A Kia XCeedet úgy tervezték meg, hogy SUV-okra jellemző helykínálatot nyújtson kompakt karosszériában. Az ötajtós Ceed és a Kia Sportage között elhelyezkedő újdonság a legnépszerűbb európai SUV, a legnagyobb darabszámban értékesített Sportage utas- és csomagteréhez hasonló dimenziókat kínál.

Emilio Herrera, a Kia Motors Europe ügyvezető igazgatója így nyilatkozott:

“Az XCeed sportos kialakítása és viselkedése sokkal kívánatosabb, mint a legtöbb, nagyobb méretű SUV-é. Ez a sokoldalúságot azonban nem érinti, mert az új modell intelligens belső kialakításával tágas utasteret és használható méretű csomagteret is kínál.”

A Kia XCeed teljes hossza 4 395 mm, ezzel 85 mm-rel nyúlik túl az alapját adó ötajtós Ceeden, ugyanakkor 90 mm-rel rövidebb, mint a Kia Sportage. Az XCeed 1 490 mm-es magasságával is hasonló a helyzet, mert 43-mal magasodik a normál Ceed fölé, s 155 mm-rel alacsonyabb a Sportage-nál, miközben alacsonyabb súlypontja miatt vezethetősége a hagyományos Ceedéhez áll sokkal közelebb.

A Ceed, a kompakt kategória egyik legtágasabb típusa, így az XCeed is rendkívül tágas utasteret kínál. Az ülések csípőpont-magassága 42 mm-rel magasabb a normál Ceedénél, így a be- és kiszállás is sokkal könnyebb és kényelmesebb. Ugyanakkor a hátsó utasok tere világosabb és tágasabb, mint a legtöbb kompakt crossoverben.

A hosszabb hátsó túlnyúlás miatt, a változatlan tengelytáv ellenére is 426 literes (VDA), azaz 31 literrel nagyobb a csomagtartó, mint az ötajtós, ferdehátú Ceedben, s ez az érték csak alig marad el az Európában legnagyobb darabszámban értékesített kompakt SUV-étól. A hátsó üléstámlák ledöntésével a raktér 1 378 literesre bővíthető. A variálhatóságot és a használhatóságot fokozza a 40:20:40 arányban osztott hátsó üléstámla, a csomagtérajtó elektromos mozgatása (Smart Power Tailgate), valamint az osztott rakodótér. A kétféleképpen betehető padlóval növelhető a raktér, vagy külön alsó rekesz is kialakítható.

Kia XCeed: a hagyományos SUV-ok sportos alternatívája

Biztonság, telematika, szórakoztatás - az XCeed a kategóriájának egyik legfejlettebb modellje

Az XCeed fejlett biztonsága, telematikai rendszere és szórakoztató központja által az egyik legmodernebb autó a szegmensében. A funkciókat úgy tervezték meg, hogy a vezetést biztonságosabbá és stresszmentesebbé tegyék, illetve maximális kényelmet biztosítsanak.

Az XCeed az első európai Kiák közé tartozik a márka innovatív UVO Connect telematikai rendszerével. Az UVO Connect összeköti a vezetőt a világgal: fontos információkat kínál akár az autó kijelzőjén, akár okostelefonon keresztül. A Kia Live szolgáltatásait használó rendszer saját eSIM kártyával üzemel, és akár az opcionális 10,25 colos, szélesvásznú TFT LCD képernyőn is megjeleníti tartalmat: élő közlekedési információkat, időjárás előrejelzést, érdekes pontokat (POI), és akár részletes (az árakat, a pozíciót és a lehetőségeket is magában foglaló) parkolási segítséget. Lehetőség van az autó diagnosztikai adatainak megosztására, útvonalak küldésére, és az autó helyének ellenőrzésére is.

A megvásárolható 10,25 colos érintőképernyővel olyan Bluetooth „multi-connection” is jár, amihez a használók egyszerre két okostelefont csatlakoztathatnak, és használható az Apple CarPlay és az Android Auto rendszer. A fejlett osztott képernyővel a felhasználók számos funkciót figyelhetnek vagy akár vezérelhetnek is egy időben, a rendelkezésre álló widget-ek közül párhuzamosan három helyezhető el a képernyőn. Ez lehetővé teszi, hogy a vezető például a navigációt figyelje a teljes képernyőn, miközben az utas mást használ, például kiválasztja a kedvenc dalait, vagy megnézi az időjárás-jelentést. Felszereltségtől függően 8,0 colos érintőképernyő is rendelkezésre áll.

Az XCeedhez JBL Premium audiorendszer (az MP3 fájlokat feljavító Clari-Fi technológiával), kétzónás automata légkondicionáló, fűthető és elektromosan behajtható visszapillantók, fűthető kormánykerék, szélvédőfűtés, valamint fűthető és szellőztethető első és hátsó ülések is rendelhetők.

A Kia XCeed elérhető lesz a márka első teljesen digitális, 12,3 colos vetített Supervision műszeregységével is. A nagy felbontású, 1920x720 pixeles kijelző helyettesíti a hagyományos műszereket, a sebességmérőt, a fordulatszámmérőt, és mindazt, ami a márka személyautóiban hagyományosan megtalálható. A multifunkciós kijelzőn megjeleníthetjük a navigáció soron következő utasításait, az audio, a telefon, a fedélzeti számítógép, valamint az összes vezetősegéd funkcióit is. Az új 12,3 colos Supervision műszeregység extraként rendelhető, piactól és a jármű felszereltségétől függően. Felváltja a hagyományos analóg műszereket és a köztük lévő 3.8 colos monokróm, vagy 4.2 colos színes TFT LCD paneleket is.

A Kia XCeed a legmodernebb aktív vezetősegédeket és biztonsági technológiákat kínálja. Ezek közé tartozik a dugóban is araszolni képes adaptív sebességtartó automatika, a holttérfigyelő, a hátsó keresztirányú forgalomfelügyelet, a gyalogosfelismerő funkcióval ellátott ütközéselkerülő-támogatás, a táblafelismerő, a parkolósegéd, a sávtartó automatika, valamint az automata fényszóróvezérlés is. Az XCeed figyelmezteti a vezetőt és szünetet javasol, ha fáradtságra utaló jeleket érzékel. A Kia 2-es szintű önvezető technológiájának részeként elérhető a sávkövető asszisztens is, amely képes a gáz, a fék és a kormányzás kezelésére. Figyelve az útjelzéseket, a felfestéseket, a sávon belül tartja az autót és ügyel a helyes követési távolság tartására.

Mint minden Európában értékesített Kia modell, az új XCeed is az alapfelszereltség részeként kínál menetstabilizálót.

Kulcsszavak: bemutató, kia, suv, új modell, XCeed
 
A Volvo Cars leleplezte az új V90 kombit A Volvo Cars leleplezte az új V90 kombit Honda HR-V: A kompakt szabadidő-autók új, frissített nemzedéke Honda HR-V: A kompakt szabadidő-autók új, frissített nemzedéke Bemutatkozott Kia Ceed új GT Line változata Bemutatkozott Kia Ceed új GT Line változata Hatféle Pirelli Abroncs a Lamborghini Urus-hoz Hatféle Pirelli Abroncs a Lamborghini Urus-hoz Számos új modellt és erőforrást mutat be a Honda a Párizsi Autószalonon Számos új modellt és erőforrást mutat be a Honda a Párizsi Autószalonon
 
A BMW Group magasabb fokozatba kapcsolja az elektromos mobilitás térnyerését

A BMW Group magasabb fokozatba kapcsolja az elektromos mobilitás térnyerését

2019. június 26.
A bajor prémiumgyártó az elkövetkező öt esztendőben évente több mint 30 százalékkal növelné hálózatról tölthető modellpalettája abszolút értékesítési eredményét, amely stratégia mentén tisztán elektromos meghajtású és plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt gépkocsijai átfogó portfólióját már a tervezettnél két évvel korábban, 2023-ra huszonöt tagúra bővíti fel.
Részletek

A BMW Group magasabb fokozatba kapcsolja az elektromos mobilitás térnyerését

Az elektromos mobilitás térnyerését ösztönző vállalati stratégia felgyorsuló tempójával párhuzamosan a BMW Group a 2025-be vezető úton is magasabb fokozatba kapcsol: a müncheni központú vállalatcsoport a tervezettnél két évvel korábban, már 2023-ra huszonöt tagúra bővíti fel hálózatról tölthető modellpalettáját. Rugalmas járműszerkezeti megoldásainak, valamint tisztán elektromos meghajtású, plug-in hibrid és belsőégésű erőforrással szerelt hajtáslánc-technológiáinak köszönhetően a BMW Group gyorsan tud reagálni a folyamatosan változó piaci körülményekre és ügyféligényekre. A huszonöt tagot számláló portfólió több mint fele ráadásul tisztán elektromos meghajtással közlekedik majd.

„A hosszú távon fenntartható mobilitás irányába haladó átalakulás mentén magasabb fokozatba kapcsolunk, amellyel vállalatcsoportunk minden téren felkészül a jövő kihívásaira: az elmúlt két évben számos olyan döntést hoztunk meg, amelyek ebbe az irányba állítanak minket. Hálózatról tölthető modellpalettánk tagjaival 2021-ben a 2019-es értékesítési eredmény kétszeresét érjük majd el” - mondta Harald Krüger, a BMW AG igazgatótanácsának elnöke június 25-én Münchenben. „2023-ban már huszonöt különböző, tisztán elektromos meghajtású és plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt gépkocsit kínálunk majd ügyfeleinknek – két évvel korábban, mint ahogyan eredetileg terveztük. Az elkövetkező öt esztendőben meredeken emelkedő értékesítési mutatókra számítunk: a hálózatról tölthető modellek abszolút értékesítési eredményeitől évről évre több mint 30 százalékos gyarapodást várunk” - tette hozzá.

A BMW Group a személyes mobilitás következő generációit és az ez irányba mutató lépéseket a vadonatúj „#NEXTGen” kommunikációs stílusban mutatja be. A BMW Vision M NEXT tanulmányautó egy látványos formanyelvbe csomagolt, hálózatról tölthető sportautó képében enged betekintést a BMW márka dinamikus jövőképébe. A koncepció a bajor prémiumgyártó kormány mögött helyet foglaló ügyfelét helyezi a középpontba, az intelligens technológiák pedig gondoskodnak a vezetés élményének abszolút intenzitásától.

A BMW Group magasabb fokozatba kapcsolja az elektromos mobilitás térnyerését

A BMW Motorrad Vision DC Roadster alternatív stílusjegyek mentén tárja fel a müncheni központú vállalatcsoport kétkerekű divíziójának elképzelt jövőképét: az érzelmekben gazdag motorkerékpár hűen őrzi a BMW Motorrad jellegzetes, ikonikus stílusjegyeit, miközben a haladás élményének merőben új dimenziójával kecsegtet.

„Elképzeléseink egyértelműek: hosszú távon fenntartható mobilitás, hosszú távon fenntartható módon előállítva. Célként tűztük ki magunk elé, hogy 2020-tól mindegyik gyárunkban kizárólag megújuló erőforrásból nyerjük ki a tömegtermeléshez szükséges energiát” - fogalmazott Harald Krüger. „Társadalmi felelősségvállalásunk átfogó lehetőségeit minden aspektusból maradéktalanul kiaknázzuk. Egyértelműen elköteleződtünk a hálózatról tölthető meghajtás térnyerése mellett, miközben vállalatcsoportunk felelősségvállalását munkatársaink, részvényeseink és befektetőink felé egyaránt hirdetjük” – tette hozzá.

A BMW Group, mint az elektromos mobilitás úttörője

Az elektromos mobilitás iránymutató úttörőjeként a BMW Group már most a prémium szegmens hálózatról tölthető portfóliójának piacvezető gyártója. A vállalatcsoport célja, hogy 2019 végére világszerte összesen több mint félmillió darab tisztán elektromos meghajtású és plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt modellje guruljon az utakon. Az elkövetkező két esztendőben a BMW Group öt tisztán elektromos meghajtású gépkocsi piaci premierjét ünnepli: az eddig több mint 150 000 példányban napvilágot látott BMW i3 tisztán elektromos prémium kompakt mellett már idén kezdetét veszi Oxfordban az első tisztán elektromos MINI sorozatgyártása, amelyet 2020-ban a zéró emissziójú BMW iX3, majd 2021-ben a BMW iNEXT és a BMW i4 követ a gyártósoron. A BMW márka első tisztán elektromos meghajtású modellje a kínai Senjang városában, a bajor prémiumgyártó technológiai zászlóshajójaként érkező BMW iNEXT Dingolfingban, a BMW i4 pedig Münchenben készül majd.

A BMW Group magasabb fokozatba kapcsolja az elektromos mobilitás térnyerését

Plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt gépkocsijai átfogó portfóliójával a BMW Group a piac legszélesebb hálózatról tölthető modellpalettájával büszkélkedhet. A minden korábbinál nagyobb tisztán elektromos hatótávolságot garantáló, továbbfejlesztett plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt 3-as BMW, 7-es BMW és BMW X5 mellett a bajor prémiumgyártó az idén megrendezett 89. Genfi Nemzetközi Autószalonon az új BMW X3 plug-in hibrid hajtásláncát is bemutatta, majd a néhány héttel később megrendezett Sanghaji Autószalonon a BMW X1 hosszított tengelytávolságú, kínai piacra gyártott változatának plug-in hibrid hajtáslánc-technológiája is világpremierjét ünnepelte. Nyár végén a BMW 5-ös sorozat és a BMW 2-es Active Tourer plug-in hibrid hajtáslánc-technológiájának nagyobb tisztán elektromos hatótávolságot kínáló, következő nemzedéke is reflektorfénybe gurul. Őket követi jövőre a BMW X1 és a BMW 3-as Touring plug-in hibrid hajtáslánc-technológiája. A hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiák eme sokszínűsége a hosszú távon fenntartható mobilitás felé vezető út technológiai nyitottságának fontosságát nyomatékosítja.

A BMW Group mindig is elkötelezett volt az emisszió-mentes közlekedés térnyerése és hatékony háttértámogatása mellett, a jövő mobilitási igényei azonban meglehetősen sokrétűek és összetettek. A bajor prémiumgyártó ügyfeleinek világszerte eltérő mobilitási szükségleteit egyetlen technológiai megoldás nem lesz képes kielégíteni: a vidéken élő embereknek például teljesen más technológiai támogatásra lesz szükségük, mint a metropoliszokban élőknek.

BMW eDrive Zones 2020-tól mindegyik plug-in hibrid modell alapfelszereltségeként

A plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt gépkocsik nagyvárosi emissziócsökkentésben közreműködő, hatékony szerepét 2020-tól az innovatív BMW eDrive Zones funkció lesz hivatott maradéktalanul kiaknázni – a plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt BMW modellek alapfelszereltségének részeként: azokban a nagyvárosokban, ahol már korábban kijelölték, a plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt BMW modellek geofencing technológiája automatikusan felismeri a teljes mértékben emisszió-mentes mobilitás „zöld zónáit”. Amint a gépkocsi egy ilyen zónába érkezik, a hajtáslánc automatikusan tisztán elektromos meghajtásra vált át. A BMW ezzel a plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt modellek előtt is utat nyit az eredetileg tisztán elektromos meghajtású gépkocsik számára kialakított „zöld zónákba”, ahol éppúgy, zéró emisszió mentén közlekednek.

A BMW Group magasabb fokozatba kapcsolja az elektromos mobilitás térnyerését

Eme merőben újfajta működési stratégia jelentős mértékben fokozza a plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt modellek emissziócsökkentő tevékenységeiben rejlő lehetőségeket, hiszen a tisztán elektromos meghajtás intenzívebb alkalmazása nem csupán a hatékonyságot optimalizálja, de a bajor prémiumgyártó ügyfeleinek mobilitási költségeit is csökkenti – főként a nagyvárosi forgatagokban. Az ötlet megszületését követően a BMW Group a BMW eDrive Zones funkció első valós tesztjeit az „Electric City Drive” kísérleti projekt keretében, Rotterdam város és a Rotterdami Erasmus Egyetem közreműködésével végezte.

A BMW Group vadonatúj „#NEXTGen” kommunikációs stílusa

A jövő technológiáit, szolgáltatásait és termékeit a BMW Group a vadonatúj „#NEXTGen” kommunikációs stílus mentén prezentálja. A bajor prémiumgyártó számos nemzetközi szakújságírót, piaci elemzőt és partnert hívott meg a BMW Weltben megrendezett eseményre, amelynek keretében hat világpremiert ünnepelt és két magával ragadó tanulmányról rántotta le a leplet. A programsorozatot június 26-án a Global Influencer Day zárja.

A müncheni központú vállalatcsoport rendhagyó eseménye a személyes mobilitás „BMW Group által valóra váltott” („made by the BMW Group”) megoldásaira helyezi a hangsúlyt, újabb állomással gazdagítva a BMW Group autószalonokkal, illetve technológiai- és jövőkiállításokkal tarkított nemzetközi naptárát. Az új modellek világpremierje mellett a bajor prémiumgyártó itt az intelligens szolgáltatás-paletta innovációira épülő, nagymértékben automatizált, tökéletesen hálózatba kapcsolt, tisztán elektromos meghajtású személyes mobilitás terén kifejlesztett legkorszerűbb technológiai innovációit is a nagyközönség elé tárja.

Kulcsszavak: BMW Group, elektromos autó, fejlesztés
 
A BMW Group újabb környezetvédelmi mérföldkőhöz érkezett A BMW Group újabb környezetvédelmi mérföldkőhöz érkezett Túl a 700 ezren: a BMW Group története eddigi legsikeresebb első négy hónapját zárta Túl a 700 ezren: a BMW Group története eddigi legsikeresebb első négy hónapját zárta Tökéletes kilátás fűtőszálak nélkül is – a Volkswagen klímakomfort szélvédője Tökéletes kilátás fűtőszálak nélkül is – a Volkswagen klímakomfort szélvédője A Honda csatlakozott az – Egyesült Királyság vezette – EV-ELOCITY energiagazdálkodási konzorciumhoz A Honda csatlakozott az – Egyesült Királyság vezette – EV-ELOCITY energiagazdálkodási konzorciumhoz Szlovénia 2030 után betiltaná a hagyományos meghajtású járművek értékesítését Szlovénia 2030 után betiltaná a hagyományos meghajtású járművek értékesítését
 
A CUPRA új főhadiszállással vág neki a 2020-as évnek

A CUPRA új főhadiszállással vág neki a 2020-as évnek

2019. június 26.
Megkezdődik a CUPRA székhelyének építése, amely az új márka központi irodáinak ad majd otthont. A korábbi SEAT Sport épületéből hozzák létre a CUPRA Racing Factory műhelyét.
Részletek

A CUPRA új főhadiszállással vág neki a 2020-as évnek

Miután a menedzsment tagjainak kinevezésével és a dolgozói létszám 50 százalékkal való bővítésével sikerült egy stabil szervezeti felépítését létrehoznia, a CUPRA hozzálátott, hogy megépítse új főhadiszállását. Ezt jelentette be Wayne Griffiths, a vállalat ügyvezető igazgatója a SEAT & CUPRA on Tour roadshow második állomásán, Liverpoolban.

A SEAT székhelye mellett egy új, multifunkciós épület kínál majd 2 400 négyzetméteren egybefüggő teret a márka számára. Az új főhadiszállás kialakítása pedig a versenypályák boxutcáinak hangulatát idézi majd. A barcelonai székhelyű Rabassa Arquitectura tervező stúdió által megálmodott CUPRA főhadiszállás két emeletet foglal majd el. Itt kap helyet a márkának az értékesítés, a marketing, a beszerzés és a pénzügyi területek operatív működését irányító központja.

A 10 500 négyzetméteres, természettel körbeölelt telek az épület mellett egy tágas belső udvart és egy szabadtéri– akár jövőbeni modellek bemutatásának hátteréül szolgáló - rendezvényre alkalmas hatalmas teraszt is biztosít.

Griffiths az új központ bejelentésének apropóján kiemelte a márka pozitív fejlődési útját, amelyet 2018-as születése óta bejárt. A márka brit kereskedőihez szólva hangsúlyozta továbbá, hogy „a CUPRA központok létrehozása független márkaként való létezésünk csúcsát jelenti. Célunk, hogy a következő kettő-négy évben megduplázzuk kiszállításainkat, saját létesítményeinkkel pedig lehetővé válik dolgozói létszámunk 100 fő fölé való növelése illetve a minket világszerte követő autórajongók körének további bővítése.”

A CUPRA új főhadiszállással vág neki a 2020-as évnek

A központ megépítése várhatóan év végéig befejeződik, a megnyitóra pedig előreláthatólag 2020-ban kerülhet sor.

Új létesítmények

Mivel a CUPRA világkép központjában a versenyzés áll, így a vállalat központi irodáinak ideiglenesen helyet biztosító SEAT Sport épülete is megújul. Ez 16 000 négyzetméteres terület átalakul a CUPRA Racing Factory üzemévé. „Ez lesz az új motorsport műhelyünk, ahol a márka következő versenyautóinak fejlesztése és gyártása zajlik majd. A már nálunk fejlesztett új CUPRA TCR előreláthatólag 2020. első negyedévében mutatkozik be, a CUPRA Racing Factory pedig az elektromos túraautó bajnokságban debütáló CUPRA e-Racer bemutatkozását készíti elő.” – nyilatkozta Antonino Labate, a CUPRA stratégiáért, üzletfejlesztésért és működésért felelős igazgatója.

Emellett a CUPRA márka önálló területet is kap a Casa SEAT épületén belül, amely a spanyol vállalat multidiszciplináris, több területnek is otthont adó jövőbeni épülete Barcelona szívében.

Ezen kívül a CUPRA értékesítési hálózatát a kiválasztott SEAT kereskedésekben kijelölt területek alkotják. A márka jelenleg 222 CUPRA sarokkal rendelkezik, az év végéig befejeződő munkák után ez a szám eléri majd a 245 egységet, amellyel jelen lesznek a SEAT kereskedői hálózatának 20 százalékában. A vállalat több, mint 240 CUPRA mestert készített fel, hogy a CUPRA érzést átadják az érdeklődő ügyfeleknek. A CUPRA márka a SEAT márkakereskedéseken kívül is saját, kiemelt márkaboltok létrehozását tervezi. A vállalat jelenleg is a megfelelő helyszíneket keresi München, Hamburg, Bécs és Mexikóváros legnagyobb presztízsű részein.

A CUPRA új főhadiszállással vág neki a 2020-as évnek

Összeköttetésben a jövővel

Önálló márkaként eltöltött egy éve után a CUPRA minden hónapban új értékesítési rekordot állít fel. 2019. első öt hónapjában a CUPRA 10 300 kiszállítást teljesített, amely a 2018. január és május közötti időszakhoz képest 76,8 százalékos növekedés.

Míg a márka a CUPRA Ateca piaci bevezetésének utolsó fázisát és a Leon CUPRA értékesítésének felpörgetését irányítja, egy új tanulmányautóval is előállt, amely az elektromos hajtás felé való nyitást szimbolizálja. A CUPRA Formentor és nagyteljesítményű, 245 lóerő összteljesítményre képes, hálózatról tölthető (plug-in) hibrid motorja méltó bizonyíték arra, hogy a CUPRA autóit a jövőre tervezték. Piaci bevezetése 2020-ra várható, de a SEAT & CUPRA on Tour rendezvényén Liverpoolban személyesen is megtekinthetik az érdeklődők.

SEAT & CUPRA on Tour körút

Első, norvégiai állomása után – ahol az év végén piacra kerülő első, tisztán elektromos SEAT modell, a Mii electric is bemutatkozott – a SEAT & CUPRA on Tour körút folytatja útját Európán keresztül egészen az Egyesült Királyságig. A roadshow, amely a SEAT és a CUPRA újdonságait mutatja be a két márka számára kiemelt fontosságú országokban, június 18. és június 20. között Liverpoolban állomásozik.

Merseyside megye központjában a CUPRA Formentor mellett az érdeklődők megtekinthetik a márka mérnökei által fejlesztett CUPRA e-Racer modellt is, amely a világ első tisztán elektromos túraautója. Ez a motorsport modell 300 kW állandó teljesítményre és akár 500 kW (680 lóerő) maximális teljesítményre képes, legnagyobb sebessége eléri a 270 km/órát, álló helyzetből pedig mindössze 3,2 másodpercre van szüksége, hogy 100 km/óra sebességre gyorsítson.

Az újdonságok sorát bővíti a SEAT el-Born is, amelyről a liverpooli közönség első kézből szerezhet tapasztalatot. Az első tisztán elektromos SEAT modell alapja a Volkswagen Csoport Moduláris Elektromos Platformja (MEB), a SEAT el-Born pedig a Mii Electric modellel együtt megtekinthető a roadshow brit állomásán. Ezen kívül a SEAT történelmi modelljei is bemutatkoznak az eseményen.

A Liverpoolban tett látogatás után a SEAT & CUPRA on Tour eseménysorozat a Frankfurti Autószalonon folytatódik, majd utána szeptember végén Párizsba látogat. A körút várhatóan az év végén zárul majd, de addig még Lisszabon, Berlin és Milánó közönsége is találkozhat a két márka újdonságaival.

Kulcsszavak: Cupra, CUPRA Racing Factory, CUPRA TCR, járműipar
 
A GEFCO és az Opel 2022-ig meghosszabbította együttműködését A GEFCO és az Opel 2022-ig meghosszabbította együttműködését A flottaértékesítés felé nyitna a Maserati A flottaértékesítés felé nyitna a Maserati A Continental 6 milliárd forintot ruház be a nyíregyházi gyáregységébe A Continental 6 milliárd forintot ruház be a nyíregyházi gyáregységébe Óbuda Group: mintegy 6700 új munkahelyet teremtenek a 2014-2015-ben megvalósult vagy készülő autóipari beruházások Óbuda Group: mintegy 6700 új munkahelyet teremtenek a 2014-2015-ben megvalósult vagy készülő autóipari beruházások Audi: külföld felé tolódik a járműgyártás súlypontja Audi: külföld felé tolódik a járműgyártás súlypontja
 
Íme az új Ford Puma crossover: csábító dizájn, kategóriaelső csomagtér és takarékos mild hybrid hajtás

Íme az új Ford Puma crossover: csábító dizájn, kategóriaelső csomagtér és takarékos mild hybrid hajtás

2019. június 26.
A Ford bemutatja a sportos és atlétikus, új városi terepjáróját, a Puma-t. Az autó csábító stílusa új fejezetet nyit a Ford emberközpontú formatervezési filozófiájában.
Részletek

Íme az új Ford Puma crossover: csábító dizájn, kategóriaelső csomagtér és takarékos mild hybrid hajtás

A Ford ma bemutatta az új Ford Puma modellt; a Ford új városi terepjárója hatásosan egyesíti a lenyűgöző külső formaterv, a kategóriaelső csomagtér és a kifinomult mild hybrid hajtáslánc előnyeit.

Karizmatikus stíluselemeivel – például a sárvédők tetejére épített fényszórókkal és a karosszéria atlétikus, lendületes vonalaival – az új Ford Puma új fejezetet nyit a Ford formatervezési filozófiájában. A kompakt crossover jellegzetes kiállását hatásosan hangsúlyozza a magas üléshelyzet, ráadásul az autó kategóriaelső, 456 literes csomagteret kínál.

A Ford 48 voltos EcoBoost Hybrid technológiája élvezetes teljesítményt, gyors gázreakciókat és kedvező üzemanyag-fogyasztást biztosít. A mild hibrid hajtás észrevétlenül egyesíti az elektromos nyomaték-rásegítést és a csekély súrlódású, háromhengeres, akár 155 lóerős 1,0 literes EcoBoost benzinmotor működését.

Az autó vezetési élményét fejlett technológiák varázsolják még egyszerűbbé és stresszmentesebbé:

•    A Stop & Go funkcióval kiegészített Adaptív Sebességtartó Automatika, a Közlekedési Tábla Felismerés és a Sávtartó Autómatika ugyanolyan hasznos az országúton, mint az araszoló városi forgalomban
•    Az új Vészhelyzet Előrejelzés tájékoztatja a vezetőt az autó előtti útszakaszon kialakult veszélyes szituációkra – még azelőtt, hogy akár a vezető, akár a jármű szenzorai érzékelhetnék azokat

Mindemellett a Puma a szegmens első modellje, amely kézhasználat nélkül nyitható csomagtérajtót és Derékmasszázs Ülés technológiát is kínál.

Íme az új Ford Puma crossover: csábító dizájn, kategóriaelső csomagtér és takarékos mild hybrid hajtás

“Vásárlóink elmondták, hogy egy kompakt járműre vágynak, ami kitűnik a tömegből, és okos megoldásokat kínál a mindennapi használathoz. Így született meg az új Ford Puma, ez a karizmatikus és praktikus autó, amelyben olyan technológiák működnek, mint a masszázsülés vagy a mild hybrid hajtás,” nyilatkozta Stuart Rowley, a Ford Európa elnöke.

Az új Puma tovább gazdagítja a Ford folyamatosan bővülő európai SUV- és crossover-kínálatát, amelyben olyan modellek szerepelnek, mint a Fiesta Active, a Focus Active, az EcoSport, a Kuga, az Edge és a jövőre érkező vadonatúj Explorer Plug-In Hybrid. A Ford európai értékesítésének jelenleg az egyötödét teszik ki az SUV-modellek, és az eladások több mint 19 százalékkal növekedtek 2018-ban.

A Puma az év végén jelenik meg a márkakereskedésekben; az autó Romániában, a krajovai Ford üzemben készül majd, ahol a Ford 2008 óta közel 1,5 milliárd eurót fektetett be a kivételes minőségű gyártás és kidolgozás megalapozásába.

Lenyűgöző dizájn és kategóriaelső használati érték

A stílusos, sportos és csábító Ford Puma a Ford B-padlólemezére épül, amelynek optimalizált tengely- és nyomtávja kiváló alapot biztosít az ideális SUV-arányok megteremtéséhez.

Íme az új Ford Puma crossover: csábító dizájn, kategóriaelső csomagtér és takarékos mild hybrid hajtás

A Puma mélyre húzott, ereszkedő tetővonala karakteres és azonnal felismerhető sziluettel ruházza fel az autót, elrugaszkodva az ’ék alakú’ crossover-trendtől, sőt egyfajta ’anti-ék’ dizájnt megformálva, amelyben a laposabb övvonal kiegyensúlyozottabb arányokat biztosít. A Ford formatervezői a mérnökökkel együttműködve alkották meg azokat a formákat, amelyek azonnal érzelmeket ébresztenek a szemlélőben, és amelyeknek köszönhetően a Puma nem csupán stílusos, hanem praktikus jármű is, amibe könnyű ki- és beszállni, és tágas, jól kihasználható csomagteret kínál.

A Puma sportos karakterét erősítik a karosszéria oldalán végigfutó látványos vonalak és az erőteljes kerékjárati ívek. A hatásos kialakítású orr-rész ’kenu alakú’ fényszórói magasan, a sárvédők tetején kaptak helyet, alattuk pedig a LED ködfényszórók láthatók; ezeket a tervezők azokba a légbeömlőkbe integrálták, amelyek átvezetik a légáramlatot az első kerekeken, csökkentve a turbulenciát és javítva az aerodinamikát. Azonnal felismerhető hűtőrácsának és jellegzetes fényszóró-kialakításának köszönhetően a Puma orr-része nemcsak kifejezetten áramvonalas, hanem nagyon karakteres látványt is nyújt.

A karosszéria kiegyensúlyozott arányainak szépségét még inkább kihangsúlyozza az A-oszlop “lebegő” kialakítása. Ez a megoldás vizuálisan hátrébb tolja a kabin tömegét, így az autó sziluettje még erőteljesebb és elegánsabb lett.

“Már a kezdetektől olyan autóban gondolkoztunk, ami első pillantásra felismerhető, és sikerült is egy minden eddigi modellünktől látványosan különböző kompakt crossovert alkotnunk,”mondta George Saridakis, a Ford Európa formatervezési igazgatója. “Az autó friss látványvilága új fejezetet nyit a Ford dizájn-filozófiájában, a ‘csábító szentély’ megközelítés pedig zseniális és elegáns megoldásokat szült, amelyek egyszerre meglepik és elkényeztetik az utasokat, kielégítve a vásárlók sokrétű igényeit.”

Íme az új Ford Puma crossover: csábító dizájn, kategóriaelső csomagtér és takarékos mild hybrid hajtás

Az új Ford Puma már bevezetésekor is kielégíti a vásárlók egyéni igényeit, hiszen az autó a sportos Puma ST-Line és a stílusos Puma Titanium változatban is megrendelhető lesz.

A Puma Titanium kivitel egyedi Pearl Gray fényezésű 18 colos könnyűfém keréktárcsákat kap, és krómozott elemek díszítik a hűtőrácsot, az oldalsó légterelő szoknyákat és a ködfényszórókat. A hátsó diffúzor és az alsó védőlemez metálszürke, az ablakkeretek pedig magas fényű fekete fényezéssel készülnek. A Puma Titanium utasai elgyönyörködhetnek a bőrhatású kormánykerék látványában, akárcsak a műszeregység és a műszerfal fahatású betétjeinek és az ajtóburkolatok különleges szövetének szépségében.

A Ford Performance autóinak stílusát idéző Puma ST-Line alapáron 17 colos, matt fekete könnyűfém keréktárcsákat kap, a sportfutóműben pedig speciális hangolású rugók és lengéscsillapítók vannak. Az ST-Line matt fekete hűtőrácsát fényes fekete keret öleli körül, ahogy a ködfényszórók peremét és az opcióként rendelhető nagyobb, funkcionális tetőlégterelőt is ragyogó fényezés díszíti.

Az ST-Line kivitel látványos sárvédőelemei a légfüggöny beömlőihez irányítják a levegőt. A Puma ST-Line utasterében lapos alsó karimájú kormánykereket találunk, valamint látványos vörös varrással díszített kárpitokat, amelyek részlegesen bőrből is készülhetnek. A modellváltozat sportos karakterét alumínium pedálsor és sebességváltó, valamint fekete tetőkárpitozás hangsúlyozza ki.

Az autó 11 élénk külső fényezéssel rendelhető meg, Blazer Blue, Frozen White, Race Red, Solar Silver, Agate Black, Luxe Yellow, Lucid Red, Grey Matter, Desert Island Blue, Magnetic és Metropolis White színekben.

Íme az új Ford Puma crossover: csábító dizájn, kategóriaelső csomagtér és takarékos mild hybrid hajtás

A Puma lenyűgöző stílusához szinte példátlan praktikum társul; ennek egyik legfontosabb eleme a mindennapos pakolási problémákra gyakorlatias megoldásokat kínáló, innovatív kialakítású csomagtér, amely a kategória legnagyobb, 456 literes térfogatával büszkélkedhet.

A rugalmasan alakítható csomagtartóban – a második üléssort síkba döntve – kényelmesen elfér egy 112 cm hosszú, 97 cm széles és 43 cm magas doboz.

A praktikus rakodási lehetőségek nemcsak kielégítik, hanem túl is szárnyalják a vásárlók elvárásait, hiszen a Ford MegaBox mély és sokoldalúan használható teret kínál, amelybe két golftáska is beleállítható.

A 80 literes, 763 mm széles, 752 mm hosszú és 305 mm mély rekeszben kiválóan elhelyezhetők akár 115 cm magas dolgok is (például szobanövények), ha állítva rakják be őket. Ha pedig lezárják a fedelét, akkor a rekesz jó szolgálatot tehet a piszkos sportruházat vagy a sáros gumicsizmák szállításánál. A szintetikus anyaggal bélelt, és alul leengedő dugóval kiegészített Ford MegaBox vízzel is könnyen tisztítható.

A 100 százalékban újrahasznosított papírból, vízbázisú ragasztó felhasználásával készült állítható csomagtérpadló strapabírását és szilárdságát ugyanaz a méhsejt-konstrukció biztosítja, mint a repülőgépeknél és szupersportkocsiknál alkalmazott hatszögletű cellaszerkezet.

A ki- és bepakolást még inkább megkönnyíti, hogy a Ford a szegmensben most először kínál kézhasználat nélkül nyitható csomagtérajtót. Az autós így akkor is hozzáfér a csomagtérhez, ha mindkét karja tele van csomagokkal, gyerekekkel vagy sportfelszereléssel, hiszen a nyitáshoz elég, ha meglendíti a lábát a hátsó lökhárító alatt.

Íme az új Ford Puma crossover: csábító dizájn, kategóriaelső csomagtér és takarékos mild hybrid hajtás

Ráadásul mindezt egy innovatív kalaptartó is kiegészíti, ami megoldást kínál azokra a helyzetekre, amikor az autós ki- vagy berakodik a csomagtérbe, vagy nagyméretű tárgyakat szállít. A csomagtérajtóhoz rögzített kalaptartó együtt mozog az ajtóval, így nincs szükség oldalsó támasztékra, vagyis akadálytalanul hozzá lehet férni a rakodótérhez. A rugalmas kalaptartó egyszerűen rásimul a terjedelmesebb csomagok tetejére.

“A fejlesztés során arra törekedtünk, hogy minden eddiginél praktikusabb autót tervezzünk – méghozzá kompakt méretekben,” mondta Norbert Steffens, a Puma programvezető főmérnöke. “A Puma egyedi Ford MegaBox megoldása és csomagtérpadlója jó példa arra az innovatív szemléletre, amivel a stílus csorbítása nélkül is rugalmasan alakíthatóvá formáltuk a csomagteret.”

Fejlett hajtáslánc-technológia

A Ford ez év elején jelentette be, hogy az új Focus után bemutatott összes új modelljéhez kínál majd valamilyen elektromos hajtáslánc-opciót. A Puma vásárlói az elsők közt élvezhetik a Ford kifinomult mild hybrid hajtásának előnyeit, amelynek magasabb teljesítménye és élénk gázreakciói alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás mellett is biztosítják a Fordok jól ismert vezetési élményét.

Az EcoBoost Hybrid technológia egy szíjhajtású, 11,5 kW teljesítményű integrált indítómotor/generátorral (BISG) egészíti ki a Puma 1,0 literes EcoBoost benzinmotorjának erejét. A hagyományos generátor helyett alkalmazott BISG képes elektromos árammá alakítani a fékezés és egyenletes sebességű haladás közben többnyire veszendőbe menő energiát, és az így termelt áramot egy 48 voltos, léghűtésű lítium-ion akkumulátor tárolja.

A BISG ugyanakkor elektromotorként is működik, zökkenőmentesen kapcsolódva be a hajtásba a csekély súrlódású, háromhengeres benzinmotor mellett, normál haladás és gyorsítás közben felhasználva az akkumulátorban tárolt energiát, valamint meghajtva az elektromos segédberendezéseket.

A 125 és 155 lóerős változatokban kínált intelligens, önvezérlő mild hybrid rendszer folyamatosan ellenőrzi, hogyan használja a vezető a járművet, és ennek alapján dönti el, mikor és milyen intenzitással töltse az akkumulátort, és hogy mikor használja fel az abban tárolt energiát, a következő két stratégia alapján:


Íme az új Ford Puma crossover: csábító dizájn, kategóriaelső csomagtér és takarékos mild hybrid hajtás•  

Forgatónyomaték-helyettesítés, ami a BISG elektromotor-funkcióját felhasználva akár 50 Nm forgatónyomaték leadására is képes, csökkentve ezzel a benzinmotor terhelését; a WLTP-alapú mérések szerint ez akár 9 százalékos üzemanyag-megtakarítást is jelenthet. A forgatónyomaték-helyettesítés hatékonyan hozzájárul ahhoz, hogy legmagasabb CO₂-kibocsátás értéke 124 g/km, az üzemanyag-fogyasztás pedig 5,4 l/100 km legyen (125 lóerős változat), illetve a 127 g/km és 5,6 l/100 km a 155 lóerős kivitelnél.

Forgatónyomaték-kiegészítés, ami a BISG elektromotor-funkcióját felhasználva akár 20 Nm-rel magasabb forgatónyomatékot biztosít annál, mint amit a benzinmotor egyedül leadhat teljes terhelés mellett, illetve akár 50 százalékkal több nyomatékot produkál alacsony motorfordulatszám mellett, így ideális teljesítményt és élvezetes vezetési élményt kínál.

Az elektromos forgatónyomaték-kiegészítés dinamikusabb teljesítményt eredményez, különösen a belsőégésű motor alacsonyabb fordulatszám-tartományaiban, így a vezetés élménye közvetlenebb és rugalmasabb lesz. A BISG alkalmazása azt is lehetővé tette, hogy a mérnökök alacsonyabbra vegyék az 1,0 literes EcoBoost motor sűrítési arányát, és nagyobb turbótöltővel tornásszák fel a blokk teljesítményét, mivel a forgatónyomaték-kiegészítés jelentősen mérsékli a turbólyuk-hatást, így a motor gyorsabban pörög fel.

A benzinmotort egy szempillantásnyi idő, azaz mintegy 0,3 másodperc alatt újraindító BISG azt is lehetővé teszi, hogy a Puma EcoBoost Hybrid modell Start-Stop technológiája a további üzemanyag-takarékosság érdekében még több helyzetben működhessen, például amikor az autót 15 km/órás sebességnél kisebb tempóról fékezik állóra – még akkor is, ha váltó fokozatba van kapcsolva, de a kuplungpedált már benyomták.

“1,0 literes EcoBoost motorunk már eddig is bebizonyította, hogy egyszerre erős és takarékos. EcoBoost Hybrid technológiánk most mindezt új szintre emeli,” nyilatkozta Roelant de Waard, a Ford Európa marketingért, értékesítésért és szolgáltatásokért felelős alelnöke.

A vásárlók emellett további modern Ford EcoBoost benzinmotorok és Ford EcoBlue dízelek közül választhatnak majd, amelyekhez alapáron jár az üzemanyag-fogyasztást tovább csökkentő Auto Start-Stop technológia. Ezek az erőforrások rövid úton, gyorsan kapcsolható hatfokozatú manuális sebességváltóhoz csatlakoznak.

A Puma 125 lóerős 1,0 literes EcoBoost motorjának üzemanyag-fogyasztása 5,8 l/100 km, míg CO₂-kibocsátása 131 g/km. A dízelmotor és a hétfokozatú, dupla tengelykapcsolós automata sebességváltó a modell bemutatását követően jelenik majd meg a Puma kínálatában.

Az 1,0 literes EcoBoost és EcoBoost Hybrid hajtásláncokban hengerlekapcsolási technológia is működik, amit a Ford elsőként kínál egy háromhengeres erőforráshoz. Ez a technológia 14 ezredmásodperc alatt automatikusan leállítja az egyik henger működését, amikor a motor nem teljes terheléssel üzemel, például amikor az autó egyenletes sebességgel halad.

A Puma tervezői tovább tökéletesítették a Ford B-padlólemezét, ami már a Ford Fiestát is kategóriaelső menetdinamikával ruházta fel. Az új, merevebb hosszlengőkaros hátsó futómű, a nagyobb lengéscsillapítók és a merevebb futómű-bekötések csökkentik a súrlódást és javítják az egész szerkezet merevségét, így a Puma a kategória legélvezetesebb menetdinamikáját ígéri.

Technológia, ami magabiztossá tesz

A Pumában 12 ultrahangos szenzor, három radar és két kamera figyeli a környezetet, információkkal látva el a kifinomult Ford Co-Pilot360 technológiákat, amelyek fokozott védelmet, könnyebb vezetést és parkolást kínálnak, miközben kényelmesebbé, biztonságosabbá és kevésbé fárasztóvá varázsolják az autózást.

A hétfokozatú automata sebességváltóval lehetővé válik, hogy a Stop & Go funkcióval kiegészített Adaptív Sebességtartó Automatika, a Közlekedési Tábla Felismerés és a Sávtartó Automatika segítségével az autó kényelmesen távolságot tartson az előtte haladó járművektől, így a hosszú utakon kevesebb stresszt jelent az autó sávban tartása. Ráadásul a rendszer azt is biztosítja, hogy a jármű ne lépje túl a megengedett sebességhatárt, mert figyeli az úttest fölötti kijelzőket és az út szélén elhelyezett jelzőtáblákat, és ezeket összeveti a fedélzeti navigációs rendszer információival.

A Stop & Go funkció segítségével az Adaptív Sebességtartó Automatika az araszoló forgalomban akár állóra is fékezi az autót (amihez akár a teljes fékerő 50 százalékát is felhasználhatja), majd automatikusan újra elindítja, ha a megállás nem tartott 3 másodpercnél tovább. Az ennél hosszabb egy helyben állás után a vezető a kormánykeréken elhelyezett gombbal aktiválhatja újra a rendszert, vagy úgy, hogy finoman a gázpedálra lép.

A FordPass Connect  beépített modem segítségével az új Vészhelyzet Előrejelzés tájékoztatja a vezetőt az úton kialakult veszélyes szituációkról, még akkor is, ha a baleset helyszíne még nem látható egy kanyar miatt, vagy a többi járműtől.

A Vészhelyzet Előrejelzés figyelmeztetései függetlenek a műholdas navigációtól, mivel azokon a percenként frissített információkon alapulnak, amelyeket HERE Technologies szolgáltat a helyi hatóságok, mentőszolgálatok és a „felhőhöz” csatlakozó más járművek adatai alapján.

A vészhelyzeti figyelmeztetések közt egyaránt szerepelnek az útjavítási munkálatok, a meghibásodott járművek, az úttesten feltűnő állatok, gyalogosok vagy tárgyak, sőt még a veszélyes útviszonyok is, így az autósok időben felkészülhetnek azokra a helyzetekre, amelyek rájuk várnak, de egyelőre nem észlelhetők.

Most először jelenik meg egy B-szegmensű Ford-modellben a 180 fokos látószögű tolatókamera, ami az utastéri érintőképernyőn jeleníti meg az autó mögötti terület képét, így könnyebben észrevehetők a gyalogosok, a kerékpárosok vagy más járművek, miközben a vezető kitolat egy parkolóhelyről vagy egy kocsibeállóról.

Szintén a tolatást könnyíti meg a Keresztirányú Forgalomfigyelővel kiegészített Holttérfigyelő rendszer (BLIS), ami hátramenetbe kapcsolva figyelmezteti a vezetőt, ha az autó nyomvonalát egy másik jármű keresztezheti. Ha az autós nem reagál a jelzésre, a rendszer fékez, hogy elkerülje az ütközést, vagy mérsékelje a baleset súlyosságát.

Az Aktív Parkolóasszisztens segít felmérni a megfelelő méretű parkolóhelyet, majd a vezető kormányzása nélkül is elvégzi a párhuzamos vagy a merőleges parkolást. Az Automatikus fényszóró-vezérlés önállóan tompított világításra kapcsol, hogy a Puma fényszórója ne vakítsa el a szembejövő autósokat.

A Ford fejlett Sávtartó rendszerét még tökéletesebbé csiszolja az Útpadka Érzékelés, ami felismeri a határt az aszfaltozott útburkolat és a járhatatlan felületű padka között – még akkor is, ha ez a határvonal nem egyértelmű, mert a padka kavicsos vagy füves. A rendszer finom kormányzási nyomatékkal akadályozza meg, hogy az autó lesodródjon az úttestről.

A Puma technológiái a sűrű városi forgalomban is hasznos segítséget jelentenek. A Gyalogosészleléssel kiegészített Ütközésre Figyelmeztető rendszer felfedezi az úton vagy az úttest közelében tartózkodó embereket, illetve azokat is, akik keresztezhetik az autó nyomvonalát. A Ford mérnökei arra tervezték a rendszert, hogy csökkentse bizonyos frontális ütközések súlyosságát (más járművekkel és gyalogosokkal egyaránt), illetve hogy segítségével a vezető akár teljesen el is kerülhesse az ütközést. A Pumába már a technológia továbbfejlesztett változatát építették be, amely a szélesebb látószögű kamera révén jobban nyomon tudja követni a gyalogosok mozgását.

Ha mégis baleset történne, az Ütközés Utáni Fékezés az első becsapódás észlelése után a féknyomás automatikus növelésével mérsékli a lehetséges másodlagos ütközés hatását; az autó lelassítása kisebb sérülési kockázatot jelent az utasok és a jármű számára.

Kulcsszavak: bemutató, crossover, ford, Puma, új modell
 
Tovább folytatódik a Volkswagen kabrió modellek sikertörténete Osnabrückben Tovább folytatódik a Volkswagen kabrió modellek sikertörténete Osnabrückben Genfi Autószalon -  208 HYbrid FE, a Peugeot és a Total közös kísérleti autója Genfi Autószalon - 208 HYbrid FE, a Peugeot és a Total közös kísérleti autója Az új Opciós Csomag még élvezetesebbé varázsolja a Ford Focus RS vezetési élményét Az új Opciós Csomag még élvezetesebbé varázsolja a Ford Focus RS vezetési élményét Soha nem látott értékesítési eredmény a Fordnál Soha nem látott értékesítési eredmény a Fordnál Az új LF-NX tanulmányautó a Tokiói Autókiállításon debütál Az új LF-NX tanulmányautó a Tokiói Autókiállításon debütál
 
A BMW Vision M NEXT tanulmányautó:  a BMW divízió elképzelt jövőképébe enged idő előtti betekintést

A BMW Vision M NEXT tanulmányautó: a BMW divízió elképzelt jövőképébe enged idő előtti betekintést

2019. június 26.
A közeli jövő autóvezetőinek már lehetőségük lesz arra, hogy eldöntsék, tényleges vezetőként vagy utasként kívánnak-e beülni a kormány mögé.
Részletek

A BMW Vision M NEXT tanulmányautó:  a BMW divízió elképzelt jövőképébe enged idő előtti betekintést

A BMW Vision M NEXT tanulmányautóval a BMW Group arra a kérdésre ad választ, hogy milyen formát ölthet a jövőben a vezetés azon kézzelfogható élménye, amelyet a bajor prémiumgyártó ügyfelei a saját irányításuk mentén váltanak valóra. A koncepció a BMW M divízió hálózatról tölthető jövőképébe is betekintést enged, a vezetés legendás élményét éltető sofőrt helyezve a középpontba. A fedélzeten dolgozó, intelligens vezetést támogató rendszerek eközben átfogó, biztonságos közreműködéseikkel gondoskodnak a vezetés élményének intenzitásáról.

A BMW Vision M NEXT tanulmányautó exkluzív világpremierjének a BMW Welt #NEXTGen fesztivál alkalmából felállított infotainment-színpada ad otthont. A müncheni központú vállalatcsoport rendhagyó eseménye a személyes mobilitás „BMW Group által valóra váltott” („made by the BMW Group”) megoldásaira helyezi a hangsúlyt, újabb állomással gazdagítva a BMW Group autószalonokkal, illetve technológiai- és jövőkiállításokkal tarkított nemzetközi naptárát. A vállalatcsoport itt tárja elsőként a nagyközönség elé az intelligens szolgáltatás-paletta innovációira épülő, nagymértékben automatizált, tökéletesen hálózatba kapcsolt, tisztán elektromos meghajtású személyes mobilitás terén kifejlesztett legkorszerűbb technológiai innovációit, amelyeket a BMW Vision M NEXT tanulmányautóhoz hasonlóan látványos modellek világpremierje övez.

„A BMW Vision M NEXT tanulmányautó a sportos vezetési élmény jövőjébe enged bepillantást” - mondta Adrian van Hooydonk, a BMW Group vezető formatervezője. „Ahol a BMW Vision iNEXT tanulmányautó az automatizált járművezetés korszakának érkezésével párhuzamosan változó utazási szokásainkat prezentálta, ott a BMW Vision M NEXT tanulmányautó a csúcstechnológiáknak köszönhető, minden korábbinál tisztább és intenzívebb vezetési élményt testesíti meg. Mindkét modell a bajor prémiumgyártó ügyfeleit helyezi a középpontba. A dizájn és a technológia adta lehetőségek kiaknázásával az „EASE” és a „BOOST” élmények egyre természetesebbé és átfogóbbá válnak” - tette hozzá.

A BMW Vision M NEXT tanulmányautó:  a BMW divízió elképzelt jövőképébe enged idő előtti betekintést

A BMW Vision M NEXT tanulmányautó főbb jellemzői

A BMW Vision M NEXT tanulmányautó a BMW M divízió elképzelt jövőképébe enged idő előtti betekintést – egy lélegzetelállító formanyelvvel megáldott, hálózatról tölthető sportautó képében.

Középpontban a vezető: a BMW Vision M NEXT tanulmányautó iránymutató technológiája az intelligens szolgáltatás-paletta innovációira épülő, nagymértékben automatizált, tökéletesen hálózatba kapcsolt, tisztán elektromos meghajtású személyes mobilitás jövőbe mutató alappilléreire épül – a bajor prémiumgyártó volán mögött helyet foglaló ügyfelét helyezve a vezetés abszolút középpontjába.

A BMW Vision M NEXT tanulmányautó maradéktalanul kiaknázza a bajor prémiummárka „BOOST” élménykoncepciójában rejlő lehetőségeket, amelyek a vezetés felülmúlhatatlan élményét váltják valóra. Az élményközpontú technológia a BMW Vision iNEXT tanulmányautó innovációinak úttörő hasonmásaként lát napvilágot: a BMW Vision iNEXT tanulmányautó a bajor prémiumgyártó „EASE” koncepcióját hozta el a jelenbe, bemutatva mindazon élményeket, amelyeket a teljes mértékben automatizált járművezetés esetén élhetnek át a márka ügyfelei.

A BMW Vision M NEXT tanulmányautó:  a BMW divízió elképzelt jövőképébe enged idő előtti betekintést

Exkluzív világpremier a BMW Group #NEXTGen fesztiválján – a személyes mobilitás „BMW Group által valóra váltott” („made by the BMW Group”) vadonatúj, rendhagyó infotainment-színpadán, amely a hónapok óta várt eseményeknek is reflektorfényt biztosít.

Átemelt gének a BMW telivér sportautóiból: az olyan dizájnmegoldások, mint az alacsony vonalvezetésű, ék alakban megrajzolt jármű-sziluett, az összetéveszthetetlen karosszériafényezési árnyalat és a sirályszárnyas ajtók, egytől egyig a BMW Turbo és a BMW i8 jövőbe mutató örökségei.

Az erőteljes plug-in hibrid hajtáslánc-technológia – amelynek első és hátsó tengelyén egy-egy elektromos motor dolgozik – károsanyag-kibocsátástól mentes, tisztán elektromos hátsókerék-meghajtást és (aszfaltra tapadó) összkerékhajtást hív életre. Szükség esetén a hátsókerék-meghajtásba egy erőteljes négyhengeres benzinmotor is be tud kapcsolódni. A 600 lóerőnyi maximális rendszerteljesítmény három másodperc alatt abszolvált nulla-százas gyorsulást eredményez, miközben a jövőbiztos nagyvárosi közlekedést egyetlen feltöltéssel is 100 kilométer zéró emissziójú hatótávolság garantálja.

A BOOST+ üzemmód egyetlen gombnyomással elérhető többlet-teljesítménnyel kecsegtet. Az autó minden esetben figyelmezteti a vezetőt, amikor elérkezettnek látja az időt a BOOST+ üzemmód aktiválására.

A BMW Vision M NEXT tanulmányautó:  a BMW divízió elképzelt jövőképébe enged idő előtti betekintést

Színsémák

Az autó eleje és hátulja matt neon árnyalatú Thrilling Orange színben pompázik, amely élénk kontrasztot alkot a karosszéria többi részén alkalmazott, selymesen matt Cast Silver metál árnyalattal.

A BMW Vision M NEXT tanulmányautó frontrésze két ikonikus BMW-stlíusjegy, a vese alakú hűtőrács-pár és a dupla ikergyűrű-motívummal világító első fényszórók egyszerre magabiztos és korszerű újraértelmezése mentén öltött testet. Az innovatív BMW Laser Wire lézerfény-technológia debütáló kialakítása látványos fénykoncepciót képvisel. A frontrész versenyautós hangulatát újrahasznosított szénből készített első koptató és nagyméretű légbeömlők teremtik meg.

Kéttónusú, vízszintesen elkülönített elrendezésével a hátsó rész az autó szélességét nyomatékosítja. A hátsó kialakítást a BMW Laser Wire lézerfény-technológia látványos fénykoncepciója foglalja keretbe. A modern, kétdimenziós formában alkalmazott BMW embléma párosa a BMW Turbo és a BMW M1 öröksége, amelyet olyan hatás mentén alkalmaztak a tervezők, mintha a hátsó lámpákban lebegnének.

Az elegánsan áramló utastér-kialakítás a vezető köré öleli az autót. Az integrált kagylóülések – amelyek memóriahabos anyagból készültek – minden vezetési szituációban tökéletes oldaltartást és kiválóan kényelmes üléspozíciót garantálnak.

A BMW Vision M NEXT tanulmányautó:  a BMW divízió elképzelt jövőképébe enged idő előtti betekintést

A vezető és az autó közötti állandó, interaktív kapcsolatért a BOOST Pod vezérlőkoncepció felel, amely a vezető előtti három vizuális felületen egyesíti a fedélzeti technológiák összes járművezérlő és információ-szolgáltató funkcióját. Az első felület a két kisebb kijelzővel dolgozó, vízszintesen elrendezett kormány, a második a forradalmi innovációként debütáló, kormányt körülölelő, ívelt üveglapra vetített kijelző, a harmadik pedig a teljes szélvédőre vetített, kiterjesztett valóságot is magába foglaló BMW Head-Up kijelző.
A BMW Vision M NEXT tanulmányautó fókuszálási logikája a BMW által fémjelzett, vezetőre összpontosító kialakítás következő szintjét testesíti meg, amelynek értelmében a vizuális felületeken kijelzett információk az autó sebességéhez igazodnak: az intelligens technológia a haladás tempójának emelkedésével párhuzamosan az adott vezetési szituáció szerint egyre relevánsabb információkat egyre inkább a vezető látómezejének középpontjába vetíti.

Innovatív anyagkombináció

A Midnight Blue színű, egyedi stílusban szőtt, bőrhatású szintetikus rostok, a meleg árnyalatú, ragyogó tónusú titán és a festett felületek egysége egyszerre modern és luxus atmoszférát teremt. A karosszériaelemeken is visszaköszönő Thrilling Orange kontraszt-árnyalat következetes alkalmazása még tovább fokozza az utastér sportos hangulatát.

Delegált Parkolási Szolgáltatás (Visionary Valet Parking Service): a bajor prémiumgyártó ügyfelének célba érkezésekor egy parkolási illetékes veszi át a vezetőtől az autót, amelyet gondosan leparkol, majd a kívánt időpontra ismét előáll vele. Mindehhez csupán a MyBMW okostelefon-alkalmazás egyszerű és gyors használatára van szükség.

A BMW Vision M NEXT tanulmányautó:  a BMW divízió elképzelt jövőképébe enged idő előtti betekintést
Kulcsszavak: bemutató, bmw, BMW Vision iNEXT, tanulmányautó, Vision M NEXT
 
Irányjelző Közlekedési Magazin - júliusi ajánló Irányjelző Közlekedési Magazin - júliusi ajánló Yamaha SCR950 - Arra született, hogy új utakat találjon Yamaha SCR950 - Arra született, hogy új utakat találjon KODO, kupés csavarral: az új Mazda MX-5 RF KODO, kupés csavarral: az új Mazda MX-5 RF Már megtekinthető Közlekedési Magazinunk májusi adása Már megtekinthető Közlekedési Magazinunk májusi adása A BMW az elsőkerék-hajtásúak között A BMW az elsőkerék-hajtásúak között
 
A Derby és Divat Fesztiválon ünnepli 100. születésnapját a Citroën

A Derby és Divat Fesztiválon ünnepli 100. születésnapját a Citroën

2019. június 26.
A Citroën, amely kreativitásáról, úttörő megoldásairól és persze legendás kényelméről híres, idén ünnepli fennállásának századik évfordulóját, hiszen az első az alapító nevét viselő automobil, a Citroën „Type A” 1919 júniusában gördült ki a Citroën-gyárból.
Részletek

A Derby és Divat Fesztiválon ünnepli 100. születésnapját a Citroën

Június 29-én 11 órakor Budapesten a Budapesti Műszaki Egyetem központi épülete elől indul a CENTENÁRIUMI CITROËN PARÁDÉ, amelyben a márka old és young timer, valamint mai modelljei azaz több mint 50 autó vonul fel a városon keresztül, a Szabadság-hídon, Andrássy úton, Hősök terén át, hogy megérkezzen a Kincsem Parkba, ahol franciás programok teszik emlékezetessé a 100. születésnapot. A Derby és Divat Fesztiválon a Citroën legújabb városi terepjárója, a C5 Aircross, valamint 7 személyes családi modelljei, a Berlingo, Grand C4 Spacetourer mellett megcsodálhatók a márka young és old timerei: az 1919-es „A Típustól” a kacsákon (2CV) és cápákon (DS) át, a mai teljes kínálatig.

A Citroën100 rendezvény legidősebb résztvevője az 1919-es gyártású „Type A”, amelyet restaurálatlan állapotban láthatnak az érdeklődők. Két oldallemezét az első világháborút követően az afrikai hadszíntéren veszítette el! A szélvédőn látszik a biztosítási címke, bizonyítandó, hogy tavaly Franciaországban még horgászni jártak vele!

Horgászoknak köszönheti újjászületését, így azt is hogy a 100 éves parádén felvonulhat, az egyik, 1972-es gyártású 2CV. Ellopták a kis Kacsát az utcáról, és nyoma veszett. Egy nap aztán dabasi horgászok olajfoltot láttak a helyi bányató felszínén, és gyanút fogtak. Ott lapult az ellopott Kacsa, „akit” végül daruval kiemeltek, elemeire szedtek és teljes körűen felújították. A fekete-fehér szín egyedi, gyárilag ilyen változat nem készült a 2CV Charlestonból.

A Derby és Divat Fesztiválon ünnepli 100. születésnapját a Citroën

A felvonuláson részt vesznek a repülő szőnyeg érzetet nyújtó DS-ek, az Év Autója nyertes CX-ek, jönnek Xantiák, XM-ek, C5-ösök, hogy hirdessék a Citroën modellek legendás kényelmét, stabilitását. Az 1955-ben bemutatott hidropneumatikus felfüggesztési rendszer világhírűvé tette a Citroën rugózását, hiszen a legrosszabb úthibákat is elnyelte. Ma új technológiai megoldások teszik lehetővé a Citroën modellek gördülési kényelmének tökéletesítését. Az új C5 Aircross SUV és az új C4 Cactus modellekhez elérhető, progresszív hidraulikus ütközőelemekkel ellátott felfüggesztés® az útegyenetlenségek jobb megszűrését biztosítja, a Citroën felfüggesztési beállítások megtartásával. Ennél a Citroën komfortfutóműnél két hidraulikus ütközőelem van beépítve a lengéscsillapítóba a két végállásnál, amelyek a nagyobb döccenőknél, úthibáknál elnyelik és szétszórják az energiát, „kisimítják” az utat.

Noha a családot nem a Citroën találta fel, de az autót hozzá igen, így nem maradhatnak ki a családok nagy kedvencei a Berlingók és a C4 Spacetourerek (egykori Picasso-k), amelyek hatalmas, világos, könnyen variálható utasterükkel, akár 7 üléssel a családi vakációk örök bajnokai.

A Derby és Divat Fesztiválon ünnepli 100. születésnapját a Citroën

Lesz egy „filmsztár” is a felvonuló autók között: az idén megjelent Most van most című magyar film egy szökött menyasszony és egy szabadnapos taxis huszonnégy óra alatt lejátszódó kalandjait mutatta be főszerepben Tompos Kátyával, Mohai Tamással és a Citroën C4 Spacetourerrel, amely hűséges társa munkaadójának és csibész cinkosa a szökött menyasszonynak.

Hogy miért a Kincsem Parkban ünnepli a Citroën a 100. születésnapot? Mert ez a helyszín közel egyidős a Citroënnel. Mert a Derby és Divat felsztivál „lóerőkről” és kreativitásról szól, akár a Citroën. És ne feledjük, hogy a versenysport, a lóerők, a kitartás, a technológiai újítások áthatják a Citroën 100 évét. Az André Citroën által szervezett legelső Szahara-átkeléstől a WRC rali-világbajnokságig a Citroën folyamatosan önmaga legyőzésére törekszik és nem szűnő kalandvágyról tesz tanúbizonyságot Az idei Monte Carlo ralin aratta 100. WRC futamgyőzelmét a Citroën Racing csapata, amely 8 konstruktőri és 9 egyéni ralivilágbajnoki címmel büszkélkedhet.

Ha a hazai versenysportot nézzük, a Citroën Rally Team Hungary magyar legénysége - Velenczei Ádám, pilóta és Zsiros Gábor, navigátor egy 282 lóerős Citroën C3 R5 versenyautóval már a harmadik közös versenye után pezsgőzhetett a magyar bajnokság egyik leggyorsabb versenyén, a Székesfehérvár Rallye-n. A magyar csapat C3 R5 raliautóján a centenárium jegyében a 19-es rajtszám szerepel.


A Derby és Divat Fesztiválon ünnepli 100. születésnapját a Citroën

A felvonulásról és a Kincsem Park béli eseményekről a Sláger FM élőben tudósít, és a helyszínre érkezők a kívánságműsorban kérhetik majd kedvenc zeneszámaikat. Amíg a felnőttek az új vagy veterán autóknál időznek, a család legifjabb tagjai sem fognak unatkozni. A Citroën várja a legkisebbeket is a Kincsem Parkba, ahol az arcfestés, körhinta, kalapdekorálás, kifestők és pétanque mellett a százéves évfordulóra készült új játékokat is megnyerhetik a szerencsekeréken. A szerencsések hazavihetik többek között az 1920-as évekbeli Citroën látványvilágát idéző, a márka ikonikus modelljeit felvonultató memóriajátékot vagy a hagyományos autós kártya Citroënre szabott kiadását, amelyen a Citroën legendás utcai modelljei mellett, megjelennek a Párizs-Dakar győztes ZX-ek, ralivilágbajok versenyautók és az autókiállítások elmaradhatatlan tanulmányautói is.

Aki fel akar készülni Citroën történelemből a rendezvényre, látogasson el a márka 100 évét illusztráló virtuális múzeumba, azaz a Citroën Origins weboldalra, amely a Citroën gazdag örökségébe enged bepillantást otthonról. A látogatók elmerülhetnek a különböző korszakok legendás Citroën modelljeinek részleteiben: 360° -os bemutató, autentikus hangok (motor, kürt, irányjelző stb), korabeli katalógusok és érdekes információk teszik élményszerűvé az oldalon eltöltött időt. A múzeum non-stop nyitva áll!

Végezetül egy fun fact, amelyben a lovak és a Citroën a főszereplő: a francia filmművészet rangos elismerése a César-díj, amelyet egyetlen egyszer, 1985-ben reklámfilm kategóriában is kiosztottak: ezt a világhírű „Chevrons sauvages” című Citroën reklám nyerte el, amelyben 100 ló kiront a karámból, hogy szabadon száguldjon a végtelen mezőn… természetesen a Citroën dupla nyíl logójának formáját kiadva.
 

Kulcsszavak: autógyár, autós rendezvény, Citroën, jubileum
 
1,4 milliárd dolláros nyereséggel zárta az első negyedévet a Ford 1,4 milliárd dolláros nyereséggel zárta az első negyedévet a Ford A Skoda nyeresége 31 százalékkal nőtt az első negyedévben A Skoda nyeresége 31 százalékkal nőtt az első negyedévben Ikonikus modell új kiadásban – Ez az új Citroën Berlingo Ikonikus modell új kiadásban – Ez az új Citroën Berlingo A Nissan bemutatja a jövő töltőállomását A Nissan bemutatja a jövő töltőállomását Világpremier: a SEAT DriveApp már elérhető az AppStore-ban Világpremier: a SEAT DriveApp már elérhető az AppStore-ban
 
A Magyar Suzuki az idén is erőteljes növekedésben bízik

A Magyar Suzuki az idén is erőteljes növekedésben bízik

2019. június 25.
A Magyar Suzuki Zrt. erős évre számít az idén is, a piaci igényekre reagálva 185 ezer autó gyártását tervezi Esztergomban, megemelve az eredeti, 179 ezer darabos gyártási tervet - mondta Josinobu Abe vezérigazgató hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.
Részletek

A Magyar Suzuki az idén is erőteljes növekedésben bízik


A vezérigazgató jelezte: növekedést terveznek az értékesítésben is, ebben nagy szerep jut a márka Esztergomban gyártott, nemrégen megújult SUV-jának, a Vitarának.

Josinobu Abe bejelentette, hogy a Magyar Suzuki lett 2019 áprilistól az anyacég európai pótalkatrész- és kiegészítőtartozék-ellátó központja, ez 80 új állást teremt a cégnél.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a Magyar Suzuki Zrt. 2018-ban több mint 172 ezer járművet gyártott Esztergomban, ennek túlnyomó része, mintegy 122 ezer darab Vitara volt, a többi S-Cross. Tavaly a járműgyártó cég 171 885 autót adott el 123 országban, az értékesítés 87 százaléka volt export.

A Magyar Suzuki nettó árbevétele 2018-ban  1,953 milliárd euró volt a 2017. évi 2,1 milliárd euró után. Ebből a belföldi árbevétel 280,4 millió eurót tett ki, 18,6 százalékkal bővülve. Az adózás előtti eredmény tavaly elérte a 82 millió eurót, némileg elmaradva a 2017. évi 90,8 millió eurótól.

A cég vezetői emlékeztettek arra, hogy a Suzuki megtelepedése óta 1,79 milliárd eurót fektetett be Magyarországon, ebből 267 millió eurót az utóbbi öt évben. Megjegyezték, hogy a cég eddig működése alatt nem fizetett osztalékot, nyereségét a beruházások finanszírozására fordította. Az idén mintegy 100 millió eurót terveznek gyármodernizációra, technológiai fejlesztésre fordítani.


A Magyar Suzuki az idén is erőteljes növekedésben bízik

A Magyar Suzuki 240 beszállítóval működik együtt, 30 százalékuk magyar partner.

A vezérigazgató kiemelte, hogy a Suzuki immár három éve vezeti a magyarországi újautó-eladási listát. Az operatív igazgató ismertetése szerint tavaly Magyarországon 19 292 új Suzukit regisztráltak, 27 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Eközben a teljes magyar piac növekedése 17 százalékos volt. A márka eladásainak 58 százalékát tette ki a Vitara modell. A Suzuki részesedése a magyar újautó-piacon tavaly ezzel 14,12 százalékos volt.

A növekedési várakozásokat alátámasztják az idei adatok: az első öt hónapban 9075 Suzuki kelt el, ezzel a márka részesedése 14,9 százalékra nőtt a magyar piacon.

A cég vezetői a sajtótájékoztatón a következő időszak fő feladatának nevezték, hogy a márka megfeleljen az új európai  emissziós követelményeknek. Ehhez a Suzuki járműveinél 20 százalékkal kell csökkenteni a károsanyag-kibocsátást - jelezték.  Sort kell keríteni az alternatív meghajtású járművek bevezetésére is - fogalmaztak, hozzátéve: ezek fejlesztés alatt vannak, illetve egyes modellek már elérhetők.

Jól teljesített Magyarországon tavaly a Suzuki hajómotor üzletága is, ez a divízió tavaly 1484 hajómotort adott el. A motorkerékpár üzletág értékesítése 23 százalékkal bővült.

Kulcsszavak: értékesítés, jármű kereskedelem, Magyar Suzuki, suv
 
A BMW Group stabil értékesítési növekedéssel zárta 2018 első háromnegyed évét A BMW Group stabil értékesítési növekedéssel zárta 2018 első háromnegyed évét Kilenc név a SEAT új szabadidő autója név-választó programjának középdöntőjében Kilenc név a SEAT új szabadidő autója név-választó programjának középdöntőjében Premier! Bemutatkozott a Skoda legnagyobb SUV-ja Premier! Bemutatkozott a Skoda legnagyobb SUV-ja Folyamatos növekedés a Fordnál - Erőteljes a növekedés a magyar SUV szegmensben Folyamatos növekedés a Fordnál - Erőteljes a növekedés a magyar SUV szegmensben Tovább bővült az új autók értékesítése Csehországban Tovább bővült az új autók értékesítése Csehországban
 
Bemelegítés a Nürburgringen: az új MINI John Cooper Works GP

Bemelegítés a Nürburgringen: az új MINI John Cooper Works GP

2019. június 25.
A brit prémiumgyártó jövőre érkező élsportolójának prototípusa a nürburgringi 24-órás megmérettetés betétprogramjaként gurult ki a nagyközönség elé – most először. A kivételes adottságokkal felvértezett négykerekűből mindössze 3 000 példány készül.
Részletek

Bemelegítés a Nürburgringen: az új MINI John Cooper Works GP

A motorsport rajongóit a Nürburgringen megrendezett 24-órás verseny tartotta lázban ezen a hétvégén, a szombat délután elrajtolt hagyománytisztelő megmérettetés azonban egy hasonlóan látványos betétprogramot is tartogatott: egy álcázott négykerekűt, amelyben a vérbeli sportautók menetteljesítménye lakozik, megküzdve az idővel és a világ legkeményebb versenypályája adta kihívásokkal. Az új MINI John Cooper Works GP prototípusa a Nürburgring legendás Nordschleife aszfaltcsíkján tartotta meg soron következő edzését, a sorozatgyártást megelőző finomhangolási folyamat részeként. És noha a modell 2020-as piaci premierjéig még rengeteg idő van hátra, a brit prémiummárka leendő élsportolója már most közel fél perccel gyorsabb köridőre volt képes, mint a közvetlen elődmodelljéhez fűződő rekord. Az új MINI John Cooper Works GP most először tette tiszteletét a nagyközönség előtt.

A 2020-ban sorozatgyártásba kerülő újdonságból mindössze 3 000 példány lát majd napvilágot. Kivételesen erős motorjával, a MINI John Cooper Works motorsport-tapasztalatára támaszkodó, típus-specifikus futómű-technológiájával, súlyoptimalizált vázszerkezetével és finomhangolt aerodinamikai tulajdonságaival az új MINI John Cooper Works GP abszolút mércét állít majd a kisautók szegmensében.


Bemelegítés a Nürburgringen: az új MINI John Cooper Works GP

A MINI által fémjelzett vezetési élmény extrém magasságokba érkező, merőben új dimenzióját mi sem bizonyítja jobban, mint a Nürburgring Nordschleife aszfaltcsíkján megfutott tesztkör: ahol az újdonság közvetlen elődmodellje 8 perc 23 másodperc alatt ért körbe, ott az új MINI John Cooper Works GP prototípusa 8 perc alatti köridőre volt képes – a sorozatgyártást megelőző tesztprogram pedig még közel sem ért véget.

Jóllehet, az új MINI John Cooper Works GP prototípusa messze nem autózta ki magából a legtöbbet, így is nehezen tudja elrejteni kimagasló menetdinamikai potenciálját. A motorháztető alatt dolgozó, MINI TwinPower Turbo technológiával felszerelt négyhengeres erőforrás több mint 220 kW / 300 lóerő maximális teljesítményre képes, a csúcskategóriás sportautók gyorsulását és lélegzetelállító orgánumát váltva valóra. A magával ragadó adottságokat szélesre húzott légbeömlők, nagyméretű könnyűfém keréktárcsák, jellegzetes formanyelv és látványos tetőszárny nyomatékosítja – már a tesztprogram során viselt karosszériaálcázó fóliákon keresztül is.


Bemelegítés a Nürburgringen: az új MINI John Cooper Works GP

A Nürburgringre kilátogató rajongók ráadásul most hétvégén a MINI által fémjelzett vezetési élmény három generációját is megtapasztalhatták: az új MINI John Cooper Works GP prototípusa közvetlen elődmodellje és a 2006-ban bemutatott, MINI John Cooper Works GP csomaggal felszerelt MINI Cooper S társaságában gurult fel a versenypályára.

Mindkét modell a vezetés abszolút élményét hirdetve érkezett meg a piacra, ahol 2 000 példányban napvilágot látott limitált szériájuknak köszönhetően azonnal gyűjtői kincsekké váltak. Magával ragadó karakterük ma is maradéktalanul visszaköszön a MINI élsportolóinak génjeiben, a vezetés élményének extrém dimenzióját váltva valóra – hamarosan az új MINI John Cooper Works GP volánja mögött.

Bemelegítés a Nürburgringen: az új MINI John Cooper Works GP
Kulcsszavak: bemutató, John Cooper Works GP, Mini, Nürburgring, új modell
 
Az új Škoda Fabia Combi - Kategóriája legsikeresebb kombija Az új Škoda Fabia Combi - Kategóriája legsikeresebb kombija Bemutatjuk az új PEUGEOT EnergyHub szerszámkínálatát Bemutatjuk az új PEUGEOT EnergyHub szerszámkínálatát Mazda5 Takumi2 - Kategóriájában klasszikus Mazda5 Takumi2 - Kategóriájában klasszikus Szabadidős kompakt tanulmány: BMW Concept Active Tourer Outdoor Szabadidős kompakt tanulmány: BMW Concept Active Tourer Outdoor A Top Gear rendezője készíti az új Lexus NX 300h reklámfilmjét A Top Gear rendezője készíti az új Lexus NX 300h reklámfilmjét
 

Találatok száma: 11127 Megjelenítve: 91 - 100