Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 10745 Megjelenítve: 10561 - 10570
Emelkedik az üzemanyagok ára

Emelkedik az üzemanyagok ára

2012. február 14.
Emeli bruttó 3 forinttal a gázolaj és 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagy- kereskedelmi árát ...
Részletek
Emelkedik az üzemanyagok áraEmeli bruttó 3 forinttal a gázolaj és 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn.

A mostani emeléssel a gázolaj átlagára 434 forintra, benziné pedig 421 forintra nő.
A Mol egy hete bruttó 5 forinttal csökkentette a gázolaj és 3 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát.

Az autósok 20-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.


További cikkek

Két évig a Főtaxi szállítja a közmédia munkatársait
A Chevrolet két fontos díjat kapott az AUTOBEST zsűritől
új Peugeot Expert - A megújult kínálatnak köszönhetően kategóriaelső a CO2-kibocsátásban
Kulcsszavak:
 
Érzékelés a Bosch-felhő révén az automatizált járművekben Érzékelés a Bosch-felhő révén az automatizált járművekben A Suzuki bemutatta új GW250S motorkerékpárját a Sanghaji Autókiállításon A Suzuki bemutatta új GW250S motorkerékpárját a Sanghaji Autókiállításon A BMW Concept M8 Gran Coupé tanulmányautó biztos felgyorsítja a szívverést A BMW Concept M8 Gran Coupé tanulmányautó biztos felgyorsítja a szívverést Emelkedik az üzemanyagok ára Új fejezetet kezd az Opel zászlóshajója Útnak indult a Tesco és a Mercedes-Benz hosszú távú együttműködése Útnak indult a Tesco és a Mercedes-Benz hosszú távú együttműködése
 
Többen választják a közösségi közlekedést a magas üzemanyag árak miatt

Többen választják a közösségi közlekedést a magas üzemanyag árak miatt

2012. február 14.
A januári üzem- anyagár-csúcs többnyire a közösségi közlekedés irányába terelte az utasokat, ...
Részletek
Többen választják a közösségi közlekedést a magas üzemanyag árak miattA januári üzemanyagár-csúcs többnyire a közösségi közlekedés irányába terelte az utasokat, a megkérdezett Volán-társaságok többségénél az év első hónapjában megállt az utasszám csökkenése, esetenként növekedést tapasztaltak.

Szakemberek szerint az adatokból csak néhány hónap múlva derül ki, hogy az utasszám alakulásában bekövetkezett kedvező tendencia tartós lesz-e.

Az üzemanyagárak januárban többször is csúcsot döntöttek, a Mol január 18-án bruttó 4 és 6 forinttal emelte a 95-ös benzin, illetve a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát, akkor ezzel mindkét üzemanyag ára új történelmi csúcsot ért el, a benzin átlagára 426-428 forintra, a gázolajé pedig 449 forintra nőtt. (Január vége óta a Mol többször mérsékelte az árakat, a legutóbbi csökkentéssel a gázolaj átlagára 431 forint, a benziné 418-420 forint lett.)

A Kisalföld Volán januári utasszáma 1,2 százalékkal volt magasabb, mint az egy évvel korábban, de a képet árnyalja, hogy bizonyos bérletfajtákból kevesebb fogyott, mint 2011 első hónapjában, bár a cég vezetője szerint nem ítélhető meg egyértelműen, hogy a benzinár-emelkedés, a szélsőséges hideg vagy az Audi győri gyárbővítése a bővülés oka.

A Veszprém megyében működő három Volán-társaságnál minimális mértékben ugyan, de nőtt az utaslétszám: főként a helyközi járatokra igaz ez. A Bakony Volán Zrt. négy településen fenntartott helyi járatain 7,8 százalékkal csökkent az utaslétszám, ugyanakkor a helyközi járatokon, minimálisan, 1,8 százalékkal nőtt az utasforgalom.

Az utasforgalom minimális mértékben, 0,6 százalékkal nőtt januárban a Kapos Volánnál, a cégnél hangsúlyozták: egy hónap alapján nehéz megítélni a befolyásoló tényezőket, mert míg a 2000-es évek elején egy drasztikus üzemanyagár-emelés után azonnal érezhető volt az utasforgalom növekedése, ezt most nem tapasztalták.

Többen választják a közösségi közlekedést a magas üzemanyag árak miattTolna megyében a Gemenc Volán Zrt.-nél a helyi közlekedésben a menetjeggyel, a helyközi közlekedésben a bérlettel utazók számának emelkedéséről számoltak be. A helyi közlekedésben a menetjeggyel utazók száma 5,7 százalékkal nőtt, a helyközi járatokon a  bérletes utasok száma is magasabb volt a korábbinál.
A Zala Volán helyközi járatain egy százalékkal nőtt az idén januárban az utasforgalom tavaly januárhoz képest, a helyi járatokon pedig megállt az évek óta tapasztalt csökkenés. A társaságnál úgy látják, hogy az utasok számának kismértékű emelkedése összefügg az emelkedő benzinárakkal.

A Vasi Volánnál is úgy látták, hogy az utóbbi években tapasztalt utasforgalom csökkenés részben a magas üzemanyagáraknak köszönhetően megállt. A  társaság tavaly, illetve 2012 januárjában a bázisához viszonyítva 1-1,5 százalékos utasforgalom növekedést ért el.
Néhány százalékos emelkedést tapasztaltak utasszámban a Nógrád Volánnál januárban, a változás mértéke nem tett szükségessé a kapacitásbővítést, mivel járataik jellemzően szabad szállítási kapacitással közlekednek.
Vegyesen alakul a forgalom a Szabolcs Volánnál, ahol a januárban a forgalom, a helyi járatokon 2 százalékkal csökkent, a helyközieken 1 százalékkal növekedett. Ehhez hozzájárulhatott az is, hogy két járat útvonalát meghosszabbították - mondták a cégnél.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a halmozottan hátrányos, magas munkanélküliséggel rendelkező kistérségekben nem érezhető utasforgalom emelkedés, míg Miskolc térségében januárban mintegy 1 százalékkal nőtt az utasforgalom. A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK Zrt.) nem tapasztalt növekedést.
Minimális növekedés volt az Alba Volánnál Székesfehérváron és a környező helyi járatokon, viszont  Dunaújvárosban csökkent az utaslétszám januárban. A társaságnál arra hívták fel a figyelmet, hogy az utaslétszám alakulásáról pontosabb következtetéseket 1-2 hónap múlva lehet levonni.

Többen választják a közösségi közlekedést a magas üzemanyag árak miattTatabányán a helyi közlekedésben volt szükség többletkapacitás beállítására januárban a reggeli csúcsidőben, a Vértes Volánnál úgy számolnak, hogy 2012-ben az utasforgalom 1-2 százalékkal nőni fog.
A magas benzinárak miatt nem tapasztalt számottevő forgalomnövekedés Pest megyei járatain a Volánbusz Zrt., az elővárosi forgalomban ugyan a megszokottnál többen utaztak, de ez sehol sem érte el a 3 százalékos növekedést.

A Körös Volán úgy értékelte, nincs szoros összefüggés az utasok száma és az  üzemanyagárak között Békés megyében, ahol 2012 januárban az előzetes adatok szerint az utasszám 38 ezerrel volt kevesebb volt, mint 2011 januárban. A helyi és a helyközi járatokon közlekedők száma a megyében évek óta stagnál.

A Kunság Volánnál úgy látták, hogy Kecskemét agglomerációjában az utasszámnövekedés a Mercedes gyár munkavállalói létszámának emelkedésével függ össze.

A bajai székhelyű Bács Volánnál minimális utasszám növekedést mértek, és ez nemcsak a magas üzemanyagáraknak, hanem az új menetrendben biztosított kedvezőbb lehetőségeknek is betudható - közölték.

Nem nőtt a szokásosnál jobban az utasforgalom Jász-Nagykun-Szolnok megyében, sőt januárban a bázisidőszakhoz képest az eladott jegyeket és bérleteket tekintve inkább minimális csökkenés tapasztaltak a helyi és a helyközi közlekedésben.

Csökkenést mért a helyközi járatokon a Pannon Volán, a társaság a helyközi közlekedésben januárban mintegy 1,6 milliós utasforgalmat bonyolított le, 1,5 százalékkal kevesebbet, mint 2011 első hónapjában. A bérletes utazások száma 3,7 százalékkal csökkent, míg a menetjegyeseké 4,7 százalékkal nőtt.

További cikkek

Két évig a Főtaxi szállítja a közmédia munkatársait
A Suzuki a 82. Genfi Autószalonon
Születésnapjára hazagurul az első magyar Opel Astra
Kulcsszavak:
 
Minden várakozást felülmúlóan sikeres az új Lexus LS Minden várakozást felülmúlóan sikeres az új Lexus LS Elektromos buszokat gyárt a kínai BYD az Egyesült Államokban Elektromos buszokat gyárt a kínai BYD az Egyesült Államokban Többen választják a közösségi közlekedést a magas üzemanyag árak miatt Szeptemberig nem lesz döntés a dugódíjról Új gépkocsikat kapott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Új gépkocsikat kapott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Többen választják a közösségi közlekedést a magas üzemanyag árak miatt A Nissan kétszeresére növelik a szentpétervári gyár kapacitását
 
A Lufthansa rekord utasszámot ért el Magyarországon

A Lufthansa rekord utasszámot ért el Magyarországon

2012. február 13.
45 évvel ezelőtt egy Boeing 727-030 volt az első Lufthansa gép, amely akkor még a Budapest Ferihegyi ...
Részletek
Lufthansa45 évvel ezelőtt egy Boeing 727-030 volt az első Lufthansa gép, amely akkor még a Budapest Ferihegyi Repülőtéren landolt.

Ma a Lufthansa Magyarország legnagyobb hagyományos légitársasága. 2011-ben mintegy 770 ezer utast szállított gépei fedélzetén Magyarország és Németország között.Ez több mint húsz százalékos növekedést jelent 2010-hez képest. Az Austrian Airlinest és a Swiss International Air Linest is magában foglaló Lufthansa Csoport mintegy 1,1 millió, azaz tizenöt százalékkal több utast szállított Budapest illetve Németország, Ausztria és Svájc között, mint az előző évben.

Világszerte összesen 106,3 millió utas utazott tavaly a Lufthansa, a SWISS, az Austrian Airlines, a bmi és a Germanwings járatain. Ez 7,5 százalékos növekedésnek felel meg az egy évvel korábbi értékkel összehasonlítva. összesen 65,5 millió utas repült Lufthansa márkajelű gépeken 2011-ben. A SWISS mintegy 16, 4 millió; az Austrian Airlines 11,3 millió; a bmi mintegy 5,7 millió, a Germanwings pedig mintegy 7,5 millió utast szállított.

„örülünk, hogy a jelenlegi piaci trend ellenére sikerült tovább növekednünk Magyarországon. A Lufthansa több mint húsz százalékos növekedésével bővítettük piacrészesedésünket és erősítettük pozíciónkat ezen a fontos piacon. Mindez azt bizonyítja, hogy a folyamatos termékfejlesztésekkel és innovációkkal sikerült meggyőznünk utasainkat" - jelentette ki Ofer Kisch, a Lufthansa Csoport kelet-közép-európai regionális igazgatója. „Ma a Lufthansa Csoport a legnagyobb hagyományos légitársaság Magyarországon, és mi rendelkezünk a legnagyobb részesedéssel az üzleti és a központi repülőtereinken átszálló utasok számát tekintve" - tette hozzá. „A nagy távolságra repülő utasok közül többen választották a Lufthansa Csoport légitársaságait, mint a budapesti repülőteret kiszolgáló bármely más társaságot."

Lufthansaúj járatok Budapestről

A piaci helyzetre reagálva a Lufthansa február 6-tól új napi járatokat indított Budapestről Berlinbe és Hamburgba. Az LH 3027 számú hamburgi járattal egyedüli légitársaságként szolgálja ki ezt az útvonalat az üzleti és a turista osztályon 84 ülőhelyet biztosító Bombardier CR9 géppel. Az LH 3031 számú berlini járat 120 ülőhelyet kínál az üzleti és a turista osztályon. „Azért vezettük be ezeket az új útvonalakat ilyen hirtelen, hogy a megváltozott helyzetben biztosítsuk az ideális csatlakozást magyar utasainknak a német nagyvárosok felé" - jelentette ki Ofer Kisch. „új ajánlatunk már a bejelentés utáni napokban kedvező fogadtatásra talált, és már nagyon várjuk, hogy júniustól az új berlini repülőteret (BER) is bekapcsoljuk a forgalomba" - tette hozzá. A Lufthansa júniustól jelentősen megnöveli jelenlétét a német fővárosban, ahol 40 százalékkal több ülőhelyet kínál majd a 60 millió eurós beruházással megvásárolt 35 repülőgép fedélzetén.

Partnereivel, az Austrian Airlines és a SWISS légitársaságokkal együtt a Lufthansa jelenleg több mint 130 járatot indít hetente Frankfurtba, Münchenbe, Düsseldorfba, Bécsbe és Zürichbe.

További cikkek

Nem pótolhatatlan a Malév
Elviszik a Malév a Q400-as repülőgépeit is
A Ryanair és a Budapest Airport pénteken véglegesíti a szerződést
Kulcsszavak:
 
A Lufthansa rekord utasszámot ért el Magyarországon Az Infiniti sztárjai tündököltek a goodwoodi sebesség fesztiválon A Fiat Professional a 2014-es Hannoveri IAA Autókiállításon A Fiat Professional a 2014-es Hannoveri IAA Autókiállításon A Rába ülésalkatrészeket gyárt az új Suzuki Vitarába A Rába ülésalkatrészeket gyárt az új Suzuki Vitarába Peugeot Quartz - kivételes vezetési élmény a jövő crossoverében Peugeot Quartz - kivételes vezetési élmény a jövő crossoverében Csütörtöktől újraindul a Lada értékesítése Magyarországon Csütörtöktől újraindul a Lada értékesítése Magyarországon
 
Oroszlán járt a legkisebbeknél

Oroszlán járt a legkisebbeknél

2012. február 13.
új laboratóriumi centrifuga a kora- szülötteknek, amelyet a Peugeot ajánlott fel.
Részletek
Oroszlán járt a legkisebbeknél évente mintegy 3000 újszülött és koraszülött vérvizsgálata válik biztonságosabbá annak a laboratóriumi centrifugának a segítségével, amelyet a Peugeot ajánlott fel a Semmelweis Egyetem II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Koraszülött Intenzív és újszülött Osztályának.

Korábban egy 1968-ban gyártott centrifugát használtunk a klinikán, de az már többszörösen túlszolgálta az életidejét, javíthatatlanná vált. A klinikán nem működik házi laboratórium, az ágy melletti vércsoport-vizsgálat, transzfúzió végzéséhez, a bilirubin vizsgálatához pedig nélkülözhetetlen ez a készülék - hangsúlyozta Dr. Nobilis András, osztályvezető főorvos.

Több mint 140 éve, abban a korban egyedülálló módon a Peugeot tulajdonosai szociális intézményeket vezettek be: betegségi segélyt, ingyenes beteggondozást, biztosítást, kórházi ellátást, nyugdíjjárulékot kaptak a dolgozók, gyermekeiket pedig iskoláztatták. A gondoskodás, a felelősségvállalás azóta is fontos szerepet tölt be az oroszlános márka életében – emelte ki Kutas Gábor György, a Peugeot Hungária Kft. ügyvezető igazgatója a készülék átadása kapcsán.

Oroszlán járt a legkisebbeknél A II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Koraszülött Intenzív és újszülött Osztályán 2011-ben több mint 3400 újszülöttet és 880 koraszülöttet láttak el, ami csaknem kétszerese volt a hat évvel korábbinak. A kis betegek között egyre magasabb számban fordulnak elő igen kis súlyú, 1000 gramm alatti koraszülöttek, az elmúlt évek legkisebb gyermeke Samuka 360 grammal jött világra. A hozzá hasonló koraszülötteknek akár naponta többször is szükségük van vérvizsgálatra. A most kapott laboratóriumi eszköz az intenzív ellátást segíti, alkalmas többféle centrifugafejjel a különböző módon levett vérminták lepörgetésére, így kis vérmennyiségből lehet a koraszülöttek vérkémiai paramétereit meghatározni. Az 1 millió forint értékű új készülék segítségével a klinika egyszerűbben és biztonságosabban tudja elvégezni ezeket a méréseket.
További cikkek


Születésnapjára hazagurul az első magyar Opel Astra
Egyénre szabott tárolási lehetőségek a BMW új nagyrobogóin
Sláger a Kia az oroszoknál
Kulcsszavak:
 
Az autósok tájékozatlanok a kötelező biztosításról Az autósok tájékozatlanok a kötelező biztosításról Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Continental a Debreceni Egyetemmel Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Continental a Debreceni Egyetemmel Oroszlán járt a legkisebbeknél Már idén a C-MAX-ban és Grand C-MAX-ban is elérhető az év motorja Oroszlán járt a legkisebbeknél A Jazzy Street augusztus 4.-i adásának tartalmából Emelte bruttó 3 forinttal péntektől a 95-ös benzin árát a Mol Emelte bruttó 3 forinttal péntektől a 95-ös benzin árát a Mol
 
Rekordszámú Skoda kelt el januárban

Rekordszámú Skoda kelt el januárban

2012. február 13.
A csehországi Skoda Auto januárban 75.400 személy- gépkocsit adott el, ami havi történelmi ...
Részletek
SkodaA csehországi Skoda Auto januárban 75.400 személygépkocsit adott el, ami havi történelmi rekord - közölte Jozef Baláz, az autógyár szóvivője hétfőn.
éves szinten az eladás 10,2 százalékkal emelkedett. Baláz elmondta, hogy  emelkedett a Skoda iránti kereset minden piacon, ahol az autógyár jelen van. A Skoda Auto részesedése a világpiacon januárban 1,58 százalék volt, ami 0,19 százalékos növekedés.
Nyugat-Európában az idén januárban 29.300 Skoda márkájú gépkocsi kelt el, míg tavaly 26.400 darab.


A Skoda részesedése a nyugat-európai autópiacon ezzel 3,11 százalékra emelkedett. Svájcban 1500, Németországban pedig 8900 Skoda kelt el, ami 46,3, illetve 23,2 százalékos növekedés. Hasonló módon emelkedett a Skodák iránti érdeklődés Ausztriában is. A legkeresettebb modell a Yeti, az Octavia és Roomster. Közép-Európában az eladás 2,5 százalékkal emelkedett. Kétszámjegyű volt a növekedés Magyarországon és Szlovákiában.

Kelet-Európában 44,5 százalékkal volt jobb az idei január a tavalyinál. A piacokon 7700 Skoda kocsit adtak el. Ennek nagyobbik része - 4800 darab - az orosz piacon kelt el. Oroszországban az Octavia modell a legmenőbb. Jelentősen megugrott az ukrajnai eladás is.  Kínában viszont alig egyszázalékos volt a növekedés, míg Indiában 6,7 százalék. Számokban ez 21 ezer, illetve 3000 gépkocsit jelent. Megugrott az érdeklődés a Skodák iránt Egyiptomban és Ausztráliában.

SkodaA Skoda Auto 2011-ben rekordszámú 879.200 gépkocsit értékesített, ami éves szinten 15 százalékos növekedés.


További cikkek


Egyénre szabott tárolási lehetőségek a BMW új nagyrobogóin
Sláger a Kia az oroszoknál
A Volkswagen bevezeti moduláris keresztmotoros platformját
Kulcsszavak:
 
Több járat is elindult Budapestre Több járat is elindult Budapestre Ukrajnában 63 százalékkal esett az új autók eladása az idei első nyolc hónapban Ukrajnában 63 százalékkal esett az új autók eladása az idei első nyolc hónapban Új Nissan Qashqai - Kecses karosszéria, új generációs szervokormány Új Nissan Qashqai - Kecses karosszéria, új generációs szervokormány Rekordszámú Skoda kelt el januárban Szerdán emelkedik az üzemanyagok ára Díjat nyert a SEAT Ateca az Egyesült Királyságban Díjat nyert a SEAT Ateca az Egyesült Királyságban
 
Hegymenetben az Iveco: nyereséges évet zárt 2011-ben

Hegymenetben az Iveco: nyereséges évet zárt 2011-ben

2012. február 13.
Eredményes évet zárt az Iveco 2011-ben. Világszinten 15,1%-kal növelte árbevételét...
Részletek
IvecoEredményes évet zárt az Iveco 2011-ben. Világszinten 15,1%-kal növelte árbevételét 9,6 milliárd euróra és 18,3%-kal több járművet szállított az előző évhez képest. A növekedés elsősorban a nyugat-európai piacok általános keresletének javulását és a továbbra is erős dél-amerikai teljesítményt tükrözi.

Az Iveco – a buszokat és különleges járműveket is beleértve – összesen 153.384 járművet szállított 2011-ben, amely 18,3%-os növekedést jelent 2010-hez képest. A vállalat valamennyi teherautó kategóriában növelte szállításait: a könnyűkategóriában 19,6%-kal, a középkategóriában 24%-kal, a nehézgépjárművek kategóriájában pedig 21%-kal. Nyugat-Európába 87.981 járművet szállított, 12,3%-kal többet, mint 2010-ben. A régióban növekedést ért el Franciaországban (+17,8%), Németországban (+14,7%), és az Egyesült Királyságban (+62,5%), valamint kismértékű emelkedés mutatkozott Olaszországban (+2,1%) is. A spanyolországi szállítások ezzel szemben 3,9%-kal csökkentek. Latin-Amerikában és Kelet-Európában is emelkedett a szállítások mértéke 28,9%-kal, illetve 25,8%-kal.

A teljes haszonjármű piac eredményei 2011-ben

A 3,5 tonna feletti haszonjárművek nyugat-európai piaca jelentős növekedést könyvelhetett el: az év második felében tapasztalt lassulás ellenére, éves szinten 17,3%-os volt az emelkedés mértéke. A regisztrációk alapján lényegesen nagyobb növekedést mértek Franciaországban (+21,7%), az Egyesült Királyságban (+21,5%) és Németországban (+20,4%). A spanyolországi növekedés ugyanakkor nagyon szerény, az alacsonynak számító 2010-es szinthez képest 5,4%-os volt. Olaszországban pedig további 2,1%-kal csökkent a kereslet, így tovább nőtt az észak- és dél-európai piacok közötti különbség. Kategóriák szerint a szinte minden piacon pozitív teljesítményt elérő nehézgépjárművek szegmensében volt a legnagyobb a növekedés (30,4%). A közép- és könnyűkategóriás haszonjárművek kategóriájában a növekedés visszafogottabb, 12,0%-os és 11,8%-os volt.

IvecoA kelet-európai piacokon szintén jelentős, 49,4%-os teljes emelkedést mutatott a regisztrációk száma, a nagyon alacsony 2010-es szinthez képest. A nehézgépjárművek szegmense 76,7%-kal, a középkategóriás haszongépjárműveké 9,3%-kal, a könnyűkategóriásoké pedig 31,2%-kal növekedett. Latin-Amerikában a brazil piac folyamatos megbízható teljesítményének és az argentin piac erőteljes fellendülésének köszönhetően a könnyűkategóriás haszonjárművek iránti kereslet 15%-kal bővült az előző évhez képest.

Iveco mérföldkövek 2011-ben

Az év egyik legjelentősebb eseménye a Daily új, 8. generációjának megjelenése volt. A könnyűkategóriás haszonjárműből bő 30 évvel ezelőtti bemutatkozása óta több mint 2,5 millió darabot adtak el. Az új járművet szeptemberben mutatták be a torinói Fiat Industrial Village központban. A mind stílusában, mind tartalmában megújult új Daily kiemelkedő teljesítményt és rendkívül vonzó üzemeltetési költséget kínál, az előző modellénél 10%-kal alacsonyabb üzemanyag-fogyasztással és CO2-kibocsátással. A jármű új motorválasztékkal kapható. Az FPT Industrial 3 literes F1C 205 lóerős változata a leadott teljesítmény tekintetében kategóriájának vezető terméke, a Natural Power változat pedig egy különösen környezetbarát, az EEV szabványoknak megfelelő, földgázüzemű használatra optimalizált kettős üzemű jármű. Az új Daily elektromos változata is elérhető, amely zéró károsanyag-kibocsátást biztosít.

A bemutatást követően mindössze két hónapon belül az új Daily három nagyobb elismerésben is részesült. Németországban az új Daily Electric elnyerte a Transport magazin fenntartható szállításért kiosztott „European Award for Sustainability in Transport” díját. Spanyolországban a Transporte Profesional magazin és a spanyol áruszállítási szövetség (CETM) által alapított „Premios Europa del Transporte” díjjal tűntették ki az új Daily gyártóját.

IvecoAz Iveco az elismerést szállítási műveleteinek hatékonyságával, valamint az új Daily technológiai innovációival érdemelte ki, amelyek segítségével a jármű vezetési kényelme, illetve aktív és passzív biztonsága is fejlődött. Emellett a Transporte 3 magazin által szervezett eseményen egy ágazati szakértőkből álló testület az új Daily modellt választotta a legjobb könnyűkategóriás haszongépjárműnek Spanyolországban.

Az Iveco buszokkal foglalkozó üzletága, az Iveco Irisbus 2011-ben bemutatta a Magelys Pro modellt, a speciális turistabuszok termékcsaládjának legújabb tagját. A vállalat 2011 második negyedévben fejezte be az ECOStralis bevezetését az európai piacokra.

Az év során az Iveco kiemelt figyelmet fordított a dél-amerikai és kínai tevékenységének fejlesztésére. Brazíliában bemutatta a Trakker új változatát, egy 8x4 hajtásképletű járművet, amelyet az FPT Industrial által gyártott 420 lóerős Cursor 13 motorral és a bányászati és építési iparág számára tervezett automatizált sebességváltóval szereltek fel. Megjelent továbbá a Trakker dízel-etanol kettős üzemű prototípusa is, amelyet az FPT Industrial vállalattal közösen fejlesztett, változtatható dízel-etanol keverékkel üzemeltethető Cursor 9 motor hajt. áprilisban az Iveco bejelentette, hogy a brazil hadsereggel aláírt szállítási szerződés keretében kétéltű páncélozott személyszállító (VBTP-MR) járművek gyártására alkalmas üzemet létesít a brazil Sete Lagaos városban található telephelyén. A 2011-es São Paulo-i Fenatran kiállításon az Iveco bemutatta a Dél-Amerikában most piacra kerülő Stralis modellt, amely szintén a Sete Lagoas-i gyárban készül. A járművet, amely megfelel a Brazíliában 2012. január 1-től érvényes Euro V környezetvédelmi előírásoknak, az FPT Industrial Cursor 13 motorjaival látják el, és alapfelszereltségként tartalmazza a 16 sebességes Eurotronic automatizált sebességváltót is. A további újdonságok közé tartozik a jármű új formatervezésű műszerfala.

Ivecoáprilisban a Sanghaji Nemzetközi Autóipari Kiállításon az Iveco a JV Naveco vegyesvállalatával közösen bemutatta az FPT Industrial F1C dízelmotorjával felszerelt új Yuejin Ouka modellt, amely a könnyűkategóriás haszonjárművek piacának felső középkategóriás terméke. Az Iveco szintén Kínában leplezte le a Kingkan modellt, a SAIC Iveco Hongyan (SIH) vegyesvállalat által gyártott új nehézgépjárművet, amely magas szintű teljesítményt és kitűnő ár-érték arányt kínál az ügyfeleknek.

2011 utolsó hónapjaira esett a 33. Dakar-ralira való felkészülés. A 2012. január 1-én startoló rangos megmérettetésen az Iveco járművek első, második, valamint hatodik helyezést értek el. A Dél-Amerikában megrendezett versenyen az Iveco az Ausztráliában gyártott és forgalmazott Iveco Powerstar modellel, valamint két Trakker Evolution 2 járművel vett részt, amelyek mindegyikét az FPT Industrial 900 lóerős Cursor 13 motorjával szereltek fel. A 2012-es Dakar-rali remek lehetőséget nyújtott az Iveco számára, hogy bizonyítsa termékei megbízhatóságát: a három dél-amerikai ország átszelése során valamennyi járművet extrém körülmények között tettek próbára.

További cikkek

Sláger a Kia az oroszoknál
A Volkswagen bevezeti moduláris keresztmotoros platformját
Több mint 4,5 millió személygépkocsi fut a csehországi utakon
Kulcsszavak:
 
Továbbra is sikerpályán a Continental: A harmadik negyedévben is folytatódott az erős növekedés Továbbra is sikerpályán a Continental: A harmadik negyedévben is folytatódott az erős növekedés A Ford 21 év után egy felemelő Mustang pillanattal búcsúzik a Bajnokok Ligájától A Ford 21 év után egy felemelő Mustang pillanattal búcsúzik a Bajnokok Ligájától Hegymenetben az Iveco: nyereséges évet zárt 2011-ben A SARTRE projekt végső szakaszába lép Egy Scania R 730 V8 Streamline tehergépkocsi születése Egy Scania R 730 V8 Streamline tehergépkocsi születése A Suzuki és a Toyota partneri megállapodást kötött A Suzuki és a Toyota partneri megállapodást kötött
 
Új utakon a Mercedes-Benz

Új utakon a Mercedes-Benz

2012. február 13.
A Mercedes- -Benz importőre ambiciózus cél- kitűzésekkel vágott a 2011-es évnek, ...
Részletek
Mercedes-Benz CitanA Mercedes-Benz importőre ambiciózus célkitűzésekkel vágott a 2011-es évnek, kétszámjegyű növekedést tervezett Magyarországon, amelyet 2 064 eladott autóval és 32%-os növekedéssel maradéktalanul teljesített.

Terveink várakozáson felül teljesültek

A Mercedes-Benz magyarországi értékesítési adatai azt mutatják, hogy a kitűzött növekedési tervek nem voltak túlzóak.  A vállalat nem csak összességében, de a személygépkocsik területén is nagyon jó évet zárt 2011-ben Magyarországon: 1 085 darabbal, az előző évhez képest 32,3%-kal növelte személygépkocsi-értékesítését.

A transzporterek területén annak ellenére szép eredményeket ért el az MBHu, hogy a gazdasági válság miatt visszaeső piac negatívan hat a transzporter szegmens értékesítésére is.
„Sok olyan hűséges ügyfelünk van, aki még így is frissíteni tudta flottáját.“ – magyarázta Ingo Fröhlich. A Mercedes-Benz számára meghatározó tényező a közületi piac: itt is jellemző volt a flották egy részének megújítása.

A tehergépkocsik területén ugyancsak jelentős, 54%-os növekedést regisztrál a vállalat, ami abszolút értékben is kimagasló eredmény. A haszongépjárművek szegmensében tavaly került sor az új Actros piaci bevezetésére. A nagyhaszon-gépjárművek piacán a nemzetközi szállítmányozás volt a húzóágazat.
Az elmúlt évben mutatkozott be az új Mitsubishi Fuso Canter is, amely sokoldalúsága mellett a vezető kényelmét és biztonságát szolgáló felszereltségével emelkedik ki kategóriájából. Ilyen például a parkolást segítő rendszer, az ECO üzemmód, illetve start-stop funkció.

Mercedes-Benz CitanAz első helyen az ügyfelek elégedettsége áll

Járművásárlás esetén az objektív szempontok mellett lényeges szerepet játszanak az érzelmi tényezők is, ezért a vállalatnál kiemelten fontos az ügyfél-elégedettség mérése. A Mercedes-Benz Hungária Kft. 2011-ben ügyfélelégedettségi-díjat nyert.

A Mercedes-Benz Hungária Kft. törekszik a megfelelő párbeszéd kialakítására vevőivel, partnereivel és beszállítóival egyaránt. Az ügyfél-elégedettség növekedése azt igazolja, hogy a cég jó úton halad. „Célunk, hogy a Mercedes-Benz a köztudatban a minőség, a felelősség, az innováció és a formatervezés egységét jelentse, hiszen csak így tudjuk elérni azt, hogy egyre többen kívánjanak osztozni az általunk kínált vezetési élményben.” – mondta Ingo Fröhlich.

2012 – új modelloffenzíva

A Mercedes-Benz Hungária Kft. a márkapalettában, a saját programjaiban, a gyári háttértámogatásban és a nemzetközi konjunktúrával összefüggő termelésbővülésben rejlő lehetőségek miatt derűlátóan tekint a 2012-es évre.

„A tavalyi évhez hasonlóan idén is dinamikusan szeretnénk növelni az eladásainkat. Ennek érdekében 2012-ben ismét modelloffenzívába kezdünk” – közölte Ingo Fröhlich.
A Mercedes-Benz számára rendkívül fontos a kompakt szegmens további fejlődése, ezért ez a kategória a jövőben az A- és a B-osztály mellett, három további modellel bővül.  

A Mercedes-Benz az új modellekkel a formatervezésre érzékeny fiatalok új célcsoportját kívánja megszólítani.
Mind a karosszéria, mind a beltér esetében megfigyelhető a fiatalosság, a lendület és a trendi formatervezés, valamint a legmodernebb fogyasztói technológiák integrálása (pl. iPod Docker)
A kompakt szegmens bővítésében a Mercedes-Benz kecskeméti gyárának kiemelten fontos szerep jut, hiszen itt készül az új Mercedes-Benz B-osztály, a: „Világklasszis Magyarországról”.  

A termékoffenzíva egyik ugyancsak izgalmas modellje a kategóriateremtő SL, amely idén májusban ünnepli 60-ik születésnapját.

Mercedes-Benz CLS Shooting BreakA GLK, amely a SUV-kategóriában az egész világon kedvelt modell idén nyáron jelentős formai változáson megy keresztül: a facelift eredményeképpen a GLK-osztály urbánus, individualista, szexi karaktert kap. Világszerte ez a szegmens bővül a legnagyobb mértékben.
A G-osztály egy olyan meghatározó modell, amely az évek során semmit sem veszített értékéből, karakteréből. Idén ez a modell is modernebb vonalakat ölt.
Jellegzetes formatervezésével az A-osztály a „legkompaktabb” Mercedes-Benz modell, amely sportváltozatban is elérhető. Az ősz újdonságát, az A-osztályt modern stílus és különleges kisugárzás jellemzi. Ezzel a modellel egy új, fiatalabb célcsoportot nyerünk meg a márka számára.
Szintén ebben az évben mutatkozik be majd az exkluzív és elegáns CLS Shooting Break.

Prémiumszolgáltatás ügyfeleinknek: Integrált Szerviz Csomag

A Mercedes-Benz Hungária Kft. ez évtől különös hangsúlyt helyez szolgáltatásai tökéletesítésére. Az első lépés ebben az irányban az Integrált Szerviz Csomag bevezetése, amely egy ingyenes karbantartási- és javítási garanciát biztosító szolgáltatáscsomag minden olyan új Mercedes személygépkocsihoz, amelyet hazai Mercedes-Benz márkakereskedő értékesített és helyezett forgalomba 2012. február 1-je után. Az Integrált Szerviz Csomag azért egyedülálló a hazai piacon, mert 4 éves időtartamon vagy 120.000 km-es futásteljesítményen belül teljesen díjmentes karbantartást és kiegészítő garanciát is biztosít.
A vevők döntését jelentősen befolyásoló üzemeltetési költség és értékállóság adatai szerint - TCO (Total Cost of Ownership) – a Mercedes-Benz modellek továbbra is versenyképesek, és stabil alapot biztosítanak a vállalat növekvő értékesítési terveihez.  

Az Integrált Szerviz Csomagnak köszönhetően a jármű költségei előre tervezhetőek lesznek, ami nem utolsósorban az üzemeltetési költségek területén jelent komoly megtakarítást, illetve továbbértékesítéskor is komoly értéknövelő tényező.

Mercedes-Benz CLS Shooting BreakMinőségi használtautó program

A Mercedes-Benz ebben az évben Magyarországon is bevezeti a “Jahreswagen” használtautó márkát. Ebben a programban olyan használt autók vehetnek részt, amelyek legfeljebb 6 évesek vagy maximum 150.000 kilométert futottak. Ezekhez a járművekhez olyan kiemelt szolgáltatások tartoznak, mint például 12-24 hónapos műszaki garancia, országúti segélyszolgálat vagy teljes műszaki átvizsgálás. Az autókat a Mercedes-Benz szabványai szerint készítik elő, a vevők pedig úgynevezett elégedettségi garanciát kapnak és különleges finanszírozási ajánlatok közül választhatnak.

Mercedes-Benz Citan – az új transzporter modell

A 2012-es év újdonsága egy teljesen új transzporter modell. A Mercedes-Benz a városi kishaszonjármű szegmensben – várhatóan őszi premierrel – mutatja be új modelljét, a Citan-t.
A transzporterek és haszonjárművek esetében továbbra is a variálhatóság és a minőség jelenti a márka egyedi előnyét – kínálatunkban valamennyi különleges igényre található megoldás. A fejlődés kulcsa pedig elsődlegesen a flottaértékesítés kiaknázásában rejlik.

Redesign Service 24h

A Mercedes-Benz Hungária Kft. megújítja 24 órás szervizszolgáltatását, melynek elsődleges feladata és célja a még gyorsabb és hatékonyabb segélyszolgálat, a reklamációk gyors feldolgozása, valamint a munkafolyamatok és a kapcsolódó modern kommunikációs háttér integrálása.
„értünk hozzá“ – akció

Mercedes-Benz CitanA Mercedes-Benz Hungária Kft. a márkaszervizek magas szintű működését is fontosnak tartja. A márkaszervizekben kizárólag eredeti alkatrészekkel dolgoznak, ami önmagában garantálja az elvégzett javítások legmagasabb műszaki színvonalát. A javításokat a Mercedes-Benz szabványosított eljárásai szerint végzik és a munkatársak folyamatosan részt vesznek továbbképzéseken, annak érdekében, hogy mindig elsajátítsák az aktuális innovációkat és ennek megfelelően a legjobb szolgáltatásokkal állhassanak vevőink rendelkezésére.

Az MGE ennek érdekében - valamennyi tagvállalatának részvételével - még 2011 novemberében kommunikációs kampányt indított Magyarországon. A kampány fő csatornája a folyamatosan frissülő www.ertunkhozza.hu weboldal. A Mercedes-Benz Hungária Kft. és a többi tagvállalat tervei szerint a kampányt ebben az évben is folytatódik.

További cikkek


A Nissan LEAF a Europcar-ral lép be a rövidtávú bérautó piacra
Tovább bővíti esztergomi üzemét az autóipari vállalat Kirchhoff
A Fiat és a Lakástrend meghirdette „PandArt” pályázatát
Kulcsszavak:
 
A C4 Cactus lett az év autója Dániában A C4 Cactus lett az év autója Dániában Már több helyen elsőfokú riasztás van érvényben az ónos eső miatt Már több helyen elsőfokú riasztás van érvényben az ónos eső miatt Uniroyal RainExpert 3 – Az esőabroncsok új gerenrációja Uniroyal RainExpert 3 – Az esőabroncsok új gerenrációja Új utakon a Mercedes-Benz Kampány a Balatonnál a vasúti átjárós balesetek megelőzésére Exkluzív és egyéni - A BMW M6 Gran Coupé Exkluzív és egyéni - A BMW M6 Gran Coupé
 
Rekordszinten a Scania értékesítése 2011-ben

Rekordszinten a Scania értékesítése 2011-ben

2012. február 13.
A 2011 folyamán leszállított járművek mennyisége rekordszintet ért el, 2010-hez képest ...
Részletek
ScaniaA 2011 folyamán leszállított járművek mennyisége rekordszintet ért el, 2010-hez képest 26%-os növekedéssel 80.108 darab lett. A cégcsoport értékesítésének árbevétele 87.686 millió svéd koronát tett ki 12 %-os emelkedéssel, míg rendelésállománya az előző évhez képest 4 %-kal növekedve 76.843 darabon állt meg.

Leif östling, a Scania elnök-vezérigazgatójának összegzése

“A Scania üzemi eredménye a teljes évben elérte a 12.398 millió SEK-et. A magas jármű- és szolgáltatási volument ellensúlyozta az erős svéd korona, a magas költségszint és a megváltozott piaci mix. A leszállított járművek mennyisége rekordszintet ért el, 80.108 darab lett. A tehergépjárművekre leadott rendelések mennyisége csökkent 2011 második félévének folyamán. Dél-Európában a teljes második félévben kevesebb mennyiség volt jellemző az első félévhez hasonlítva, míg észak-Európában a negyedik negyedév volt gyengébb. A Közel-Keleten a rendelések állománya jelentősen csökkent a második félév folyamán, ráadásul a negyedik negyedévben nagyon alacsony szintet mutatott.

Európa és ázsia is veszített valamelyest lendületéből a negyedik negyedévben. A latin-amerikai rendelésállomány 2011 utolsó hónapjaiban csökkent az Euro 5-ös norma brazíliai bevezetésének eredményeként. Európában 2005-2008 folyamán az értékesítés mennyisége nagyon magas volt, amelyet egy visszaesés követett az elmúlt években. Ennek következményeként a tehergépjármű-állomány átlagéletkora emelkedik. A magasabb átlagéletkor pozitív hatással van a szervizek kihasználtságára és az alkatrészek értékesítésére, amelyek stabilizálják a Scania jövedelmezőségét. Európán kívül is hasonló tendencia figyelhető meg a szervizek kihasználtságában. A járművek gyártási mennyiségét, mind az európai, mind a latin-amerikai szervizekben a jelenleg fennálló kereslethez igazítottuk.

ScaniaEnnek folyományaként körülbelül 1900 határozott idejű szerződéssel foglalkoztatott munkavállaló szerződését nem hosszabbítottuk meg. A Scania elhalaszt néhány beruházást, valamint szigorítja a személyi állomány bővítését és a költéseket. A 2012-es évre vonatkozóan nehéz bármit is előre jelezni, különösen az euró övezet gazdaságpolitikai problémái fényében. A Scania termékeinek és szolgáltatásainak értékesítéséből származó jövedelme és a Cash Flow az elmúlt két évben erősítették a vállalat mérlegét valamint biztosították működésének pénzügyi hátterét a következő néhány évre. A Scania kedvező piaci pozícióban van az elmúlt időszakban bevezetett termékei és szolgáltatásai révén.”

Háttérinformációk

A megnövekedett igények egyik magyarázata az európai tehergépjármű-állomány emelkedő átlagéletkora, amely szükségessé teszi azok cseréjét. 2005-2008 folyamán az értékesítés mennyisége nagyon magas volt, amelyet az elmúlt években visszaesés követett. Az idősödő gépjárműpark pozitív hatással van a szervizek kihasználtságára és az alkatrészek értékesítésére, amelyek stabilizálják a Scania jövedelmezőségét. 2011 folyamán a Scania Európában és ázsiában új szervizeket hozott létre. Stratégiája részeként a vállalat folyamatosan növeli szervizhálózatát és bővíti szolgáltatásai körét, hiszen az ügyfelek egyre inkább olyan teljes körű szolgáltatásokat és szolgáltatókat keresnek, amelyek és akik segítségével járműveik hasznos, úton töltött ideje növelhető.

ScaniaA tehergépjárművekre leadott rendelések mennyisége csökkent 2011 második félévének folyamán. A gyártókapacitást két lépésben a fennálló kereslet mértékéhez igazította a vállalat, amely az európai és latin-amerikai termelőegységeket is érintette. Ennek következményeként 1.900 határozott idejű munkaszerződéssel rendelkező dolgozó szerződését nem hosszabbítja meg a vállalat. A Scania a közeljövőben csak a legfontosabb beruházásait valósítja meg, illetve a személyi állomány bővítésében és a kiadások terén is szigorításokat vezet be.

Már 2011 elején bemutatta a Scania a 2013. december 31-től érvénybe lépő Euro 6-os károsanyag-kibocsátási normának megfelelően működő tehergépjármű-motorjait. A házon belül megvalósított fejlesztés során a vállalat az elmúlt évek folyamán kifejlesztett technológiákat ötvözte, így az új motorok ugyanazt a teljesítményt és üzemanyag-hatékonyságot képesek nyújtani, mint Euro 5-ös társaik.

Nehéz-tehergépjárművek

A nehéz-tehergépjárművek értékesítése szempontjából a tavalyi év volt az eddigi legjobb a Scania történetében, összesen 72.120 darab járművet adott el a cég, 27 %-kal többet, mint egy évvel korábban. A kiemelkedő eredményhez főleg az európai (35 %-kos növekedés), orosz és közel-keleti piacok járultak hozzá. Brazíliában a leszállított mennyiség csökkent az Euro 5 károsanyag-kibocsátási norma bevezetésének következményeként. A korábbi, Euro 3-as normánál fejlettebb technológiát felvonultató és magasabb áron értékesített járművek alacsonyabb keresletet generálnak.

A rendelésállomány 69.136 darabon állt meg a vizsgált időszakban, 3 %-kal magasabban, mint egy évvel korábban. A kereslet növekedése Oroszországban volt a legmagasabb, míg Európán belül Nagy-Britannia és az északi országok támasztottak nagyobb igényt.
A tehergépjárművek értékesítési árbevétele 21 %-os növekedéssel 57.632 millió svéd koronát tett ki.

ScaniaAutóbuszok

Az autóbuszok terén szintén az eddigi legjobb értékesítési eredményt érte el a Scania, 2011-ben 7.988 darab járművet adott el a cég. A növekedés mögött leginkább a latin-amerikai piacok keresletének erőteljes, 56 %-os emelkedése áll.

Szerviz

A szervizbevételek 4 %-kal nőttek az elmúlt év folyamán 2010-hez hasonlítva, így 17.048 millió svéd koronát értek el. A szervizszolgáltatások iránti kereslet növekedése minden régióban egyaránt megfigyelhető volt és érintette az alkatrészek értékesítését, valamint a szervizmunkaórák számát is.

Pénzügyi szolgáltatások

2011 végére a Scania pénzügyi portfóliója elérte a 42,2 milliárd svéd koronát, ami több mint 6 milliárdos növekedést jelent az előző időszakhoz képest. A penetrációs ráta 35 %-ot tett ki azokon a piacokon, ahol a Scania jelen van saját finanszírozó cégével. A pénzügyi szolgáltatások üzemi eredménye 517 millió svéd korona lett az év végére.

További cikkek

A Volkswagen bevezeti moduláris keresztmotoros platformját
Több mint 4,5 millió személygépkocsi fut a csehországi utakon
A Chevrolet Cruze kombi világpremierje
Kulcsszavak:
 
Rekordszinten a Scania értékesítése 2011-ben Tarolt a Ford Ka Nissan GT-R Nismo – A világ leggyorsabb sorozatgyártásra szánt autója Nissan GT-R Nismo – A világ leggyorsabb sorozatgyártásra szánt autója A Ford kameralapú fejlett fényszoró-technikát fejleszt A Ford kameralapú fejlett fényszoró-technikát fejleszt Rekordszinten a Scania értékesítése 2011-ben A Mazda és a Fiat meghirdette együttműködési programját Már látható közlekedési magazinunk idei első adása Már látható közlekedési magazinunk idei első adása
 
Budapesten megszüntethető a riasztási fokozat, de a tájékoztatási fokozat marad

Budapesten megszüntethető a riasztási fokozat, de a tájékoztatási fokozat marad

2012. február 12.
A szombati mérési eredmények alapján meg- szüntethető Budapesten a szmogriadó riasztási fokozata, ...
Részletek
SzmogA szombati mérési eredmények alapján megszüntethető Budapesten a szmogriadó riasztási fokozata, ezért vasárnap reggel 6 órától megszűnnek a szombaton elrendelt forgalomkorlátozó intézkedések, viszont Tarlós István főpolgármester ugyanettől az időponttól - további intézkedésig - elrendelte a tájékoztatási fokozatot - közölte az MTI-vel a Főpolgármesteri Hivatal.

A kisméretű szálló por egy napra számított átlageredménye 2012. február 11-én egyik mérőponton sem haladta meg a riasztási küszöbértéket, a köbméterenként 100 mikrogrammot, ugyanakkor három mérőponton meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket (75 mikrogramm köbméterenként).

Tarlós István főpolgármester köszönetet mond azoknak a budapestieknek, akik felismerték a helyzet komolyságát, és továbbra is korlátozzák autóhasználatukat - a közösségi közlekedést részesítve előnyben -, illetve az ipari pontforrások, kémények azon üzemeltetőinek, akik társadalmi felelősségvállalásuk megnyilvánulásaként önkéntesen korlátozzák a helyhez kötött légszennyező pontforrásaik kibocsátását. Budapest vezetése továbbra is számít a fővárosiak együttműködésére abban, hogy a fővárosi szmoghelyzet romlása, a korlátozó intézkedések ismételt bevezetése elkerülhető legyen.

SzmogA frissülő információk a Budapest Portálon (www.budapest.hu) és a Fővárosi önkormányzat twitter oldalán is elérhetőek: http://twitter.com/budapestfovaros


További cikkek


Budapesten elrendelték a szmogriadó riasztási fokozatát
Több mint 4,5 millió személygépkocsi fut a csehországi utakon
Békés felvonulás a Malévért
Kulcsszavak:
 
60 éves lett a ŠKODA kedvelt modellje az Octavia 60 éves lett a ŠKODA kedvelt modellje az Octavia Eljárás indulhat a Lufthansa ellen Franciaországban Eljárás indulhat a Lufthansa ellen Franciaországban Opel Meriva: tökéletesítették az ergonómikus és flexibilis egyterűt Opel Meriva: tökéletesítették az ergonómikus és flexibilis egyterűt Segítségből Ötös! Segítségből Ötös! Az eladások terén is látványos tempót diktál a Fiesta ST Az eladások terén is látványos tempót diktál a Fiesta ST
 
Békés felvonulás a Malévért

Békés felvonulás a Malévért

2012. február 12.
Több száz ember vett részt Budapesten szombat délután a Malévért, a Malév emlékére ...
Részletek
Békés felvonulás a MalévértTöbb száz ember vett részt Budapesten szombat délután a Malévért, a Malév emlékére rendezett békés felvonuláson, egyenruhába öltözött pilóták, utaskísérők, munkatársak és családtagjaik búcsúztak a 66 éves múltú légitársaságtól.

A menetben haladó Berényi János, a Malév igazgatóságának elnöke, az MTI-nek azt mondta, reméli, hogy lesz nemzeti légitársaság ilyen szaktudású és jó csapattal, mint a Malév volt. Szavai szerint neki egy év, de másoknak több évtized jutott a Malévnál, így együtt érez minden volt Malév-dolgozóval. A Malév hungarikum volt. Aki a légitársaság repülőgépének fedélzetére lépett, Magyarországon érezhette magát, a magyar vendégszeretettel, magyaros konyhával és jó borokkal.

A  Lurdy-háztól a felvonulás a Malév jól ismert szignáljára indult és az emberek arcán szomorúság és keserűség látszódott. A felvonulók többségén "I´live Malév 66 év 1946-2012" felírat volt olvasható. Számos pilóta egyenruhában jelent és a tömeg "tarkállott" a légiutaskísérők jellegzetes kendőjétől, amely sötétkék alapon piros, fehér és zöld stilizált repülőket ábrázol.

Egész családok jöttek el a teljesen alulról kezdeményezett eseményre. Egy fiatal hölgy, aki a férjével és a szüleivel vett részt a felvonuláson, az MTI érdeklődésére azt mondta: ezen nem lehet csodálkozni, hiszen mindannyian, még a nagyszülei is a Malévnál dolgoztak.  

MalévA békésen sétáló tömegben volt, aki a további boldogulásának esélyeit latolgatta, volt, aki  reménykedéssel beszélt a jövőről. Egy utaskísérő az MTI-nek elmondta, hogy például az ír fapados légitársaság, a Ryanair közel 3.000 eurót kér azért, hogy "átképezze" őket, és hiába hoznak létre Budapesten bázist, azaz repülőgépeket telepítenek ide, a személyzetet nem Magyarországon akarják "állomásoztatni". Volt olyan pilóta, aki szerint a külföldi pilótákat helyezné a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren lévő bázisra az ír légitársaság.

Az esemény hivatalos zárásaként a Gellért téren utoljára hangzott fel a Malév szignálja és a tér felett a menetet a Malév repülőklub négy, kötelékben repülő Cesna típusú repülőgépe köszöntötte, mire a tömeg integetett, éljenzett és tapsolt.

A Malév február 3-án reggel hat órakor szüntette be működését, törölve valamennyi járatát. Limburger Lóránt vezérigazgató akkor úgy fogalmazott: a korábbi napok beszámolóinak hatására ugyanis a cég partnerei elvesztették bizalmukat, és előre kérték az általuk nyújtott szolgáltatások ellentételezését. Ez olyan mértékben gyorsította fel a pénzkiáramlást, hogy tarthatatlanná vált a légitársaság helyzete.

További cikkek

Nem pótolhatatlan a Malév
Elviszik a Malév a Q400-as repülőgépeit is
A Ryanair és a Budapest Airport pénteken véglegesíti a szerződést
Kulcsszavak:
 
Már látható Közlekedési Magazinunk soron következő adása Már látható Közlekedési Magazinunk soron következő adása Növekedés Magyarországon és Európában - emelkedőn a lízingpiac Növekedés Magyarországon és Európában - emelkedőn a lízingpiac Kgfb-kampány - Az első nap után magasabb az átlagdíj a tavalyinál Kgfb-kampány - Az első nap után magasabb az átlagdíj a tavalyinál BMW ConnectedDrive: a világ első teljes egészében hálózatba kapcsolt elektromos járműve BMW ConnectedDrive: a világ első teljes egészében hálózatba kapcsolt elektromos járműve Nem semmi a Dubaji rendőrök járőrautója Nem semmi a Dubaji rendőrök járőrautója
 

Találatok száma: 10745 Megjelenítve: 10561 - 10570