Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 11077 Megjelenítve: 10631 - 10640
Fokozatosan bezárhat a budapesti repülőtér 1-es terminálja

Fokozatosan bezárhat a budapesti repülőtér 1-es terminálja

2012. március 31.
A napokban egyeztet a Budapest Airport az 1-es terminált használó légi- társaságok...
Részletek
Fokozatosan bezárhat a budapesti repülőtér 1-es termináljaA napokban egyeztet a Budapest Airport (BA) az 1-es terminált használó légitársaságok képviselővel, illetve a kereskedelmi és vendéglátóipari egységek vezetőivel a tervezett költözésről, a 2-es terminálon pedig megkezdték az előkészületeket a diszkont légitársaságok igényeinek megfelelő rendszerek kialakítására - tájékoztatta a repteret üzemeltető cég pénteken az MTI-t.

A közlemény szerint ha minden partnerrel sikerül megegyezni, a nyári utazási csúcsidőszak kezdetére, június végéig le lehet bonyolítani a költözést. A BA ezzel részben működési költségeket takaríthat meg, másrészt sokkal jobban ki tudja használni a 2-es terminálon tavaly átadott, mintegy 30 milliárd forintért megépített SkyCourt (égi Udvar) kapacitásait.

A BA emlékeztet: a társaság a Malév csődje nyomán kialakult pénzügyi vészhelyzet miatt vette tervbe az 1-es terminál ideiglenes, az előrejelzések szerint 4-5 évre történő bezárását. Ezt több más válságkezelő tervvel együtt jóváhagyta a héten a BA igazgatósága.

A 10,5 milliárd forintos fejlesztési program befagyasztásának részeként az idén semmiképpen nem épül meg a Cargo City, drasztikus takarékossági intézkedéseket vezetnek be a vállalatnál, és elbocsátanak mintegy 180 dolgozót - közölte a BA.

További cikkek

Leszállt a Jet2.com leedsi járata a magyar fővárosban
Ideiglenesen bezárják a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér egyes terminálját
Bizonytalan a lengyel légitársaság jövője
Kulcsszavak:
 
Időutazás egy BMW-vel Időutazás egy BMW-vel Minden negyedik eladott új abroncs dél-koreai volt idén nyáron Minden negyedik eladott új abroncs dél-koreai volt idén nyáron A Nissan bemutatja elektromos ökoszisztémáját a Nissan Futures 3.0 rendezvényen A Nissan bemutatja elektromos ökoszisztémáját a Nissan Futures 3.0 rendezvényen Szériagyártásba kerül az új 911 Speedster – 510 lóerővel, korlátozott darabszámban Szériagyártásba kerül az új 911 Speedster – 510 lóerővel, korlátozott darabszámban A Ford bemutatja Európában a vadonatúj KA+ ötajtós ferdehátút A Ford bemutatja Európában a vadonatúj KA+ ötajtós ferdehátút
 
Javulhat az autópályák közlekedésbiztonsága

Javulhat az autópályák közlekedésbiztonsága

2012. március 30.
A gyors- forgalmi utak közlekedés- biztonságára fordítható 13,5 milliárd forint ...
Részletek
Javulhat az autópályák közlekedésbiztonságaA gyorsforgalmi utak közlekedésbiztonságára fordítható 13,5 milliárd forint beruházási összegről írt alá szerződést Bakó Attila, az állami Autópálya Kezelő Zrt. és Vér Iván, az EU-támogatással megvalósuló projekteket koordináló KIKSZ Közlekedésfejlesztési Zrt. vezérigazgatója kedden Budapesten.

A két lépcsőben megvalósuló áAK-beruházások 2014 végére elkészülnek, mivel zömükben olyan munkákról van szó, amelyek nem igényelnek közbeszerzést - hangsúlyozta az eseményen Schváb Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára.

Az első lépcsőbe az építési engedély-köteles projektek előkészítése - azok megtervezése és engedélyeztetése - tartozik, a második lépcső az építési engedélyt nem igénylő, tehát gyorsan elvégezhető munkákat tartalmazza.

Az első csoportba tartozik például az M3-as autópálya bevezető szakaszán gyűjtő-elosztó sáv építése, az autópályák melletti kamionparkolók bővítése és a balesetveszélyes csomópontok átépítése. A második csoportba tartoznak az energiaelnyelő korlátok, az aszfalt vízelvezetést célzó bevágása, a két útpálya közti elválasztó rész korszerűsítése, és az intelligens forgalomirányítás is.

Schváb Zoltán kitért arra is, hogy a személyi sérüléses balesetek csökkentésére a program keretében összesen 50 milliárd forint fordítható, az autópályák mellett az egyéb közutak és a vasutak is részesednek ebből az összegből.
Javulhat az autópályák közlekedésbiztonsága


További cikkek


Hatékony, tiszta, erős - Mercedes-Benz GLK 2012
Az Opel forradalmasítja az autó világítástechnikáját
Az Infiniti M35h CO2-kibocsátása 160 g/km alá csökkent
Kulcsszavak:
 
A Scania együttműködésbe kezd az MAN-nel a sebességváltók terén A Scania együttműködésbe kezd az MAN-nel a sebességváltók terén Megjött a legmenőbb áruszállító Megjött a legmenőbb áruszállító A Honda Civic Type R-t választotta az Év Női Autójának zsűrije a „Legjobb teljesítményorientált autónak” A Honda Civic Type R-t választotta az Év Női Autójának zsűrije a „Legjobb teljesítményorientált autónak” Tovább csökkent az üzemanyagok ára Tovább csökkent az üzemanyagok ára Szuperolcsó autót fejleszt a Volkswagen Szuperolcsó autót fejleszt a Volkswagen
 
Leszállt a Jet2.com leedsi járata a magyar fővárosban

Leszállt a Jet2.com leedsi járata a magyar fővárosban

2012. március 30.
új járatot indított a Jet2.com diszkont légitársaság Budapest és az angliai Leeds város között...
Részletek
Leszállt a Jet2.com leedsi járata a magyar fővárosbanúj járatot indított a Jet2.com diszkont légitársaság Budapest és az angliai Leeds város között, a "Budapest" nevű Boeing 737-300 típusú repülőgép csütörtökön szállt le a Liszt Ferenc repülőtéren - tájékoztatta a Budapest Airport Zrt. az MTI-t.

A közlemény ismerteti: a Jet2.com gépei ezentúl heti kétszer, csütörtökön és vasárnap fordulnak meg Budapest és Nyugat-Yorkshire legjelentősebb városa között.

A közlemény emlékeztet: a leeds-i székhelyű Jet2.com diszkont légitársaság 2004-ben indította első járatát a magyar főváros és Manchester között, eredetileg hetente három járattal. 2010 nyár óta már heti ötre emelkedett a járatok száma, tavaly tavasz óta pedig Edinburgh városával bővült a budapesti hálózat.

A Budapest Airport és a Magyar Turizmus Zrt. stratégiai együttműködésével beinduló Leeds-Budapest járat a tervek szerint egész évben közlekedik, és legalább 25 ezer új vendégéjszakát hozhat a magyarországi kereskedelmi szálláshelyek számára.

A mintegy 800 ezres lakosú Leeds Anglia egyik regionális központja, London után Nagy-Britannia második legfontosabb pénzügyi és üzleti központjaként tartják számon. Emellett jelentős a helyi idegenforgalma is: Leeds-et évente mintegy másfél millió turista keresi fel.

További cikkek

A Lufthansa rekord utasszámot ért el Magyarországon
Veszteséggel zárta az évet a lengyel légitársaság
Bizonytalan a lengyel légitársaság jövője
Kulcsszavak:
 
Az új Tiguan elindult Wolfsburgból a 2015-ös IAA-n tartandó világpremierjére Az új Tiguan elindult Wolfsburgból a 2015-ös IAA-n tartandó világpremierjére Ismét zöld nap a Dunaújvárosi Egyetemen Ismét zöld nap a Dunaújvárosi Egyetemen 1905 óta 12 millió jármű készült a Škoda fő gyártó üzemében 1905 óta 12 millió jármű készült a Škoda fő gyártó üzemében Kedden változik a BKK jegy- és bérletrendszere Kedden változik a BKK jegy- és bérletrendszere Az új Peugeot 308 SW - Előkelő és tágas kombi Az új Peugeot 308 SW - Előkelő és tágas kombi
 
A vadonatúj Mazda CX-5 elnyerte az IIHS "Legbiztonságosabb választás" díját

A vadonatúj Mazda CX-5 elnyerte az IIHS "Legbiztonságosabb választás" díját

2012. március 30.
A Mazda bejelentette, hogy a vadonatúj Mazda CX-5 2012-ben megkapta ...
Részletek
Mazda CX-5A Mazda bejelentette, hogy a vadonatúj Mazda CX-5 2012-ben megkapta a "Legbiztonságosabb választás„ (Top Safety Pick 2012") besorolást, amely az amerikai Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) létező legmagasabb fokú biztonsági besorolása az autóbiztonsági törésteszteket illetően.

Az IIHS értékelési módszere az alábbiakat foglalja magában: frontális ütközési teszt 40 mérföld/h sebességnél (kb. 64km/h), oldalirányú ütközési teszt 31mérföld/h sebességnél (50km/h), hátulról bekövetkező ráfutásos ütközés 20 mérföld/h sebességnél (32km/h), valamint borulásvédelmi teszt az autó teteje erősségének tesztelésére. Ezen tesztek alapján határozzák meg a jármű biztonsági szintjét az alábbiak szerint: "Jó", "Megfelelő", "Határeset" vagy "Gyenge", mindezt a jármű deformálódására és biztonsági berendezések teljesítménye alapján. A gépjármű abban az esetben kapja meg a „Legbiztonságosabb választás” díjat, ha valamennyi teszt során „Jó” minősítést szerez.

A vadonatúj Mazda CX-5 az első a Mazda újgenerációs modelljei sorában, amely teljes mértékben magában hordozza japán márka áttörést jelentő SKYACTIV technológiáját, új hajtásláncokkal, karosszériával, futóművel, valamint az új ´KODO – „A Mozgás Lelke” dizájn formanyelvét. A CX-5 modellel kezdődően a Mazda gépjárművek magukban foglalják az új könnyűsúlyú, nagy szakítószilárdságú SKYACTIV-karosszériát, amely egy teljesen új vázszerkezeten, új anyagokon és új gyártási folyamatokon alapul.

Mazda CX-5A CX-5 az első sorozatgyártású gépjármű, amelyben 1.800 MPa ultra-nagy szakítószilárdságú acélt alkalmaznak a lökhárító-merevítők gyártásánál mind az első, mind a hátsó lökhárítók belső kialakításához. A CX-5 SKYACTIV-karosszéria 61 százalékban magas szakítószilárdságú acélból készült, ezáltal vázszerkezete könnyebb, ugyanakkor erősebb lett.

Amióta a CX-5 értékesítése 2012. februárjában kezdetét vette az Egyesült államokban, több ízben dicsérték a szabadidő-autók között kiemelkedő vezetési tulajdonságait, üzemanyag-gazdaságosságát, egyedi formatervét, valamint komfortos utasterét. A Mazda a lehető legmagasabb szintű biztonsági teljesítmény elérése érdekében a jövőben is jelentősen összpontosít a biztonságtechnikai kutatási és fejlesztési tevékenységére. Mindezt teszi annak érdekében, hogy valamennyi ügyfele számára a már megszokott vezetési élményt, kiemelkedő környezetkímélő és gazdaságossági, valamint biztonsági teljesítményt nyújtsa.

További cikkek

A Mazda “Szemben a konvenciókkal” reklámja TED Díjat nyert
Szentpéterváron gyárat épít a Fiat-Chrysler
Kéttagú modellcsalád - Lexus GS 450h és GS 250
Kulcsszavak:
 
A vadonatúj Mazda CX-5 elnyerte az IIHS "Legbiztonságosabb választás" díját A Volkswagen Haszonjárművek 4,9 százalékkal növelte kiszállításait az idei év első kilenc hónapja során Elkezdődött a Volvo FH16 Euro 6 értékesítése Elkezdődött a Volvo FH16 Euro 6 értékesítése A vadonatúj Mazda CX-5 elnyerte az IIHS "Legbiztonságosabb választás" díját Május végétől valamennyi légitársaság a 2-es terminálról közlekedik A vadonatúj Mazda CX-5 elnyerte az IIHS "Legbiztonságosabb választás" díját Már 2015-ben megkezdhetik a Lánchíd felújítását Kompakt külső tágas belsővel - Citroen C4 Picasso Kompakt külső tágas belsővel - Citroen C4 Picasso
 
Az Infiniti M35h CO2-kibocsátása 160 g/km alá csökkent

Az Infiniti M35h CO2-kibocsátása 160 g/km alá csökkent

2012. március 30.
Az Infiniti japán prémium autómárka meg- erősítette, hogy a 2012-es Infiniti ...
Részletek
Infiniti M35hAz Infiniti japán prémium autómárka megerősítette, hogy a 2012-es Infiniti M35h CO2-kibocsátását 159 g/km-re csökkentették. A módosításnak köszönhetően hibrid szedán CO2-kibocsátása a széles körben alkalmazott adózási küszöbérték alá esett, így a példás sebességéről és üzemanyag-takarékosságáról ismert modell mostantól még vonzóbb alternatívát jelent az európai flottaüzemeltetők számára.

A felszereltséggel való trükközés (például alacsony gördülési ellenállású gumiabroncsok alkalmazása) helyett az Infiniti mérnökei a technológiában találtak rá a CO2-kibocsátás csökkentésének lehetőségére. A villanymotor pontosságával és az akkumulátor töltésével kapcsolatos, fontosabb módosításoknak köszönhetően az Infiniti M35h a hidegindítást követően hosszabb ideig használható csendes, elektromos üzemmódban, és ez az előny nem csak az alacsonyabb üzemeltetési költségekben mutatkozik meg.

A CO2-kibocsátás csökkentésén kívül a módosítások az M35h már eddig is alacsony üzemanyag-fogyasztásának további csökkenését eredményezték.  A 364 LE-s teljesítményű benzinmotor/villanymotor vegyes fogyasztása 7,0-ről 6,9 l/100 km-re, országúti fogyasztása 5,7-ről 5,6 l/100 km-re csökkent, míg városban 0,2 literrel kevesebbet, azaz 100 km-enként 9,0 litert fogyaszt az Infiniti M35h.

„Az Infiniti M35h már eddig is népszerű volt a teljesítmény és üzemanyag-fogyasztás terén kompromisszumok nélküli luxus szedánt kereső vállalatok körében” – mondta Guillaume Pelletreau, az Infiniti európai kereskedelmi igazgatója.

Infiniti M35h„Most, hogy a 2012-es M35h megvásárlásával az üzemeltetési költségek terén sem kell kompromisszumot kötni, úgy véljük, autónk legalább annyira csábító ajánlatot jelent a vevők számára, mint amilyen érzéki a megjelenése – biztosak vagyunk benne, hogy vásárlóink nagyra értékelik ezt a változást.”

A 0-ról 100 km/h-ra mindössze 5,5 másodperc alatt gyorsuló (ezzel a Porsche és BMW hibrid modelljeinél gyorsabb) M35h teljesítménybajnoki helyezését hivatalosan is elismerték, hiszen a modell 2011-ben a világ legjobb gyorsulású hibrid autójaként vonult be a Guinness-rekordok közé.

Az innovatív Infiniti mindennapos üzemanyag-fogyasztását független ellenőrzések támasztják alá. Egy 2011-es brit fogyasztási teszt során az M35h átlagosan 6,49 l/100 km (vagyis a hivatalosan megadott vegyes fogyasztási értéknél 6%-kal kedvezőbb) fogyasztást ért el, míg a vizsgálatban részt vevő többi hibrid nem tudta reprodukálni a hivatalos értéket – volt olyan modell, amelyik 18%-kal fogyasztott többet az előírt értéknél. Ugyancsak rendkívül kedvező volt, hogy a teszt során az Infiniti M35h az 596 km-es távolság csaknem felét csendes, villanymotorral hajtott üzemmódban tette meg.

További cikkek

Indul a Mercedes-Benz új gyára Magyarországon
Az autókban is átveszi az uralmat az okostelefon
Renault Mégan Colleltion 2012 – Az „Energy” hatalma
Kulcsszavak:
 
Kilenc nagy dobás idén a Teslától Kilenc nagy dobás idén a Teslától Új vezérigazgató a Magyar Suzuki Zrt. élén Új vezérigazgató a Magyar Suzuki Zrt. élén A Hyundai Motor Európában jelentős mértékben járul hozzá a gazdaság élénküléséhez A Hyundai Motor Európában jelentős mértékben járul hozzá a gazdaság élénküléséhez Az Infiniti M35h CO2-kibocsátása 160 g/km alá csökkent Negyedmilliós nyomravezetői díj a megtámadott villamosvezető ügyében A Volvo Cars új márkakampányában a főszerepet Avicii, a svéd DJ és producer játsza A Volvo Cars új márkakampányában a főszerepet Avicii, a svéd DJ és producer játsza
 
Megduplázta tavaly nyereségét a cseh AAA Auto

Megduplázta tavaly nyereségét a cseh AAA Auto

2012. március 29.
Megduplázta adózott nyereségét a használt autók értékesí- téével foglalkozó leg ...
Részletek
AAA AutoMegduplázta adózott nyereségét a használt autók értékesítésével foglalkozó legnagyobb közép-európai cég, a cseh AAA Auto.

A társaság honlapján csütörtökön közzétett nem hivatalos kimutatás szerint az AAA Auto tavalyi nyeresége 10,3 millió euróra emelkedett, ami a cég történetében az eddigi legjobb eredmény. A forgalom értéke egyharmaddal emelkedett és meghaladta a 276,7 millió eurót. A hivatalos, ellenőrzött eredményeket az AAA Auto április 30-án hozza nyilvánosságra.

Tavaly a cég 44.828 gépkocsit adott el, ami éves szinten 13 százalékos növekedés. Az eladott kocsit átlagára 5.131 euró volt, ami szintén éves összehasonlításban, 16,3 százalékos emelkedés.

"A nettó nyereség szempontjából a 2011-es év rendkívüli volt az AAA Auto számára. Teljes mértékben megmutatkozott azon intézkedések hatása, amelyeket a válságra való reagáláskor vezettünk be. Ennek következtében a csoport most hatékonyabb és nyereségesebb. Ennek bizonyítéka, hogy tavaly megduplázódott az üzemi nyereségünk és a nettó nyereségünk is, miközben fele annyi kocsit adtunk el, mint a válság előtti időszakban" - jelentette ki Anthony Denny, az AAA Auto vezérigazgatója prágai sajtóértekezletén.Denny elmondta, a társaság az idén 20 százalékos nyereségnövekedést tervez, s legalább öt százalékos forgalom emelkedést.

"A használt kocsik piacán az idén nem várunk visszaesést, míg jövőre mérsékelt növekedést remélünk. Az eladás növelését új értékesítő helyek nyitásával tervezzük elérni" - fejtette ki a vezérigazgató.

AAA AutoNégy év kivárás után az AAA Auto tavaly újra bővítette elárusító helyeit, Csehországban egy új telephelyet nyitott, majd az idén februárban egyet-egyet Csehországban és Szlovákiában. Tavaly belépett az orosz piacra is, s most új elárusítóhely megnyitását tervezi. A következő két évben a cég három csehországi és három szlovákiai telephely megnyitását vette tervbe.


További cikkek


Megérkezett a valaha gyártott legtakarékosabb Ford
Az üzemanyagárak emelkedése segíti az elektromos autók terjedését
útnak indult a Chevrolet Volt első európai tulajdonosa
Kulcsszavak:
 
Idén már 618 rendőrségi gépjármű volt érintett balesetben Idén már 618 rendőrségi gépjármű volt érintett balesetben A BMW M4 GTS modell és a BMW 3.0 CSL Hommage tanulmány is az év sportautója A BMW M4 GTS modell és a BMW 3.0 CSL Hommage tanulmány is az év sportautója 150 éve született Václav Klement (1868 - 1938), a ŠKODA egyik alapítója 150 éve született Václav Klement (1868 - 1938), a ŠKODA egyik alapítója Brit stílus olasz fűszerrel Brit stílus olasz fűszerrel Elektromos töltőállomásokat telepít az MVM a Danubius Hotels szállodáinál Elektromos töltőállomásokat telepít az MVM a Danubius Hotels szállodáinál
 
Indul a Mercedes-Benz új gyára Magyarországon

Indul a Mercedes-Benz új gyára Magyarországon

2012. március 29.
A Daimler AG a mai napon indította be a termelést az új kecskeméti személyautó gyárában.
Részletek
Mercedes-BenzA Daimler AG a mai napon indította be a termelést az új kecskeméti személyautó gyárában. így – kevesebb, mint négy évvel a helyszín kiválasztását követően - első ízben gördülnek le Mercedes-Benz személyautók Magyarországon a futószalagról. Az ünnepélyes megnyitón Dr. Dieter Zetsche, a Daimler AG igazgatója és a Mercedes-Benz Cars vezetője, valamint Frank Klein, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója üdvözölte Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét és a hatszáz magyar, illetve német vendéget.

A sajtókonferencián Dr. Dieter Zetsche kihangsúlyozta az új gyártóüzem jelentőségét: „A gyártás kecskeméti beindításával megkezdődik a Mercedes-Benz offenzívájának második lépcsője a prémium-kompakt-szegmensben. A rastatti és kecskeméti gyárak együttműködésének köszönhetően most már elegendő a kapacitásunk, hogy ki tudjuk elégíteni – részben új – vevőink igényeit a prémium-kompakt-szegmensben.“

Ezzel összefüggésben Dr. Dieter Zetsche bejelentette, hogy az új üzemben gyártják majd a Mercedes-Benz új kompakt-autó generációjának egy további modelljét is, a négyajtós kupét. Az üzem fejlesztése során pedig a dolgozói létszámot a mostani 2500-ról több mint 3000-re növelik.

Dr. Dieter Zetsche külön köszönetét fejezte ki a magyarországi politikai, kormányzati és társadalmi partnereknek: „Magyar partnereink barátként fogadtak bennünket, és messzemenőkig támogatták a gyár felépülését. Pozitív hozzáállásuk egyike volt a projekt legfontosabb sikertényezőinek, és továbbra is döntő szerepet játszik majd a kecskeméti Mercedes-Benz gyár eredményeiben.“

Mercedes-BenzDr. Dieter Zetsche méltatta a magyar, a német és más nemzetiségű munkatársak munkáját is a projekt megvalósítása során: „Ez a csapat megmutatta, hogy miképp építjük ki az elkövetkezendő években világszerte személyautó gyártási kapacitásunkat. Ezzel megteremtjük a Mercedes-Benz 2020-as növekedési stratégiájának alapjait.“

Frank Klein, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetője a következőket mondta: „Ma történelmet írunk: kevesebb, mint négy évvel a befektetési döntés után valósággá vált a „Mercedes-Benz Made in Hungary”. Mostantól megmutathatjuk, hogy fontos pillére vagyunk a Mercedes-Benz termelési hálózatának. Az alapos előkészületeknek köszönhetően a legelső autótól kezdve a megszokott Mercedes-Benz minőséget tudjuk gyártani.“

Az első hazai gyártású Mercedes-Benz B-osztályt árverésre bocsátják. A bevétel teljes összege a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat magyarországi szervezetének munkáját segíti.

További kapacitás a B-osztály gyártására

A Mercedes-Benz új kompakt-autó generációjának első termékeként a B-osztály kerül le a gyártósorról, amelynek termelését már 2011. szeptemberében megkezdték Rastattban, a Mercedes-Benz egyik németországi üzemében. A gyártókapacitás kibővítése révén az autó iránti egyre növekvő keresletet kívánják kielégíteni: a 2011. novemberi piaci bevezetés óta ugyanis több mint százezer megrendelés érkezett.

Gazdaságos termelés a rastatti és kecskeméti gyárak együttmüködése által

Az új Mercedes-Benz kompakt-autó generáció gyártásába összesen 1,4 milliárd eurót fektetett be a Daimler, ebből 800 millió eurót a kecskeméti új üzem építésébe, illetve 600 millió eurót a rastatti gyár bővítésébe.

Mercedes-BenzA B-osztály közös gyártása Rastattban és Kecskeméten lehetőséget ad a két üzem gyártókapacitás kihasználtságának rugalmas és optimális irányítására. A kapacitások rugalmassága jelentősen hozzájárul a két üzem gyártásának gazdaságosságához. Az új kompakt-generáció modelljeinek közös platformja pedig a gyártás teljes típus-átjárhatóságát biztosítja: elvben egy és ugyanazon futószalagon állítható elő az új generáció valamennyi modellje – mindegyik változatban és tetszőleges sorrendben.


A termelési együttműködéshez hozzá tartozik a két üzem hatékony logisztikai irányitása is, amely elsősorban a vasúti közlekedésen alapszik: Ez az új kelet-nyugati vasúti összeköttetés a tavalyi év óta egészíti ki a már korábban is létező észak-déli kapcsolatot a német motor-, illetve járműgyárak között. A német telephelyekről főképp karosszéria-elemeket, motorokat, sebességváltókat és egyéb komponenseket szállítanak Kecskemétre. 2013-tól az elkészült járművek nagy részét is vasúton szállítják el a kecskeméti gyárból. A rendszer teljes kiépülésekor ez évente 60 ezer tonnát elérő CO2-megtakarítást eredményez.

Precíz tervezés, és ”zöld termelés“ a kezdetektől

A kecskeméti üzemet - elsőként a konszern személyautó-gyárai közül - teljes mértékben háromdimenziós digitális tervezéssel készítették. Ez fontos előfeltétele volt a munkafolyamatok pontos ütemezésének, illetve a határidő- és költség-tervek betartásának.  Az üzemben a legmodernebb, környezetkímélő technikát alkalmazzák:  A fényező üzemben például a száraz leválasztásos innovatív eljárás bevezetésével a világ egyik legmodernebb és -erőforráskímélőbb fényezési technológiája valósul meg. A teljes energiakoncepció kidolgozása során is az energiahatékonyság állt a figyelem középpontjában. Erre példa a gyártócsarnokok hővisszanyeréses szellőzőtechnikája, a világítást biztosító nagyhatékonyságú sínes lámpatestek, valamint a két kombinált ciklusú fűtőerőműblokk, melyek az áram- és hőellátást biztosítják.

Mercedes-BenzA környék legvonzóbb munkaadója

Az üzem a környék legattraktívabb munkaadója – nem utolsósorban az alkalmazottak szakképzettsége miatt. Valamennyi új dolgozó intenzív képzésen vesz részt, egyrészt a kecskeméti üzem saját képzési központjában, másrészt németországi telephelyeken, elsősorban Rastattban. Ez az alapos és magas színvonalú felkészítés jelentős szerepet játszik abban, hogy az új üzem kezdettől csúcsminőségű Mercedes-Benz autókat állít elő.

újdonság Magyarországon a duális oktatás, stratégiai partnerkapcsolatok a képzés terén

A képzett munkaerő iránti későbbi igényt stratégiai partnerekkel biztosítja a kecskeméti Mercedes-Benz gyár. újdonság a német mintán alapuló színvonalas duális szakmai képzés, amelyet Kecskemét városával és a Bács-Kiskun Megyei Ipari Kamarával közösen valósítottak meg. Az első 34 szakmunkás tanuló képzése 2011-ben indult, szeptembertől további 36 tanuló vehet részt a duális szakképzésen.

A felsőfokú oktatásban a Mercedes-Benz gyár és a Kecskeméti Főiskola együttműködésével valósul meg a főiskolai gyakorlatorientált duális képzés. Az első hallgatók 2012 szeptemberében kezdik meg tanulmányaikat. Cél, hogy ez a főiskola legyen Magyarországon az autóipar magas szinten képzett szakembereinek egyik legjobb tanintézete.

Mercedes-BenzA beruházás a magyar cégeknek is jó üzleti lehetőségeket kínál

A magyar gazdaság számára óriási előnyt jelent a telephely kiválasztása: a gyárépítési munkák több mint 90 százalékát magyar cégek nyerték el. A gyár üzemeltetésével kapcsolatban pedig további lehetőség nyílik a helyi vállalkozók, például szolgáltatók és iparosok számára is. Az új kompakt-autók gyártásához szükséges alapanyagok vonatkozásában 17 magyarországi telephellyel rendelkező beszállító nyert el tekintélyes, több százmillió eurós megrendeléseket.

További cikkek

Hatékony, tiszta, erős - Mercedes-Benz GLK 2012
A dinamikus karakter új kiadása
Az autókban is átveszi az uralmat az okostelefon
Kulcsszavak:
 
Tetemes bírságra számíthatnak az autógyártók 2020-tól ha nem teljesítik a szén-dioxid kibocsátási normát Tetemes bírságra számíthatnak az autógyártók 2020-tól ha nem teljesítik a szén-dioxid kibocsátási normát Tokióban mutatkozik be az újjászületett japán legenda Tokióban mutatkozik be az újjászületett japán legenda Carlos Ghosn az autonóm vezetési technológiák bevezetéséről Carlos Ghosn az autonóm vezetési technológiák bevezetéséről Növelte eladásait az első negyedévben a General Motors Növelte eladásait az első negyedévben a General Motors Egyre több német párt sürgeti az elektromos autók értékesítésének támogatását Egyre több német párt sürgeti az elektromos autók értékesítésének támogatását
 
A Ford szervizek árgaranciát kínálnak

A Ford szervizek árgaranciát kínálnak

2012. március 29.
Sokakban él az előítélet a hivatalos márka- kereske- désekkel szemben, miszerint azok ...
Részletek
FordSokakban él az előítélet a hivatalos márkakereskedésekkel szemben, miszerint azok drágábbak a független szervizeknél. Valóban így van ez? A Ford hazánkban különleges árgarancia-programmal igyekszik bemutatni, hogy a feltételezés nem feltétlenül felel meg a valóságnak.

Ahivatalos márkaszervizekben nyújtott szolgáltatások nyilvánvaló előnyei mellett – az adott márkára specializálódott, szakképzett szerelők által, szakszerű gépeken végzett javítás, igazoltan eredeti alkatrészek felhasználása, tervezhető költségek, garancia-megtartás, könnyebb utólagos értékesíthetőség, stb. – a Ford szeretné felhívni a figyelmet arra is, hogy az itt elvégzett munkák nem feltétlenül kerülnek többe, mintha valaki autóját egy független szervizben javíttatja.

Ennek érdekében a vállalat hazai márkakereskedői hálózatában útjára indítja a Ford árgarancia programot, amelynek lényege, hogy amennyiben egy független szervizben az adott szervizmunkára a Ford márkaszervizben kínáltnál jobb ajánlatot adnak és az ügyfél ezt bemutatja, a Ford márkaszervizben elvégzik a munkát ugyanazon az áron. Az árgarancia éves rutinszervizekre illetve gyorsjavításokra (lengéscsillapító, kipufogó, fékcsere, stb.) vonatkozik. Nem terjed ki a program nehezen összehasonlítható összetettebb javításokra, az olajra, a gumiabroncsra, a kiegészítőkre, illetve a fényező- és segédanyagokra. Természetesen a márkakereskedők csak életszerű ajánlatokat fogadnak el, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy az ajánlat nem lehet két hétnél régebbi, hivatalos árajánlatnak kell lennie és tartalmaznia kell az áFA-t, a felhasznált anyagokat és a munkadíjat (pl. pro forma számla). Az ajánlatban szereplő alkatrészeknek gyári vagy azzal megegyező minőségűnek kell lenniük, a javításoknak pedig teljes mértékben meg kell felelnie a Ford által előírt, adott javítási technológiának (munkafolyamatok, időnorma, felhasznált anyagok). Az árgarancia ajánlat egyébiránt kizárólag magánügyfelek részére szól, cégekre és jogi személyekre az esetleg fennálló, egyedi megállapodások miatt nem alkalmazható, továbbá csak kiskereskedelmi mennyiségre illetve ajánlatra érvényesíthető.

FordFontos még, hogy az ajánlatot adó független szerviz nem lehet 20 km-nél távolabb az adott Ford Márkaszerviztől, hiszen fölrajzi elhelyezkedés szerint a vállakozások a keresletnek megfelelő eltérő árszintet alkalmazhatnak (pl. budapesti és vidéi árak).

A vállalat ezen felül kiemelt figyelmet szentel márkaszerviz hálózata felkészültségének: a Ford Közép- és Kelet-Európai Kft. évi rendszerességgel megrendezi az ’év szerelője’ versenyt, amelyen a tavalyi évben 30 ország 280 Ford márkakeszervizének mintegy 1200 szerelője mérte össze tudását, akik közül magyar versenyzők végeztek a legjobb eredménnyel. Ez kiváló visszacsatolás a Ford magyaroszági vevőszolgálati osztálya számára, és egybecseng az ügyfélelégedettségi felmérések eredményével is, ahol a magyarországi márkaszerviz hálózat érte el a legjobb eredményt egész Európában.

További cikkek

Termelési jubileum – 40 millió autó Wolfsburgból
Az új generációs i30 legfontosabb versenytársainál jobb értéktartást kínál
útnak indult a Chevrolet Volt első európai tulajdonosa
Kulcsszavak:
 
A Ford szervizek árgaranciát kínálnak Arcadom: "megcsináljuk a kettes villamost" A Nissan felvillanyozta az UEFA Champions League döntőjét A Nissan felvillanyozta az UEFA Champions League döntőjét Iszik és vezet! A Nissan a vezetők kiszáradásának veszélyére hívja fel a figyelmet Iszik és vezet! A Nissan a vezetők kiszáradásának veszélyére hívja fel a figyelmet 2016 márciusában érkezik az új MINI Cabrio 2016 márciusában érkezik az új MINI Cabrio Az Alfa Romeo 4C Spider világpremierje a a 2014-es Genfi Autószalonon Az Alfa Romeo 4C Spider világpremierje a a 2014-es Genfi Autószalonon
 
A kormány elvi garanciát vállal a BKV 2012-ben lejáró hitelállományára

A kormány elvi garanciát vállal a BKV 2012-ben lejáró hitelállományára

2012. március 29.
A kormány szerdai ülésén döntött arról, hogy a BKV 2012-ben lejárandó hitel- állomány...
Részletek
BKVA kormány szerdai ülésén döntött arról, hogy a BKV 2012-ben lejárandó hitelállományával kapcsolatban elvi garanciát vállal, ha a főváros készfizető kezességet vállal a BKV hitelállományáért - közölte a Kormányszóvivői Iroda az MTI-vel. A főpolgármesteri hivatal közleményben fejezte ki köszönetét.

Ezzel a BKV 2012-es finanszírozása megoldódott - olvasható a közleményben. A középtávú fenntartható finanszírozási konstrukcióval kapcsolatos tárgyalásokat a kormány által kijelölt delegáció tovább folytatja a fővárossal - tették hozzá.

Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármester hétfőn, a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülésének szünetében azt mondta, szerdán dönthet az állami garanciáról a kormány. Ezt a fővárosnak és nem a BKV-nak nyújtják, mivel a kormány jelezte, csak Budapestnek ad állami garanciát. A közgyűlés hétfői rendkívüli ülése ezért arról döntött, hogy Budapest teljes garanciát vállal a BKV adósságállományára, illetve további ötmilliárd forint tulajdonosi támogatást nyújt a közlekedési cégnek.

Tarlós István akkor jelezte, hogy ezzel a lépéssel a BKV finanszírozási problémája a következő három évre megoldódik, a következő lépés a hosszú távú finanszírozás biztosítása lesz. Hozzátette: április 15-ig meg kell egyezni a hosszú távú finanszírozásról, ezután feloldják a tavaly év végén zárolt 32 milliárdos normatívát, és megköthető lesz az új közszolgáltatási szerződés is; a régi április végén jár le.

A Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatósága szerdai közleményében köszönetet mondott a kormánynak a BKV teljes, 63.1 milliárdos, ez évben lejáró adósságállományára vállalt állami garancia miatt. Mint írták, a hitelező bankokkal az előzetes egyeztetések megtörténtek, így a BKV legsúlyosabb problémája megoldódik. A pénzintézetekkel való részletes megállapodás kidolgozása folyamatban van.

BKVA Városháza jelezte azt is, hogy a BKV hosszú távú finanszírozásról jövő héten folytatja az egyeztetéseket Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, Naszvadi György  államháztartásért felelős államtitkára, Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter, illetve Tarlós István főpolgármester.


További cikkek


Megállapodott a BKK Solymárral a buszközlekedésről
Szerdán megoldódhat a BKV problémája
A villamosoknak lesz elsőbbségük Budapesten a Bihari úton
Kulcsszavak:
 
Mától élesben működnek a szuper-traffipaxot Mától élesben működnek a szuper-traffipaxot Útjára indul a Volvo Cars „Új korszak kezdődik” márkakampánya Aviciivel Útjára indul a Volvo Cars „Új korszak kezdődik” márkakampánya Aviciivel Legördült a 43 milliomodik autó a Volkswagen wolfsburgi gyártósoráról Legördült a 43 milliomodik autó a Volkswagen wolfsburgi gyártósoráról Az eddig legnagyobb számban értékesített SEAT Leon Az eddig legnagyobb számban értékesített SEAT Leon A 2015-ös Tokiói Autószalonon bemutatkozott a Nissan IDS tanulmányautó A 2015-ös Tokiói Autószalonon bemutatkozott a Nissan IDS tanulmányautó
 
Még markánsabb személyiségű Renault Sport kivitelek

Még markánsabb személyiségű Renault Sport kivitelek

2012. március 29.
A Mégane Collection 2012 Berline, Grandtour és Coupé kivitelekhez társítható GT-Line ...
Részletek
RenaultA Mégane Collection 2012 Berline, Grandtour és Coupé kivitelekhez társítható GT-Line és GT kivitelek büszkén hirdetik Renault Sport pedigréjüket. A Mégane R.S. kétliteres R.S. Turbo motorjának legnagyobb teljesítménye 265 lóerő, a modell két új karosszériaszínben: gyöngyházfehérben vagy a Renault Sport jellegzetes Szíriusz-sárga árnyalatában választható.

Még kifejezőbb formavilágú GT-Line és GT modellek

A GT-Line és GT modellek kívülről könnyen megkülönböztethetők a modellcsalád többi tagjától, hála a lökhárító alsó felén elhelyezett, jellegzetes, bumeráng alakú LED fénysornak, valamint a 17 colos (GT-Line), illetve vadonatúj rajzolatú, 18 colos (GT) könnyűfém keréktárcsáknak. Mindkét kivitel ‘GT-Line’, illetve ‘GT Renault Sport’ emblémát visel a hátsó ajtón. Az utastérben sötétszürke műbőr és szövet kombinációjú kárpitozás és hüvelykujj-támasszal ellátott sportkormány fokozza a sportos hangulatot. Az ajtókárpitokon és a műszerfal dekorbetétein piros Renault Sport diszítést találunk. A GT kivitelek kizárólag az elismerten kiváló vezetési élményt nyújtó, nagyteljesítményű TCe 180 vagy dCi 160 motorral rendelhetők meg.

Egyedi futómű

A dinamikusabb vezethetőség érdekében a GT Line kivitelek megkapták a Mégane Coupé feszesebb beállítású futóművét (keményebb rugók, egyedi hangolású első és hátsó lengéscsillapítók).

RenaultA Mégane GT speciális futóműve egyedi hangolású lengéscsillapítókat, valamint a Mégane R.S.-ről ismert hátsó gumiütközőket kapta meg. A Dunlop SP SportMaxx TT 225/40R18 abroncsok szintén a Mégane R.S.-ről származnak; a futóműcsomag kiváló vezethetőséget kínál, a GT autóktól megszokott, magas szintű komfort megőrzése mellett.

A szervokormányt az abroncsok és a futómű-beállítás figyelembe vételével kalibrálták. Az elöl alkalmazott, 296 mm-es, belső hűtésű féktárcsák, a hátsó, 260 mm-es tárcsák, valamint a Mégane R.S.-ével azonos főfékhenger révén minden GT kivitel különösen hatékony fékrendszert kapott.

További cikkek

Renault Mégan Colleltion 2012 – Az „Energy” hatalma
Az új Citroën DS5 Magyarországra érkezett!
Alacsony sebességű ütközéskerülő rendszer az új B-MAX-ban
Kulcsszavak:
 
A Bosch Budapesti Fejlesztési Központjában tették fel az i-re a pontot A Bosch Budapesti Fejlesztési Központjában tették fel az i-re a pontot Két világ erényei – Az Audi Q7 e-tron 3.0 TDI quattro Két világ erényei – Az Audi Q7 e-tron 3.0 TDI quattro A Volvo Cars bemutatja a megújult Volvo XC90 szabadidőjárművet A Volvo Cars bemutatja a megújult Volvo XC90 szabadidőjárművet Merész formaterv és úttörő technológia a Nissan páratlan crossoverében Merész formaterv és úttörő technológia a Nissan páratlan crossoverében A Suzuki a magyarországi értékesítésben mintegy 10 százalékos növekedést vár A Suzuki a magyarországi értékesítésben mintegy 10 százalékos növekedést vár
 

Találatok száma: 11077 Megjelenítve: 10631 - 10640