Évszám   Típus   Modell  

Találatok száma: 11811 Megjelenítve: 10681 - 10690
Az INTERMOT kiállításon mutatkozik be a megújult BMW R 1200 GS

Az INTERMOT kiállításon mutatkozik be a megújult BMW R 1200 GS

2012. augusztus 31.
Az új R 1200 GS világ- premierje mellett az F 700 GS és az új HP4 is meg- tekinthető lesz a...
Részletek
BMW R 1200 GS Az új R 1200 GS világpremierje mellett az F 700 GS és az új HP4 is megtekinthető lesz a BMW Motorrad standján.

A kölni INTERMOT kiállításon láthatja először a nagyközönség a megújult BMW R 1200 GS-t, ami az F 700 GS és a nemrég bemutatott HP4 mellett a BMW Motorrad standjának kiemelt látványossága lesz a 2012. október 3-7. között zajló szakkiállításon.  

A „BMW GS“ koncepció már több mint 30 éve testesíti meg a motorozás élményét és a kalandvágyat.A nagy túra-enduró motorkerékpár és a boxer motorblokk egyedi párosítása világszerte rengeteg motoros szívét hódította meg. A BMW most teljesen új fejezetet nyit a GS-történelemben: a világ legnépszerűbb túra-endurója még tökéletesebbé válik.

További cikkek

A sportos dinamika és a luxusszínvonalú kényelem csúcsa
Népszerű járgány - Honda VFR800X Crossrunner
Tekintélyt parancsoló - Suzuki GSF1250 SA Bandit
Kulcsszavak:
 
Peking radikálisan csökkentené az autók kibocsátási határértékeinek szintjét Peking radikálisan csökkentené az autók kibocsátási határértékeinek szintjét Újabb autókkal és üzemanyaggal segít a SHARE NOW és az OMV Újabb autókkal és üzemanyaggal segít a SHARE NOW és az OMV Az INTERMOT kiállításon mutatkozik be a megújult BMW R 1200 GS SEAT varázs a Wörthi tónál A SEAT Ibiza ötödik generációja az idei Genfi Autószalonon mutatkozik be A SEAT Ibiza ötödik generációja az idei Genfi Autószalonon mutatkozik be A MAN az ABB gyorstöltőit választotta az e-buszok fejlesztését szolgáló K+F létesítményeihez A MAN az ABB gyorstöltőit választotta az e-buszok fejlesztését szolgáló K+F létesítményeihez
 
Átadták a HungaroControl új légiforgalmi irányító központjának épületét

Átadták a HungaroControl új légiforgalmi irányító központjának épületét

2012. augusztus 31.
átadták a Hungaro- Control új légiforgalmi irányító központ- jának épületét...
Részletek
Átadták a HungaroControl új légiforgalmi irányító központjának épületétátadták a HungaroControl új légiforgalmi irányító központjának épületét csütörtökön Budapesten.

A 13 milliárd forint beruházásból megvalósuló ANS III elnevezésű komplex fejlesztési program és ezen belül a légiforgalmi irányító központnak helyet adó épület átadása mérföldkő a hazai légiközlekedésben, mert hosszú távon biztosítja, hogy a HungaroControl Európa egyik legpontosabb, leghatékonyabb és legmegbízhatóbb szolgáltatója maradjon - hangoztatta Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infrastruktúráért felelős államtitkára az átadó ünnepségen.

Szepessy Kornél, a HungaroControl vezérigazgatója az MTI-nek  elmondta, hogy az ANS III komplex fejlesztési programon belül az épületépítés mintegy 3,5 milliárd forintba került. A 13 milliárd forintos beruházáshoz az Európai Unió a Transzeurópai Hálózatfejlesztési Terv (TEN-T) keretében 6 millió euró értékben járul hozzá, a többit a HungaroControl önerőből finanszírozza.

A vezérigazgató tájékoztatása szerint az átadott épületben a technológiák telepítése folyamatban van, ezzel várhatóan szeptemberre készülnek el. Ezt követően elkezdik a párhuzamos üzemelést úgy, hogy a jelenlegi forgalomirányító központból irányítanak, miközben élesben tesztelik a berendezéseket az új létesítményben.     Decemberre tervezik az új központból a légiforgalom irányítást, miközben a régi központban is folyik majd a munka, és várhatóan 2013 februárjától már csak az új forgalomirányító központot használják, ahol új, csúcstechnológiával felszerelt légi navigációs központ működik majd.

Átadták a HungaroControl új légiforgalmi irányító központjának épületétSzepessy Kornél az átadó ünnepségen hangsúlyozta: a HungaroControl stratégiai célkitűzése, hogy partnereivel közösen regionális, közép-európai légi navigációs tudásközpontot is létrehozzon a jelenlegi irányító központ területén.

Az átadó ünnepségen Bodnár Ferenc, a kivitelező Swietelsky és Közgép konzorciuma nevében elmondta, hogy a 2011 márciusban kezdték az építést, 17 hónap alatt 9.640 négyzetméteren végeztek építési munkát, pinceszintet és három emeletet alakítottak ki, és megkapták a használatbavételi engedélyeket.

További cikkek

A sportos dinamika és a luxusszínvonalú kényelem csúcsa
A Lexus bemutatja az új LS modellcsaládot
Még az idén döntés születhet a területi alapú rendszámokról
Kulcsszavak:
 
Kikérték Alonso és Massa tanácsát a La Ferrari tervezésekor Kikérték Alonso és Massa tanácsát a La Ferrari tervezésekor Európai Autómentes Napot tartanak vasárnap Európai Autómentes Napot tartanak vasárnap Új mobilitási szolgáltató vállalatot alapít a Toyota Új mobilitási szolgáltató vállalatot alapít a Toyota Immár tíz éve a piacon:  A Qashqai története Immár tíz éve a piacon: A Qashqai története Átadták a HungaroControl új légiforgalmi irányító központjának épületét Car sharing szolgáltatás indul Toyota i-Road és COMS járművekkel Franciaországban
 
Az új Opel Astra kínálat: több változat és motor, csúcstechnika

Az új Opel Astra kínálat: több változat és motor, csúcstechnika

2012. augusztus 31.
Az Opel Astra család készen áll a rajtra: új négy- ajtóssal, korszerű új motorokkal, vezető ...
Részletek
Opel AstraAz Opel Astra család készen áll a rajtra: új négyajtóssal, korszerű új motorokkal, vezetőtámogató rendszerekkel, valamint friss designnal dobta fel az Opel a sikeres, díjnyertes kompakt bestsellerét, még sportosabbá és változatosabbá téve az Astra családot. Markáns külső és belső tér hangsúlyozza a sportosságot és a műszaki tartalmat. Az új négyajtóssal, az ötajtóssal, a Sports Tourer kombival, a háromajtós GTC kupéval és a nagy teljesítményű OPC-vel immár teljes az Astra választéka.

Az eddig megjelent és a következő hat hónapban várható új motorok kibővítik az Astra eddig is széles hajtómű-spektrumát. A máris megrendelhető Astra OPC 2.0 literes, közvetlen befecskendezésű benzines turbómotorja élménnyé teszi a vezetést: a 206 kW/280 LE és a 400 newtonméter nemcsak minden idők legerősebb Astrájává teszi az Astra OPC-t, hanem a leggyorsabbá is, hiszen a csúcssebessége 250 km/óra, száz km/órára gyorsulási ideje pedig mindössze 6.0 másodperc.

A dízeles Astrák gyorsasági rekordere idén ősztől rendelhető: a 2.0 BiTurbo CDTI (143 kW/195 LE; 400 Nm) már ismert az Insigniából, most pedig az Astrával is elérhető a twin-cooler rendszerű fejlett, soros BiTurbo motortechnika. Az együttműködő két turbó kiváló menetteljesítményeket és szerény fogyasztást biztosít az ötajtós Astrának, a Sports Tourernek és a GTC-nek. Háromféle karosszéria, nagy teljesítményű dízellel – ilyen nincs máshol a kompakt szegmensben!

Tökéletesítették az eddigi 1.4 literes benzines turbómotort (103 kW/140 LE) is. A túltöltés átmenetileg 10 százalékkal, 200-ról 220 Nm-re emeli a nyomatékot, ami például előzéskor hasznunkra válik.

Teljes spektrum – a 99 g/km CO2 kibocsátású ecoFLEX-től a nagy teljesítményű OPC-ig

Ami a hajtóműveket illeti, az új Astra választék kielégíti a legkülönbözőbb igényeket: szerepel benne az eddigi legtakarékosabb Astra, az 1.7 CDTI ecoFLEX (81 kW/110 LE és 96 kW/130 LE), a mindössze 99 g/km CO2 kibocsátású (3.7 l/100 km), a legerősebb dízeles Astra, az új 195 lóerős BiTurbo CDTI motorral, illetve a legnagyobb teljesítményű, új OPC Astra, amely 280 lóerőre képes. Ne feledkezzünk el a mostanában bemutatott gázüzemű 1.4 turbóról (103 kW/140 LE) sem, amely 2012 elejétől áll rendelkezésre. Az Astra hajtómű-választéka a legsokrétűbb a kompakt szegmensben. Ráadásul jövő év elején jön az új SIDI (Spark Ignition Direct Injection) ECOTEC benzines nemzedék, 1.6 liter lökettérfogattal és turbófeltöltéssel, amely különösen hatékony és nagyon jó vezetési élményt nyújt.

Opel Astraúj, innovatív vezetőtámogató rendszerek

A legfejlettebb vezetőtámogató rendszerek, amelyek az Insigniában és a Zafira Tourerben mutatkoztak be, már az Astra biztonságát és komfortját is fokozzák. Ilyenek a második generációs Opel Eye frontkamera, fejlettebb táblafelismeréssel (TSA II), a sávelhagyási figyelmeztetés (LDW), a követési távolság jelzés (FDI) és a ráfutásos ütközés veszélyére figyelmeztetés (FCA). Elérhető a holttér-figyelő és a radaralapú adaptív sebességszabályozó (ACC), amelynek automatikus ütközésmegelőző fékezése (CIB) 50 és 180 km/óra között működik. Az ACC tartja a beállított sebességet, illetve gyorsításokkal és lassításokkal a követési távolságot is. Ezek akkor segítenek megoldani kritikus helyzeteket, ha a vezető éppen nem figyel, vagy elvesztette koncentrációját. További segítséget nyújt a tolatókamera, és az üres helyet kereső, illetve oda bemanőverező parkolási asszisztens.

E rendszerek némelyike egyedülálló a kompakt szegmensben, mások ritkaságnak számítanak. Közéjük tartozik az intelligens adaptív világítás (AFL+), bi-xenon fényszóróval és olyan funkciókkal, mint a kanyarfény, a sarokfény, a távfény-asszisztens és a pillanatnyi viszonyoknak megfelelő fényelosztás.

Az ergonomikus első ülések továbbra is rendelkeznek az AGR bizonyítványával (Aktion Gesunder Rücken e.V – német orvosi platform).

Az Opel exkluzív FlexFix kerékpártartója fiókként tolható be a hátsó lökhárítóba, ha nincs rá szükség. Ezen két biciklit vihetnek el az Astrák, egy külön rendelhető adapter segítségével pedig akár négy kerékpárt is elbírnak. Az Opel által szabadalmaztatott panoráma-szélvédő benyúlik egészen a tető közepéig, rendkívüli látvány, tér és világosság élményét adva az Astra GTC és OPC modellek utasainak. Más üvegtetőktől eltérően itt nincs zavaró kereszttartó.

Opel AstraFlexRide és HiPerStruts: kiváló menettulajdonságok, kezes viselkedés

Menettulajdonságai eleve kiválók, de megrendelhető hozzá az intelligens mechatronikus FlexRide rendszer is, amely önműködően alkalmazkodik a pillanatnyi viszonyokhoz. Gombnyomással választható a Standard, komfort-orientált “Tour” mód, vagy az aktívabb “Sport” mód. Még sportosabbá teszi az Astra GTC és OPC modelleket a HiPerStruts (High Performance Struts) első futómű, amely javítja az útfogást, növeli a kanyarban elérhető sebességet, és jelentősen csökkenti a hajtási befolyásokat a kormányon, a lehető legtöbbet hozva ki az Astra képességeiből.

Friss Astra design, sportos és igényes elemekkel

Az ötajtós Astra és a Sports Tourer sportosabb és nívósabb arcot kapott, amelyet átvett az új négyajtós Astra is. A hangsúlyosabb alsó hűtőmaszkot a GTC Astra inspirálta, hálós kiképzése technikás hatást kelt. Felül az ötajtós, a Sports Tourer és a négyajtós szedán hűtőrácsának a szárnyszerű krómléc ad háromdimenziós mélységet. A fényszórók fekete betétje a belépő “Selection” és „Enjoy” kivitelben is sportos hatást kelt. A LED nappali menetfény most már elérhető sztenderd halogén lámpával is. A hátsó rendszámtábla mélyedését úgy rajzolták át, hogy szélesítse az autót. Az ötajtóson és a Sports Toureren ez alá krómléc került a lökhárítóba, hasonló hatást keltve.

Az ötajtós, a Sports Tourer és a GTC új BiTurbo változata még sportosabb és határozottabb megjelenésű lett, de ez modellről modellre változik. A frontkiképzés jelzi az autó nagy teljesítményét és rámenős természetét. A felső hűtőmaszk hasonló, mint az GTC Astráé, de az első díszléc színre fényezett, valamint az ötajtós és a Sports Tourer BiTurbo esetén megjelenik a szárnyszerű krómléc. Az alsó légbeömlő cápauszony-szerű formát kapott, ahol a központi rész a szélsőkhöz kapcsolódik, ettől az autó agresszívebb látványt nyújt. Az oldalablakok kerete krómbetétet kapott. Hátul dupla kipufogóvég és markánsabb lökhárító ad erőteljes kiállást.

Opel AstraA négy- és ötajtós Astra, valamint a Sports Tourer utasterét új szövetek, színek, dekorációk és fényes festés teszik sportosabbá és élénkebbé. A BiTurbo modellekben JetBlack színű szövetet vagy bőrt kombinálnak Magic Red vörössel az ülések szegélyén. Ugyanez a szín jelenik meg az ülések, az ajtóbetétek és a váltószoknya varrásán. Nem marad hatástalan a BiTurbo új, alul lapított bőrkormánya és piros szegélyes szőnyegezése sem. Standard az új 17 colos könnyűfém-kerék a Sport kivitelhez, de van opcionális 18 és 19 colos is, mindkettő öt dupla küllővel. újdonság a többküllős könnyűfém hatású dísztárcsa is az Astrán.

Az Astra folytatja a kompakt Opelek sikertörténetét

A tökéletesített Astra sorozattal tovább fokozza az Opel annak a modellcsaládnak a sikerét, amely számos díj között elnyerte a német Arany Kormánykerék díját (2009), és 2012-ben a legjobb DEKRA értékelést kapta a használt autók minőségéért.

Az Astra család kulcsfontosságú a márkának: az eladott autók harmada ilyen. Már a tizedik Opel nemzedéket képviseli a kompakt szegmensben, most az Astra negyedik generációja készül, amely eddig 641,000 vevőre talált Európában. Az ötajtós 2009 őszén jelent meg, a Sports Tourer egy évvel később, a háromajtós GTC Coupé 2011 végén. Európa legnagyobb autókategóriájában az Astra a harmadik (Németországban második) legkeresettebb típus, piaci részesedése körülbelül egy negyed.

Az új Opel Astra belépőszintű ötajtós változata 4.570.000 forinttól indul, az új négyajtós Astra pedig 4.700.000 forinttól rendelhető meg.

További cikkek

A sportos dinamika és a luxusszínvonalú kényelem csúcsa
A vadonatúj Volvo V40 rekordot döntött az Euro NCAP töréstesztjén
Megdöntötte saját eladási rekordját a BMW
Kulcsszavak:
 
Nőtt a francia Alstom nyeresége az év első felében Nőtt a francia Alstom nyeresége az év első felében A BMW a 2015-ös IFA Szórakoztató Elektronika Kiállításon mutatja be a BMW ConnectedDrive világújdonságait A BMW a 2015-ös IFA Szórakoztató Elektronika Kiállításon mutatja be a BMW ConnectedDrive világújdonságait Hazánkban is bemutatkozott az új Citroën C3 Hazánkban is bemutatkozott az új Citroën C3 Az új Opel Astra kínálat: több változat és motor, csúcstechnika A Jazzy Street szeptember 8.-i adásának tartalmából Több repülőgépet adott el, de kevesebbet adott át az Airbus, mint a Boeing Több repülőgépet adott el, de kevesebbet adott át az Airbus, mint a Boeing
 
Az új Kia cee’d ötcsillagosra vizsgázott az EuroNCAP töréstesztjén

Az új Kia cee’d ötcsillagosra vizsgázott az EuroNCAP töréstesztjén

2012. augusztus 31.
Az új Kia cee’d megszerezte az elérhető legtöbb csillagot, azaz összesen ötöt, a ...
Részletek
Kia cee’dAz új Kia cee’d megszerezte az elérhető legtöbb csillagot, azaz összesen ötöt, a független európai balesetbiztonsági minősítő szervezet, az EuroNCAP töréstesztjén.

Az új ötajtós cee’d 89 százalékot teljesített a felnőtt utasok védelmének kategóriájában, 88-at a bent ülő gyerekekében, 86-ot a kiegészítő biztonsági felszerelések vizsgálata során, és teljesítményével a maximumot nyújtotta a gyerek utasok dinamikus védelmében. Az EuroNCAP szakemberei azt is értékelték, hogy az új cee’d valamennyi kivitelében alapfelszerelés a menetstabilizáló elektronikák teljes rendszere.

“A cee’d előző sorozata volt a Kia első ötcsillagos EuroNCAP minősítésű modellje. Az elmúlt öt évben a minősítési szabályok jelentősem megszigorodtak, így az újabb modellekkel egyre nehezebb volt elérni, teljesíteni a legmagasabb szintet. Az, hogy a cee’d az új, szigorúbb szabályok szerint is kitűnőre vizsgázott a Kia biztonsági fejlesztéseinek egyértelmű elismerése, és a márka fejlesztési sikereinek ékes bizonyítéka. Már az új cee’d sorozat fejlesztésének nagyon korai szakaszától az volt a célunk, hogy kifinomult és magas műszaki színvonalú autót készítsünk, az elérhető legjobb utas- és gyalogosvédelmi jellemzőkkel” Mondta Benny Oeyen, a Kia Motors Europe alelnöke.

Az új Kia cee’d valamennyi változatában alapfelszerelés a hat légzsák (első-, oldal-, és függönylégzsákok), az övek bekapcsolására figyelmeztető rendszer (elöl és házul egyaránt), az ESC (menetstabilizáló rendszer), a HAC (emelkedős elindulási segéd), VSM (menetdinamikai stabilizáló rendszer) és a hirtelen lassításokat a féklámpák villogtatásával jelző ESS is.

Kia cee’dAz új cee’d-del együtt immár összesen hat Kia modell teljesítette ötcsillagos eredménnyel az EuroNCAP töréstesztjét, hiszen a Rio, a Venga, a Soul, és a Sorento is a lehető legmagasabb minősítéssel végzett már korábban.

További cikkek


öt csillagos töréstesztet ért el a vadonatúj Ford B-MAX
Indiában szeptembertől megvásárolható a Renault Scala
A vadonatúj Volvo V40 rekordot döntött az Euro NCAP töréstesztjén
Kulcsszavak:
 
Takarékos bálnával támad a GMC Takarékos bálnával támad a GMC A Hankook termékújdonságai a 66. IAA Haszongépjármű Vásáron A Hankook termékújdonságai a 66. IAA Haszongépjármű Vásáron Több százezer lóerő a Hungexpo-n Több százezer lóerő a Hungexpo-n Az új Kia cee’d ötcsillagosra vizsgázott az EuroNCAP töréstesztjén A hétvégén igazi Volkswagen ünnep lesz a Hungaroringen Tizenkét millió dollárra becsült szupersportautót árvereznek el augusztusban Tizenkét millió dollárra becsült szupersportautót árvereznek el augusztusban
 
A SEAT erősíti jelenlétét az orosz piacon

A SEAT erősíti jelenlétét az orosz piacon

2012. augusztus 31.
A SEAT tovább erősíti oroszországi jelenlétét, egyben bővíti terjesz- kedési ...
Részletek
Seat IBXA SEAT tovább erősíti oroszországi jelenlétét, egyben bővíti terjeszkedési terveit a nemzetközi piacon. A napokban megnyílt Moszkvai Autószalonon is résztvevő spanyol márka a Volkswagen Csoporttal, mint importőrével közösen új fejezetet nyitott oroszországi tevékenységében, s még inkább igyekszik kihasználni e rendkívül fontos piacról a Volkswagen rendelkezésére álló jelentős mennyiségű tapasztalatot.

A SEAT az idei év során kétszeresére növelte oroszországi értékesítői hálózatát, amelyet – főként Moszkvában és Szentpétervárott, illetve olyan jelentős városokban, mint Jekatyerinburg, Cseljabinszk, Nyizsnyij-Novgorod, Kazany és Rosztov – összesen 22 márkakereskedő alkot. A SEAT az év végéig három további márkakereskedés megnyitását tervezi, az év eleji tízről 25-re növelve értékesítési pontjainak számát. A hálózat bővítésének fő célja az ország európai fele túlnyomó részének mielőbbi lefedése.

Mint James Muir, a SEAT igazgatótanácsának elnöke hangsúlyozta, Oroszország újabb kiváló példa a vállalat új stratégiájára, amelynek keretében újabb és újabb piacokon kíván megjelenni. „Nagy lehetőséget látunk a SEAT számára az olyan piacokban, mint Oroszország. A márka igényes dizájnja, magas minősége, színvonalas tervezése és innovatív technikája egészen új és friss stílust visz a dinamikus orosz piacra” – tette hozzá Muir, majd így folytatta: „A Moszkvai Autószalon kulcsfontosságú lépés a SEAT oroszországi törekvéseinek megvalósítása útján.”

A Moszkvai Autószalonon – az ország legjelentősebb éves autóipari eseményén – a SEAT oroszországi modellkínálatának bővítését jelenti be, idén ősszel ugyanis az Alhambra forgalmazását is megkezdi ott. Az Alhambra a SEAT három további, az orosz piacon már kapható modellsorozata mellé érkezik: az Ibiza három változata (három- és ötajtós, illetve kombi), a Leon és az orosz paletta csúcsmodelljeként az Altea Freetrack egyaránt a márka martorelli gyárában készül.

Seat IBXA SEAT standján e négy modellsorozat mellett az IBx hibrid crossover tanulmányautó is feltűnik, amely a tavalyi Genfi Autószalonon az egyedi formavilág és a kiemelkedő sokoldalúság ideális kombinációjával a szaksajtó és a közönség körében egyformán komoly elismerést aratott. Oroszország rövid és hosszú távon egyaránt kiemelt fontosságú piac a SEAT számára, a márka saját moszkvai infrastruktúrával is rendelkezik növekedési tervei fokozatos végrehajtásához. Oroszországot hatalmas növekedési potenciál jellemzi, s az elkövetkező néhány év során akár Európa legnagyobb újautó-piacává is válhat. A 2011-es év során több mint 2,6 millió gépkocsi talált itt gazdára, ennél többet csupán Németországban (közel 3,2 millió) értékesítettek, de az orosz eladások 2012 első felében is igen dinamikus, 14,3 százalékos bővüléssel már az 1,4 millió darabot is meghaladták.

értékesítési sikerek új piacokon

Napjainkban a SEAT öt legyártott autójából nagyjából négyet exportál, mégpedig a világ összesen 75 országába. A vállalat egyik fő célkitűzése ezen arány további emelése olyan új piacok elérésével, mint például Kína – ahol tavaly áprilisban vette kezdetét a SEAT piaci tevékenysége a már meglévő piacai értékesítési volumenének növelésével. Intenzív bővülést produkált 2012 első féléve során a SEAT például Mexikóban (10.214 jármű; +20,5 százalék), Algériában (5.191; +150,0 százalék) és Izraelben (3.787; +85,7 százalék). A márka olyan kiélezett piaci verseny jellemezte nyugat-európai országokban is növelni tudta eladásait ugyanezen időszak alatt, mint Németország (28.404; +8,0 százalék), az Egyesült Királyság (19.763; +6,8 százalék) és Svájc (4.159; +19,4 százalék). A spanyol márka mindemellett eddigi legnagyobb modelloffenzíváját hajtja éppen végre. Az elkövetkező hónapok során visszatér a Toledo a márka kínálatba, illetve az új Leon is megérkezik. Modellportfoliója bővítésével a SEAT jelentősen növelheti piaci lefedettségét, ideális alapként exportpiacain tervezett további eladási sikereihez.

Seat IBXTovábbi cikkek


Inspiráló teljesítmény és zéró kibocsátás a Párizsi Autószalonon
A Mazda zászlóshajója a vezetés örömének új távlatait nyitja meg
Könnyebb, gyorsabb, agilisabb: az új 911 Carrera 4
Kulcsszavak:
 
Emelkedett az üzemanyagok ára Emelkedett az üzemanyagok ára Norvégiában adták el tavaly a legtöbb elektromos és hibrid járművet Norvégiában adták el tavaly a legtöbb elektromos és hibrid járművet Jelentős eredménnyel zárult a Siemens és a BME közös kutatás-fejlesztés projektje Jelentős eredménnyel zárult a Siemens és a BME közös kutatás-fejlesztés projektje A SEAT erősíti jelenlétét az orosz piacon Tovább bővült a SEAT értékesítése A Fiat új kompakt szedánjának világpremierje az Isztambuli Autókiállításon A Fiat új kompakt szedánjának világpremierje az Isztambuli Autókiállításon
 
Inspiráló teljesítmény és zéró kibocsátás a Párizsi Autószalonon

Inspiráló teljesítmény és zéró kibocsátás a Párizsi Autószalonon

2012. augusztus 30.
A környezet- barát, ugyanakkor nagyteljesít- ményű luxusautók gyártását célul kitűző Infiniti ...
Részletek
Infiniti LE ConceptA környezetbarát, ugyanakkor nagyteljesítményű luxusautók gyártását célul kitűző Infiniti újabb jelentős lépést tett célja elérése felé az Infiniti LE Concept  modell megalkotásával, amely minden ízében valódi Infiniti, mindössze egy dolog hiányzik belőle: a kipufogó. A modell európai bemutatójára szeptember 27-én, a Párizsi Autószalon 1. csarnokának 224. standján kerül sor, ahol az LE Concept mellett megtalálható lesz a díjnyertes Infiniti EMERG-E sport koncepciójármű és a már forgalomba került M35h hibrid is - a „kompromisszummentes” nagyteljesítményű autózás képviselőiként.

„Az Infiniti LE Concept tényleges gyártási céllal született koncepciójármű, a nagy része annak, amit itt lát, meg fog valósulni” - mondta Bernard Loire, az Infiniti Európa, Közel-Kelet, India és Afrika alelnöke. „Még túl korai lenne pontosan megmondani, mikortól lesz kapható, de mindenesetre nagy örömmel üdvözöljük az elektromos autókat népszerűsítő közelmúltbeli kezdeményezéseket - például azt, hogy a francia kormány autónként 5000 euróról 7000 euróra emelte a vásárlási támogatást. így az LE Concept európai bemutatójára Párizsban kerül sor.”

„Az Infiniti a luxus jövőjét a fenntartható luxusban képzeli el, és továbbra is igyekszünk vezető szerepet játszani ezen elképzelés megvalósításában” - tette hozzá Bernard Loire.

Infiniti LE ConceptTovábbi cikkek


A sportos dinamika és a luxusszínvonalú kényelem csúcsa
A Lexus bemutatja az új LS modellcsaládot
A Mazda zászlóshajója a vezetés örömének új távlatait nyitja meg
Kulcsszavak:
 
Inspiráló teljesítmény és zéró kibocsátás a Párizsi Autószalonon Rekordszámú szabadalom a Scaniánál Elindítja két londoni járatát Budapestről a British Airways Elindítja két londoni járatát Budapestről a British Airways Inspiráló teljesítmény és zéró kibocsátás a Párizsi Autószalonon A Nissan Pulsar Nismo Concept a Mobilitás 2014 autókiállításon Inspiráló teljesítmény és zéró kibocsátás a Párizsi Autószalonon Audi fejlesztés - Indul a logisztikai park pályáztatása A Scania a gravitáció hasznosításával takarít meg üzemanyagot A Scania a gravitáció hasznosításával takarít meg üzemanyagot
 
Még az idén döntés születhet a területi alapú rendszámokról

Még az idén döntés születhet a területi alapú rendszámokról

2012. augusztus 30.
Még az idén döntés születhet a területi (megye, járás) alapú rend- számokról...
Részletek
Még az idén döntés születhet a területi alapú rendszámokrólMég az idén döntés születhet a területi (megye, járás) alapú rendszámokról, amennyiben a bevezetés mellett dönt az illetékes tárca, a műszaki vizsgán egyablakos ügyintézéssel történhet meg a rendszámcsere - mondta Schváb Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedésért felelős helyettes államtitkára, Győri Gyula, a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) új elnökének beiktatásán szerdán Budapesten.

Emlékeztetett rá, hogy a területi alapú rendszám bevezetését a kormány döntése alapján a belügyminiszter vizsgálja. Az állampolgárok érzékelni fogják, hogy egyszerűsödik a gépjárművek forgalomba helyezése, a forgalmi engedélyek, és a jogosítványok kiadása is - tette hozzá a helyettes államtitkár.

A másfél hete hivatalban lévő új NKH-elnök kifejtette: az ésszerűség, a nemzeti érdek és a jogszerűség vezeti a hatóságot határozatai meghozatala során. Az elnök szólt arról is, hogy a Malév megpályáztatott repülési jogai iránt csekély az érdeklődés, eddig mindössze két cég pályázott.

Győri Gyula kiemelte, hogy az új európai szakszolgálati engedélyek bevezetésére Magyarország nem kért derogációt, így azt a Malév pilóták még a társaság csődje előtt megkapták. Az engedély birtokában más lajstromozású gépet is vizsga nélkül vezethetnek.

Még az idén döntés születhet a területi alapú rendszámokrólGyőri Gyula másfél éve már az NKH elnökhelyettesekét, a Légügyi Hivatalt vezette. Szervezőmérnöki és légiforgalmi logisztikai diplomával, továbbá kereskedelmi és légitársasági pilóta jogosítvánnyal rendelkezik. Részt vett a debreceni repülőtér infrastruktúrájának az átalakításában, a város Fidesz frakciójának a helyettes vezetője is volt 2002 és 2011 között.


További cikkek


A vadonatúj Volvo V40 rekordot döntött az Euro NCAP töréstesztjén
A Mitsubishi ASX 1.8 DID új távolsági rekordot állított fel
GPS-eket kaptak a mentők a II. kerületben
Kulcsszavak:
 
Még az idén döntés születhet a területi alapú rendszámokról Visszafogta a termelést az Opel Új PureTech motorok a Citroëntő Új PureTech motorok a Citroëntő Nőtt az Air France-KLM légitársaság utasforgalma júniusban Nőtt az Air France-KLM légitársaság utasforgalma júniusban Emelkedett az üzemanyagok ára Emelkedett az üzemanyagok ára Még az idén döntés születhet a területi alapú rendszámokról Adókönnyítést az autószervizeknek
 
Tarlós: lefedhetik a pesti alsó rakpart egy részét

Tarlós: lefedhetik a pesti alsó rakpart egy részét

2012. augusztus 30.
A pesti alsó rakpart egy részének lefedése is felmerült lehetőség- ként a rakparti forgalom ...
Részletek
Tarlós: lefedhetik a pesti alsó rakpart egy részétA pesti alsó rakpart egy részének lefedése is felmerült lehetőségként a rakparti forgalom átszervezése kapcsán – mondta Tarlós István főpolgármester csütörtökön, a Tv2 Mokka című műsorában.

A városvezető ismertette, hogy a rakparti forgalom átszervezése kapcsán korábban közölt teljes lezárás, sávszűkítés, illetve egyirányúsítás mellett új lehetőségként merült fel a Városházán, hogy az alsó rakpartot a felső síkjában lefedik és a felső területet kapnák meg a gyalogosok és kerékpárosok.


Azt mondta, neki ez a megoldási javaslat tetszik most leginkább, ugyanakkor nincs még döntés. A főpolgármester szavai szerint a 2014 és 2020 közötti uniós támogatási ciklusra dolgoznak, az előkészítés azért fontos, hogy a források megnyílásakor azonnal pályázni tudjanak.

További cikkek

Bérlés helyett vásárolna új autókat a rendőrség
GPS-eket kaptak a mentők a II. kerületben
Kiemelt járműipari központtá nyilvánítoták Kecskemét térségét
Kulcsszavak:
 
Amerikai jelentés: az utastéri wifin keresztül sebezhető az utasszállító gépek rendszere Amerikai jelentés: az utastéri wifin keresztül sebezhető az utasszállító gépek rendszere Stabil növekedéssel számolnak a régiós autóipar vezető menedzserei Stabil növekedéssel számolnak a régiós autóipar vezető menedzserei Tarlós: lefedhetik a pesti alsó rakpart egy részét Több, mint 100 nyertes az „ajándékozza meg magát egy legendával” játékban 100%-ban digitális érintőképernyős vezérlőrendszer az új Citroen GRAND C4 Picassóban 100%-ban digitális érintőképernyős vezérlőrendszer az új Citroen GRAND C4 Picassóban Tarlós: lefedhetik a pesti alsó rakpart egy részét 82. Genfi Autószalon - Jaguar XF Sportbrake
 
Bérlés helyett vásárolna új autókat a rendőrség

Bérlés helyett vásárolna új autókat a rendőrség

2012. augusztus 30.
Az idén és jövőre lejáró lízing- szerződéssel használt rendőrségi járművek helyett ...
Részletek
Bérlés helyett vásárolna új autókat a rendőrségAz idén és jövőre lejáró lízingszerződéssel használt rendőrségi járművek helyett vásárolna új gépkocsikat a rendőrség, mert ha újból a bérletet választanák, az 80 százalékkal növelné jelenlegi kiadásukat – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK). A rendőrség pénteken gyorsított tárgyalásos közbeszerzést írt ki 1250 járőr- és 500 bűnügyi ügyintézői gépkocsira.

A Belügyminisztérium szakmai, valamint gazdaságossági és költségtakarékossági szempontok figyelembe vételével egy öt évre vonatkozó fejlesztési koncepciót fogadott el, és ezek alapján a gépjárművásárlás a korábbi bérléssel ellentétben mintegy ötmilliárd forinttal kerülne kevesebbe – olvasható a rendőrség honlapján megjelent közleményben.

A közlemény kitér arra, hogy a gazdasági válságot megelőző években a gépkocsik lízingelése a rendőrség számára a vásárláshoz képest kedvezőbbnek bizonyult, mivel az előnyös szerződéses feltételeknek köszönhetően a flottapiaci árakhoz képest kiemelkedően kedvezményes áron bérelhették a jó minőségű gépkocsikat.

Az ORFK már a tavasszal kiírta a gépkocsi bérletre és a flottakezelésre vonatkozó közbeszerzési eljárást, amely eredménytelenül végződött, mert egyetlen érvényes ajánlatot sem tettek. A közlemény szerint a tender során olyan magas bérleti díjat határoztak meg az ajánlattevők, amelynek elfogadása irreálisan nagy terhet rótt volna a rendőrség költségvetésére, ugyanis az ajánlatok a korábbi időszakhoz viszonyítva közel 80 százalékkal voltak magasabbak.

Bérlés helyett vásárolna új autókat a rendőrségAz ORFK, a törvény biztosította lehetősséggel élve, gyorsított eljárást választott a sikertelen korábbi beszerzést követően annak érdekében, hogy a 2012-ben és 2013-ban leadásra kerülő bérelt gépjárművek helyébe megfelelő időben kerülhessenek megbízható és gazdaságosan üzemeltethető gépkocsik – olvasható a rendőrségi közleményben.

A Közbeszerzési értesítőben a múlt héten megjelent felhívás szerint az ORFK 1250 járőr- és 500 bűnügyi ügyintézői gépkocsira írt ki tendert e hét hétfői határidővel, azzal a követelménnyel, hogy a járőr gépkocsiból 750-nek "szolgálati jelleggel egészében kialakítottnak", a további 500-nak pedig "szolgálati jelleggel részben kialakítottnak" kell lennie, és a járműveknek nem fogyaszthatnak 7 liternél több üzemanyagot 100 kilométerenként.

Ajánlatot az a cég tehet a járőr kocsikra, amelynek az elmúlt három évben gépkocsi-értékesítésből legalább 3 milliárd forint árbevétele volt. A bűnügyi ügyintőzői kocsikra tett ajánlatnál 1,1 milliárd forint a bevételi követelmény. Aki mindkét kategóriára tesz ajánlatot, annak elég 3 milliárd forint forgalmat igazolnia.

A nyertesnek a szállítást október 1-jén kell megkezdenie, a befejezési határidő pedig jövő év március vége.

További cikkek

Sürgősen kellene 1750 új rendőrautó a régiek helyett
A Mazda zászlóshajója a vezetés örömének új távlatait nyitja meg
A Skoda Auto megkezdte a Rapid limuzin gyártását
Kulcsszavak:
 
Bérlés helyett vásárolna új autókat a rendőrség A Top Gear magazin a BMW i8 modellt választotta az Év Autójának Bérlés helyett vásárolna új autókat a rendőrség A Jazzy Street július 28.-i adásának tartalmából Újabb 21 motorvonatot gyárthat a MÁV-Startnak a Stadler Újabb 21 motorvonatot gyárthat a MÁV-Startnak a Stadler Bérlés helyett vásárolna új autókat a rendőrség Megkezdődött az új Ford B-MAX gyártása Bérlés helyett vásárolna új autókat a rendőrség Kína új piacokra exportálja vonatait, mozdonyait
 
Növekvő kiszállításokkal kezdi a második félévet a Volkswagen Csoport

Növekvő kiszállításokkal kezdi a második félévet a Volkswagen Csoport

2012. augusztus 30.
A Volkswagen Csoport idén januártól július végéig 9,1 százalékkal növelte jármű ...
Részletek
VolkswagenA Volkswagen Csoport idén januártól július végéig 9,1 százalékkal növelte járműkiszállításait, s világszerte 5,19 (2011. január-július: 4,75) millió járművet adott át ügyfeleinek. Ezzel az eredménnyel első ízben lépte át ezen időszak során az ötmilliós határt, és a július hónap 734.600 (2011. július: 665.800; +10,3 százalék) darabos volumennel szintén pozitív eredményt hozott.

„összességében kiválóan indítottuk a második félévet, s csaknem minden jelentős régióban – elsősorban ázsiában, észak-Amerikában és Oroszországban – növeltük eladásainkat. A nyugat-európai piaci helyzet továbbra is igen bizonytalan, márkáink azonban e nehéz körülmények közepette is felülmúlták a teljes piac bővülését“ – hangsúlyozta Wolfsburgban Christian Klingler, a Volkswagen Csoport igazgatótanácsának az értékesítés területéért felelős tagja.

Július végéig bezárólag ismét pozitívan alakultak az értékesítési mutatók az amerikai kontinensen. észak-Amerikában a márkacsoport az év első hét hónapja folyamán 457.900 (375.500; +21,9 százalék) járműre növelte eladásait, amelyből 324.200-at (249.400; +30,0 százalék) az Amerikai Egyesült államokban teljesített. Ugyanezen időszak alatt a Volkswagen Csoport Dél-Amerikában 566.500 (538.100; +5,3 százalék) járművet adott át ügyfeleinek.

örvendetes értékesítési darabszámokról számolhatott be a Volkswagen Csoport az ázsiai/csendes-óceáni térségből is, ahol idén januártól július végéig 1,72 (1,46; +17,3 százalék) millió autót szállított ki, ebből 1,51 (1,29; +17,1 százalék) millió darabot legnagyobb piacán, Kínában. Indiában a vállalat kiszállításai 69.400 darabra (62.900; +10,5 százalék) bővültek. Európában az első félév során a Volkswagen Csoport márkái összesen 2,23 (2,20; +1,6 százalék) millió járművet szállítottak ki.

SkodaA nehéz nyugat-európai piaci helyzet eredményeképpen az ottani eladások (Németország nélkül) enyhe csökkenést mutattak, 1,15 milliós (1,22; -5,9 százalék) darabszámmal. Hazai piacán, Németországban, Európa legnagyobb autógyártója 708.100 (678.400) autóval 4,4 százalékos növekedést ért el. Ismét intenzíven növekvő kiszállítási eredményeket produkáltak a vállalat márkái Közép- és Kelet-Európában, ahol összesen 376.300 (299.600; +25,6 százalék) autót adtak át ügyfeleiknek.Márkák szerinti áttekintés


A Volkswagen Személyautók márka januártól július végéig világszerte 3,26 (2,95; +10,4 százalék) millió járművét szállított ki ügyfeleinek. 1,27 (1,10; +15,1 százalék) millió darabbal különösen kedvezően alakult a márka teljesítménye ázsiában, valamint 245.700 (183.200; +34,1 százalék) darabbal az Amerikai Egyesült államokban, míg Oroszországban 95.600 (56.500; +69,2 százalék) autóját értékesítette ugyanezen időszak során.

Az Audi világszerte 852.900 (758.900) autóját adta el az első hét hónap során, 12,4 százalékos növekedést produkálva. Az ingolstadti prémium márka ennek során többek között Kínában – 226.700 autó (168.500; +34,6 százalék) – és az Amerikai Egyesült államokban – 76.900 Audi (65.100; +18,2 százalék) – produkált igen jelentős növekedést. A márka Oroszországban 40,1 százalékkal több, összesen 19.300 (13.800) autóját értékesítette, míg Európában 3,1 százalékkal, 454.200 (440.500) darabra növelte kiszállításait az előző év azonos időszakához képest.

A šKODA cseh autógyártó idén januártól július végéig világszerte összesen 565.600 autóját (523.200; +8,1 százalék) szállította ki ügyfeleinek. Különösen kedvezően alakult a márka értékesítése Közép- és Kelet-Európában, ahol 152.800 járműve (131.800; +16,0 százalék) talált gazdára. A šKODA az ázsiai/csendes-óceáni térségben 167.300 (149.500; +11,9 százalék) kiszállított autóval produkált jelentős növekedést.

SeatA spanyol SEAT július végéig világszerte 189.200 (215.500; -12,2 százalék), míg a továbbra is nehéz körülmények jellemezte európai piacokon 160.400 (193.700; -17,2 százalék) autóját szállította ki. Jól alakultak ezzel szemben a márka eladásai Mexikóban, ahol 12.000 (9.800; +21,8 százalék), valamint Németországban is, ahol 34.400 (30.900; +11,4 százalék) autóját értékesítette.

A Volkswagen Haszonjárművek összesen 317.300 (303.200; +4,7 százalék), míg hazai piacán, Németországban, 74.700 (70.700; +5,7 százalék) járművet adott át idén januártól július végéig. Szintén pozitívan alakultak a márka kiszállításai Európa további részein, így a teljes európai volumen elérte a 193.600 darabot (183.800; +5,3 százalék).

További cikkek

Könnyebb, gyorsabb, agilisabb: az új 911 Carrera 4
A Skoda Auto megkezdte a Rapid limuzin gyártását
Bemutatkozik az új Toyota Auris
Kulcsszavak:
 
Növekvő kiszállításokkal kezdi a második félévet a Volkswagen Csoport Az Európai Unió továbbra is számol a bioüzemanyagokkal Növelte forgalmát és nyereségét a Volvo Trucks Növelte forgalmát és nyereségét a Volvo Trucks Megérkezett az oroszok válasza a Teslára, a Kalasnyikov CV-1 Megérkezett az oroszok válasza a Teslára, a Kalasnyikov CV-1 Soha nem látott értékesítési eredmény a Fordnál Soha nem látott értékesítési eredmény a Fordnál Bemutatták az új Audi A5 Coupét és sportváltozatát az S5 Coupét Bemutatták az új Audi A5 Coupét és sportváltozatát az S5 Coupét
 

Találatok száma: 11811 Megjelenítve: 10681 - 10690